06 September 2011

bersungguh benor manusia ni buat fake fb account..beware peeps.


Recently i noticed that some people out there really have nothing to do so they tried to make something funny like Mengigi palsukan gambar orang len and created satu fake fb profile..hampeh betul..

In case u wonder why this happened..let me guess something..maybe kadar pengangguran yang semakin meningkat membuatkan ramai manusia2 diluar sana terpaksa melakukan sesuatu untuk memenuhi masa2 yang terluang..grrrr...

pendekkan cerita..seseorang tu tak perlu nak tunggu jadik artis sebab faker ade di mana mana..orang awam macam kite pon ade gak org nk created fake profile..mencik ah korang yg buat ni..mencik!!

dipanjangkan cerita sikit..ramailah yang tersalah add the wrong person sebab diorang ingat tu adalah aku..kalau gambar aku tapi nama lain..konfum2 korang perasan yang tu adalah fake..now mereka2 ni berani letak my real name..sehinggakan ade yang tersalah sangka tu adalah aku..

part paling wtf aku rase bile faker ni due duk komen2 gambar org lain and sembang2 ngn org lain(pretending to be me) guna bahasa yang gedik tahap superduper gedik..boleh tak kalau nak menyamar sgt pon..menyamarlah dengan cara bermaruah..tak baek tauuuu buat tahik dekat orang..

aku bengang la jugak tapi nak wat camne,,dunia ni besar so aku tak mampu nak control everything...
so kepada pembaca2 blog diluar sana..i really hope u all tak tertipu..okey???

please dont forget..aku hanya ade satu fb profile..this is the real fb..tak de dua.tak de tiga..even friend dah penuh..aku tak kan buat dua coz im not Angelina jolie unless brat pitt wish to marry me..only then i will consider untuk buat another fb account..


ni my real fb..my real fb korang bleh tengok kat atas tu..ade semua particular tempat aku kerja..study and belajar..okey?and im married with my besties Nur Hidayu..so this is the real one..


and kat bawah tu pulak..ade BASIC INFORMATION yang panjang berjela jela cam thesis..kalu tak de mende ni..even account tu guna nama betul aku ke..apekejadah pon die guna..thats not me..hope u all jelas k..?me..only have one facebook account!

kat bawah ni semua adalah fake frofile using my name..ni pon aku tahu atas belas kasihan pembaca dan kawan2 yang inform..kalu tak..aku pon tak tahu menahu..
so aku harap sgt korang tak tertipu..and please dear..do me a favor..click report all this fake account..i really appreciate it..




yang ni plak guna gambar yang sama..tapi adress berlainan..
and isi kandungan pon berlainan..hampeh tol..




yang ni guna my name tapi letak gambar orang lain..ape ke jadah der..



yang ni agak aktif berdrama queen..aku tengok die duk balas2 je apa yang orang tulis kat wall die..eewwww




bile mase pulak aku duduk kat negeri omputeh tah..washington tu.


yang ni die private kn..aku tak dapat tengok pape..sakit jiweee ragee tau tak..



so korang..please jangan tertipu..sebab aku takut diorang yang buat fake profile ni akan buat sesuatu yang tidak2 yang boleh memburukkan nama aku atau menyakiti hati korang..yelah korang ingatkan aku..pastu maybe korang pon bermsg2 la..then diroang ckp sesuatu yang tak baik..beware tau dear...

to fakers..
please visit JOB MALAYSIA WEBSITE..maybe ade vacancy untuk korang..
pergilah kerja dapat gak duit..ade lah jugak pekdahnye..idak gitu?
Pathetic.

Thanks for reading this..

85 comments:

Ayeem Jemain said...

benci tol faker =.=

FATHIN NUR HIDAYAH said...

patut lah byk sgt.. adoiiii sian aten hee ^^

cik najihah said...

banyaknye kak..

nazirah said...

ish teruk betul la .. banyak betul faker.. sian sis.. da la sis comey..meh report ramai2 acc tu aih

-Faridz- said...

hadoi2 xde kje len ke diorg ni.. nurul da report seme ke>?

fathiahRAIHANA said...

uish . banyaknye .

Ayuni said...

mak ai, ramainye penipu!

AsyieqiN Rkey said...

eh eh..kak nurul ex student uum ke?ohmai...bangge kejap..>.<

IEQAH said...

salam sis..
tuelaa sis femes sgt..hehehe
hah,jom report fake profile sesama :)

cheqwa said...

hui,banyaaaaknya manusia tak bertanggungjawab :/ memang laaah depa penanam anggur yang xlaku anggurnya :/

miratun madihah said...

banyaknya fakers

the only xeyra ,,, said...

kesian gila dekat akak ! jahat terok fakers tuhh ! >,<

Rtp Farra Arisha said...

orang glamour slalu ada fakers..it's really annoying..just be ourselves la kan..no need to use orang lain punya pictures..orang yg deserve jadi fakers hanyalah orang yg tidak berpendidikan or she/he is an investigator..

and one more thing, fb system skrg pun sering ada perubahan..dah macam tak ada privacy sendiri kan..

beware of fakers ya sis!

normala_ali said...

hahhaha xmalu la dorang nie...
cuba la jadi diri sendiri. Allah dah bagi rupa tu kira ok la.. xpyh nk jadi orang laen sangat.. setiap orang ade kelebihan masing2 k... (^_^)

sis sabar jia ngn orang camnie.. :p

syaidatie nurdilla said...

Ish ish... ape kejadah ntah dorang nak fake profile orang.. tak tau malu.. ramai dyla tengok blogger kena mcam awk.. ni sebab awk chantek sgt laa ni.. @~@

syaidatie nurdilla said...

Ish ish... ape kejadah ntah dorang nak fake profile orang.. tak tau malu.. ramai dyla tengok blogger kena mcam awk.. ni sebab awk chantek sgt laa ni.. @~@

eddy syrol said...

wow! ramainya fake... kalau sy lak, ada fake profile stalker saya...keji kan?

jom singgah
ady budika BW blog tett tett

Terbang Bersamaku said...

tak baik betul bt fake porifle mcm tue..
sabar k nurul..
sy rasa kalau dah tahap kronik baik awk buat jer tindakan kat org2 mcm nie..
awk cantik, maybe sbb tue ade org baut fake profile fb..

Siti Suhaila said...

ish3.. xpatot rs..

Nursyahira izzati Ngadimon said...

kalau dh jdi cmneyy . sabaa jelahh kak . dh try MARAH or NASIHAT depa ?

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Makk aihhh~ sampai 6 profile di palsukan? danger! buat laporan kat SKMM kot?

Tak de kerja dah depa ni, ke mungkin depa ni admire u kot?

May be..

yours
SH

amirfazwan said...

sabar jela..
dugaan..

Anonymous said...

sy tahu masing2 ade kecantikan masing2...tp salah kamu jugak...upload pics dalam blog,dlm fb....cukupla dgn 1 0r 2 keping gmbar untuk di upload memandangkan kamu nie model..so,back to da main poin...salah kamu juge yang menyebabkan fakers2 ni muncul... u deserve it la,,,maybe

kamu happy ke asyik tayang body [mean baju2 yang ketat even bertudung]

just like be fatin liyana hot but maintain lol...x obvious sgt die

salam syawal..same2 menegur

Kasih nur azie said...

kak...pasni gambar2 akak letak watermark kat bhgn muka. takde la kene curi.... ades laaa

ohh ddy said...

beware and be carefull dear. :D

miss afni said...

salam... menakutkan betul kan? hu~~ skrg da banyak hackers... yg menakutkan tu sy ada tersinggah 1 blog ni awek melayu cun kalau tak silap... blog tu curi gambar dari blog2 org n publish kat blog awek mlyu cun tu ewwwwwww,, menakutkan hu hu

SWEETSYAZA said...

bhahahaha pergi visit jobmalaysia tatahan uh....adehhh,mcm2 la manusia msia ni..ngohoho

Izzaty Ishak said...

Six different fake accounts?

Gila speechless :|

norhatizahmohamed said...

akak lawa sangat. tu orang buat fake profile fb guna nama and gambar akak.tp seriously sampai 6. gler ah!

Cheek Eyka said...

aduhai..bnyaknyew Fake profil...erm..erm...
sya pon kene ati2..

ღ p!nk veLvet ღ said...

makin melampau faker kat pesbuk skang ... ramai blogger cun2 dah kene ... geram pon ade, tkot tertipu je :(

alinac lover said...

byk nya fake akaun~

Cik Eka said...

hah siap ada fake lagi..

tu gambo ailyl tu an...

ish2 mmg dah takde koje dah ni..takot betol skang kan..huhu

aQu dOt cOm said...

pergh!!pemes gler..

Engku Sofea said...

sofea satu fake akaun pun takddeeee tau hihik

Иʋяʋℓ Ĵαииαн :Ɖ said...

woah , banyak gila fake profile akak . hihi , glam sungguh >.<

Etong said...

Ya Allah.payahnya kalau jadi macam ni kan..senang2 ja dorang curi identiti orang..sdh tiada identiti sendiri ka? sabar ja lah sis..hehe

Anonymous said...

femes. mcm retis gitu

♥ LuRveLyAmiera ♥ said...

byknye try to be u..^_^
nsib miera follow kat blog je..^_*

Bob Merley said...

takde pulak orang nk buat fake profile aku. tak fames kot. hehehe

Nordin said...

Tau tak, most of them adalah lelaki.. Itu yang pasti.. Sebabnya, diorang nak add pempuan so diorang pun bleh stalk gambar2 pompuan yang add profile fake tu.. Kehkehkeh.. Doa je la diorang dapat hidayah

NUR HAMIZAH BINTI ABDUL RAHMAN said...

saya pun rasa macam ni. agaknya muka dorang tu dah tah mcm hape sampai nak buat fake accnt org lain. sakit jiwa raga sampai ke usus-usus semua.

Haniff said...

Serius tertipu. Nama semua sama aje.. adess...

Miszyuyu said...

uiiii kemain lagi gigih depa ni..ish2

Cik Suheela said...

ada jugak fakers pakai muka ailyl rozanna tp guna nama nurul hahaha

pelik2...huhu

Yunne Osman said...

fake profile 3 tu guna gambar ailyl from http://www.ailylrozanna.com/

i've informed her and she said she has reported the fake profile before

Anonymous said...

I would like to thank You for reading this article. Please allow me to have the chance to express my satisfaction with acid reflux home remedies Treatment. They offer professional and fast support. Please check this : [url=http://sellhealth.forumhealth.net/acid-reflux-treatment/]acid reflux natural remedies[/url].

I like acid reflux in infants information, You will too.

Hi, If you haven't heard of IBS (Irritable Bowel Syndrome) then you need to pay close attention to this message. IBS is a rapidly growing ailment with doctors diagnosing IBS at an increasing rate.
http://forumhealth.net/irritable-bowel-syndrome-treatment-t430.html

nini said...

amboi...banyak la pulak yang fake nih....haish tak paham..ehe

Han Hanan said...

akk terlalu femes :),haha no wonder
but annoying teramat -____- dgn org mcm tu.mesti sebab akk comel :)

BLADE EDGE said...

salam...

kesian nurul.. sampai mcm tu skali org buat fake id. ramai pulak tu...

anyway bykkan bsabar...

Dianne Diggory said...

wow. banyaknya faker, ya ampunnnn.

justbeah said...

ape ntah dorg dpt klu buat acc fake.. xphm betol. =/

@w@z@h said...

giler ramai nk jadik mcm nurul...!!!!!!x de keje hape..??

Isyraq said...

huhuhu...
awak patut buat report kat fb admin...
klau ada pape susah nti....

Phat said...

hebat betul org2 yg buat keje x senonoh ni...sabar je la cik nurul..org femes mcm tu la hehe...selalu dijadikan mangsa ...

senorita25 said...

Mak ai yg fake profile no.5 tu amik full gmbr photoshoot tu lagi..sabar je la..xpe kami ur followers tetap know the real Nurulbadiah Lai :)

deeya said...

macam blogger ailyl hak .. ramai faker . jahat tol ! meh cinie nk tolong block diowang sbijik2

cikyuyu said...

wos.. patern deki aa gni eh wase kak nurul... dap2 ye op !!
hee.. kalu leh wi wos nyepak dap gok nie.. HAHA


nape2 wak fb owh.. xpyh nk wak hebat ngak!

Nurulbadiah Lai said...

hey semua..thanks for reading this,.

thanks sbb tolong reportkan tuk nurul

really thanks

Fad said...

tu tnda anda semakin popular..hehe

eik`S noName said...

perggghhh banyak sangat org yang buat fake profile kak nurul...

jahat betol la demo tuh....

xpe2...nnt ade la balasan org gitu tuh...

siap profile gambo dayang pon ade...hik3

truly: syed esyad

eik`S noName said...

perggghhh banyak sangat org yang buat fake profile kak nurul...

jahat betol la demo tuh....

xpe2...nnt ade la balasan org gitu tuh...

siap profile gambo dayang pon ade...hik3

truly: syed esyad

eik`S noName said...

perggghhh banyak sangat org yang buat fake profile kak nurul...

jahat betol la demo tuh....

xpe2...nnt ade la balasan org gitu tuh...

siap profile gambo dayang pon ade...hik3

truly: syed esyad

49 said...

sekali 7 laa kak nurul~ aduhai..kak nurul der tips nk ilangkan eyebags x? dh mcm kungfu panda laa =_='

Eiqa Pika said...

Akak telah melangkah menjadi orang yang di kenali ramai :)

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

SoLy SoLicious said...

sob ba ror je la..

CIK JATT said...

banyaknya fakers nurul. sabar je la eh. memang takde keja lain la gamaknya tu

alexa yussida said...

dah tlg report ..mengade nye dorg ni..agaknye takde keyakinan dgn wajah n nama sndirik kut sampai nak amik nama n gambar org lain..haish

rockyroshi said...

agree with you. they might be jobless but they refused to help their moms at the kitchen. fb diorg tak selalu dpt update and maybe their blog have not as many readers compared to yours. then they tweet benda yang tak dapat sambutan. so jadi fakers nak isi masa lapang.

they're just a bunch of losers in boredom. pathetic kan.

Ronsoi Gedik said...

ellooo nurul lame xngomen blog nurul..ekceli fake profile yg gne name nurul tapi muke org len tuh saya mcm kenal coz die ader add saye muka yg same tapi name org len..NUR FAZURA..muka sejibik sejiban...
but now die dah deactive acc fb tuh coz after kne maki ngan saya..ngeee

untung jadi org cumel cm nurul..tapi sumtime sakit ati yer x..saba yer awek gojes ramai ag yg supot u.. ^____^

Azree said...

I sympathy wif u...

:)

Garang tp Cute said...

mcamana kita nak tau ada org fake profile kte kt fb ek??
tumpang tny ^^

Tara Asrar said...

tapi saya add the real fb account,. ta approved pun?huhu

abah khalisha said...

Tu lah abah pelik juga..tapi kalau ada yang sudi buat fb fake untuk abah abah lagi suka kot..tu tandanya abah glmaour..hehehe
Cukai Sana Sini!

nazirulhazwan~ said...

xde pon orang nak buat i punye fake profile, dem

+double Z+ said...

fakers ni takde keje lain ke ek?ish ish ish..

zalizalu said...

kah3.... gila punya orang.. memang tadop kije doh

Faieza Maddaru said...

xde keje lain dah kowt....bahaya org mcm nie

Amirrah Zawani said...

dah report semua... sian nurul.. sabar je lah dgn org gini.. =_=

Jejaka Terhangat said...

kan dah habaq awal2..bnda dah jangka pon..bnda camni gerenti jadi punya..dah berkali2 JT kasitau kat blog pasal hal ni..

remy said...

ha..ha.. tepat sindiran u pada mereka2 yg fake akaun guna gmbar u..
biarlah mereka dgn angan2 mereka..
mana2 yg kenal u akan ahu lenggok bhasa u..

nizamsani said...

wah.banyaknya akaun.

Anonymous said...

When I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I recieve four emails with
the exact same comment. Is there an easy method you
can remove me from that service? Cheers!

My web blog - pail

Investasi Dolar said...

Follow FBS Contest Demo Account
Immediate Register Yourself in FBS