12 September 2011

IF TOMORROW NEVER COMES...

salam..
Esok tidak menjanjikan apa2..indeed..
if tomorrow never comes, will u be glad or sad?will u be ready to leave the love u have?but if there's tomorrow..what will u do today??will u still live like yesterday or live like its ur last day?

ingat..today may be all we have..tomorrow may or may not come for us..sesuatu yang kite tidak lakukan hari ini kerana kite mengharapkan untuk dilakukan esok tidak menjanjikan apa2...kerana kite tidak tahu apa yang bakal akan terjadi esoknya..

i learned that tomorrow never promises to everyone..i regret for the things that i never do on the day i intended to do just because i hope for tomorrow..and sadly said..tomorrow that i hoped for never coming..i always experienced that.now dah serik huwaaa...

aku still teringat dulu masa arwah nenek ada..aku selalu marahkan nenek lantaran aku rase penat jaga dia..basuh berak dan kencing..aku cepat je melenting..sebelum nenek aku meninggal..die mintakkan aku masak makanan kegemaran die..aku malas nak buat..aku cakap makan jelah apa yang ada..aku nak mandikan die..dia tak nak mandi so aku membebel..kalaulah aku tahu nenek aku akan pergi..pasti aku akan tunaikan apa yang die nak..aku regret sangat2 sampaikan aku termimpi2 nenek aku nak makan masakan aku..aku menyesal..sumpah.

aku sangat2 mengambil pengajaran daripada itu...kalau boleh..aku nak layan semua orang yang aku sayang baik2 seolah2 esok tiada lagi..esok mungkin apa2 terjadi..esok mungkin salah seorang akan pergi..malah esok mungkin tidak ditakdirkan untuk aku berbuat kebaikan lagi..

hari ini kite masih bersama..esok kite mungkin akan terpisah..
hari ini kite sihat..esok mungkin kite tiada lagi di dunia..
hari ini kite kaya..esok mungkin kita akan miskin..
hari ini kite mencintai..esok mungkin kite membenci..
hari ini dia datang..esok mungkin dia pergi..

sekiranya esok yang kita harapkan tidak menjadi..sekurang kurangnya kite tak kan menyesal kalau kite lakukan apa yang kite nak hari ini..
sekiranye esok orang yang kite sayang pergi meninggalkan kite..sekurangnye kite tak kan menyesal kalau kite sudah lakukan yang terbaik untuk memilikinya..
sekiranye esok kite menangis dan meratap atas sesuatu..sekurangnye kite tak kan menyesal kalau hari ini kite tersenyum gembira..
kerana esok pasti ada..tapi esok itu belum pasti untuk kite...

life really uncertain..we dont know what tomorrow will bring..why not be nice to everyone just for today??just in case its your last day to be nice to someone else's..then..u will be no regret for tomorrow if anything happen..Regardless of who u are..how well off u think u may be..how much ur lover love u..how rich u are..but still..bad things can happen...so..hargailah seadanye hari ini dengan menghargai orang lain seolah olah esok belum tentu dijanjikan untuk kite menghargai dia lagi...

nanti dah tak de guna untuk kite berkata bahawa..

kalaulah aku tahu esok dah tak de untuk aku dan dia..pasti hari ni aku akan layan dia baik2..

kalaulah aku tahu hari ni adalah last aku tengok die tersenyum..pasti aku akan buat dia ketawa dan tersenyum bersamaku..

kalaulah aku tahu ni adalah last time aku tengok die tidur..pasti aku akan menemani die dan berdoa supaya tuhan merahmatinya..

kalaulah aku tahu ni adalah last time aku dengar suara die..pasti aku akan video tape every single words yang keluar dari mulut die supaya bile aku rindu.aku bleh play it back..

someday korang akan sedar..KALAU itu dah tak berguna lagi..so why waiting for tomorrow?why not today??

DSC07149
tomorrow maybe tak kan datang shopping kat sini lagi..so time to take picture lalalala
(pandai tak aku apply konsep if tomorrow never comes kat dalam life aku?)
:P
ok
shame on me.
ok.
thanks for reading this

37 comments:

normala_ali said...

sis memang pandai.. heheh.. btol tu stuju sgt. :)

FieDaus said...

yeap sama.. penah terjadi.. penah wat slah.. mnyesal kemudian xberguna.. from that time, kena pikir dgn lebeh matang :)

Syazwan Che Deraman said...

saya setuju.
hargailah semua benda hari ni.

Syazwan Che Deraman said...

and keep praying semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan lagi rezeki.

Cik Suheela said...

lawa skirt nurul..beli mana ek??

Zawifatul Aziah said...

kat vincci.hehe..nice entry :)

O'gosh said...

ok..cepat ajar pakai tudung macam tu kot2 sok x sempat....muehehe

tomatokering :) said...

betoll sgt .. kadang2 bila dah lepas baru lah menyesal tak sudah .. sedihh je .. huhuk

syamimi fatin said...

aaaa btul sgt! mgkin esok tiada lg kan? n nk ckp skirt akak tu samala dgn sy haha wrna je len :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?0609955482db300f6ff887d4351d6584

CikAnyss' :O said...

nice match syanggg :)

Hishyamuddin said...

tomorrow maybe sy dah xblh nk komen blog ni lagi...sbb tu skrng nk komen.hehe..guane?hee

Sung Je Kyo said...

heheh..pndai aplikasi kan tjuk ngan pic 2... hehehe...

Sung Je Kyo said...

heheh..pndai aplikasi kan tjuk ngan pic 2... hehehe...

nuruashia ♥ said...

ehem3..sys comey ni...

asyiqin nasir said...

nak ckp cantik nye ur skirt. boleh?
hehe

Mata Pena Fadz said...

kite manusia x pernah lari dri kesilapan dear :)
apepown sgale yhg pernah terjadi tu...jdikan panduan utk yg mendtg....

Aida Azryn said...

berkenan skirt u.. nak pinjam boleh?:B

Cik Feeka said...

sis mntak share :)..huhu so motivated

zulhilmi.tempoyak said...

kiut gak...

tumpang tnye...

camne nk ngorat...

hahahak

b33H4 said...

adoyai...haha...pandai2..

IEQAH said...

salam sis..
ohh betol betol..
ieqah pn nak treat everyone n myself like tomorow never come..

wahh yg caption picture tu pn ieqah sgt sukaa :)

amy syahirah said...

sis .. tersentuh baca pasal nenek sis tu =(

echa takashimaya said...

haha.comeellll jer apply kan concept macam 2 kan kan kan =)

abah khalisha said...

Hargailah masa yang ada dan hargai orang yang menyayangi diri kita
Cukai Sana Sini!

AliaJustea said...

kakak ! skirt sama ! cuma alia punya kaler pink :)

teheeee~

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

betul adik cakap.. tkesan di hati akak

cekla said...

best best best..huhuhu..

bebel cik orked said...

kak nurul tuh skirt smalah..ore kaler pink..ngeh,,,selamat hari raye kak nurul..

Alin Marlini said...

hehehehe..Kak Alin suker....best tu...

Bungakopi said...

aku sgt tsentuh baca pasal nenek ko..

Nurulbadiah Lai said...

thanks people for de comments...

take care everybody

hugs

theyaa said...

kalau lah saya tahu apa akan jadi esok :)

Phat said...

nice cik nurul..n phat pasti pasti setiap manusia kat dunia ni ada berdepan situasi mcm cik nurul jugak..tp betul la..nape nak tunggu esok buat je hari ini kan..esok belumpasti untuk kita temui...;-)

Anonymous said...

love ur skirt..

love ur entry

Liquid said...

so, hargailah hari2 yg bersama n bersamalah spt tomorrow never comes ehehehe

Anonymous said...

nice entry.
mohon share ayt2 anda yg cntik tue k =]
maaf, thanQiu

AEN said...

i like u dresses..