01 April 2011

kepada anonymous itu..

anon giler

"Belog ko ni ntah apa2..entry cam sampah..aku heran sgt nape ramai sangat duk komen entry ko..duk follow ko..aku ade blog lama dari ko tapi follower aku ikhlas nak follow..even xseramai ko tapi aku rasa entry aku lagi bagus dari ko.
heran betul aku nape ade jugak org follow blog sampah camni.
actually orang2 yang follow blog ko sebab dah dikaburi oleh gambar2 ko yang perasan cun tu..padahal ko biasa je okay.ni aku nak nasihatkan ko..xpayah nak tempek gambar2 ko yang syok sendiri kat blog ko..tengok ada tak orang nak follow ke?haha..mesti xde kan sebab selain gambar2 ko..entry ko adalah sampah.haha..gelak lagi.haha.
blog ko ni naik mendadak.ingat..yang senang naik..senanglah jatuh.nanti jangan cakap aku xpesan pulak.aku bukan dengki ngn ko atau apa..cuma aku nak nasihatkan orang2 kat luar sana jangan jadi buta dengan rupa paras ko yang syok sendiri tu padahal entry blog ko ntah apa2.
my last visit here..bye."



to my lovely anonymous..

If you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best..
If you don't know how to handle me at my BEST, then am sure as heaven i don't deserve you at your worst...
actually..
I'm tired of being judged..By people who think they know me..including u.
owh.. i think u dont deserve my words..so..thats it..
bye

To my lovely followers and readers..
anda adalah teman terbaik nurul..sudi baca tulisan hati nurul walaupon kadang2 ianya hanyalah secebis sampah..nurul menulis dengan hati..maka hanya hati yang baik sahaja akan memahami dan boleh menerima nurul..thanks 4 allowing me to be myself..


ART_7749

p/s: if u always judge people..u have no time to love them:)

thanks 4 reading this

184 comments:

starzieti said...

saba k. bese la tuh. org dengki.

sumaiyah mokhtar said...

ehhhhhh hello anonymous,atlist muka die lg cantik dr org yg dah la tk cantik lepas tu takot nak letak name sendiri! nth ape2 je! klo die tk cantik pn npk sgt kau usha blog die hri2 sbb tu kau npk die ltak gmba ape and ape kn?

SYS NURUL ; youuuuuu cantik sgt :) dont worieyyyyyy <3

fazhana said...

sis nurul, siyes from my heart, i love your blog!!thanks for making a good blog for us!! :)

y u y u Z u l a i k h a said...

sayanggg..
sabar la... semua ni yuyu pun pernah kena juga.. hanya kita yang tahu pasal belog kita..

biar je semua ni...

hmmm..
dorang cuba nak down kan kita.

blog u sangat sangat i suka...

biar kan dorang tak suka ya

Hugs <3

iz said...

to my lovely anonymous..

If you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best..
If you don't know how to handle me at my BEST, then am sure as heaven i don't deserve you at your worst...
actually..
I'm tired of being judged..By people who think they know me..including u.
owh.. i think u dont deserve my words..so..thats it..
bye

To my lovely followers and readers..
anda adalah teman terbaik nurul..sudi baca tulisan hati nurul walaupon kadang2 ianya hanyalah secebis sampah..nurul menulis dengan hati..maka hanya hati yang baik sahaja akan memahami dan boleh menerima nurul..thanks 4 allowing me to be myself..

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

hai there :) buat tak tahu je, sebenarnya dia jeles tu! :) ramai lagi suka baca blog you :)

storyfromme said...

pulak da.macam2 perangai.takpe la.abaikan.lagipun die cakap tu last visit kan?lepas ni aman la :)

a.n.y.s.s said...

taknak cakap apa-apa. biar jelah nurul.

anyway, selalu singgah sini sebab enjoy baca entri nurul yang telus! ;)

Farah Hanis said...

kesian kat si dia tu la sebab buat perkara tdk menggunakan akal. tak matangla nak kutuk2 orang kan. be patient syg. tahniah, anda ada peminat. hehe :)

Auni said...

huh! sape la yg sangat x bertamadun tuh..

cik EPAL said...

hehe kelakar lah anonymous ni. :D

HAJAR AZMAN :| said...

ee, macam anon tu bagus sangat jee. padahal die tu dengki

rilek kak ! ktorang suka ape baca belog akak.

Cik T-pah said...

biase orang dengki. yang penting sabar ^_^

FANA said...

tulisan webdings :) tapi fana bolee bacee ! keep onn your work sys . Pedulikann diorang . Jealousy is in their heart actually . Ashamed enough to admit ^^ You're the best !

farah said...

tak habis habis haters ni , aigooo~

nuraien said...

oh my...kuang hajar je...ckp cm 2...sker ati org lah kn..nak blog cm sampah ke..hape ke..kan blog nurul sendrikn..dye nak bising knape..dah lah pgecut...x nak tunjuk muka.huhuhu..geramnye..=(

lala said...

ikut dye lah dye nk cakap ape.mulut org xleyh nk ttup..suck of people like dat.! nk menyibuk sal org watpeeeeee!!!

ieyka02 said...

if u always judge people..u have no time to love them:)

luv diz qu0te..:)

bia jew k sis..kesian sbnr ny kt org mcm tuh..xcukop kaseh syg kot...hihi.btw xpresi muke kt pic lawa..:)..
keep 0n blogging sis darl..

cira nd said...

sabar ye kak nurul...
cik anon memang suke dengki...
ape2 pon blog kak nurul best sangat <3

fittiariri said...

kesian yerr....sabar kay...manusia memang suka dengki...alamak terselit skali komen saya disitu

whitelover said...

whoaaaaaa..ni anony bangsa uganda ni..level unta haha

GematriA™ said...

hahaha..
konon ada blog lh si anonymous tu?
tapi kenapa ndada letak link?
maw tinguk blog tu.
hebat sgtkh?

IFA Athirah said...

peliklah.anonymous ni kate dh lame ade blog, apsal dia x komen pkai id blog dia je?nmpk sgt di apenakut!pergi mati ar kt apengecut mcm ni!!!

amy syahirah said...

anon itu jahat !! yang benau nye , memang dye dengki and jeles dgan sis . bdoh nye . pi dah ckap tak dengki !! sbnarnye mmg dye denkgi tu . klau tak dengki nape siap nak anta msg cmtu . klau xsuke tu , dok diam sudah . saya syg kak nurul ok !

Shaqirah said...

kak,tu bahasa org jeles tu!mmg lalu sgt anonymous ni ganggu hidup kita.abaikan jelah kak..dia bkn watak penting pon.bukan dia yg jamu kita makan.dahla tak pernah menyenangkan,tiba2 jah umuncul utk menyakitkan..

ramai manusia macamni.asalkn kita tahu apa yg kita buat sudah..be stong sis!

ain shakirah said...

sabar ye nurul. adelah tu yg dengki. manusia rmbut je sama hitam tp hati laen-laen. ;)

♥RyN nOrFAzReEn♥ said...

Salam... Sabar ye nurul... Dalam hdup tak mudah nk puaskn hati smua pihak... I pn sllu cmni jgk... Kadg2 tnpa sbb... Lg mydhkn jika ianya sllu blaku dpn mata,& mlibatkn org yg rapat... Mereka selalu berkata tanpa mgthui apa2... Ok... Sama2lah kita semua kuat dlm mhdpi apa jua cbrn... Peace :)

Anonymous said...

sabar :) manusia sentiasa dengki dengan kejayaan orang lain. samada dengki jalan yg baik mahupun dengki jalan yg buruk..kalau org tu dengki d jln yg baik, mesti org tu akan berusaha untuk bersaing, bukan mengutuk, menghina @ memangdang rendah terhadap kejayaan org lain. So, chill! :)

shadow said...

Tak payah layan anonymous tu. Cuba tengok macam blog Mazidul TV3 dan che det(Dr.Mahathir) dia tak layan anonymous ni. Kita kena terima kenyataan yang semakin ramai follower, semakin berat tanggungjawab n semakin banyak musuh. SO jangan amik benda ni dari sudut negatif. Just pikirkan bagi yng terbaik untuk pembaca.

WOI ANONYMOUS, TUNJUK BLOG KO,NAK TENGOK KO NI NERD KE HAPE.

mary ann ;) said...

walaupun si anon tu kata dia tak jeles kat awak, but i think she or he do mean it..

kalo tak dia takkan komen macam tu..

biasalah tu..bukan sng nak puaskan hati org..jangan ambik kisah sgt la..just be what u are supposed to be okay.. =)

khaizarien said...

anggap saja mereka itu angin lalu..people read n they know what the best.... it might have a reason why people love to stay here rite?

n for those who not, try to be better than this blog owner, prove that you're smarter!

n to the anon, if u're not jealous than y won't you write it on politely with the humble way... kan?

buat nurul... keep on writing. jgn benarkan mereka buat anda jatuh!

MiYOKO SuKi said...

wat donno je org camtuuu...

dengki la tuuu

princesz_lova said...

lorrhh . ksian akak . dye jeles la tuh :D

A~ said...

wah, gila betul si anonymous tu. i think dia jeles, cuma tak nak ngaku. kalau tak suka tak perlu la sibuks, blah je webbie lain. bukan susah pon. bengong la dia tu.

anyways, coz u r cun & pandai bergaya, i nak u join my challenge kat blog i. tak perlu buat header bagai. i nak blaja cara mekap2 & interested nak tgk ur collection jugak. ahhahah. gediks tak i? gediks la best kan, ceria gitu. jom!

http://aquahartz.blogspot.com/2011/03/month-of-beauty-at-work-challenge.html

take care dear.

fast yg slow said...

sis!yg pnting jgn stop blogging!chaiyokk

Puteri Iqa Izyan said...

iqa ase orang tuh jeles~

Bulan said...

x habis2 si anon nie ek..sabor la cik nurul.anggap la nie dugaan dlm berblogging.cheer up k dear ;)

nuruashia said...

cettt >,< ayat si anon tu mcm longkang.!!!! papepon PLEASE DONT GIVE UP my dearest systa :) smile :)

Mr H said...

Juz sabar k.. Biasa lah tu anon..

Scha Aryana said...

eiii, tah pape anon tu. sepuk kang.. jeles letteww..

-Sara- said...

manusia mmg xbleh tgk kite sng.. ade je yg dengki..but a few,bkn sume..

juz keep on blogging dear :)

Alysha Nur syahirah said...

sis... pehal gn anonymous !! gilerh mroyan kerh haper! wth! 'gambar2 ko yang perasan cun tu' .. itu ckp dia? sal mulot dia cm longkang kak! eeeeeee... bodo nyew dia... untuk pgetahuan anonymous .. syew follow dia sebb entry dia bgus lah ngok~ kaw nieh npe huh~.. adessss. cian kt kaw an.. kaw ckp..... kaw tak dengki yaa?
hahaha.... law ko ta dengki pehal laa kaw memekak cam antu kak limah di blog dia... tak kerh jelez tuh..law pown nk mrah ... tunjuk kn lah diri kaw... npe laa ta komen n gune ur ID blog tuh.. kte dah lme ad blog! cehhh. bukti ad? ce try tunjuk spe ko. kn senng. nmpk sgt lah ko PENAKOWT! eeee... mmg vavi laa kaw an..

hohohoho. sorie sis nurulbadiah .. coz i mncarut2 like org gilerh mrepex sorang2. btw.! i dont know sape kamu~ tetapi.. syew nk tahu ap awk tulis... biar laaa ur pic camane pown... asal kn ur post sume bgos. n u sis~ saba jerh laaa~ ta yah layn org yg mlot cam smpah tuh! hahaha.. WtF, shittt kat dia!

to dia yg bget tuh an - “When you judge another, you do not define them, you define yourself.”

aku judge ko sebb ayat yg bgus sgt tuh laaa.. hahaha...
aku gh demam, bile ak update blog. ternmpk ntng nieh.. bertmbh hot laaa!!

law ko blas bnde nieh.. bermkna kaw
ta seperti yg kau ckp kn..
ingt lah ap yg kaw ckp yew..
' my last visit here..'

so.. law kaw blas jugak. thts mean.. itu bukan last visit an? pk2~

sorie termaki kaw evn ak ta knl ko. tpi. agak2 laa k ;)

to Nurul.... go go go..
sye still sokong anda! cayok!

p/s > “Get a life of your own and stop worrying about mine.”

-engku alysha-

Dea said...

sis, sabar je eyh... huh.. org cmtu, suker nk jatuh2 kan org... jgn lyn la.. cam bagoss sgt... huhu..sian sis... sy sentiasa follow n support ur belog, keyh.. ;).. chill..

naem glizzy said...

die busuk hati. ngengg sungguh!

Syafiq Rosli said...

sabo ye nurul..bia kan aje..

Luqaz said...

huh..jahatnye org itu.. xde keje lain nk ngutuk org..bajet bagus..

eLLa said...

xper larh,,that anom tue xperlu daa dtg cni..sibuk jer..
stay strong yer..

zalizalu said...

haha,, bese doh gitu.... tp dop bestnyer, guna nama Anonymous... lenkali guna laaa nama betul.. takpon beri link skit.. penakut~!

emieysandra said...

be strong dear ;)

+ NANA HERE + said...

saba jerlah sis yer..
orang kalau dengki macam2 buleh cakap.. yang penting teruskan menulis.. i <3 ur blog... :))

emieysandra said...

be strong dear ;)

The Fatty Heavy Imah :) said...

gosh . who's that NOT SO SMART person .....

he/she doesn't have a heart ...
=.=

turut bersimpati ...

Orkedanza said...

hahahaaaa..nak gelak baca comment tu. ade jugak org mcm tu. suka hati die je nak judge blog org lain mcm sampah ke ape.

kepada si anon...im nurulbadariah follower. aku follow die ikhlas okeyyy...xde paksaan.

btw, apsal si anon ni x comment guna username die eah. boley jugak reader2 lain nak baca entry si anon ni yg bagus sgt tu.

Anonymous said...

perempuan!
aku sure2 kipas susah mati ko akan sokong ko..
why?
sebab diorang sama bodoh mcm ko..
aku heran betul dengan rakyat malaysia ni..kenapa bazirkan masa baca benda2 yang xberkualiti camni.pastu pakat sokong ramai2 padahal blog ni xde apa2 pon..sekadar gambar2 yang bajet cantik buat apa..boleh blah la..

apa guna jadi a beauty without brain??

bagi aku..ko ni biasa je..sgt2 biasa..org yg puji ko cantik tu semuanya nak mengampu ko je..
yelah ko cantik sebab make-up 16 inci kat muka ko..cuba kalau ko letak muka xmake-up kat blog?nak tengok jugak ko cantik ke tidak?

pity u.pity peminat2 u..haha

this is really my last time here

bye

Nurul Mazni said...

sabar yer nurul..biasalah tu manusia. tak pernah senang dengan kesenangan orang lain..

~eZmALiZa~ said...

kak nurul, kunci yang harus pegang adalah sabar. orang dengki mmg cmtu... kite ni jgn naik angin dengan org yg dengki2 nie. relax jer... bile kite cool, baru dye makin panassss!!

kak nurul, doakan je la yang dye akan insaf satu hari nanti. alaaa...kak, kalo dye xsuke akk, mcm mane dye boleh tahu akk salu letak gambar sendiri kat entry???? means dye salu bukak blog akk laaaa... ape lg kan??? btol tak??? hahhaa...nahhh!! see, we got it! dye sebenarnye admire kat akk tu.... same2 kite doakan dye insaf dan mempunyai hati yang bersih...insyaALLAH :)

- koroe - said...

anon memang macam tu. pesen mak tak jaga masa kecik2. bila dah besar, dia jadi takde pedoman hidup.





persetankan segala anon. kalau betul2 nak tulis macam ni, bubuh la link. nak tengok jugak blog dia tu.



kita follow dia ramai2 so nanti follower dia ramai dan dia tak jeles dah kat nurul.


kan kan

mynameismy said...

cik anon tu yg sampah tu nurul. dah tayah pikir. sume org sokong nurul kat sini!!;)

n My follow Nurul kerana ikhlas...^_^

nazirulhazwan~ said...

no komen~ ahah

FzaIbrahim said...

chill je babe.
dont be sad.
kalo btol nk tegur, xpyh la guna anonymous. tah ape2 je penakot..
trust me, anonymous tu akan dtg lagi.
tade maknanya last visit.

do whatever u like, that's your own style.
smile okayyy? :)

Anonymous said...

salam akak,sabar je ngan org bodoh mcm tu.what the hell is that?dahla xkenal,ttbe komen mcm tu.mcm gampang! mcm kak nurul ckp,i am who i want to be,rite?
- im ur senyap reader :)

sab said...

allow open id je la sis..so,pasal anon xde dh..ok?..

Rara Farah said...

kepada anon itu..follower nie nak jawap..hehehe

saya follow blog kak nurul sebab saya rasa entry dia berisi.even dia buat entry tentang hidup dia or whatever la..saya suka penulisan dia sebab dia tulis apa yang dia rasa.apa yang dia faham.bukan semua orang punya citarasa yang sama walaupun anda cakap anda mempunyai tahap penulisan yang lagi bagus..remember yang penilaian orang berbeza.Ianya subjektif ok.saya rasa anda sangatlah perasan walaupun boleh kata berani ler kata blog anda lagi bagus.anda tak dengki tapi anda jeles je...lalalalala....

Sis,i will always adore u.Even tak penah jumpa,walaupun dr 1 negeri..sobs...Tapi jika saya punya kakak seumpama kamu,saya adalah insan yang paling bertuah..heheh

nurhalydamyra said...

sabar je sys..
entry blog sys bukan sampah..
entry sys menarik..
jgn fikir sangat ye..

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..
thabks sebab always sokong nurul
terharu n rasa nak naanges

kalau xsuka nurul..anggaplah nurul ni manusia cam korang..yang ada perassan jugak

thanks kawan2 i really love u..

anon: eh..u cakap ur last visit dat day?n now u dtg lagi n drop ur harsh comment to me?thanks..
yaa memang saya xcantik sebab tu saya make up 16 inci..btw pandai betul u ukur make up kat muke i..u hebatt sgt anon..:)ikhlas dari hati

thanks

dr haidar said...

assalamualaikum wbt.


frankly speaking, my suggestions,you can share with readers about law.something that readers really should know about rules/regulations/laws in malaysia.let's reckon,they maybe don't know.so, as a lawyer-to-be,you can share with us many things about law,besides sharing your own life. that's the way a good lawyer besides being a blogger,right?




p/s:don't feel bad or poyo when you want to share anything about your studies/law thinggy.sebarkan ilmu yang dipelajari.tak rugi pun kan.

p/s/s: life was never meant to be easy. yes,so true. but never,ever, show you weakness. i bet law profession also have professional ethics right?kindly please share with us.;)

Chieda Hafiz said...

lorhh anonymous ni... kalo rase x suke atau rase belog nurul ni macam sampah tak payah la susah2 nak baca. die ni jeles la kot ni. hahhaa.. gelak je la kat dia. tiba2 nk melalak kat blog org.

gadis kepastian said...

mcm nie punya org pown ada eh..nasib gk xpenah kena lg..kalau kena sure sentap empatpulohhari..wuwuw sabar eh

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

people yg xde otak je yg akan kutuk the other bloggers. if the 'anon' is a good muslim, they dont easily lah nk kutuk org lain. islam x suruh kutuk org lain. lgpun this is a private blog. u make it as diary. n everyone is free to read. kalo dh xske xpayahla bc. menyemak je.

btw, i know that dress inside ur jaket. bli same2 tu. hee

Anisa Hang Tuah said...

hai nurul
i know you.
nurul sgt nice..
(:
sabar je yer nurul
blog nis yg cikai tu pun kena kutuk.
anon sgt lalat.

nurul,sue je die..anda peguam
(:

fyezah hasbullah said...

sabar ye sis :)

EzSyA said...

macam siyal punyer anon..bia je dia nurul..org dengki mmg cmtuh!

Nabila Shamsudin said...

sabar jela kak...
manusie mmg cmni...
xboleh tgok org lain lg lebih dr die..
bg nabila, diorg ni cm budak2...
dgki2 sdgkn xmggngu diorg pn...

CiK niNiEy said...

hye nurul..just nak ckp sikit jer...
biarlah ape orang nk kata..yg penting biar kite jadi diri sendiri..anggap je ape yg si anonymous kata as a challnges to you to makes some improvements...org yg berilmu tidak akan mengeluarkan kata2 mcm tu..just be urself k..we all behind you..:)
keep it up..

whitelover said...

ape kes anony tu? parah2 -.-"..adakah beliau seorang perempuan?atau jejaka? :p cam pompuan jek..skill jeles kot tgk minah cute..

Anonymous said...

Assalamualaikum...
sy cuma nk memberi pendapat...
itu kritik.,atleast cik tahu akan kelemahan diri dan cuba ubah kepada lbeyh baek.,sy pernah mempersolkan bnda yang sma tntg gamba,tp dalam bahasa yang lbeyh cantik saya rsa..huhu

cadangan.,topupkan sumber ilmiah dlm blog.,cth..tntg 'law'..kn cik mahir dalam bidang tuh.,tp xsuma org tahu sgt pasal law.,
tp xsemestinya law.,byk lagi ilmu ats dunia nie..,tinjau2 la ke blog org lain sbg panduan penulisan blog seterusnya k..

cth:
tehtarikgelasbesar.blogspot
hikayatmelayu.blogspot
albanjarionline.blogspot
keretamayat.blogspot

keretamayat pada pandangan sy,cik boleyh contohi dia..,

e2 jer pendapat saya.,
terima ambek.,xmo tolak tepi..
best of luck~!!!!

fienaz said...

sabar la kak nurul...jangan pedulikan sangan si anonymous tue...dye dengki ngan kak nurul..

kepada si anonymous : blog dye, biar la dye nak wat citer per...letak gambar ker..ape ker..suka hati dye la...blog dye, ko bace pehal??sye follow sebab sye suke blog dye...jangan dengki-dengki, tak baik..

alinac lover said...

anon kerap btoi singgah sini ya~

dia ada otak tp dok buang masa kasi komen sini

xsuka xpayah la dtg..rajin pulak dia nak komen2 dni~ ada msa terluang kot..

meluat ah anon !

love u ya nurul~

HusnaMa said...

relax akak. from those words nampak sgt die not matured at all. penuh dengan sifat cemburu dan hasad dengki. well tawu lah manusia macam ni. just stay calm and prettyy okayy! support you :D

simon said...

akak nurul! jgn peduli ngn org mcm ni..dia jeles gle ngn akak..adk rsa kn dia dengki sbb akak ni cun melecun tow x..biar kn je dia akak..allah tow yg mna btol yg mna slh..k akak..luv u :)

shahsyaz said...

oh, jahatnye mulut org neh..entah pape je kan nurul..alah, biarkan saje org mcm neh nurul, bile dh meluat, lama2 die mls r nk kutuk2 agi...

Siti Nurazlinda said...

Kak nurul, si anon tu saje nak carik publisiti murahan. thats why dia dok sebok2 kritik org lain. ntah diri sendiri betol ke tak, apa2 pon, kak nurul sabar je. kita doakan si anon tu sedar. tiada siapa yg sempurna kat dunia ni.

Nurulbadiah Lai said...

Dr haidar and anon:

thanks dear 4 de suggestion..will take into consideration insyallah..

actually..this blog is like my diary..is about somthing that i wanna share..about my life or about what i had have seen in life..

actually seboleh2nye..saya nk avoid bercakap tentang law..coz saya xnak campurkan my stressful life a as legal practitioner dengan my happy life which is..one of them blogging ..

but i dunt mind to share with others about law stuffs but i not dat so comfortable with that..unless there is peopleasking me about law thingy..then sure i will try to help and share my ilmu with others..

actually i can say that this is my personal blog..not my professional blog..and actually blog saya ni lebih tertumpu ke arah hal2 perempuan..about fashion..tips..opinion yang simple2..so i just wanna make it santai je..never hope akan ada followers ramai2 but alhamdulilah..there were some people out here love to read my blog..

will try to do better after this insyallah
btw.tahnks 4 de comment:)

Lyaa Suriany said...

hunn

i may be xknl u btol2
tp

i stil dpt rase yang u ikhlas berblogging
n i xnmpk slh nya u nak tempek bape banyak gambar kt belog u ni

dia xmo baca belog u?
ada beribu lagi yg nak baca belog u
ada beribu lagi people out there yang adore u
yang sentiasa sokong u blogging...

n i slh sorang yg sntiasa support u dr blkg..

specific mewarnai ketelitiankuu.. said...

salam kak nurul..

tak semestinya dia sowg jep tak sukew akak..smua tak sukew akak..ingat tue!! follwer yg lain still always beside u kak..so, be strong..
owg macam tue,ak perlu dilayan..dia jeles,malah dengki..haty memeng tiada secebis belas kasihan..manusia?mmg macam tue kak..so..sabar yup..

aja-aja fighting!!! chaiyok!!
ingat surah al-nisa ayat 19..kitew perlu bersabar..allah maha mngetahui akak..

ikhlas dari haty
ayien_illiana :)

Nur Asilah Mohammad said...

bnyak kan bersabar yee kak..
hati orang yang cemburu bila tgk org lain up sikit, mcm ni laa jadi nyaa..
tp heran kan ade org mcm ni. xpaham betul. pape pun, be strong sis. :)

nelly said...

Jangan sedih~

violet said...

pe kez la die komen cm 2...memg xde keje laen kot slaen dok kutuk org an...ini blog kamu an so hak kamu an nk post entry cm ne pon an... sabar je la ye....org cm 2 xpyh d layan,buang masa je...:)

... said...

as salam..

eh? kena kondem lagi.
oww..
nurul boleh membenci hati dan perasaan mereka. tapi jangan membenci zat mereka.menyimpang jauh dari ajaran-Nya tu.

yang penting, mana2 kritikan yang betul dan membina, itu yang nurul perlu ambil. jadikan pengajaran.

mana2 kritikan yang tak betul dan tak membina, yang ini jadikan sempadan, jangan biarkan ia menyusup masuk dalam hati dan perasaan nurul. kentalkan hati.
asalkan ada niat yang kuat, dah memadai.

hm..kata dr. haidar anon tu, ada benar. anon keji sepatah, nurul balas dengan law ethics 10 patah.
sekurang-kurangnya ada sumber maklumat tambahan yang nurul boleh share selain dari personal life dengan photoshoot.

dan..
jangan membazir nikmat macam anon2 tu buat.membazir yang macam mana? rujuk kat sini:

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/04/inforenungan-tetap-membazir-walaupun.html

guna browser firefox.
jangan mudah patah semangat ya ;)

rt@timeless

Never Ending of Art said...

it was a harsh word..... org tue just jeles... buat x tau je.. Take it to make u even stronger not lower urself .. Anyway, i like reading ur blog.. :)

anish^tingtong said...

orang yang tak chantek mmg slalu akan jeles pada org yang chantek...lumrah manusia...sabar keyh.

Shawl's@ayucinta said...

SAYANGGG...tolong pgang badan ayu bleh..nk p cubit2 anon tu...aishh..biarla blog ni kan hal masing2..suka hatila nk story apa pun kat cni...eeee....sabar ye sayangg..depa tu jeles...

(hati geram gilerr..)

aQueen said...

salam. anon tu apsal? nak menopous ke aper?

Love hurt aeNnn said...

dear, tak yah layan anon tue. dye cuma nak down kan kite. dengki gile budak tue. bongoks kan.
suke blog youuu.

Ain Tralala said...

aduiyai!

si anon tue ade lagi?
xhabes2!
heran aku....

sabar yer kak nurul..
dia tue JELES!

mykhalis said...

ok la tue ade haters..suka ada haters bermakna orang dengki,,,takde orang dengki kat orang yg tak hebat kan?yg hebat2 je ada haters nie

qin said...

ya rabbi.c anon ni mmg dgki dgan k.nurul kot..
just sbar k..jgan pdulikan si anon tu.
chill!!

Liya Laa said...

hye kak nuyu.. seriously terkejut bila baca semua nie..

tapi liya harap k.nuyu profesional.. mungkin k.nuyu ptt block komen dr anon supaya dia tak dapat maki-maki k.nuyu lagi..

liya rasa x berbaloi k.nuyu buat satu entri utk menerangkan siapa k.nuyu sebab liya rasa anon tu hanya lah manusia yg tidak bersyukur dgn apa yang dia ada. in other word, jealousy.

k.nuyu chill ya.. nway, happy anniversary.. ttp sokong kak nuyu :)

BLADE EDGE said...

salam nurul....

udah laa..jgn peduli..yg tentukan jatuh bangun seseorg tu bukan si anon tu pun..dia sape nk judge org gitu gini??

just be yourself la...

wawa ~ said...

they hate u because they wish they were u ;j . senyumm ~

alexa yussida said...

ade je yg nak sakitkan hati nurul kan..takpela nurul..u used to it aite?:)biasala tuh manusia hasad dengki,mmg tak bole tgk org lebih sikit..siap mention lagi die dah lama berblog..pastu nk kutuk2 pic plak..suka hati org la nak taruk anak gajah skalipon kat blog kan..hihi..just stay happy n smileee..:)) thankss 4 keep coming to my site..nurul low profile wlpon femes..saya suka:)

Mama Zharfan said...

salam ziarah

sbb u ramai followers so memang akan ada org yg dengki, just dun bother ok :)

u are cute anyway :)

|wawa| said...

abaikan je anon tu...nanti dah pnat tahu la die stop..heee

Mata Pena Fadz said...

bersabarlah...
:) nurul..
jgn risau....owg mcm tuh x ke mane nyew...
Tuhan tuh Maha Kaya...die tahu hati2 hambanya...

miszlullaby said...

sabar la dear. kepada cik anon:

Orang nak suke orang lain nih xyah ade sebab pun sebenarnye. Kalau dorg suke, nak follow, nak komen, ikut suke hati dorang la..Mane ko tau orang2 yang follow cik Badiah ni tak ikhlas?

Tak sume orang citarasa tu same. Cuba jangan tertutup sangat minda tu. Kalo tak suke, blah la..bukannye kene bayar pun...ok? jangan buang masa, buang tenaga.

aku tau ko pun mesti tak tidur malam nye sebab dok kutuk2 orang. Esok pagi, for sure ko datang balik check ape orang komen kat sini. Kan?

Tolongla..perangai jangan jadi cam puaka. Tak leyh handle la orang adab zero neyh.

♣dya aien♣ said...

b strong always..
manusia kalau sudah d kawal rasa cemburu mmg hilang warasnya..
may Allah bless u always dear.. :)

Hamba_Allah said...

salam.

akak saba je la ye...
setiap perbuatan manusia de balasan...
x kire baek ke buruk...
kite sniri yg kne control bnde tu...
die pilih cara ni...kite jgn tiru die coz kite tau cara ni x elok & leh sakitkan ati org laen...
kite buat cara kite...tp perlu berasaskan akal & hati...
kite manusia...org laen pn manusia...
kite x suke sakit ati...org laen pn x suke sakit ati...

kpd tuan empunya komen...
renung blk ape yg kamu da buat...cube byg kalo org laen buat bnde ni kat kamu...

Just Call Me Bitt said...

hey u....just keep it up gurl...saya folow...ape maknanya tuh? ;)

SeƱorita Layla Zahara said...

jgn dilyn org gila cm 2..dia cemburu sebenarnye..

cik bubu said...

kak nurul ! i love you ! :)
sabarr yeee :)

teruskan berblogging tau tau . ^^

fazhana said...

salam sis nurul..faz rse cam nak nangis je bce ape yg anon tu tulis...honestly, pde faz, blogger adlh kwn2 kite sume...so, kite kena support each other,rite? be strong dear! faz follow n bce belog sis sbb faz suke!!! n i really love your blog!! ~hugs~

fa'ija said...

Salam...hihi, nk menyelit kat sini juga...firstly buat adik nurul sabar2 ya, ija pun penah kena...huhu, menyemakkn blog je owg mcm tu, tp Alhamdulillah jika kita benar, kebenaran akan berpihak kepada kita berkat kesabaran ija dapat tahu siapa pelakunya..now!!! dia senyap da....dan x sangka pula org yang buat tu adelah owg yang ija kenal..uhu, berhati2 ngn org disekeliling kita ya..be strong!!!!
nk pinjam pic nurul nk post kat blogger kite...hihihi...

Qaseh dalia adelia said...

sabar ye sis syg .. kuatkan semangat .. nothing to think about that ..anon hanya seorang readers sis ramai ,, tak perlu risau dengan anon n pemikiran yg negatif yg peting readers sis always support u wherever u do..syg sis nurul.. rindu sgt !

ruby said...

dhlah,makin layan org xwaras jd ke kita yg xwaras...past is past,Allah Maha Adil..mna yg benar,jgn takut..mnusia yg dngki ni payah nk p'btlkan..lntaklah dia,jnji dia bhgia n nurul aman...huuhuhu..apa2 pun,kite ttap kite,jgn jatuh krna mnusia yg dngki ni..never give up,truskn n3 saudari...yeeaahhh...heroin xgduh,heroin sntiasa cool...('_^)

Anonymous said...

apa lah mung ni..yang mung dengki sgt ngn nurul ni bakpe?? cer citer...ada yg mung nk dari dia x buleh ker?kalu mung dengki ke dia,,bg aku blog mg..senang sket biar naik rating mung..aku nak jugok tengok entry mung yang koya bagus tuh...
buat nurul,x soh layang org gini,tong sapoh lagi mulia.

zarifahmr said...

anon memang rajen ek? kebenda aje tah anon

chapaticokelat^^ said...

bodo piang betul.
org mcm nie la yang buat nama melayu busuk.

kalau dier betul2 ikhlas tegur, mesti dier bagi link blog dier yang dier ckp "ikhlas" sgt follower dier tuh,

sekali lagi bodo piang.

khadyjah fhatyah said...

Saba ye sis.
Dia cemburu lebih tu,
tapi memang menyakitkan hati bace ayat dia tu. Cemburu tahap gaban punya anon ni. Tabah ye sis! :)

Gambar bawah tu, alololo comel :D

misz molecule said...

i think.. berape kali dah ak nurul berhdapan dgn mnusia jenis pedengki,,


xkenal orang tp sedap2 kutuk...
boleh dikategorikan dia sbgi SAMPAH MASYARAKAT kot sebab menjatuhkan saudara sendiri..


makan daging saudara sendiri..
kalau betul dia ikhlas nak tegur, tonjolkan diri..tu lagi bagus,,



what goes around comes around..
mungkin suatu masa nnti dia akn mngalami prkara yg sama.. dia akan fikir dosa dia ni..



KAK NURUL BIJAK!
pandai control jiwa hati..
Allah suka org cmni..insyaAllah..


lagipun, Allah xkan beri dugaan cmni klu kak nurul tak leh hadapikan?



prove that u'r a woman with da great BRAIN
cakap pakai otak tak ikut nafsu..




good luck dear...

elly said...

anon is always like that..diorang tak berani tak terima kenyataan bahawa dia tak setanding awak... that's why diorang buat macam tu. i love your blog <3...

nurayunni said...

sabar je la sis..biase la tue dugaan berblog...

amy syahirah said...

anon yang sgt bdooo . penakuuutt , pengecuuuttt !! abis blog anon stupid tu berkualiti sgt keeee ?? jeles ckap la jeles ngn sis nurul nih . siap nk pertikaikan brape inci make up yg sis pkai !! haha !
sis , sy suke nih : yaa memang saya xcantik sebab tu saya make up 16 inci..btw pandai betul u ukur make up kat muke i..u hebatt sgt anon..:)ikhlas dari hati .

cayalah !! luv u !

shahirahkhairudin said...

kalau baca komen cin Anon tu banyak2 kali, bunyinya kelakar. dia sakit. rasa threaten pun ada kot sebab blog dia tak femes.

kembali kepada niat asal la kenapa kita blogging. kalau semata nak cari populariti mcm tu la jadinya.

just don't feel bad. teruskan menulis. i love your blog. i was your silent reader selama ni. baru fes taim komen nih.

aaa.. good day !

Izyan Masri said...

HAMBOII,SEDAP2 SADEAPNYA DIA NAK CAKAP MACAM TU,IF SHE/HE IS BRAVE ENOUGH,JANGANLAH GUNA anonymous .BE STRONG DEAR.DONT EVER CARE BOUT THAT AND SUCH KIND OF PEOPLE.KANKAN ? CHILL SIS :D
ALWAYS SUPPORT YOU ! XD SEMANGAT PULAK.HAHA

eiyna zhafirah said...

kak , sbr ek :) biase la law org da dngki , mcm2 dy akn ckp . xyh la ksh sal dy . yg pntg akak sbr n ikhlas :)

shanas said...

perlu ka cam tu??

biarkan laaa...

anonymous tu jeles...mungkin..

apapun akak ttp lawa..yeyeh!

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

dear!!
abaikan jer mulut2 berkata2 tuh..
ambik jer letak sebagai sempadan dalam diri k..
biasanya org cam gini dengki dgn apa yang kita dapat..kalo ktia layan makin menjadi..so de baiknya kita mendiamkan diri..
suatu hari nanti apa yang dikatakan tu xmustahil akan berbalik pada diri dia sendiri..
apa2pun sabar yer dear!! dgn kesabaran itu kamoo akan mampu melanglkah lebih jauh..dan kalo nak dikatakan kerana kamu cantik blog ini naik itu adalah bonus utk diri kamu..xmo pk2 lagik yer...!! muachss!!

salam singgah dari mummy weiyda♥
keep it up blogging ya dear♥
‎(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

nurulafiQah said...

dengki le 2..yg xtahannye siap mention lagi belog dia lagi bagus..cube bagi link skit lenkali supaya kte bleh menerjah blog dia secara berjemaah..nak tgk jugak bagus sgt ke belog dia 2..dia yg syok sendiri ckp pulak..kan?kan?

aien naliza said...

kepada anonymous..
(mesti dia baca punya komen ni, sbb dia stalker).

macam mana kau boleh cakap entry blog kau lagi bagus?? oh.. bercakapkan senang jek.. semudah ABC 123..

apelah yang kau carut kat entry kau tu kan yg menampakkan entry kau bagus??

aku baca ayat yang kau komen sis nurul ni pon berterabur, tak indah langsung bahasa kau. kau seorang penulis yg menulis mengikut perasan hasad, marah,cemburu,dendam, tanpa berfikir sejenak risiko kau menulis dgn keadaan kau yg macam tu akan memalukan diri kau akhirnya.

kau bukan penulis yg menulis dari hati yg ikhlas dan akal yang waras. sudah sudah lah tu.jom kita buat amal ibadah dan ingat MATI.

Anonymous said...

sy xde blog tp sy ske bce blog awk..sy ske tgk style awk..len kali ltak pic bnyk2 lg jgn pedulikn owg yg jeles..hehehe

Miss Meen said...

w0w !!! bukan kah bl0g ney kita punya pasal laa nak create apa pun
Kita bukan kena g daftar mana2 badan pun nak luluskan bl0g neyh
Dan suka hati kiter laa nak buat apa
Ker k0 jeles sbb Nurul neyh t0lak cinta k0 ?
Hahahahahhaha ^_^
Ker k0 jeles sbb k0 xdapat jadi mcm Nurul??
Hahahaha ^_^

Dear Nurul !! ^_^ Cheer up
Ketahuilah kamu sekarang kan akhir zaman .. ^_^
Jadinya makin byk manusia yg dengki sesama manusia tanpa sbb yg kukuh pun
Jadi anggaplaa manusia tue kehilangan akal & mental
Hihii kejam benar statement aku !!

CWL wanie LovelA said...

si anymous ni dengki..terselah sangat2 tapi ayat konon xdengki.kalu entry awak bagus mestilah owg dah folow.n kalu berani sangat cakap depan2 lah.my sister natural beaty a.cwl kenal sapa akak nurul.so si anymous kalu berani tgglkan link.nak tgk sikit blog ko cmna...! geram tul org wat my sis!

saadah ismail said...

kadang2, orang mcm nie la yg 'menaikkan' kita..
so, biarkan mereka bersuara...
only we now ourself.. :)

pari-pari puteri said...

ui nhaa ~ mengancangi wa .. sabar ja sis . urg dangki andangnya cematu . nnt dea pn kana jua tu cematu . mun kancang banar apa brg jd anonymous . bida eyy . xpaya la ba mw ckp2 urg kalo sndri xprasan yg sndri tu lg teruk dri org yg di ckp tu . :D emo .

AiDa AzRyN said...

u ignore je la orang camtu. saba j la k. :)

ieda CUMA said...

Assalamualaikum.
kak nurul dan yg lain jugak.. =)
ieda juz nk ckp yg dia dengki.. tak payah la maki hamun dia.. kita jugak yg dpt dosa.. baiklah kita doakan supaya dia berubah.. "jangan lakukan dosa atas dosa yang di buat oleh orang lain".

btw ieda nak ckp yg ieda ikhlas folo akk sbb blog akk mmg menarik.. teruskan penulisan akk dengan cara yg akk rasa selesa..

kalau nak puaskan hati smua org mmg ssh. tp ingt 1 je. Kita hidup krn Allah, bukan krn manusia. so, jd lah yg trbaik pd pndangan Allah dan bukan pd pndgn manusia.. Wallahualam.. =)

nur farahin said...

kak nurul sabar ek . dia jeles dengan kaka tuhh . biaq p kat dia . kiteorang sentiase dan selalu ade dengan kakak :)

Nur Aju said...

dengki jeeeeeeeeeeeeeeee tuuuuuuuu!
biar la kak nurul..chill taw..tenyummmm ;D

Lina_Lin said...

sis,baru start membaca blog u,
n ta rase pon blog u cam sampah..
entry u pasal buang bayi tue lina suke sgt..ikhlas nieh..teruskan berblogging..org yg komen ta baek tue lah sampah ;)

fatinhanna said...

I LOVEEEEEEEEEEEEE UUUUUUU KAK NURUL

dia tak berhak judge akak sbb dia tak knal akak.alaa..thru blog je ape la yg dia tahu kann.so,sbr je k.
sorg yg x ske akak.beribu riban yg syg akak tau. tmasuk fatin :))

nabilah said...

haha..si anon 2 jeles..lawak toi..kalau jeles follower sikit 2 tak yah la nak mara org yg ramai follower..lol...<3

Nor Hazlina Bt Taib said...

sabar je kak nurul..... ckp blog kak nurul macam sampah...yg hairannya dia yg tergedik2 baca blog kak nurul...agaknya tiap2 hari tunggu entry baru kat nurul....huhuhh...sabar k....

bedpet said...

ergh! i hate anonymous kak. abaikan diorg. at least akak ade rupa. and perangai elok. dari die takde rupa and perangai mengutuk org je keje. sabo je la kak. abaikan. letak je gamba akak yg cun2 tu bnyk2. bg die jeles. hehehehe

Naen Satiam @ Na_i[K]siNaZ said...

akak! siryes die mmg gile!
die gilerkan akak kowt!

peliks!

anny said...

manusia itu dengki..
biarkan tin-tin kosong itu berbunyi..
akak nurul just enjoy ur life n keep writing..coz bkn dia ur target rite..support u alwayz~~

Dayang Fazlyn said...

Akak, org dengki dengan kita ni mmg takkan habis. Be strong! I'll always on ur side :)

Mr. Swift said...

haha, nampak sangat die ni jeles. :p

Oasis said...

MashaAllah, ada jugak org macam ni. Setiap blogger ada cara mereka sendiri. Tak perlu lah kutuk mengutuk cam tu. Kan..

liyanaziz said...

to anon: x semua org perfect, at least kalau nak kritik pun kritik secara profesional dan berhemah, itu baru tujuan nak menegur, guna nama sendiri, bagi link... aku bukan nak kipas bontot ke nak air cond kan akak nurul ni, tapi kadang2 aku bersemangat untuk sambung degree in law sebab baca blog ni, walau dalam kadar minimum dia selitkan pasal law tu.. ini blog dia, universal, dia ada hak nak cerita kan apa saja yang dia lalui... nak bacaan yang berkualiti dan padat dengan informasi, memang aku rasa kau silap klik la...

p/s: akak, cuma ingat satu je, tak semua orang boleh terima kita, x semua orang suka kita, jadi diri sendiri, asalkan benda tu tak memalukan akak dan keluarga... be tough!

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..
alhamdulilah..nurul terharu dgn komen2 positif dari korang
nurul terima teguran..sejujurnya dari hati nurul terima..tp jgn lukakan hati nurul dgn kata2 yang terlalu kasar untuk seorang perempuan..nurul pon manusia biasa..
thanks a lots dengan sokongan..pandangan ikhlas korang..alhamdulilah..bye ..

teruskan membaca blog nurul sekiranya korang boleh get sumtim yang berguna kat sini..thanks

Anonymous said...

haha... agree dgn anon tu... entry sampah dgn muke biasa2 je.. ntah asal org follow pon ttaw...

miS LaLa said...

*Anonymous said...

"aku heran betul dengan rakyat malaysia ni..kenapa bazirkan masa baca benda2 yang xberkualiti camni."

TO ANONYMOUS:
u r the most stupid person I've ever know! ko ni bangang gak an. ko sedar x per ko ckp tuh senarnye tuk diri ko? wat? bazirkan masa tuk bende2 x berkualiti??? abih tuh per yg ko wat skunk ni aper???? mengahrgai mase???! WTF lah ko ni kan. sorry to say r. tp bagi aku, kak nurul ni jauh lagi bgus dr ko. at least she is still cute di mate org.. ko ni tergolong dlam kalangan org yg BUTA MATA + BUTA HATI!!!

to KAK NURUL:
dont care bout diz kind of people. ni manusie yg x ckp kasih syg + x dipedulikan... most of us here r supporting u. so, dun worry. owez be the bez ker.. blog akk ni bgus ape.. blog sye pun x sbagus akk.. :) be hepy yer??

Siti Hanizah Sahar said...

kalau blog sampah pon..apesal die nk bace gak..nampak sangat die pon ske blog awak..budus punye org..ahahhaha..ckp bnyk last2 tekene btg idung sndiri...ape da..

Amirrah Zawani said...

nurul.. sabar je lah k.. abaikan lah anin tu.. kalo entry dia hebat sgt kenapa yg letak link kan.. tetap suka nurul :)

irra haris said...

haadoyaiii... ini anon... lawakkk kott.. dgn ayat2 dia da terserlah keJELESan dia kann.. kelakar laaa.. to that anon : FIKIR DULU SEBELUM BERTINDAK ! blog sendiri sukaa ati laa nak letak ape2 pon.. busy body nyee laa hai....

sumaiyah mokhtar said...

hahahaha kelakar la anonymous ni, hari tu kate last visit, lepas tu nk dtg lg cr kakak cantik ni, HAHAHA nth pape je

saya bukan tomato said...

haishh.... sabo jela... ckup bagus ke kalau maki2 suka hati kondem org tak tentu hala camtu . tak suka blah la kan. tayah r dok sebok2 hal org.. haishh

cik HaniBhulat said...

abaikan jew manausia itu...PHD tinggi sgt la tue....

Fatin Nabilah said...

kak nurul sabar je ea . manusia macam ni mmg tak pernah tengok orang lain senang . i think he/she just jealous . for me , its our blog , so we have the right to post whatever we would like to share with others . sokong tak akak ? if that person feels annoyed reading our post what so ever , why do they care to comment or read ? don't like it , u just leave it . :) saya ikhlas follow kak nurul . :)

myza maiza said...

sabar k.nurul sabar..

Mama Gee said...

adik nurul chomel anggap sajalah komen2 anom yg 'membina' tu sebagai komen2 sampah je....baca sket..kalo agak menyakitkan hati delete terus...pastu jgn ingat2 lg...

bak kita dh buang sampah tu..once we throwed it away..never pick it up back...unless yg kita terbuang tu money..kena amek balik laa...ehehee

cheer up okay :)

Anonymous said...

anggap jer sume tu sbgai teguran...u r the best nurul...yg penting kami suke sume entry entry awk...

-oP_ida- said...

dalam hari anOn tuh belUngguk PHD.... tak blew tgk kamo lebei pada dia.....huhuhu....

dah abaikan jaa langau tuh...tak matik pn ngan kutukan dia...

sabaq keh...arini dia kata kamo..sok Lusa dapatlah balasan tuh..ALLAH bayaq cash la nie....takmen utang-utang dah....=)

NICE to meet u nuruL>...alalala coMeLL sangat..admire suda

NeenaAnuar said...

ala dear.. nie memang confirm kes jeless or memang dia ade sifat tak iri hati ngan kite.. simple.. if they (he/she) do not like us.. they will try their level best to make us down & go against us.. so my dear.. just chill out.. its your blog.. your way of writing.. and you have the purely rights to do whatsoever! just ignore the 'small ants* :D

luv your blogg! keep on bloging ok! *hugs*

MamaEma said...

sabar dik..

yang hantar komen tu pun pengecut..dan dengki jer... kalau berani bagi jer link blog kan....

MamaYatie said...

geli hati baca komen anon kata rakyat m'sia buang masa melayan blog ni..tp tu la,sapa la rakyat m'sia yg takde keja masuk blog org selalu2 tu & komen bukan2 tu ek??bukan ko ker cik anon?huhu..

My MiRa said...

kejap2....ni yang duk confius tak paham ni nurul...hu3..nape orang2 yang kutuk nurul ni sebok2 tak habis2 duk cakap pasal muka nurul cakap muka nurul biasa kat comment2 atas tu...aha...nampak sangat....diorang ni dengki ngan muka nurul yang caaaaaaanntttttttikkkk......anon! saya penah jumpa nurul laaaa...siap duk depan2 ag sebab nurul ni kawan kesayangan saya.................saya tak nampak pun ape2 buruk tentang muka nurul..yang saya nampak kawan saya ni lawaaaaaaaaaaaaaa.........so ape masalah awak yang duk sebut2 sal muka dia?cer tunjuk muka anon..saya nak tengok..ntah2 anon kate nurul pakai bedak 16 inci...tapi rupenyer anon pakai bedak 20 inci....then pakai bedak banyak2 jadik kelabu muka...sebab tulah anon dengki ngan nurul pakai bedak 16 inci tapi putih melepak tak jadi kelabu macam anon..............hahahahahaha.... nak tawu nape?sebab kawan saya nurul badiah ni memang natural beauty....anon nak tawu tak?nurul duk depan saya..die pakai bedak sikit je time tu..tapi lawa jugak pakai bedak nipis2 pun..sebab dah memang kawan saya ni lawa...so anon apesal???ikut suka die la nak pakai bedak banyak2 pun....

jahat la kamu anon!!!!! sebok suke kutuk orang!


allah benci orang busuk hati macam kamu tawu tak!!!


nurul mira sayang nurul...pedulikan anon tu...

soffea said...

be strong ya dear. Allah sengaja menghantar org seperti dia untuk mendidik nurul menjadi lebih penyabar. biarkan die. i know u r strong. n yg penting sgt optimistic. kan? senyum ^__________^

Anonymous said...

silent_reader:its ok yunk..itu identity u..biarlah ape org nk cakap..at least u sincere show urself..not like others..pretend to be cool..but they are more worst than we expect...so just ignore that"person"..;)

Nana Hussin said...

sabar ye cik nurul .. naik takut jgk saya baca .. saya amat baru ngn blog ni .. so xtau ape .. tp saya suka cara awak menulis .. heppy go lucky .. go girl .. :D

lovecinta--->nana

no'0n said...

apa masalah si bodoh yg post tu?

nampak noo mendengki nya even DIA cakap dia xdengki. dah laa busuk hati. penipoo lagi. teruk teruk. itulaa kehidupan orang yg xde kehidupan. xde life. sebok nak jaga tepi kain orang. busuk kati tengok blog orang lagi famous. dasar manusia b*d*h

Myra Jay said...

Sabar ye... biasa la tu org dengki tue..dugaan.. pedulikan apa org kata asal kita tahu diri kita k..

Anonymous said...

~to anon yg x suka blog nie korg x payah lar sesusah nk baca....suka ati dia lar nk tulis apa pon nie blog dia yg korg dengki pe....lgpun aku suka baca blog nie so what!!!korg tu kutuk2 dia sbb korg dengki ngan dia

A.I.Z.A! said...

sabar jela..mne dy twu post awk cm smph,mst la dy sentiase bce awknye post an??so,dy mmg dengki sgt tu..jelz sbb xdpt followers ramai cm awk..moga2 dy insaf..

WEIRDOdlah said...

ksian nye org dengki. bnyk saba ok (:
kalo blog dye dh bgos sgt, msti ramai follower, dh dengki, ckap dengki. xyah laa nk kutuk org lain plk. mslh laa anonymous tu =.="

LANN said...

bar fight haha

ieka K A M A L said...

sis , inilah ragam manusia kan ?
menggelabah bila orang lain maju ke depan .
yang tak suka sis mungkin tersirat . tapi yang suka , tersirat kan ?
tengoklah berapa ramai yang menyokong sis . termasuklah saya :)
harap banyak bersabar tau .

anon , berani kerana benar , takut kerana salah . *kalau anda berani , kenapa gunakan anon ? takutkah ??
janganlah suka mencari salah orang kalau salah sendiri masih dikeliling . dan tak salah menegur , cuma gunakanlah bahasa yang manis :)
*pujian biar bertempat
marah bila bersopan
kurang ajar biarlah berbudi bahasa

farhana yusoff said...

sy follow blog kak nurul sbb entry best.kata2 yg kak nurul guna sweet dan lembut. to anymous kalau x suke janganlah dk bc. entry x sedap sebab 2 la x da org follow.

to kak nurul sabar ye..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bile sy bace balik entry nie kan cik bad, sy rase cik anon tu memang dengki kat u la sb folower u ramai. oh kalau btul blog dia bagus sgt, entry terbaeeekk, takkanlah follower ciputkan?? tak sume orang asyek nak bace something yg ilmiah aje..lame2 leh krem pale otak.

to anon : tak baek la dtg blog orang ckp kurang hajar camtu..nak tegur cara berhemah ar..kalau tul blog anda yg TERRRBAEEEKKK..nape tak tunjukkn aje diri anda?? mane blog anda yg entry BAGUS2 tu? teringin sy nak bace..

Weeda said...

amboi anon..mengutuk tak beragak..nampak kutuk macam berani..siap puji blog sendiri plak tu tapi link blog tak bagi pun..loser tul la..

misslittlegrape said...

each blog ade concept sndri la.. hesh.tepek dahi anon ni

annabella said...

sume tuh ader hikmtahnyer...
yg pnting...sabar jee...
;)

Astarawistana Momoi said...

hehehe..nampak sngt2 la die tu jeles,dengki tak semenggah dgn nurul...haish~ manusia..manusia...

its ok nurul..1st time bc blog nurul, suka sngt..santai dan bnyk benda yg leh share..ape yg taktau, dah jadi tau..dan mmg, nurul cantik sngt.. ;)

Anonymous said...

ANon naMpak sGt kau PNye BlOg yg SmPah...sbb Tu Kau JelEs..KesIan Kan BloG ko Takde oRg SinggAh..