25 May 2011

aku bukan nak kutuk la..tapi..

situasi kelakar orang malaysia..orang melayu..orang kita..

aku bukan nak kutuk la..tapi...

dulu dia x cantik..sekarang je nampak cantik sikit..dah pakai produk mahal2..memang la..

aku bukan nak kutuk la..tapi..

ko ingat muke die tu licin sgt eh..cantik sgt eh??cube kau remove make up kat muke die..ntah2 lebih buruk dari hantu lagi..

aku bukan nak kutuk la..tapi..

tak kan kau xtahu..die tu bukannya anak org kaya..tapi boleh pakai baju cantik2..boleh pakai tudung cantik2..ni mesti ada org bela kan..

aku bukan nak kutuk la..tapi..

dia tu dulu bukannya pandai sgt pon..tup2 dapat kerja best2..ala..pakai kabel la tu..

aku bukan nak kutuk la..tapi..

tapi aku selalu nampak die keluar ngn lelaki..ni mesti ada yang xkena ni..

aku bukan nak kutuklah..tapi..

die tu perasan bagus,,perasan lawa..kalau die xperasan..xkan la die letak banyak2 gambar dia..

aku bukan nak kutuklah..tapi..

aku memang xsuke die..xtahu lah kenapa..tapi aku meluat tengok die..aku meluat tgok gaya die..aku meluat tengok blog die..harap muke je tapi harem..

aku bukan nak kutuk la..tapi..bla..bla..bla..

yay..
memang kau bukan nak kutuk..kau sedang puji kan??
ala..
u tengok orang lain happy..
you're jealous, admit it.wakaka..

guys..
pernah x korang dengar ayat2 diatas..pernah kn?or selalu kan?or korang pernah menjadi orang2 seperti diatas..

so u tell me..why mesti ade : aku bukan nak kutuklah..tapi???
sebenarnya..memang nak kutuk kan?tapi kalau nak cakap kutuk..nampak obvious sgt jeles dekat org tu..pastu guna ayat aku bukan nak kutuklah..konon2 nak cover la tu..
come on la guys..
stop talking bullshits about others..
wasting your time..
am i rite?

kenapa nak susah2 pasal org lain?
hey..do your thing..be what you are..if u dont know what u are..find out..dont wasting your time to find out about others..it wont make u pretty..it wont make u clever..it wont make u rich..

kadang2 kelakar sangat saya tengok..ade sesetengah orang tu..hari2 cakap tentang orang lain..hari2 kutuk orang lain..kadang2 orang yang dia kutuk tu lah orang yang dia akan mintak tolong..kadang2 orang yang dia kutuk tu..langsung xkenal dia or langsung tak kesah pasal dia..orang yang dikutuk tu..dah lama jauh kedepan..tapi yang mengutuk tu..DUduk takat tu jugak..huh..tapi bagi saya..xde la pelik sangat kan..coz people are funny..they spend money they dont have..they buy things they dont need..they try to impress people they dont like...and they are..an idiot all the time..

p/s: so guys yg selalu jadi mangsa kutukan and hasad dengki orang...take this:

WHY WORRY IF PEOPLE ARE JEALOUS AT U..SIT BACK..RELAX..AND ABSORB THE ATTENTION..WAKAKA..
DSC_1185Align Center
sometimes saya penat jadi baik dan pemaaf..
huh..
people..
if u treat me nice..i'll treat u nicer..
if u treat me bad
i'll treat u worst..
tq

Thanks 4 reading this.

105 comments:

Ashraf Jalil said...

lagu satu ayat best-- > "bukan nk ckp ape la..tapi.." ---> tp ckp gak..waahahah

Leeanna said...

sokong! heee.

SofieyAzwa said...

Horang2 mengutuk nie memang suka jaga tepi kain orang.. Dia dengki laa tu..hehehhe.

Cool sudah kan Nurul?

Syakir Rahman said...

aku bukan nak kutuklah tapi... aku pon kdg2 cmtuh gak..hahahhahaa, tp bukan la sbb jeles,..cume tga busan je..xde bnde nk wat...hahahaha

syufaa said...

setujuuuuuuuuuuuu!
jge dri sndri sudahhhhh..

Cik Mira said...

org yg ckp mcam tu die jeles sbb tak dapat jadi macam ape yg die ckp tu huhuu

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

sabar nurul, biarkan dorang nanti dah penat berhentilah tu

nuruashia ♥ said...

aku bukan nak kutuk tp ape yg sys nurul ckp semua betul ehhehe :)

Bella HaLim said...

terbaiklah sis ! (:

Rash said...

Salam~

Semua org x sempurna so ape yg bule kite buat, berhenti cr kesalahan org lain & perbaiki diri sendiri =)

Ayda said...

ayda bukan nak kutuklah..kak nurul memang cantik r.. c(=

Ayda said...

ayda bukan nak kutuk r..tapi kak nurul mmg cantikq... c(=

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Salam Nurul,

".. stop talking bullshits about others.." <--- yes, u so rite!

kepada pendengki2 kat luar tu, harap UBAH pangai leklok sket..

3uri@ni said...

People never stop talking (^__^) as u said b4, 'Remember the compliments you receive, forget the insults' (siap copy paste lagi sentence nih, hehee)
Have a nice day.

FizaFizz said...

yes dear sis! sometimes kita memang penat nk jadi baik dan pemaaf dah, sebab mereka act too over! And i not really care about what are they trying to say about me..just ignore it..that is the best way. am i rite sis? :)


just a simple opinion by me, doesn't related to anybody including me.. ^^

Myra Anne said...

ni quotes utk akak..

"if people are trying to bring you down,it only means that you are above them."

chill, kak! =)

Kyril said...

ignore others
just lead your own life :)

amier azrul alias said...

nice2
huhu

bukan nk kutuk la,
tp dah kutuk dah..
wakaka!

lepas ni wat entry 'bukan nak bangga, tapi..'
hehe

normala_ali said...

stju sis.. :)

cik fara said...

hehe , btl tu nurul , sgt setuju , stop talking about others lahh , kalau baik tapee, ini tidak kan . hurmm , manusia2 .

Jejaka Terhangat said...

pelik bila ada orang tegur, kita anggap dia "JEALOUS". adakah orang yg tegur tu betul2 jeles? atau kita yang EGO taknak terima teguran orang lain. maka jeleous dijadikan alasan?

sepatutnya, setiap apa yg orang kata kat kita, kita ambil dan nilai. bukan terus tolak bulat2.

p/s: ni bukan komen tuju kepada certain2 pihak. hanyalah komen yg berbentuk general. harap maklong..

anis zul said...

be strong ms nurul:)

sha said...

'Aku bukan nak kutuklah tapi.. aku memang nak kutuklah'. haha~

Ada je orang tak senang dgn org lain. Biar je la. I'm sick of them. xde pasal nak jeles.

Suka ayat ni: WHY WORRY IF PEOPLE ARE JEALOUS AT U..SIT BACK..RELAX..AND ABSORB THE ANTENTION.

♣dya aien♣ said...

setuju..
sgt sgt setuju..
manusia mcm ni besepah2..
da penah terkena ngn manusia yg mcm ni gak.. :(

saya bukan tomato said...

betollll.....
org yg mengata tu semua mmg dengki .. so , abaikan .. hehe ^^

Dayana AZ said...

cover2 nk kutuk org. tkde function tol -_-

haniey said...

tul tu akak ckp..kdg2 org xsuka kita cmni,camtu pdahal kita xpenah pun gnggu idup dorang..urm sweet sgt gbr akak pkai baju krung ni..comell!! :)

Sembang Kemas said...

gua suka ayat ni
"it wont make u pretty..it wont make u clever..it wont make u rich"

nak sambung boleh?

"but it will make u look like a bitch."

adios.

deeba Nur said...

biase la manusia nie kak. suke kutuk2 orang. diri sendiri x sedar. jangan kita kawan ngan orang gitu. :))

NaEl said...

keep it up sister. This is how you should be. Kalau nak ambil kisah pasal apa orang cakap. Sampai bila-bila pun we're not gonna move forward. Nice entry! ;)

cik LaLa said...

salam..

hehe..sabar jelah..
pedulikan ape org nak kate..
yg penting u bahagia..

keep it up girl!

msredcheesecake said...

CIK NURUL,
MSRED SELALU KENA KUTUK.BIASANYA OLEH ORANG YANG TAK KENAL MSRED PON. MSRED CUMA SENGEH, GELENG KEPALA DAN CAKAP...ELEH, JELES LA TU...HHEEEE

MALAS NAK LAYAN ORG GINI.WAT NAIK KEDUT KAT MUKA JE...

misyamissyou said...

hm..manusia sis...macam2 ragam..mcm sis ckp, sit back and enjoy the attention jek..hehe

theHusna said...

Good look attracts the eyes. Personality attracts the heart.
hihiks.. =P

Anonymous said...

sebenarnya jelez...law dye ditempat org to msti dye nak.....konfem

Siti Nur Izzaty said...

terbaikk!~ i loikee this post very much!
akak byk bg motivasi yg hebatt hebatt!
sy suke and sgt and teramat suke post pasal camni!
thanks~

*post la banyak2 lg..*

Judiene said...

Hahaha.
Kinda like your quote.
"WHY WORRY IF PEOPLE ARE JEALOUS AT U..SIT BACK..RELAX..AND ABSORB THE ANTENTION"
Epic!

CutieIntan said...

sometimes it's good to be cruel person because people never think the same way we thinking...agree u u nurul

Jejaka Terhangat said...

pelik bila ada orang tegur, kita anggap dia "JEALOUS". adakah orang yg tegur tu betul2 jeles? atau kita yang EGO taknak terima teguran orang lain. maka jeleous dijadikan alasan?

sepatutnya, setiap apa yg orang kata kat kita, kita ambil dan nilai. bukan terus tolak bulat2.

p/s: ni bukan komen tuju kepada certain2 pihak. hanyalah komen yg berbentuk general. harap maklong..

rara pinkmafia said...

bukan NAK.tapiiiiiiiiiiiiiiiii....
ayat tapi tu mesti ada.biasa lah tu kan.rara cube try practice diri.tak nk mengata org.biarlah org mengata kite.kite lebih tau sape diri kite/


wahhh bile dpt jumpa akk ni ><"

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

ala gojess..pedulikan aje..kalau yg ckp camtu, depa jeles kot. cantik itu subjektif! <--ayat klise tapi benar! ;)

O'gosh said...

biasalah tu..ramai je yang macam tu...lantak p la...

--hunny-- said...

yeah...
i like this post so badly...
sis,u know what..
i'm the one who get the critics like that..
when i read your post,iget my strenght back..tq sis..

Alexandriana Alia said...

seyes sis, I pun mual giler dengan orang yang kerja sibuk menyibuk ambik tahu dan mengutuk orang yang dia tak suka. dah tak suka tu blah la jauh2. masalah gila org camni

raje carl said...

ayat biase nak kutuk org len .. :)

Qaseh dalia adelia said...

ayat2 tu memang nak kutuk .. n mmg berbaur kedongkian .. xde benda yang baik dlm ayat2 itewww .. ~ letih jugak jadi org yg salu megalah ..huhuh

Cik Puan Izan❤ said...

bukan nak kutuk...tapiiii...
heheheh... mcm2 manusia dlm dunia ni...

cik winda said...

saye setuju dengan Nurul. kalau orang kutuk2 kite tuu tanda dia jeles. kalau tak, buat ape dia nak sibuk2 hal kite kan. hehee

mynameismy said...

exactly right my dear!;)

Finaz Jaafar said...

hihi..ble org kata cm ni kan mksdnye mmg dy otw nk kutuk..hehehe

Nizam Ijam said...

Be Cool NurulBadiah :)


Nabil Rileks lah….

t m a said...

an inspiring one... betul apa yg u kata bout those 'junkies'. saya pun penat jadi softspoken sbb terlalu ramai diluar sana yg cakap main lepas je..

sokong sgt lah ngan statement u nih..

Putery Makaroni 23 :) said...

lumrah manusia mmg g2.. sabo jelaaa :)

Han Alfi said...

kak nurul.. i love diz..! sometimes han pun kene mcm ni, they jeles then kutuk je tahu. tambah dosa, n org yg die kutuk dpt pahala. :)

syieda said...

btol2..^_^ mlot org mmg cmtu..sabar je...

NOOR FATIN said...

selalu sgt kta dgr org cakap mcm tu..

CKIN SUFFRAGE :) said...

salam..
ala sis, biase la . org jenis tu sbnrnye x boleh tgk kita lebih dari dye . just smile and ignore it:))

GematriA™ said...

Hey!
Entry TERBAIK!!
Tabik!

Anorrin Ruzila Rahmat said...

org dengki ada mcm2 cara..ahahha

alexa yussida said...

haha xde cover2..kalo nk kutuk mmg direct kena sound la jwbnyer:p

biala org nk kutuk pon nurul..mcm nurul ckp,die x untung pape malah nurul yg dpt pahala:)

Aimi Dayana Bahari said...

kadang-kadang mmg kite tak boleh lari kalau org dengki kat kite..

Scha Boikotvole said...

Yeay! Suke entry nie :)

MiSz fiFiEyQa said...

Hurmm...org kita memang camtu..pantang tengok orang lain lebih sikit..mula la..camne la kita nak maju kan kalau terus camni..

kaizen said...

ayat yg lebey krg maksudnyer

"aku bukan nak kate ape...tapi..."

DIVAinDenial said...

betul tu, sah2 nk start dgn perkataan "aku bukan nk kutuk la... tapi," mengarut je, hidup org biar la orang tu nk buat pape pn...dy sebok nk jadi judge sape suruh?! last2 hidup dy gak yg huru hara.... dari dy kutuk org, lebih baik dy repair hidup dy tu sendiri dulu.. hmm... btw, I love ur blog... freaking awesome... keep on blogging!!!

Mrs.Nazrie said...

suka part P/S tu..tQ..mmg byk org mcm 2 kat luar sana :)

Mrs.Nazrie said...

suka part P/S tu..tQ..mmg byk org mcm 2 kat luar sana :)

Anonymous said...

sgt positif sis ni ;)

but its okay biar org byk2 mengutuk kite cz kite jugak dpt pahala dorg free rite? hee ^^v

Liquid said...

incek liquid penah kene...

aku bukan nak mengungkit la.. tapi..

bla.. bla.. bla...


whadehel?

ct kamila said...

orang bese gok kena gini nurul..x taw ah x puah hati nape..

bosan doh ngn org2 gini..ye duk kate gitu sebab ye jeles benornye..

ye x dok mende hok kite ade.. ye nak jadi mcm kite..tp x leh..

cian ork org gitu..nyaknye2..wakaka

h f said...

cantik nye pakai baju kurung :)

meaw said...

akak, apepon orang nak cakap kat akak, just be urself...pedulikan sume tu auw....miss u kak :)

saya_smart said...

i rinduuuu knnnn u sgt2..huhu..take care dear..jage diri dear..comeyy gambo2 u yunkk..i rinduu gle2 ke u..huhu..i cintakn u sgt2..huhu..i need u soo badly syg..huhu..

Ms Z said...

u're so tough! nice :)

Anonymous said...

assalamualaikum..

saya cume nak tegur je sedikit,..cara penulisan awak..maybe u should avoid from using ribaldry words like u always did..(bullshits,fuck,and whatnot)well..everyone makes mistakes..:) i do love some of your entries btw..:) no offend okay

i should praise you cause i know you are making an effort by writing your entries in english..

antention=attention :)

MiZ Rayy said...

saya bukan nak kutuk la,
kenapa eik kak nurul nie comel sngt? heheee..

skong...!! kn sng klau ckp gini,
'mmg aku nk ktuk la...

haaa... trus trg sng... kn2.. heee..

Alysha Nur syahirah said...

like this! :)

Norliyana Kartini said...

Setuju sangat-sangat. Ayat tu dah macam pembuka kata bila nak mengumpat. Haha.

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

that is y ade cite US ( bring it on )..dialog lam cite tu mcm ni..

"why people always said no offense when they actually want to offense other people"...hehe

lebey kurg kan nurul?? :)

z a z a said...

kecantikan bkn pada muke sahaje tau! akhalaq sekalo!

AiDa AzRyN said...

i pernah kna skali dulu. juz saba je la. hmm

saiazuan said...

aq pun bukan nk kutuk tapi...

Lord Primrose said...

hmm..people.susah nak kata.

EZAN IDMA said...

huh. ur rite. mmg rmai org cmtu

Idah said...

orang kata ambik PHD kat U..bukan PHD yang title Penyakit Hasad Dengki tak sudah2..

aNa said...

why do people always want to be apart of something they're not ? is it because less of maturity... or they are just fools want to be cool! (ceewah speking! huhu!) mnusia mmg plik kak nurul! ape yg dibenci 2 la yg akn diberi phatian!

Ayuni said...

yeah, really agree with this!

Indah Mulya said...

true true...mmg stuju dgn sis! =]

Nasuha Suhada said...

betul kate kak! pa cerohh nok ngate ke orang..aishh~

::sarah:: said...

like it!
jadi diri sendiri lebey baek!
jadikanlah orang2 yang berjaya sebagai sumber inspirasi..jangan jeles2..benda2 -ve ni xbest!
=p

chapaticokelat^^ said...

awww :')

suka ayat nih

"they spend money they dont have..they buy things they dont need..they try to impress people they dont like"

alah sis .. manusia kan ..
kadang2 mentaliti orang kita ni tak tau la kat mana dikutipnya. hidup tak pernah nak fikir sesuatu yang betul betul bermakna.
kesian otak tu kena fikir yang bukan bukan. tuh yang tak maju maju tuh.

p.s. btw sis, your scarf masuk kot dgn baju kurung you.cantik!

aTy _faRed~ said...

ai sokong 200%..:)

rebecca melessa said...

starting ayat yang baik utk nmpk x innocent masa mengutuk!hahaha

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/rahsia-tarikh-lahir.html

cik najihah said...

thanks my dear sis nurul :)
sudi follow

Nurulbadiah Lai said...

afternoon everybody...

hows ur day??
thanks 4 de comment..
guys..
bagi nurul senang je..kite kalau xsuka org tu..nak kutuk org tu..kutuk dlm hati..jgn ajak org lain utk kutuk or benci org tu jugak..sgt jijik itu..

bukan bermkna sesiapa pon xboleh menegur dan komen..
tp berdasarkan situasi diatas..mmg sah2 nmpak nk mngutuk..
lagi pon kite bleh nilai kn..mcm mana kalu org sekadar nk tegur or komen org kn.

so jgn ckp nurul ni lngsung xbleh ditegur atau diberikan pndangan..nurul bertolak ansur and menerima..tp nurul xsuke terima bulat2..setiap bnde ade explanation kn..

anon: thanks 4 remind me..insyallah..

btw thanks 4 correct me..wrong spelling there..xperasan..thanks betulkan..


thanks all:)

Ujang9897 said...

bukan nak kutuk la kan,

ramai orang kata lu ni cantik...,

tapi gua tak puas ati kenapa gua boleh setuji dengan dorang =)

ieqa said...

Manusia baik pun ade haters jgak.
Biasa laa manusia, tak penah puas dgn ape yg orang lain ade.
Anyway, haters gonna hate.
Diorang suke buang masa stalk kita.
Patut bangga tu. hahaha

Ape2 pun, saba je laa :)

♥ LuRveLyAmiera ♥ said...

bukan nak kutuk lah tapi....nurul memang cantik..^_^

cik orked said...

betul ape nurul ckp ni "jgn ajak org lain utk kutuk or benci org tu jugak..sgt jijik itu.." then org yg dgr cerita tu pon xpasal2 menjeling kita kan. they're don't even know us well enough but they're the first person to judge us!

SYILA ASYIKIN BT MOHAMAD SUWARNO said...

nice. thankz, i learn it now.
thankz again sis, BTW i'm taking some of ur wors to post at my blog. do check it out yah .

http://syilaofficialblog.blogspot.com/

thankz for viewing :)

Sophie Al-yahya said...

haha..sabar jelah dgn org macam ni.

sbb tu kena hati2 bila berdepan dgn org lebih2 lagi yang tak berapa dikenali..

rebecca melessa said...

sis.tq 4 the entri ^^ dapat idea utk buat entri ni :)

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/tips-menghilangkan-penyakit-busuk-hati.html

asmiera emiena said...

kak nurul , entry paling best ! triple like ! ^^

Orked said...

another smile 4 u...senyum smpi pipi bace entry ni...hahha

Anonymous said...

Bersyukur lah kita apabila ada orang yang dengki kat kita kerana itu menunjukkan kita dapat kelebihan yang orang lain tak dapat.sebab tu dia dengki kat kita.. Alhamdulillah.........