28 September 2011

konfum kau kena tinggal kalau perangai camni!!



DSC_0080

hey im back for good no worries..

biasanya apabila kite tinggalkan seseorang kita akan di cop sebagai kejam and tak berhati perut serta tidak bertali pusat..dan normally,.apabila kite berada di pihak yang meninggalkan seseorang..pasti orang akan menyalahkan kite exspecially our ex..and for sure they will say that..we leave him because we have another etc so on and so forth..

but..kalu benar aku sayang kat seseorang..aku tak kan tinggalkan dia untuk orang yang lebih baik..lebih kaya..lebih hensem or lebih bertamadun dari dia..

but..because of this..

dia berhati busuk..time kapel instint dah rasa yang dia ni manusia yg tak suci ati..i mean,time dia dengan aku..dia akan puji2 aku..and bila time dia dah berpisah ngn aku..dia akan burukkan aku depan kawan2 die..contohnya..time bersama lagi..die dah sound2 aku..pastu bile clash..tut2 aku dengar cerita tak enak tentang aku yg kuar dari mulut dia..

so bila aku dengar die badmouth tentang aku..no wonder la hati aku rasa agak lain macam je bila ngn dia..die deserved untuk ditinggalkan

dia tak dapat menerima aku seadaanya..ya..dia memang sayang aku..tapi sayang tu sangat2 bersyarat..nak aku jadik macam tu lah..jadik macam nilah..aku plak tak bleh nak ubah dia..tapi die suka2 hati je nak ubah aku supaya jadik apa yang dia nak..

so..aku rasa dia tak cintakan aku pun..dia cintakan pantulan dirinya yang ada pada aku..so..dia deserved untuk ditinggalkan..

dia kedekut dan berkira gila ngn aku..hello dont get me wrong..aku bukan nak harta or kikis duit dia..tak kesah and tak mati pon tanpa duit dia..tapi sebagai lelaki..aku rasa dia tak patut nak berkira..kalau first2 dating pon bayar asing2..pastu balance duit 45sen pon nak mintak sampai siap msg lagi "you tadi ade lagik kan balance 30sen kn"..
sure2 tak sampai sejam setengah lagik konfum bye-bye..

dia sayang aku tapi asyik duk cerita or sebut tentang pompuan lain depan aku..
like " i sukelah tengok minah tu..cun giler..hari2 i rase mcm nak stalk die"..
" eh u tau tak..makwe kwn i cun giler u tau..style abes"..
siyes aku rase mcm celake je kalau dapat bf yang suke sgt duk puji org lain depan aku..i just try to be honest here..tak kesahlah kite hudoh camne pon..kite ade satu perasaan bahawa kite tak suka pasangan kite selalu memuji org lain depan kita..kn??

terlalu berprasangka and tak percaya..siyes aku bosan ngn orang mcm ni..sampaikan aku nak berak pon kene bawak handphone sbb tak percaya.
aku g masjid cakap aku g clubbing(tak bleh blah contoh..haha)
pastu duk tuduh2 aku like " u ngn lelaki kn?kn?lelaki ade kat sebelah u kn??"..kalau 400 juta kali duk repeat benda yang sama aku pon bleh jadik sewel...ewwwww tau tak..percaya adalah benda yg paling pentingggg dlm relationship..

dia selalu bandingkan aku ngn orang lain..
" you tau tak..ex i dulu tak pernah pon mintak duit ngn i ..u ni suke2 ati je mintak duit ngn i(padahal 2 ringgit je pon.)."..
u tau tak..ex i dulu pandai je amik hati i..u ni asyik buat i marah je.."
hello nak sgt cakap ur ex depan aku..go and tido kat bawah ketiak dia lah yang sebok2 nak datang kat kita tu apakehel kn?

dia sayang aku tapi bersikap kasar dan panas baran..
aku salah sikit..hempas pintu kereta cam nak tercabut(kereta dahlah buruk nak mampus tunggu masa nak jahanam je)..
salah sikit je..dia tengking aku sampaikan pengsan mak aku yang dengar.
.aku salah sikit je..dia pukul aku..aku salah sikit je..dia marah aku macam aku ni ketua gengster yang bunuh laki makcik dia..
pas dia marah2..pas dia tengking2..pas dia pukul2..dia dtg nangis2 n mintak maaf and janji tak buat lagik..pastu dia buat lagik and lagik..so if aku tinggalkan dia..dia really deserved it kn??

dia sayang aku..aku sayang dia..tapi keluarga aku tak suka dia...keluarga aku tak boleh terima dia..keluarga aku tak restu..so nak tak nak..aku harus tinggalkan dia sebab sebelum kahwin..family adalah segala2nya bagi aku...aku hanya akan bersama orang yang mak aku restu dan suka je..

aku sayang dia..dia sayang aku..tapi keadaan yang tidak membolehkan aku bersama dia..maybe dengan bersama dia..aku akan melukakan hati banyak orang..dengan bersama dia..keadaan menjadi semakin worse and worse.dengan bersama dia..akan banyak airmata yang gugur dan dengan bersama dia samalah seperti aku memberi derita pada orang lain..nak tak nak..aku terpaksa mengalah dan bekorban bukan kerana aku tak nak kat dia..tapi aku tak nak keadaan makin teruk apabila aku bersama dia..

so..kadang2..setiap hubungan yang berakhir..pasti akan ade sebab disebaliknya...tak semua orang yang tinggalkan orang lain tu jahat dan kejam..kadang2 setiap orang ada sebab yang tersendiri kenapa dia buat camtu..

so guys...kalau u all tak nak one day orang yg u all sayang tinggalkan korang..pandai2lah korang..(reminder for myself gak)

and please..everytime kite ditinggalkan..please dont fully blame others..maybe kite pon turut sama bersalah dalam urusan tinggal meninggalkan itu..

harap maklum..:)

p/s: eh tibe2 rase mcm gambar candid kat atas tu comel giler kn?i mean scenery diee..anyone agree?hehe

Thanks for reading this..

64 comments:

Zara Bakar said...

erk?? kak! sentap tau kite! hahahahaa

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

tapikan nurul, kite leh guna trick 'membandingkan' tu kalau betul2 nak clash ngan someone yang susah nak lepaskn kite. agree? hohoho~

B33HA said...

bagaimana pula dengan dia mahu tinggalkan kita, jadi dia ada-adakan cerita supaya dia tak bersalah..


dan kerana itu, kita harus ceritakan hal yang sebenar.

eh2..cam terkeluar dr maksud entry je..

betul ckp u..
kita pun ada salah dan kurangnya..kerana itu ditinggalkan dan meninggalkan.

nur amalina athman said...

Assalamualaikum, setuju dengan entry ni..
entry yang menarik..

gambar di atas tuu sangat cantik pemandangannya..ciptaan allah..:)

Anonymous said...

agree :)

yuyu Zulaikha said...

yuyu rasa, yuyu patut tinggalkan sesorang tu.. :'(

fiqaliqa said...

betul tuu. sume list di atas mmg kena di pertimbangkan dalam2. hee :)



p/s : aah kak nurul, scene dia n model die pun cun :)

Ujang9897 said...

hanya mampu =)

nurulain_alaui said...

memang comey pon kak..hee..:)

nurulain_alaui said...

memang comey pon kak...:)

nurulain_alaui said...

comey..

cik aletheea : said...

yes.
no 3 and 4.
we deserve what we deserve.

thank you.

cikshaツ said...

same goes to me...relaks okies?? ada yg lebih baik untuk kita..

LittleGurl said...

you are totally right sis gojes!!!! ;)

pssttt pssttt org dalam gambar tu cun gila!

amier azrul alias said...

okay..
note this..

nur syahidah said...

hehe yup gambo candid diatas sgt chumel dan sesuai dgn entry . nice entry kakak !

kueh bakar said...

kita boleh sayang orang tanpa alasan..tapi
beribu alasan kalau dah benci.

frankly cakap. kau masih muda. banyak dalam dunia yang ko belum jumpa.dan aku rasa ko akan meninggalkan bf ko..

harap aku silap.dan maaf sebab 'menilik'..

ieda said...

salam kenal dari akak
nice entry dik ..
akak folo sini

sudi2lah singgah teratak akak :)

raje carl said...

gambar tuh bukan stakat comel . tapi smard yg amat .. hehe

mira maisara said...

ala kak badiah..relex2 :)

Isyraq said...

huhuhuhu...
sedih je bile bace...
x tau knape...

tp bila saya bace saya dapat agak yg awak ni seorang yg berpandangan jauh...

BTW: gambar tu kat mana ekk... TRG???

meaw said...

bila diri ditinggalkan seriously macam nak terjun bangunan tapi kalau boleh bertindak dengan perasaan yang positif....



p/s: a'ah lawa gila candid tu :D

Nur Aischa said...

betul tu! mmg setuju habis dgn semua point2 kat atas. fuhh

EyqaLuvender said...

ermmm,syg mcm mane pon kalo da bnyk sgt buruk drpd baeknye if kte still ngn die baek ta pyh kn???
btw,yup..cantek sgt gmbr tuh...i mean scenery die lah...hihi :)

Sara Ali said...

sy paling tak suka bila "dia xleh terima kita seadanya"....

kenapa perlu menjadi orng lain kalo btol2 diri dia syg kat kita bukan?...

agk tension sedikit bila dgr perkataan mcm tu....

urm,,,

nick dot anis said...

hahahaa..tersenyum osrang2 kejap baca entry u...i know u mmg sgt kuat n sgt sabar...

takpe..dia bukan yang terbek untuk u...masih ade yang akan muncul yang terbek...tggu masa je dear..

sabar k...senyummm:-)

RastaMat said...

part paling wa hangin bila dia banding2kan dengan orang lain..
laju2 wa suh dia pegi dating dengan orang tu je..

hidayahjamal said...

thx sebb drop by komen :) smg kak nurul bhgia dgn org tersyg..

menyampah la berdating kalau kedekut, sume berkira kan

phee ungu said...

: agree !! lelaki panas baran y paling ta tahan , enta enta boleh menjerat diri kita sendiri nanti.


p/s : kakak , thanks for singgah blog org ! entry untuk kakak :)

http://cikungu.blogspot.com/2011/09/dia-datang-singgah.html

yayath said...

nice entry:)hihi

SyEraa said...

lelaki seperti diatas wajib ditinggalkan..haha sengal

Anonymous said...

hi cayunk...really saye sgt sukakan u budak comel...
dgn entry kalini, bertambah2 saye sukakan awak budak...
yes, it's true...

if with "him" it will make everything goes wrong n worst, much better we let go sebuah relationship...

even truly hard...siyes I love him but he married already...makanya teruskan hidup without him!!!


(^_^)

Wanybunny said...

haah, betul. agree with you.

Rtp Farra Arisha said...

kehendak diri yg membuatkan seseorang bersikap sedemikian..:O

my name is hafizah said...

agree...kdg2 kita kene tgk balik apa salah kita smpai dia tglkn kita..jgn tunding jari dulu...huhuhu..

zaty said...

setuju!sayang seseorang tak bermakna always dgn dia.sometimes we have to let him/her go. btw.scene like seriously cantik! ;)

penyisir rambut said...

owh..mmg comey giler..
kt tganu ke??
haa..yg pns bran tu mmg tak stuju okeh..

IEQAH said...

betul la sis..kena pk jugak secara mendalam..how tough pun kita love someone..tapi lau de ciri kaatas.kita kena pikir jugaklaa untuk stopkn.. sob sob..

ye ieqah stuju pic itu sgt cantik..

#blushing sis nk pggil puteri..sios la princess :)

anamizu said...

aah agreed.
dont blame others.
mirror ourself too.
then judge :)
scenery PLUS org nye tu cantik ;)







cik ana.

Lee-Yan-Naa said...

Agreed dengan yang suka tuduh2 dan panas baran..sabar macam mane sekali pon bleh hilang sabar jugak kalo kena face orang camni :D

cik manja said...

suke sgt ayat2 sis :) lawak. hehe

fathiahRAIHANA said...

tang takleh caya dan berprasangka tu setuju sangattt. annoying kot kalo suma benda pun nak kena habaq dlu, dan bila dah habaq xreti nak percaya plak -.-



*suka pic tu, langit cantik :)

arejue said...

tol tu....

MiSs NuRuL said...

kak nurul..ur entry is quite good actually..penuh informasi and kak nurul pandai selami hati girl..nice..seriously..keep on writing..

alexa yussida said...

tinggalkan die sbb die layak utk ditinggalkan..tp pk2 kesian plak..layann

BlueberrY CheesE said...

yes!i agreed!!sangat cun gambar tu!i adore!

Myza Sam said...

yeah , itu la yang sebenarnya :)

cheqwa said...

thanks for the reminder kak nurul! ^_^
err,pasei statement akak tu,saya setuju! :D

Izzul Amir said...

betul jgkk
kdgkdg, ade benda yang lelaki cuba sampaikan dalam setiap perlakuan die. gugurl tu je yg x pahamm :P

adI said...

adudu..personal maker bunyinye..

Anonymous said...

ur entry totally awesome..

Fara Yani said...

BHAHAHAHA Entry kakak yang nih terbaikk (Y)

Yaa agree gila gambar atas tu comel :) HIHIK

cik wanie Lovela (CWL) said...

sis sedih bila dia burukkan wani kad family emmm

Lynda Delacruzacic said...

Ohoh...sedih tau bila keadaan tak mmbolhkn kita brsama.:((...

btw...really love entry ne.:D

Nurulbadiah Lai said...

salam semua...
thanks for de comments..

dlm satu2 hubungan..kene ade give and take..
kalau hubungan tu tidak menbahagiakan..
tak salah untuk kite memilih jalan perpisahan..kn:?

e F a said...

hampir 80% diatas sy pernah merasa. :(

soffea said...

yup. agree :)

kita mestilah nak yang terbaik utk masa depan kita. nak hidup dgn die bukan 2, 3 bulan, tp hingga akhir hayat, insyaAllah.. so, we deserve better. ada pilihan utk memilih. entry yg superb, nurul :)

cikshaツ said...

betul kata awak....sayangi diri kita sebelum kita sayangkan orang lain. chill girl!

JENDELA KASIH said...

kakak sy suka baca blog akak...menrik...

Anonymous said...

betul tue...sayangilah keluarga anda..:)

Woofer Storm said...

setiap keburukan kita tutupkan dengan kebaikan yang ada..semoga kekurangan bisa diperbaiki dngn sebaiknya..


setiap pasangan pasti ada cacat celanya tapi macam mana kita memperbaiki itu memang terbaikk...

*tapi jangan sampai memendam duka pula..heheee

'sEweL sKeJap' =.='' said...

ape yg kak nurul ckp tu byk persamaan dgn ape yg nora lalui..
keluarga tak restu, panas baran, gaduh sikit die minx putus..then tak sampai sejam minx maaf balik..
errr mmg patut pon nora tinggalkan die..

'sEweL sKeJap' =.='' said...

ape yg kak nurul ckp kat ats tu, kebanyakan nye same dgn ape yg nora lalui..alhamdullilah, mmg btol ape yg nora buat..NORA PATUT TINGGALKAN DIE.

Orked said...

part kedekut tuh...hahaha...tibe2x teringat kisah sendiri...erm...no say at all...lucu lak...citer kan dpt malu sendiri...papepun, cam biase..entry akak...superb...muahh