30 May 2011

cerita Aku..Terengganu dan Batik

cerita bermula begini..

aku.

pada suatu hari yang bosan..burung2 berkicauan..ada yang sedang bekerja..ada yang sedang meroyan macam orang giler(aku)..maka tibe2 saya dapat call last minute tuk satu photoshoot batik..maka saya terima dgn hati yang terbuka memandangkan weekend adalah hari paling bosan bile saya tak de plan..

maka begitulah saya..
minat yang mendalam dan sgt dalam..so apabila saya terima invitation photoshoot,samada berbayar or tidak..samada suka2 or untuk promosi sesuatu produk..jarang giler saya menolak apabila saya tengah free ..hehhe..
so itu cerita tentang AKU..

Terengganu

maka adanya negeri Terengganu(mata sambil jeling kamus dewan wakaka) adalah sebuah negeri yg kaya dengan khazanah2 yang bermacam2..
okay la.
shopping complex kaw2 xde
Disco xde
grand2 punyer tempat xde
tapi kalau tempat yg cantik..
pulau2..
kain sutera..batik..Songket
Terengganu sgt kaya akan itu.
perrrgh.

Batik

Batik ni kalu kat Terengganu glamer fames amos..Batik ni sebenarnya sangat unik, exclusive and melambangkan keanggunan kepada si pemakainya..
so kepada yang sukakan sesuatu yang nampak grand..sukakan sesuatu yang nampak asli dan unik..lawati butik ni..ada macam2 jenis batik..harga berpatutan.kalau nak buat raya..wahh cun sgt ..

http://www.annbatik.com/

sambil tu..jom layan pictures..
Teaser version..

DSC_2811

DSC_2840
jarang sangat pakai tudung mcm ni..tudung ni cantik but actually bit hate..sebab muke aku nampak mcm matured sikit..tambah2 lagi bile make up..huwaaa..psss..sumpah mcm xnak ngaku dah agak tua wakaka..

249339_10150276758881425_327490616424_9369925_6281054_n

250583_10150276770131425_327490616424_9369955_2466152_n

250583_10150276770121425_327490616424_9369953_8105124_n

berkenan?
apa kata pergi la usha sekarang..
happy shopping..

pakaian dari butik:
http://www.annbatik.com/

Photographer:
http://www.digitaldome.com.my/

Make up:
http://makeupbylala.fotopages.com/


Thanks for reading this:)

56 comments:

Rtp Farra Arisha said...

batik trg memang cantekkk2 kannn. love it mosttt! :))

ps: cantekkkk model dlm photo tuu. hehe :))

wahida idris said...

cantik!

tomato said...

wahhh betol3 cantekk ! :D

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

cik bad sgt seswai pakai batik..maera? hurm...cam tak comey je..huhu~

Mila Ahmad said...

cantekla pakai cam 2..sesekali tukar style baru hOt hihi...

Gadish Lollipop said...

sissy nurul sangat cantik
:)

dak eina said...

batik sangat cantek kan!!

meaw said...

comeiiiiii aihhh kak nurul ^_^

asiah_najihah said...

cantik nye batik kak nurul pakai..(^_^)

efa said...

waa...batik kat terenganu mmg lawa2 tp T__T mahal la akak wuwu ritu pi ada gak tgk huhu

Love hurt aeNnn said...

cantik sesangat.. :)

syasya said...

wahh , akak cantik lah .
sya suke <3

Indah Mulya said...

you looked different la kak! gle canteekkkk...fewitt..hehe

PinKy MoMMa said...

suka tgk kaler baju nurul..hijau + pink..owhhh cweeettttt ;)

Solihin Zubir said...

lawa nowhhhh... gggrrrr.....

Cik Puan Izan❤ said...

wahh...glamer habis pakai batik.. lagi2 kalo batik ann...

Rara Farah said...

HEHE...SOMEY2...kak,kat terengganu ade la disco..rara pun tatau tapi member lelaki ade gitau..tuuuuuu kat plaza tuh....omg..tak caye ase ganu ade disco...hoho

msredcheesecake said...

ADUHAI CIK NURUL,
KALAU ORG KIUT PAKAI SUMER NAMPAK KIUT, CUN DAN BAGAI2 LAGI LA...

BATIK MMG CUN, LEBIH2 LAGI KALU KENE NGAN ATTITUDE..

Finaz Jaafar said...

cantik la yang warna hijau pucuk pisang tu !

p/s : sy bwu balik terengganu haritu !

IewRa KimORa said...

Lawa sngt2x ! >.<
A D O R E kmo sngt2x !!

Anisa Hang Tuah said...

nurul mmg sgt cantik
:)

Anonymous said...

salam...
i really luve ur style..
but in frankly speaking u seems like FL..yaa..sape2 yg hidup dgn blog will know who are FL..
a bit same..but FL the gorjes one person and naturally funny bukan dibuat..:)

Azie Azra said...

harap raya tahun ni dapat beli satu.hehe.seme sbb tgk akak pkai la ni.

Hishyamuddin said...

lawa2..comey belako..hehe

Jerung Gergasi said...

len kali dtg teganu msg sy dulu sepatah ..~

hana nabihah said...

alamak comelnye kakak ! hana tak baca pon usha gambar kakak je :p

NeenaAnuar said...

cantikk lah you dear! baju yg you pakai tu pun so nice.. love the colour.. and love batik terengganu too! ;)

ain kadir said...

i love terengganu too,,teringin nak pegi..hehe,,btw mmg nmpk sgt matured..suka lahh,,hehe

nina ibunga said...

gambar sume cantikk..batik tu pon cantik jugak.. love it.. :)

normala_ali said...

sis pakai ape pon ok. hehehe.. xtua tp berpenglaman.,... :)

BLADE EDGE said...

salam nurul...

nurul nmpk cantik dgn baju batik tu..muka nmpk matured, xmcm budak2 :-) nice!

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

cantiknya nurul bila pakai selain shawl!

amy syahirah said...

teringin nak jadi model . like nurulbadiah tu kan . hehe . ok perasan . tapi klau nk jdik model pon xtau cmne . sy kan mcam xckup besar lagi hehe .

mrs chenta said...

nak komen jujur ke tipu? kalaun jujur saya jelessss sgt sbb kamu cantik! kalau tipu saya akan cakap... ehehehhe ok lah.

erk. boleh terima x? ahahhaha *love*

hanisah said...

yerp2..owg luar sume ckap tganu xde pape..tp tganu la negeri yg pling aman damai skali sbb xde tempat2 yg mmbuatkn kite lupe dunia..ahahaha..proud to be ank tganu..^^

Aunty P :) said...

eik nampak mcm muka ekin mawi plak :P
yes, i'm proud of being terengganurian *mcm durian bunyiknye

IEQAH said...

like..cantiklaa.tempat u shoot pn cantik.pe nama tempatnya ^.^

l.a.d.y.b.o.s.s said...

nice ;)
tering nk wt modelling mcm nurul
huhuu..

ayucinta said...

SAYANggg sangat cantik ok...
bestnye la kalo dapat shoot nurul depan2..:)

delarocha said...

1st pic... skali pandang macam nur amina pulak

Liyana Aziz said...

baju batik tu sangat cantik!!!

Dea said...

a'ah..sis nampak len la pkai inner.. tp still menten ayuu..:)

kaizen said...

sy suke pic yg ke-3 tu kak...

ZIEMA said...

kan kan?? tapi susah nak dapat batik murah even kat pasar payang pun kena pandai tawar.. :(

but i love batik though hehe..

haniey said...

cantikla akak.. :)

lisa lis said...

dussss...sgt2 comel..menarik n sgt2x tertarik~~~

amier azrul alias said...

yeayy bangga kn kite jadi org ganu!
kih kih

batik mmg feymes kt tganu.

mrs. syafi said...

cantik bangat.

mrs. syafi said...

huuuu...santiknyer....teringin nk bjalan ke trengganu...

Siti Nor Salwa Che Lah said...

weh anonymous.....yg ko dok bndingkn FL dgn Nurulbadiah Lai asal.??????ku sket pown xnmpk psmaan diaownk k....semua beza....dri sgi stail n prangai ok...pew pown Nurulbadiah Lai memeng gojess habess la....

O'gosh said...

kalau NBL pakai sememangnya sangat cantik...kene kat akak tak tahu la....huhu

Nurulbadiah Lai said...

thanks 4 reading this..
thanks for ur comment...

anon:thanks too for ur comment..
but truly..
i hate in any mean u comparing me with someone else xkira fl ke..sapa ke..

in case u dunno..
this is what i am..
and i dunt need anybody to make me somebody..
:)

MAI a.k.a WAWA said...

cantik pakai tudung.. ;) selalu shawl saje ;)

Alin Marlini said...

walaupun nampak matured tapi still comel nurul...

cantekk said...

canteknye.....

batik cantik, model pon cantekk...

ermm

~+aSma dAud+~ said...

sume orang cakap chantek..apa lagi yg saya boleh ckp melainkan chantek jugak..hehhe..kalo boleh sy pon nk cm k.nurul..chantek+cerdik