21 September 2011

im not a person you want me to be



ni lah yang dikatakan jaga tepi kain sendiri dulu:P

so..im trying to make myself better and this time..im doing it for me..so stop bringing me down.
im not a person you want me to be!!

assalamualaikum...

today i wanna blog about "actually i dont know what should i blog about"...

aku sedar semua orang yang tahu tentang aku dan blog ni terbahagi kepada 4 golongan ( tak bleh blah ayat)..golongan pertama yang sangat suka dan minat cara penulisan aku..golongan kedua yang suka tetapi biasa2 je..golongan ketiga yang tak amik peduli..kalau best baca..kalau tak best tak baca..and golongan keempat..golongan parasit yang tak suka, kemuadian memburukkan atau menghina aku dan penulisan aku..

whatever it is..i dont give a damn about that..yeah..dont forget that..i could care about where you go or what u do and can talk shit about you but i cant..my dear..really i dont give a damn..

aku sedar,.baik macam mana pon seseorang tu.pasti akan ade yang kritik..pasti akan ada yang tak suka and pasti akan ada yang menyampah..
i said what??baik macam mana pon kn..
so orang yang tak berapa nak baik macam aku ni..kene kritik kaw2..tak heran lah kan.
if people dont like me for who i am..then so what kn?they arent worth my time..my true friends will like me no matter what, no matter how i dress or how i am as a person..
so...
so what???
so what?????

aku tahu tak semua yang aku tulis dan buat adalah sangat2 betul dan bagus..tapi at least..kalau nak cakap or insult aku tu..buat lah dengan cara yang bermaruah..bukan menyalak macam angjing yang gilakan tulang..

sebagai manusia..tak bolehkan kalau kite berfikiran positif dan terima orang itu seadanya..dan kalaupon tak suka..tak perlulah nak menghina atau memberi kata2 provokasi yang melampau2..

aku senang je..tak boleh terima..tak suka..tak pe..
tapi tak perlu lah nak memberi respon seolah2 yang aku ni monyet..korang tu kera..got what i mean?

kepada mereka yang selalu said something bad about me..this is for u..

Darling..Dont worry about me or what i do..what happens in my life has nothing to do with u..so keep your mouth shut up and stop talking shit..and if u have something to say..say on my face not behind my back..

aku heran sangat..kepada orang2 yang sangat lantang tu tidak bersemuka dengan aku sebagai orang2 yang bermaruah..kenapa tidak bertanya atau memberitahu didepan aku agar aku boleh tahu dekat mana silap aku...bukannya dengan melempar batu sembunyi tangan..itu perbuatan orang2 yang pengecut..

memang aku mengambil sikap tidak peduli..tak heran..and apa yang aku tulis ni sekadar menyedarkan golongan2 manusia yang ada sedikit busuk hati..bukan kepada aku je..tapi pada orang lain..sudah2lah..orang tak kacau kite..kite tak perlu nak kacau orang..cuba kite menjadi insan yang baik terhadap orang lain..insan yang tidak menghakimi dan tidak berfikiran sempit terhadap orang lain..

bukan apa..
kite selalu duk cakap tentang orang.orang tu tak pernah cakap tentang kite..
kite selalu pandang rendah kat orang..orang tu langsung tak usik kite..hati kita sakit duk dengki kat orang tu..kite masih terkebil2 bawah selimut sedangkan orang tu dah sampai kebulan..
so sapa yang rugi??
kita jugak kn..

kalau kita cemburukan orang lain..tak kan habis..sebab setiap hari Allah akan tambahkan nikmat kat orang tu..so perkara terbaik?hitunglah dosa dan kelemahan diri sendiri and tak perlu nak hitung yang orang lain punyer..

aku..
setiap hari cuba menjadi orang yang lebih baik dan cuba untuk tidak mengulangi kesilapan yang lalu..
at least..aku sentiasa muhasabah diri..tak kacau orang lain..tak ambil hak orang lain..malah aku menulis pon tak guna idea or duit orang lain..so apa gunanya korang yang tak puas hati sangat tu tak puas hati dengan aku?
aku tak ade apa2 untuk dicemburui kerana aku juga manusia yang kurang segala2nya..tapi mungkin yang membezakan aku dengan korang adalah cara aku menghargai diri aku dan cara korang menghargai diri korang...

so guys..im only me..thats is all i can be..no less..no more..dont second guess..you may not like me..but thats okay because this is me and how i'll stay..

p/s: sorry for any harsh words..so sorry

Thanks for reading this

52 comments:

Anisa Hang Tuah said...

si cantik.

sabar ye

:)

CIK PARO! said...

sabar..
tak mau mrh2 ye..

Love The Queen ♥ said...

OMG ! like seribu kali. this is what happened to me before :))
susah bile ade orang yang selalu dengki dengan nikmat yang kite ade.
it's okay, we dont give a damn to them.
whatever it is, been nice is the perfect one ! :))

TeQah Khaire said...

alah orang dengki ngan kechantekan u tuh ..

ignore jerk..pekak kan telinga..

Rtp Farra Arisha said...

don't care to anybody who says bad about u..u know what u do, right? so that u know u urself and the truth one..kita manusia biasa yg punya mulut untuk memberikan lontaran..apa2pun lontaran itu, jadikan ia sumber kekuatan untuk kita terus semangat!! hehe.

p/s: comelnya gmbr di atas! what a pretty u're! much lovesss!

Lynda Delacruzacic said...

hhmmm...nice words.love that.actually i'am one of u fan.:D

hidayahjamal said...

mmg menguji kesabaran kalau jadi benda ni..ttiba sy rasa mcm akak kata sy yg said bad to you huhu

Izzul Amir said...

bapak gila cool hihg heels
hahaha
stujukkk !!

nick dot anis said...

i golongan yang pertama even i masih terlalu baru dalam blogging ni:-)

Pn. Sheila said...

cantik shoes tu... hehehe

O'gosh said...

xpe...jadilah diri sendiri..maybe sampai terbahagi 4 golongan tu sebab memasing MENJADI diri sendiri...anyway,semakin matang NBL skang ni..keep up!

Cik Kamoo said...

sy suka ngan kasut tu...

opsss sorry takde kena mengena ngan entry ye

phee ungu said...

: i do really agreed on this ! same goes with me . i'd post something about haters when i'm in the same condition . be strong dear :)

Nia|Aznyza Hamzah said...

its ok nurul..
abaikan yg xperlu
buat entry byk2 eh :)

kyra justyanna said...

penulisan anda kena dengan jiwa saia :)

Sara Ali said...

biarkan je la mereka nurul...

awk pernh dgr tak quotes ni?

"for every minute that u are angry, u lose 60 second of happiness"

so pilih la, yg mana satu kita nk...

=)

kueh bakar said...

kau peduli ekceli...

blogging does'nt come like a road map..

terus menulis.

GincoMerahJambu said...

sis..syie setuju dgn entri sis ni..semakin ramai orang yang tak tahu menghormati hak orang lain dan suka memperbesar-besarkan keburukan orang

rosmina samin said...

saya suka cara penulisan Nurul ;)

Dayah said...

kau kena tabah roy *ayat dalam cerita gila2 remaja

cheqwa said...

i love your writing lah kak nurul!suka sangat.nice entry!alah,kita buat apa pon, suma xboleh nak puaskan hati orang.macamlah diorg perfect sangat..xpa kak nurul, papon saya tetap sokong kak nurul dari belakang ^_^

cheqwa said...

i love your writing lah kak nurul!suka sangat.nice entry!alah,kita buat apa pon, suma xboleh nak puaskan hati orang.macamlah diorg perfect sangat..xpa kak nurul, papon saya tetap sokong kak nurul dari belakang ^_^

noorul aisikin said...

dear sis.everytime i read ur blog,i wish i could b tough enough&b positive like u. :)

delarocha said...

golongan ketiga

IEQAH said...

hai sis..dont worry..i always be GOLONGAN pertama.. :)

because u only u then i love you :)

syira tenSai said...

slaloo org cantek mcam akak nie rmai dengki..hehe

Syamin Amira said...

Cantiknyaaaa kasut ! ♥

☻UsaGi NaNa☻ said...

awk lebeh kurang macam sy,. hihi. sy ni kt tmpt keje, kalau org tuh xde kne mgne dgn keje sy, x tego langsung pon xpe. but memg btl. tp sometimes ada org hate kite becoz no reasons. sy ada wat entry psl hate. singgah laa.

bg sy, biasa la. jarum setan kn.

Mimi Marilyn said...

biasalah tu orang dengki..sy ni pun ade certain org yg dengki

B33HA said...

saya adalah golongan pertama. sekian terima kasih.

Amna.Qadeeja said...

kakak, mulut manusia ssh kita nak tutup. lame2 nanti mereka pasti akan penat kan? ;)

Amna.Qadeeja said...

kakak, mulut manusia ssh kita nak tutup. lame2 nanti mereka pasti akan penat kan? ;)

remy said...

hidup sbg u sebenarnya..ia lg indah dari u ambik tahu pada orang yg xpernah mahu ambik tahu pasal u.
kritikanitu tanda ada yg mahu jadi spt u but dia xmampu so kritik car adi aluahkan perasaan dier..
u always the best n will be best forever..
i will support u even i never know who are u ... just like u style.. PEACE..

Anonymous said...

say it face to face?

jumpe perogol, pembaling asid, stalker, baru tau.

ur wish will come true

Anonymous said...

saya suka blog ni x je sebab penulisan nurul tp kerana kecantikan nurul...saya teringin nak jadi mcm nurul tp x jd nurul sbb sy tau smp bila2 pun sy xkan dpat jd nurul..cuma nurul adalah idola sy..

Suria bte Karim said...

Sabar la, setiap org kan berbeza2... mgkin tue sikit jer... mgkin ade lg yg lbih hebat org tak suke pd kita...
mgkin parasit x suka nurul coz nurul cantik n educated. tue 1 bonus.
anggp jer bnda tue cabaran. best ape...
suke baca blog nurul coz nurul educated.

Civvy Street said...

Biarlah apa orang kata, jangan pedoli & jangan hairan. Peel manusia memang cenggitu. Segala benda dan setiap perkara akan cenderong untok dikutok, dijudge, dihukom sesukahati. Kerena minda manusia ni dah sekian lama diolah untok jd judgemental, memilih2 dan buat perbandingan. Ia sentiasa melihat yang diluar--pada diri orang lain, tak penah kepada diri sendiri. tanpa sedar apa yg dikatakan akan kembali semula padanya. Biarkan saje org nak kate gape..ia sedang mempamirkan peel-nya sendiri sebenar-nya. Buat lembu kenye jerr (wat dunno)..hehe..

Mira said...

Hehe...the first thing i see was ur heels...cantik r kak!!!purple lagi 2!!pape pun sabar je r dgn ckp2 org...jgn kita mbalasnya balik sbb nanti same je kita ngn diorg...:)

cik wanie Lovela (CWL) said...

apa pun jadi saya sayang kakak saya! nie muaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

zaty said...

mainpoint : haigailah diri anda!

thanks sis..muhasabah diri :)

alexa yussida said...

just be ourself :) nurul dah selalu sngat kena macam ni kan,so u shud be more 'kalis' :)

nuruashia ♥ said...

wohoooo.. sabar je laa sys..ignore je yg busuk bangkai tu hohoh

Fad said...

Saya adalah golongan org yg pertama...sabar nurul

aZRUL firdaus said...

salam nurul..

first aku bukan mana2 golongan dikalangan pembaca blog ko..

tapi satu benda yang aku nak cakap..manusia yang hati tak baik..kalau dia tengok ko..dia pasti akan rasa cemburu atau busuk hati dan akan terbitlah rasa mcm ni..

dia ni tak lawa sangat pon..
blog dia tak best sangat pon..

sebab apa?
sbb hati yang busuk akan mendatangkan kata2 yg busuk..
dan orang ni akan cuba mencari kelemahan kau..
setiap baris yang kau tulis..termasuklah bahasa yang ko tulis..ayat2 ko..akan dijadikan isu..
padahal..ianya tak de ape2 pon..
so ko tak perlu risau sangat..
orang bercakap ttg ko sebab kau sebenarnya bagus even diorang tu cuba menafikan dengan memperkatakan kesalahan2 kecil kau...


so..kau tak perlu nak layan sampah..

cheers

Diyana said...

jadi diri sendiri dan abaikan je cakap orang lain

dorang takkan senyap kot

naziyatul fatihah said...

adakala manusia tidak pernah puas mencelakakan orang lain..

baek dari mulut,perbuatan dan hati

feezz said...

mengantuknya.hehe tapi tetap nk baca gak blog kak nurul..hehe..bese ar tu kak nurul..org yg ada kelebihan cthnya macam keyakinan diri yg tinggi pasti mengundang kendengkian org lain..kerana drg pon nk jadi cmtu gak. huhu..the more higher the stars shining on the sky..the more culprit will trying to bring the stars down. kalau stars tu x shining,x bright and x at the most high sky..x mungkin ada org yg dengki..so keep shining until the culprit blind itself >_<

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..
first..thanks sbb baca and komen..

nurul nak ucapkan thanks sgt2 pada mereka2 yg baca blog ni..pada mereka yg menerima nurul seadaanya..

sesungguhnya..nurul nk berpesan..kite berbuat baiklah sesama kite even kite tahu org tu tak sempurna..sbb tak kn rugi pon..
satu hari nanti..kebaikan akn datang pada kite kerana kite berbuat baik pd org


thanks

Syafeeqah Saifuddin @ Fiefy said...

orang yg busuk hati je cm tu nurul..

Anonymous said...

i tetap love u nurulbadiah..

Alin Marlini said...

tak kisah apa citer pon..kak alin sentiasa jadi stalker nurul..hehehhee

Emy Sharmimi Nadia said...

PELIK sgt! xdi cari kak nurul kt fb,nk LIKE fanpage pastu terjumpa satu fb nama nurulbadiah lai.. yg tu betul kak nurul ke atau klon?????