26 May 2011

Jom menjahamkan fashion wakaka

salam guys..
arini bosan..xtau nak buat apa kat ofis..semua keje dah setel..so mula lah tangan gatal nak ngapdet belog hehe..

topic hari ini..fashion disaster..fashion disaster ni ade macam2 la..pendek kata nak menjahamkan fashion..macam2 boleh dibuat..and saya adalah salah satu manusia yang suka menjahamkan fashion wakaka..

frankly speaking..saya bukan seorang yang sukakan fashion terkini or fashion yang stylo2..saya kadang2 tak tahu pon apa jenis fashion yang saya pakai..main hentam saja..kadang2 nampak cantik..kadang2 lebih worse dari hantu kak limah lagi..

saya adalah manusia yang suka campur2 kan warna..sebab saya suka beli baju bunga2..kotak2..so memang kadang2 susah sgt nak match ngn shawl yang sesuai..ngn kasut yang sesuai..pendek kata..kalau tersalah match..memang nampak crowded macam makcik jual ikan kat pasar..okei kantoi saya suka makan ikan haha..

saya manusia last minute..suka bangun lambat..pagi2 sebelum gi kerja..memang sangat kritikal..memang xsempat nak nak berfashion bagai..thats why la selalu pergi ofis pakai baju yang colourful giler..kasut kaler lain..beg kaler lain..baju kaler lain..tapi cool saja kihkih..

so conclusion nya....
saya tak mau jadi macam hantu kak limah..seram mak..
so saya dah ade beberapa helai shawl yang flexible..kirenya..nak pakai baju apa2 pon..boleh je..hahaha

look at the pictures above..
sorry picture x clear sgt this is only my darling nokia xxxxx can captured..


Photo0657
ni la shawl yang sgt2 flexible..ade macam2 kaler kat shawl tu..siap saya gantung kat depan2 lagi dlm almari..pakai baju apa pon..asal ade kaler yang hampir sama ngn shawl ni..terus rembat and ready to go out..


see betapa colorful saya hari itu..guys see my wedges kaler merah..Photo0656
so..saya xnak bagi nampak jakun sangat..saya akan match kn ngn beg MNG saya yang kaler merah jugak...
so even saya pakai baju hijau ke..hitam ke..ape ke..kalau xsempat nak match cantik2..
ready shoes and beg la jawabnye..merah hahaha..
tu jelah memanjang..


nurul
girls..see?
i told u sgt flexible this shawl sebab ade banyak kaler..
ni time nak g office..muka xsempat nak siap2 ni..
tu rembat shawl ni nak match kan ngn baju kurung tu..hehe

Photo0642
another flexible shawl that i have..
from LustFulluv
kotak2..ade kaler ijau..ade kaler merah.purple..biru..
waaahh bahagia betul..
ha..
yang ni pon i gantung kat depan2 kat almari..
Bangun lambat nak g ofis..
grab yang ni terus g keje..


DSC_2816
pastu..saya ade semua jenis warna Plain shawl..
crumple is my fav..
Senang..kalu pakai baju kaler biru bunge2..terus grab blue plain shawl..
kehkeh..
at least..nampak la macam orang sikit..
xde lah nampak macam orang gile kat tepi jalan..hahha

nak buat camne..
inilah reality(ecece) kehidupan orang yang malas..
redho sajo lah..


Thanks 4 reading this

79 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

haha. kak nurul pickup hok ane2 pon comel lake ngn kak nurul.
jeles wase. siyes r. huhu ^^_

NaIaDHaNnI said...

cik nurul, smlm bru je nmpk gmbr muke awk kt satu kedai ni. dekt GM plaza klang.huhu...

saya bukan tomato said...

hihi same lah ! kite pon sukak beli yg plain , colourful ! senang ! hehe

atynnaddirah said...

lawaaaa ! suka2 ! :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

cute as always:)

haniey said...

baju kurung cotton akak cantikla..ala akak pkai cmne pun ttp cute.. :)

Edura Hanum said...

yang penting kita sendiri kena yakin ngan diri sendiri

Akulah Pak Lan said...

fashion mix n match

meaw said...

kakak ! colourful gila,HAHA..tapi serius dari pandangan meaw lah kan,apepon kakak pakai,still lawa even them said haaa?! fashion disaster? no-no-no....sesuai dengan kakak nurul yang comei ni haaa...

Firdaus Alim said...

kantoi Bgun Lmbt...qiqqiqi..

starzieti said...

kak nurul pakai ape pon totap menten cantik.

suke shawl yg kotak kotak tuh. cam klasik. i like ! :)

AH7 said...

Okla 2 awk...sdp mata memandang...comey lote..hehehehe

mrs chenta said...

xjahanam pun! nampak ceria... i love the colour!! kippidap =)

Cik Tqah said...

cantek.. pandai je gayakan.. i byk je shawl.. suke gk tuka2 nak pakai g opis.. bosan kalo tgk baju ngn shawl same je..so rini pakai baju ni ngn shawl ni..len kali pakai ngan shawl lain lak.. so xsame pattern kan

pinqy taraturuu said...

haish kakak cantik~
disaster un cun gak..
weeeee :)

normala_ali said...

hahahah btol2 kadang2 pakai pape jia sbb nk cepat.. memang nmpk crowded giler colour.. hehehe

Cik Eka said...

oh eka pun ada shawl rainbow ni.eka punya kaler kuning coklat ungu pink..shawl itu dah lebih seratos kali pakai kotnyaaa..hahaha..main grab jer

HARYANI said...

akak pakai apa apa pun cantik hihi :)

misz ifah said...

canteeeekk ! hihihi :)
akak memang cntik , pkai ape pon . tetap cun + gojes :D

Liyana Zahim said...

oloss somelnye.. kak nurul pkai pe pon santeq juger.. herher.. =)

msredcheesecake said...

CIK NURUL,
NTAH LA...XNAMPAK CAM ASO KAT PASAR PON...COMEY JE.....YG PENTING SI PEMAKAI MESTI CONFIDENT AND HAVE A RIGHT ATTITUDE TO GO WITH THAT KIND OF BRIGHT SKIN...HHEEEE...

cheqwa said...

nurul pakai apa pon totap nmpk style! ;)

ayleencutegirl said...

suka tengok pelbagai dress yg u pakai.lepas ni cerita pasal dress plak ehh.. pleasee !! ;)

Wahidah said...

kalerful sng nk match kan..kalo dh lewat grab jer..:)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hoho~ samela..maera suke bgn lmbt..dan hasilnye, pakai teropong ke opis, tak sempat make-up..lgpun pakai seragam aje..huhu~ tapi nurul tetap pandai matching baju. =)

EZAN IDMA said...

hahha somel kot?

Cik Puan Izan❤ said...

bila lmbt ke ofis suka jugak grab tudung crumple ni...senang xyah gosok bagai...hehehe

Anonymous said...

http://wanitamelayuseksa.blogspot.com/2011/04/trend-bermegah-megah-dengan-kecantikan.html


-sama2 kita sebagai umat Islam renung dan ambil iktibar..

faa rosli sulaiman said...

pakai pape pon janji hepi!

hehehehe

farasakura said...

tu la...klu FS lambat, amik je pape y xpayah iron..haha senang ^___^

NinaAz said...

cantik...hehe

O'gosh said...

elele..saje tunjuk yang buruk2...padahal lawa je..

Putery Makaroni 23 :) said...

Kite pn suke colourfull shawl yg renyuk2 ,
senang grab and matching dgn baju..
haha. (pdhl mls nk iron tudung)

emieysandra said...

cantik!! btul, shawl wrne wrni..leh pkai ng baju ape2 je..sng kan^^

y u y u Z u l a i k h a said...

tetap lawa <3

shanas said...

lawa la!

Izzul Amir said...

haa , baru tak nampak muram :P

alinac lover said...

oh sama lah kita syg! hentam je la..fesyen terlebey update namanya heheh

Amy A. said...

oh kak, sy sgt la jeles dgn confiden akak pakai warna yg sgt terang mcm ni...

penyisir rambut said...

hahaha...
yg pnting yg crumple tu tak pyh iron...
sonang keje den...

Hishyamuddin said...

warna warni..hehehe

Anisa Hang Tuah said...

rambang mate tgok kain tuu

:)

MiZ Rayy said...

alaahhaaiii.. comel laa.. =)

nuruashia ♥ said...

sys pakai pape pon tetap comeyyyyyy loteeyyy ehhh..sys,,kt kedai kain mne tu??? nuru bekenan laa kain cotton tu hik3

zety madu said...

cantik...

Amirrah Zawani said...

pakai apa pun tetap cantik :)

Myra Jay said...

cantik...!!
Ni fesyen yg cantik :)

vampire's lovex said...

alaaaaaaaa !! jeles...org cntik pakai apa pon cntik mehhh :)

Anonymous said...

erk sumpah u are fashion disaster.
x matching langsung suma menda yg u pakai. hahaha. i know colorful boleh masuk dgn semua. tapi in my though shawl colorful adalah utk menaik kan baju plain yg u pakai. bukan nya nak me-matching-kan dengan semua color baju yg u pakai. it just my though about fashion. :)

bella luna said...

hehhe gambar 1 tu ok jerk... hehhe u give me idea nk match dgn yellow.i ade i dress ni yellow kawan i kasi.tp xreti nk match. coz i takut sgt ngan yellow.. :)

Ijah EmoTemo said...

err sis , dkt mana ye sis pergi dkt kedai jual kain baju kurung tu? yg tgh sis pilih kain tu. nmpk menarik kain cotton dia T_T

DIVAinDenial said...

hentam kromo pn, u tetap nmpk stylo beb! huhu and i'm luvin' it!!! ;P

nuha ahmad said...

saya pun suka macam tu jugak..cri shawl ada bnyak kaler..haha
nak bergaya tapi mals nk matching2 ni..hehehe

rebecca melessa said...

shawl yang xyah gosok mmg suke sngt!!sbb malas nak gosok -____-"

achuwani said...

klu owg dh cnteq,pakai cmne pon cnteq kot....:)

L@dyKichiMachiko said...

nice!!! Like ur colourful shawls dear..wanna grab it..^_^

aLya maNip said...

nurul!! kat kelulut kan?? nape tak penah bertembung ngan nurul kat kelulut tu?haha

Nur Farawahida said...

WAHH suka selendang kak badiah <3

Myra Arshad (: said...

kak nurul , kalau dah cantik tu pakai apa pun cantik. yer dak ? :))

wfaz said...

pakai ap2 pn..kaler macam mane pun..
tetap cantik..jeles tau..hehe

mardhiah ismail (: said...

but u look so nice :)

amier azrul alias said...

pantai batu burok ke.
huuu :p

Sarah Khan said...

salam ;)

new blogger here.

wow,u berani main dengan warna terang. nice!

http://nukilangadisbiasa.blogspot.com/

Nizam Ijam said...

da merdeka yer :)

”Segmen-Nizam Ijam Nak Tolong Promosi Blog Anda”

Qutiq Ishanee said...

u ttp cntek even u pkai cane pun.
:)

laUt DaN pAnTaI said...

comel ^___^

nurfarhani said...

kak nurul saya pon tak pandai nak berfesyen sgt n saya takut nak pakai
baju yang colourful. main colour yg
selalu saya pakai hitam. mcm mana nak jadi berani mcm kak nurul pakai baju yg sgt2 colourful?

Izyan Masri said...

SIS NURUL PAKAI APE PON TAK JAHANAMKAN FASHION TAU.NATURALLY BEAUTY :D

hanisah said...

ehehehe..sme la kite,kak..anis pown suke bwat keje2 gtu..huhuhu..tp yg pling flexible ngan anis stakat nie tdung kaler itam la..sbb anis xde koleksi tdung yg byk..huuu..n lg 1 nk beli shawl mcm teragak2 ckit sbb anis pkai spek..huuu..
akak,anis nk bg cdangan ckit..len kali akak bwat la entry fesyen utk mreka yg pkai spek plak..huuu..anis amat hargai kalo akk bwat entry cenggitu..sudi2 la sggah kt blog baru anis..anis baru bwat berapa ari lpas,gnti blog lame..
gud luck akak..^^

IEQAH said...

Be Who You Want To Be
NOT What Others Want To See..
Kn Kn ^.^

..zAiReeN zULiKha.. said...

kak nurul pakai ape pun tetap nampak cantik taw..i like ur stlye..:))
keep it up sis..<3"

Q :) said...

sis yg cantik sgt sgt ,
nak join contest sy tak ?
jum la join T.T
first contest ni :)
pls plss

http://quratulmazani.blogspot.com/2011/05/post-anda-mesti-bertajuk-first-contest.html

Fina Fento said...

suka jugak shawl crumple. sebab tak payah susah - susah iron :P

chapaticokelat^^ said...

paling suka yang gambar last.



sis, kamu cantik! :D

fazilzura said...

walau pe pun awak tetp menten cute.. no hal punye..

akak x reti le nak pakai selendang yg kedut2 tu , muke dh ler tembam , kang makin gebus lg..

** salam kenalan dari akak

Alia Myra said...

lawa sgtla akak ni,jeles la..hihihi..nk pkai shawl mcm tu jgk..tpi x reti..huhuhu...akak nurul tlg bt tut0rial brtulis psal cra2 nk pkai shawl mcm hana tajima blh x??yg vide0 pnye sush nk bka lh,line lembap..please3..0ke..syg kak nurul!metaceh..hee

cik aida said...

nape la akan nurul ni comey ngat???
jeles jap

http://sesukaida.blogspot.com

Eyfa Zalifa said...

haha!toooooo nice..memang dh lama cari shawl macam tuh yang colour2..but tak jumpa2:( boleh gtaw x boleh beli mana coz saya nie jenis yg sama mcm sis jugak..u know..like hurry2..malas nak matchingkan sometimes..haha...

do tell ya dear..reallly nak beli..online pun jadilah kalau ada yg jual..

Nurulbadiah Lai said...

klik dekat link tu..lustfulluv..
dia ada banyak shawl camtu