16 October 2010

i love the way SHE bitching me!

salam.entry ini entry emo..maaf tapi aku tidak boleh bersabar. kerana aku ini anak yang menentang kata emak, walaupon lembut diluaran..aku garang..

nnnn


bismillah..
i start with this quote, WHEN SHIT HAPPEN ITS USUALLY CRAFTED BY CLOSE FRIEND.THEY ARE CLOSEST TO U.PEOPLE WILL BELIEVE THEM WITHOUT A SECOND THOUGHT. am i right?

dia adalah seorang kawan..even dia letak anon..at last i know.,semua itu dtg dari dia.maaf aku bukan nak bersikap kasar tapi that mean girl(actually) taught me so many harsh lesson.
dont worry babe..u bet me to put ur comment in my blog..i did..u want me to speak and act like a lawyer?ok now i did..im acting like a lawyer now and not as ur OLDFRIEND. sorry i wont anymore.

Anonymous said...

ingat aku heran engkau tulis psl aku dlm blog ni??what a stupid poor girl.shopping MNG time sale buat malu je..meh2..aku bagi duit kat ko perempuan.im so generous!hahaha.
pergi skolah paka baju kedut2.xde iron ke umah ko?opps..lupa..ko kan org miskin..wakakaka..
eles gambar aku nk peluk2 pon ko nk kesah.ko jeles ke ape?bf aku hensem erk?kalo ko nak blowjob dia let me know la.aku murah hati je..wakakaaka

Anonymous said...

wow..lawyer erk?belum lagi la..hahahha..kesian2..eleh..setakat blajar law..kat UUM tu..xyah nak bangga2 la..nak belajar oversea erk?xde duit erk?poor girl..xpe la..aku mitak maaf la ejek ko dulu2.at least..ko dapat gak jdik lawyer kan(eh belum lg la)wakakaka

babe..kamu tahu kan..aku treated kamu nothing else but a best friend..aku cakap yang baik2 pasal kamu even kamu selalu tikam aku dari belakang.i still remember all the things that u shits on me. aku xpernah burukkan kamu hinggalah sampai aku hilang kesabaran..aku tulis dalam blog pon aku xpernah mention nama kamu..tp kamu burukkan aku sejak sekolah lagi..kamu siap canang2 nama aku sampaikan ada segelintir pandang serong pada aku..tp aku tetap bersabar dan syg kamu.i think u know the best what have u been bitching about me.have u wonder why i didnt use it against u?I DONT BCOZ IM NOT U.

kamu tahu tak, aku menangis sebab kamu, sebab kamu suka hina aku.sebab kamu cakap aku ni jahil xda agama hanya kerana kamu cakap ayah aku tidak pernah ke masjid. kamu cakap aku xpernah sembahyang hanya kerana aku ponteng sembahyang berjemaah kat sekolah.kamu cakap aku bitch sebab aku ada couple disekolah..terima kasih kalau kamu berniat mahu buat aku menangis dan sakit hati..yess kamu berjaya dengan DEGREE/MASTER/PHD dalam cita2 kamu itu.congrats.

u are my friend..people buy your shits.mereka tidak mempersoalkan apa yang kamu cakap sebab kamu berpengaruh.fine.now u lost nothing..just a friend.not big deal i guess.
aku memang orang miskin thats why aku belajar bersungguh2 sebab mak bapak aku xmampu nak hantar kat private college mcm kamu.kamu boleh buat pharmacy then kamu quit then kamu boleh buat medic then kamu boleh study oversea sebab kamu kaya then sumpah aku xpernah cemburukan kamu..tapi kamu jangan buat aku sedih sebab walaupun aku miskin tapi aku xpernah mintak makan nasi dengan kamu atau susahkan hidup kamu.

kamu kaya kan.tentu kamu masih ingat pada suatu ketika kamu fetch aku kat rumah then kamu cakap nak belanja aku kfc.then masa tengah beratur kamu tiba2 cakap kamu terlupa bawak duit then u asked me to settle the bill, and u will pay to me later. fine.now i remember u forever i tell u. till now she never settle with me RM 20 in total.if u read this..i mind.GIVE ME BACK MY MONEY!

aku ade iron kat rumah dont worry.tapi aku pakai kedut2 aku xmintak kamu pandang aku kalau kalau kamu xsuka.niat aku pergi sekolah xsama dengan kamu.
u want to be COOL u want to GANG u want to be AWESOME but i just want to be a NORMAL student. macam2 kau cakap dan hina aku tapi aku diam.so u think im blind im deaf..i am to u bcoz i love u babe..i am unarmed becoz u r my friend.i dont abuse it.

babe im sorry but yess your bf so damn handsome but sorry im not interested to blowjob your bf..I DONT KNOW how HIS sexual practice. as a lawyer gonna be..i should be more careful dear.
BLOWJOB might bring me to sexual intercourse. u know what i mean.but then..seriously aku takut i will get GONNERHEA INFECTION or TRICHOMONES INFECTIONG..as a EX-medic student u know better than me am i correct baby?but most important thing is,,IM AFRAID OF ALLAH.
so forget about the blowjob things.sorry im not interested. i wanna say you yourself bitched too much (but aku xsampai hati) so i wont label u that.dont worry.

again..again..if u make me cry because of your harsh words againt me..let u know that..i do appear as shitty..i opologies being a shitty friend ive been and u can join the war.so whatever it takes..this is war.!!

i prove to u that WORDS CANt BRING ME DOWN dan aku study law sebab aku berani dengan apa yang aku pegang!hope u satisfied!

btw im wondering after u rejected from medical school where u further ur study?did u get ur degree BABY?

oh..btw again..

DEAVUSHKA, YA LUBLU TEBYA

(aku TAK belajar KAT oversea macam KAMU tapi its mean babe i love u in RUSSIAN)i really mean it..

IMG_9120

readers sorry for any harsh words..im not perfect btw..peace no warz.!!

107 comments:

zam.enol.arep said...

cabar for nothin. its not a right way in dealing. sabar sahaja. ok?

Khumaera Ismail said...

omg..dia dok kaco idup u lagi ke?? damn stubborn la that gurl..if she sooooo perfect, wat pe lg na ckp u camtu ea?? makpak dia je kaya..dia menumpang harta makpak dia..sbr ea dear..pompuan camtu memg byk hasad dengkinye..maybe dia tgk u skrg gojess sgt, thats why dia risau..coz u lawa luar dlm.. ;)

Cik Nathrah said...

astaghfirullah...mengucap panjang baca budak ni punya komen..dia xlayak dapat title kawan tu..ish2..saba ye kak nurul...words won't bring u down..isn't it?u can do it..u will be the most wonderful n beautiful lawyer that i've ever know.. :)gambate nee!

Kamil ace[tm] said...

dorang ni la,tak ptot btol
for now ak x tau la mne side yg slh kn..
as far as i can say, be strong girl..
kuatkan semangat,
biasa la manusia tak suke tgk org sng,komen pun anon, itu nmpk sgt pengecut..
be happy nurul badiah :)

*jgn blog ak kne jugak suda..hoho

starzieti said...

banyak2 bersabar ye cik nurul..org terdekat dgn kite sgt bahaye sbb die boley jd musuh ketat kite..:)

The Sharkox said...

Nurul...buat dono je..buang je dia dari friend list FB...apa nak layan budak konon2 medik yang macam ni..ni geng2 retarded ni....buang masa je..

p/s: Blowjob? HAhaha...WTF
TheSharkox
Bukit Kachi
UUM
The Sharkox: Kau boleh cakap Cina????

::..pr.skYleto..:: said...

sis!!kuat an smgt aww...abai an si anOn yg *****...xgune blajax tinggi2 kalau suke memburuk2 an owg.

annelida said...

ni kes childish~
Tak matang.Haha
ignore je

adrinaqamarina said...

adakah dye terlalu bangga sebab dye jadi medicine student?

~eZmALiZa~ said...

OMG!! wut a big problems that u have to face dear??org cantik ni mmg salu kene cmni..sabar la..dye kagumi kamu tu..dun worry... :) be happy..dun be sad..

SweetyMui2 said...

oh my goodness.the person is your friend??how could she do that..huuu.be strong.

LaDy BarbeLLa said...

Kewl~~ just ignore the bitch.

fadhlinaafifah said...

Kalau sis yakin sis betul , teruskan hidup sis tanpa pedulikan org tu :) Good luck !

Amy Tommy said...

cool sis...moga kamo mendapat kawan yg lebih baek..=)

Farah Sygs said...

kesian sis...bagaimana dye buat sis macam tu pon still syg dye...Tuhan anugerah sis hati yang baik dan tulus...semoga sabar utk hari2 mndatang...bangga la sy kalu ade sis camnie..

Nabila ;D said...

maybe she thinks just cz you're soft she can walk over you. It's not cz you're weak. Its cz you're strong enough to walk away from it :)

lynn said...

ya ampun. memang menusuk betul ayat die. agak kurang aja betul kan. sian btol kat u kan.

Black_roses92 said...

sabar je la dengan orang yang suka buat perangai tak betui ni.. sesungguhnya Allah mendengar doa orang2 yang kesusahan dan yang ditimpa musibah.. ;) chill! ;D

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

omg,,sampai bgitub skali bncinya dya dgn sis,,astagfirullah,,sis,,sy tahu kamu kuat dan hukum karma tu ada,,what u give,,u will get back,,sabar ya sis,,^-^

Miss Hani Zain said...

kak nurul :)

be strong ye? biasalah manusia, macam2 perangai ada. hani pun pernah kena macam ni. tapi biasalah, mulut manusia takde orang boleh tutup. serahkan pada Allah, Allah tau apa yang terbaik untuk kita.

apa apa pun, hani harap kak nurul terus tabah ye?

ouh ye, salam perkenalan :)

miss ladies said...

salam.. sys.. biar laa ape pun orang nak kata.. Allah tahu hati kita.. jangan sesekali kita bersikap nak balas dendam.. from the word 'blowjob' sungguh memalukan.. die hanye menunjukkan diri die siape.. jangan sedih lagi sys.. berdoa je pada Allah.. k sys..! ;)

ღηυя αмιяαн sσfωαηღ said...

ape hak dyorg nk kate akak camtuh ?
hish ,, siannye akak nurul .
takpe larh , sabo kayh ?
biaq pi larh ngn dyorg tuh .
ALLAH tawu KEBENARAN nye .

idayu azmi said...

kakak. sabar je. die cume jealous dgn keadaan kakak sekarang.

anees said...

sabar penawar hati yg terbaik dear :)
biarlah apa org nak ckp pd kte..
kte sndr tau siapa diri kte, kemampuan kte.
am i right dear? :)

me suya said...

OMG nurul
hope everything gonna be fine dear.

shazika said...

sis..kalo saya masih d uum teringin nak jumpa kamu wohhh..

btw, tabah yek ngan perangai kawan2 dan orang sekeliling..
semoga dapat jugak jd lawyer satu hari nanti

insyaallah~

Anonymous said...

weh RM20 tk mampu bayar ? kaye ke hape ?
wakakakak ! kau buat lucu ape ni ?
masuk raja lawak pon raja lawak tknk terima kau,sbb kau buat lawak paling S****D EVER !

sorry kalau bahasa terlampau kasar.:D
just luahan 1/10 je.kang aku kasi 10/10 kesian dia kankankan ? :D

MONSTER BOO said...

Islam tidak mementingkan cara kita berpakaian, kekayaan, harta benda mahupun kehendak, pelajaran tinggi menggunung dan nafsu, yang penting ialah semua kebaikan dan nilai. Harap bersabar :D

Wan Ahmad Nabil said...

be strong kay ? :)

Anonymous said...

sayang....stick to ur mother tongue plis. ur english sux. boleh je anda guna bahasa melayu kan..?? xeprlu gune BI kalau anda x reti guna..by=tw....biar org buat kita, tp jgn kita buat org...doa saja pd tuhan, c perlu dedahkan aib dia...pasal blowjob la ape la...kan kan..? as a muslimah, u know dats d best thing u shud do. if u bitch about her here, ure NO BETTTER than her. ure just like her. =))

ecah..merangkap anak cik nan said...

LOL, brani ckp..but ANON?seriously a coward...

have faith dear...

qellissa said...

it is not a sin to be poor, as long as u strive to be better person and tried to change ur life. org mcm tu not fit to called as a friend.sabar k, x payah layan lah org mcm tu..

NADIAH KAMARUZZAMAN said...

Dear,in my opinion org cegini nak attention. The way she speaks, klu budak amik medic n study overseas tak mcm tu. Worst than segala uum ke,uitm ke..The way people speak, actually conveys ourselves and upbringing. Women got class will not say something stupid or harsh to a friend. A lady should act like one.

It is better to delete the name Anonymous. How can u said Nurul tak berani? Sedangkan dia pun taruk anonymous kan?

Tak baik kutuk org nye baju tak bergosok. Kalau awk meninggal satu hari, kain kafan awk akn digosokkan ke? Ish insaf2lah ye.

Miss Comot said...

sowi dear tp aku rase nk gelak je...ayt bukan men harsh lgi tp PENAKOT! penakot sbb ltk as anon..org len klu anon pon still ltk nm die...

honestly r...aku pon x de la hidup sng...tp at least aku x de pertikaikn hidup ssh org len...klu stakat mkn duit mak bapak lama2 habis jgk kot...at least u'r independent girl... ;)

btw i glad the way u handle it...
org yg bijak dan matang akn bertindak sewajarnya...n saying people B****...just the cheapest way to say that ur the real B****...so just ignore the plastic mean girl... :)

n a d e a said...

salam, im ur new follower :)

my comment regarding this post is,
just ignore her. its not worth it. dan byk2 sabar. mmg dlm dunia tak semua suka kita.

p.s : suka style kamu. cantik. seriously. =D

Faizal n Fashitah said...

Huhh she's your friend? Ermm takpe, sabar je. Biarlah dia dengan dunia dia... dunia crazy frog wakakaka..

Nurulbadiah Lai said...

readers- thanks for all the comment..nurul ambik teladan dan ambik pengajaran..terima kasih..tidak berniat mahu anda semua menbela atau menyokong nurul..tp sekadar mahu difahami...


anon- syg..i know my english so sux but then..plz..dont loathe me plz.bila awk ckp jgn cakap BI kalau xreti guna buat saya wondering..kalau sume org mcm awak..xde sapa2 yang sanggup nk belajar english sbb takut kene kondem mcm tu..
one thing u should know..saya try to improve my english even saya xsehebat anda yang sangat master dalam english ni..
kalau boleh.kalau anda mahukan manusia atau kaum sebangsa anda maju kehadapan..jgn terlalu cepat melatah bila ada org xmencapai standard anda english anda..
saya warganegara Malaysia saya tidak dilahirkan di oversea ataupon berbangsa mat saleh atau apa..
jdi wajarlah bagi saya untuk membuat kesilapan dalam berbahasa enggeris dan sekiranya kamu benar2 menyayangi saya..jgn menghina atau membuat saya down kerana my english suck.
even the way u commenting me pon..u tulis dalam short2 sume.sux bukan eja mcm tu..tp suck eja mcm ni.
so xkan saya nk cakap jgn eja kalau xreti nak eja..u fhm kn apa yang saya mksudkan..

iye sebagai muslimah saya tahu tp saya tidak mahu berlagak innocence.saya tidak mendedahkan aib die sbb tiada siapa kenal die hanya saya.lagipon ini blog saya bia org yang menbaca ambil pengajaran daripada cerita saya.

iye saya sentiasa berdoa tapi saya punya hak untuk mempertahan kn diri saya..sekurang nya berjihad untuk membersihkan nama saya..harap awk memahami..
terima kasih memanggil saya syg ..saya pon sayang kamu..harap kamu berpuas hati dengan penjelasan saya..
:)

Hairil Rizal said...

There are a lot of cases where FIRE just can't be fought with FIRE.

Just let them call you in whatever way they like because it is YOU who are in control over the contents of the blog.

You've enabled comment moderation, so just send those absurd comments to the bins and let them be 'dogs that barked at the mountains'.


They'll eventually lose their voice, yet the mountain stay there, undisturbed and majestic!

:)

mcjust.lol said...

alah, kalo dah anon tu anon jugak. mengata orang melambung lambung pun tapi nama sendiri tak bagi?

gila kecut. kahkahkah!

~eZmALiZa~ said...

i love your latest comment la dear!! mmg mantap!! i'm lovin' it! just ingat je syg..org yg cantik, mmg byk dugaannye..org yg dengki mmg byk..so, kesalahan kite ni mmg mcm gajah depan mate la..so, sabar byk2 ye.. :)

fatinsuhana said...

kurang asam lemak cili padi sungguh.
she's a very typical rich girl lah.
so funny when she think she have everything, but instead she don't have ANYthing.
yang.. dea ckp pape, gelakkan je.
sbb, dea dah tade entertainment.
the only entertainment she will get is by doing this kind of thing. buat org marah sume.
suruh je la dea g tgk just for laugh ke ape, sian pulak kan. aha.

yuyus~alexa said...

sabarla sayang..nurul budak baik kan,Allah syg org yg baik..just lapangkan dada and maafkan dia n abaikan dia..dunia ni pinjaman je,tak ade ape yg bole dibanggakan dan bawa kekubur..kita smua doakan supaya die sedar dan insaf..doa org teraniaya makbul kan..die jeles sngat nurul cantik n ramai kawan nie:) senyum babe..tak nak la mara2,emo2 okies:) ya lyublu tebya..hik

Cik Bulat said...

sumpah bunguk gila itu manusia ! bg pelempang jepun sodap gak. eh ! dy nk kutuk u xpk dosa pahala k?

Cik Bulat said...

badiah. i think u should ignore about comment from that f**k person la. i taw kompem u sakit hati tapi anggap je tuh satu ujian k. u kan kuat,masih ramai member keliling yg sokong u nk dbndingkan dgn person like tahi anjing.. opss! tahi anjing mybe ag suci dr that girl. damn ! aku benci itu manusia ! cakap macam bagus. bila dia jatuh ke tanah aku nak tumpang gelak sekali.

Hey anon !! kau kutuk-kutuk badiah. kau jatuh nanti dari dunia kebangaan kau. kau bagitahu badiah taw ! and aku nak badiah share dengan aku untuk ' LAUGH FOR YOU GIRL! ' Damn.

p/s ; marah sungguh aku. haha~

pinkyheart02 said...

dear,biarkan dia jadi dia.. we are not interested to cope dengan orang macam tu.. duit, harta tak kemana pun.. asal u bahagia dgn ur life, thats all.. act dia yg sengsara dalam hati dia.. doakan yang terbaik untuk nya dan yang ptg utk diri sendiri.. jangan sedih2, tak berbaloi nangis sbb org macam tu.. be strong! ^_^

evagurl said...

Ignorance is a bliss.

Just ignore her, when the time comes God will punish those who bring thunder and lightning into other's life.

Bersabarlah, sesungguhnya sabar itu takkan meletakkan anda di kalangan orang yang rugi :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

itu ke dipanggil kawan? hmm. nurul kne truk dr zama. kesian nurul. dont worry , i know ur strong enough ! better ignore her n pray to god to give her more guidance after this ok :)

.Nurul Fateha. said...

I dont understand people who loves to bitch you and envy you for STUPIDS REASON.

for me, those are coward, and can't accept u the way u are, and envy u for not having what u have. they envy u for all the gifts that God sent to u.

no worries, u have lots of support,
and me included.

live ur life, live fabulous and glamorous. btw, remember, haters makes u famous. *laugh*

take care =)

hiro said...

jangan kita layan orang cetek ilmunya ini.kita sering ckp,
bodoh,bengong, faking, gila pada anon. sebenarnya anon itu manusia juga. jgn biar kita dpt dosa free2 bila kita kutuk golongan ini balik, dapat apa yg gua cuba sampaikan?

xdpt? ok. gua tacing.

Arief Arf said...

orang2 mcm tu memang patut kena ajar.
sebenarnya org tu la yang insecure, that's why dia act macam tu.
so, you dont have anything to worry.
just be yourself and dont give a shit bout her.
there's no point.

X)

pinky sue said...

kak..aduh ade jgk org gni deh..sabar lah kak..kak lah yg the besh..!!xsoh peduli lah kat dia 2..mulut org kita xleh tutup..lama2 dia boring dia giveup lah..lg kita layan lagi menjadi,.baik wat senyap..senyap xbermakna kita kalah kn..hehe..

Anonymous said...

salam..

kepada perempuan yang telah banyak buat puteri sy menangis..
apa yang kamu mahu dari dia?siapa kamu?apa dosa dia pada kamu?
sudah 8 tahun saya mendengar keluhan hati dia..dari mula2 puteri saya datang ke sekolah semasa ting 4..
saya sudah mendengar pasal kamu..
dia menangis.mengadu..tp percayakah kamu..
dia tidak pernah memberitahu siapa kamu diantara kawannya.
sumpah betapa die tidak mahu saya tahu siapa kamu..sbb dia tahu..kalau saya tahu siapa kamu..pasti sumpah saya akan meludah dimuka kamu..

sekarang pon..puas saya bertnya kamu siapa..dia hanya menangis dan berkata..hanya seorang kawan..
tp kamu mencanang2 namanya..bercerita tentang dia pada org lain..
apa dosa dia pada kamu?
saya tahu siapa kamu sbb saya tahu dari mulut orang lain..tp die tidak pernah beritahu siapa kamu yang menyakitinya..

apa dosa dia kamu menyatakan dia murah?apa dosa dia kamu menyatakan dia murah sebab kapel dengan saya??
banyak sgt kah harta kamu?
kalau kamu saya bersikap kurang ajar..
saya nak bgitau..kamu giler
kamu pendengki..

dia pakai kedut2 ke apa..die tetap puteri pujaan hati saya..saya suka dia kerana dia real dengan diri dia..
maaf kamu bukan begitu..

tolong saya mohom belas kasihan kamu..jangan sakiti hati puteri saya...

p/s: saya tidak mahu sombong tapi banyak sangatkah harta kamu?
kamu membuktikan kamu orang kaya yang bodoh tapi maaf saya tidak..

-saya xde akaun google atau blog tapi kamu amat mengenali saya-

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

nurul dear...sabar ye...dari dulu lina baca entry2 nurul....ungatkan sudah stop tapi still die kacau lagi....ape jenis orang la ni...berdoalah bnyk2 sebab doa org yang teraniaya insyaAllah dimakbulkan....

crayon said...

hahahaha.. budak tu mesti berapi baca komen2 kat sini.. rilek syg.. syg da menang~ nagahahahahaha...

Anonymous said...

suka statement "kamu mati nanti kain kafan kamu digosok ke ?" auuuwww ! kene sedas.
broken eng ? that's not a big prob wht ? ::ROFL::
eh,even mat salleh yg dilahirkan dkt oversea (mat salleh memang la lahir dkt oversea ape la aku ni) sekali pon,
memang pertuturan dieorg lancar,fluent tp pernah tak terpikir dieorg pon fail paper ENG tau ? mungkin satu lawak kan ? tp itu kenyataan.
yeah mungkin kau kaya ? byk harta ? belajar dkt oversea (mcm pandai ?) pakaian bergosok ? pakaian berjenama ? okay ! semua lengkap dkt kau,tp ada 1-2 perkara yg tk lengkap dkt kau.
kurang didikan agama,kurang kasih sayang.sbb tu kau jd mcm ni. :D
harta byk,badan & otak tk sihat buat apa ? contohnye kau lah,harte byk,tp otak jauh kebelakang :D
kau asal mane ? arab purba ? ceyy ! zaman batu ? neolitik ? paleolitik ?
kanak2 yg baru pandai bace,kalau dieorg bace semua ni aku harap dieorg akan berkate mcm ni "eee mcm budak2 je gado,mcm2 nk ngadu?",so tk segan ke ? even kanak2 pon ckp kau kanak2,then dieorg tu mungkin lebih dewasa dari kau tu.come on la,ape masalahnye ? byk2kn la berdoa dkt ALLAH,mintak tenangkan hati kau,bukak kan minda kau,luaskan pemikiran kau,lapangkan dada kau.

-ingat kucing tkde gigi,tikus boleh menari2 ?!-
kesabaran seseorg ada hadnya,jgn melampauinya.

sampai bila kau boleh bertahan diatas ? lama-kelamaan kau akan jatuh dan tewas satu hari nanti.ingat lah kehidupan kita bagai roda.

^_^ PEACE ! :)

Clara Emily Cancer said...

melampau kan.
menyampah ada stalker mcm nie.
sabarkan byk2 okay.
semua dugaan.
ade bnda dia x puas hati ke ape la tuh.
to ingt kite tak boleh nak puaskan hati semua pihak.
sabar yer.

claraemilycancer.blogspot.com
claraemilycancer.tumblr.com

honey amour said...

sabar je ngan org2 tu ya dear...Allah sentiasa bersama dengan org2 yg sabar.. biar Allah saja yg tentukan hukuman ke atas mereka tu..sapa la kita untuk menghukum sesama manusia.. :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sgt tragis cerite ni..tp kamu kne kuat laa..bukan kmu sje yg kne cm ni..myb rmai gak kwn2 kte yg kat luar 2 pon kne cm ni o lebih terok dri kmu..so jz doa byk2 moga murah rezki dan lembut kan hati 'orang2' yg dok wat kmu cm ni...kuat k!!!!

eiffel said...

salam..hi nurul...


dan juga hi anon yg???*SILA TERASA SIAPA ANON YG DROP KOMEN TUH



nurul...biarkn mereka dgn sikap mereka...klo org buat taek kt kita, kita akn kata dia camtaek, abis klo kita juga buat taek sama mcm dia buat, bukankah kita jugak camtaek spt dorang?


jd, biarkn mereka!dgn sikap mereka.
kita doakn semoga mereka berubah.


PADA ANON :: teruskn berkata-kata...moga kamu berpuas hati dgn apa yg kamu perkatakan.


p/s :: syg nurul jugak :P

SweetSyaza said...

bodoh pnye pompan..
kaya harta miskin budi bahasa!!!
eeee!!!
pompan pe tuhhh????
tak suke la!!!!!

VIP said...

sabar ok dear?
pity u.. :((

Poyaty said...

OMG, sabar ya nurul. anda ada seorang kwn yg benci tap ada 1000 org yg sayang anda.

including me. smile nurul :D

ceguzeha said...

kakak dun give even a damn to dat kind of schizophenic people.
one fine day, she will know how regret she is for bitching u dat way.
memang takde life la org yg buat tu.
fakap!
sabar sis!

BLADE EDGE said...

salam nurul..

lately, nmpk sedih jer..post yg latest pun sayu jer..ye ker??

ya Allah..terkejut n mengucap pjg dibuatnya bila baca post nurul yg ni. ada jugak manusia yg sanggup dengki sampai mcm tu..honestly, kdg2 saya baca post nurul ni, mcm ada perasaan pedih yg mendalam.

actually, ur post kali ni remind me back on my memories masa kat zaman skolah dulu. saya pun xtau la apa silap saya sampai org kutuk, dengki, hina sampai mcm tu.

sedih pulak saya bila org tu kata xkisah nak blow*** dgn bf dia. terasa murahnya maruah diorg tu..bg saya, xsalah miskin harta dik..asalkan jgn miskin dgn pengisian agama dlm diri..kelak di akhirat, itulah yg Allah akan tgk. harta2 dunia tu smua akan ditinggalkan, xde maknanya..

there's 1 time, masa tu saya dilantik jadi presiden kelab. bila diorg tau, dia hina saya dpn org ramai "ek elek kau jadi presiden?! balik la, mabuk!!" teruknya, sedihnya dan pedihnya masa tu Allah jer yg tau. saya xcakap apa, marah jgn citer la..pendam jer..

tup tup..alhamdulillah, saya dpt jadi presiden kelab for next 3 years lg! mungkin tu balasan saya dpt kerana bersabar..so, sabar la byk2 dik..esok2 ada ganjaran menanti, tu bukan janji saya tp janji Allah kpd sesiapa yg bersabar..pahala pun dpt dik...

kpd yg suka dengki2 kat org tu, henti2kanlah..lgpun, apa yg korg dpt bila sakitkan hati org lain?


nak dgr skali, apa kata nurul??

Sara Mysara said...

terkejut sy bila baca n3..
sabar ye,
hanya maha kuasa lagi tahu siapa yg berada di pihak benar,
so kalo kita tak salah,kenapa perlu kita takut.
org mcm nie,bagi sy, x yh hirau laa...

BLADE EDGE said...

btw, to all commentators..

bawak2 bersabar semua...jgn kecoh2..nmpak suasana 'panas' jer sini duk backing nurul :-)

sabar..sabar...

natrah: saya pun tkejut juga. ada ke patut gitu..
kamil: tu la pasal....
sharkox: btul jugak...
miss ladies: that word bunyinye teruk!
Anon (October 17, 2010 6:43 AM): oooo...kau ker orgnya?!
miss comot: stuju tu..jgn ptikai kemiskinan org lain, silap2 di sisi Allah, kita pulak lg miskin kita xtau..
cik bulat: kita slalu tanya soalan yg sama-diorg yg suka2 buat gitu xpikir dosa pahala ker??
nur-za: to me, tu bukan dr jenis 'kawan'..kawan xcakap gitu kat org.
hiro: tu psl disuruh sabar. supaya kita xjadi mcm diorg yg cetek ilmu tu..
pinky sue: 'senyap tak bermakna kalah'..YES! SETUJU SANGAT!!
Anon (October 17, 2010 1:51 PM): your princess? stuju what u say at some point. i'm touched..take good care of her, ok? :-)

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said...

Hei sis i also love the way u bitchy her..hahaha..u r so cool...mmg nak naik angin jak tgk ayat2 dia...

cEro said...

nurul, sila teruskan bersabar...
tak ada guna nk berargue dgn mereka lg..

mardhia yusof said...

jap..die tuh dak medic ke??
oh my God!
mcm mana nak jdi doc kalo attitude cmtuh?issk..kesiannye..
buat malu kaum doctor je nnti..

pape pon nurul..
sabar byk2 ye..
abaikan je org cmtu..
smile always!xmo emo2..nnti da tak comey..;)

Kimi said...

wow..ade gak kawan cmni..first time dgr..slalu tgk kat cter indon kat tv je..what to do..we're all humans..some are good, some are bad..if ur lucky u'll meet the good ones like the guy who comments before me here..i'm guessing his ur bf..ur lucky to have a guy supporting u..sabar jelah..mulut manusia..i just started following ur blog..pretty nice entries..keep it up..

Anonymous said...

nuyul..

i know u quite well..
ko mmg dak strong giler kat luar n fragile bila kat blkg..

satu benda yang aku suka pasal ko..
ko xpernah cite keburukan kat orang len.. (siyesly, ak mmg kenal ini budak daa)...

aku percaya ko xkan cepat melatah dalam hal2 mcm ni... proud of u laa fren..

aper pun ko jaga diri...

peace!

=captain kelas ko yg pemalas=

arifhazwan said...

hek ele. bayar aa RM20

Huda Luna said...

sis nurul!
be strong!

huda phm sgt2 kalau kite kena stab dr blkg ni
tetmbh sum1 tu ade lah dlu kwn kite

be strong!
Allah sentiasa bsama dgn org yg sabar
biar dia bitching around

sbb one day nnt dia akan jumpe buku dgn ruas dia

take care sis!

~SukEMakAn~ said...

blowjop ei
bodoh punye bitch
papepon
dont waste ur tym ingat dekat die
org mcm die mmg xhengat dekat kawan da
huhu

ps: suke sluar tu!

Azrul_amigo said...

really tacing sis an entry nie..
bese la tu,manusia mane xde perasaan cemburu dan hasad dengki nie..
pape pom..selamat bersabar dan menempuhi dugaan..

AM SYA said...

sayang...
sape pompuan yg mcm haram ni?
smp hati ngate2 rumate sya cmni
bodoohhhhh!

MistaZam said...

pity u =.='
dont stop at the top, touch da sky b4 u drop ^_^

Mark Peace said...

sedih kot.. huhuhu.. ada gak camtu ek??

nina syakina said...

ooucchhh... nina pernah kena mcm nihh... kwn2 stab behind me... n burukkan me until blanjutan smpai satu kampus tahu...ishh3
kata mcm2 kat kita... treat so bad kat blog kita... burukkan blog kita... mcm laa kita bodoh sgt, xleh detect dia... padahal, bila bjumpa, tak pernah pun tegur dlm kls ke apa...


actually, dia tuhh yg penakut, ltk name pon anonymous... now sape yg pengecut skrg nihh...~


ee... nina sgt geram dgn org2 yg DENGKI macam nihhh... kesian kamu yerrr...

aibaks said...

uih... ganas pulak ana ni mos tu cakap.. awat hang de wat salah ka kat dia mek?

Anonymous said...

haters gonna hate. just ignore them dumbasses who are not appreciate what people do.

you're so fucking beautiful that i (might probably join the haters side) adore you so much and all your words to fight them dumbasses, it's very cunning and genius.

i love you, anon

*she's s0 e!Ra* said...

hey doll, I've had a friend like yours once..you can read my blog abt her:

http://s0wateva.blogspot.com/2010/01/when-your-bff-turning-to-be-your-bee.html

http://s0wateva.blogspot.com/2010/02/oh-how-youre-doing-my-dear-bee.html

she used to be my best friend. But truly I never regret losing her as BFF when I knew everything abt wat she's been bitching abt me.
enuf is enuf!
Move on!
There's a lot more out there can be a friend.
I never turn back since then :)

Misz SyieLa said...

w0w..sy kagum ngn sis.....
yeah....haters mmg cm tuh..tak pena puas ngn apa yg kita ada....
btw,sy hormat akak...:)
Sokong akk seratus peratus...huhuhu...

Anonymous said...

bia je org mcm tu. mcm xde life sendiri pulak. dy benci2 u, tp dy bce ur blog jgk kan. thats mean, dy jeles dgn u. just ignore her. dy psycho.

Liya Laa said...

sis jgn sedeyh2 taw. kdg2 orang akan benci kita utk sesuatu yang baek.

just think positif..

dia JEALOUS sebenarnya kan. kalau x, buat apa dia baca blog sis ? :)

♥..permysuri_hati..♥ said...

ya Allah Tuhan yg maha pengampun & maha mengasihani....bg lah nrl kekuatan kesabaran bila berada dlm situasi ini......sbr dgn org2 yg menganiayanya....maafkan dosa2 nrl...& maafkan dosa org yg dh byk menganiaya nrl....

kuat smgt ye syg....... (T_T)

* xtau la knape sy bace n rply entry ni dgn air mata yg berjurai2 ke pipi...astaghfirullaha'zim...)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

naz new here, and be ur follower.

dear sis nurul,regarding to this post hope u tabah okey. org2 cam tu mmg nak kita jatuh, kita org teraniaya, jd...i think u know kan? Allah tu lebih berkuasa dr segalanya...

jz be urself okey, bakap peguam..takkan gentar dengan cabaran. naz sokong u walaupun naz msh br kat bloggy u ni. naz nampak u perfect as woman, so keep it up...jgn kerna dia kutuk2 kita miskin segala...kita jd miskin segalanya..prove to all u can okey.

keep it up. luv u sista.

cerita penglipurlara said...

kak nurul nape dye kata gtuh..aish xbaeklah..xpe kak nurul sbr okeh..xkshlah miskin ke kaya nati mati dalam tnh jua..laenlah lau nj jd mumia blh kite bg piramid salut mas..okeh..

Razif Radzi said...

Saudari,
kite orang miskin ke kaya ke,kita tetap hambaNya.
Kita mungkin tak bukan yg terbaik.
tp kita sentiasa berikan yg terbaik.
orang kata kat saudari tu,biarla kat dia.
saudari layan,makin seronok la dia.
wat tak tau jer.Bakal peguam tak goyah walaupun di provoke kan?

Lyana Hisham said...

org mcm ni pon ad..let her be la dear..x luak pun ad kwn mcm tu okayh?

take good care of urself :)

cyan said...

hahahaha...klaka bodo tul anon tu...kalo brani sgt guna nma lahhh~
bia sume org boo.
baru best..haha. stupid.
ader jugak org cmni kt dunia.haih, g bunuh diri jela idup pon wt nyusah org jer..
sis nurul, bia jela kt dia..x pyh layan...biar dia meroyan sorg2 mcm org gile. nnt kena tggl ngn bf dia tu baru tahu langit tinggi rendah. melampau sgt dahh...
sabar yer kak nurul..
;)

ding dong ana said...

sbr la kak ,
sbenarnya dy jelez dgn akk tue .
akk kn cntk :)

kita pun pernah kene jgk kak , org dok ngata lah, wat fitnah lah. mmg sakit tapi Allah kn ada. mesti ada blsn utk org mcm tue.

tabah ye kak ;)

chentamiera said...

sabar ye kak....org camtu mmg jahat sgt..biar Tuhan je yg balas perbuatan dier..

Att Ashburn said...

ouh. well. that is harsh. some desperate girls i guess. nah, you'll get over it. you should give her one slap or two, and she might just realize that she's messing with the wrong babe. haha.

FzaIbrahim said...

darling, this is wise!
good job.
n no need to cry for this kind of people.
this kind of people just love to see u in pain yet u'r getting stronger each day because of HER.
always know ur position in life and be positive ok? :)

YOUsoF said...

B stronger for day upcoming girl!!

bungakuning . said...

salam.
i baca entry u nih ,
nak tergelak rasa
sangat tidak matang that girl
kalau dia berpendidikan
dia tidak akan talk like that.

kepada anda , sila banyak bersabar .
dia dengki sama kamu .

dia kaya , adakah dia kaya sebab her own ? bukan kan , dia tak kaya , mak bapak dia je kaya . she have nothing !

Manis Madu said...

hye nurul.. post kamu nie menarik saya utk komen jgak.. i smile alone when read the post and all the comment above (my english is also suck.. hahaha.. nnti anon tue pon kutuk english aku).. nurul, i was faced the same thing.. but she is not my fren at all. just stalker yg dtg dr ceruk dunia mana ntah.. she called me BOHSIA because her bestfren close with me.. urgghhh... actually bnyk org mcm nie kat dunia niew.. i just ignore whateva she told to me.. now dia da diam.. because bila kita x layan org berakal cm nie lama2 dia akan bosan sendiri.. so.. bepatient.. biasalah hidup.. nway i really like ur page..bye

Bulan said...

salam..
akhirat membalas perbuatan mereka tue nurul...
be strong k...
kdg2 xnati akhirat..kt dunia pn da nampak balasan nye nati..tgu dan lihat je...

nurul,ingt Allah s.w.t..DIA sentiasa dgn kamu..

Anonymous said...

hurm..ade gk org cmtu eh..ignore jeladie kak..u dh try nsiht..xmo gk dgr, tu keje die ngn tuhan lak..u da tlg die. so, u xbsubht ngn die dh..tndkan tu bgos..evn kte tau risiko yg kte kna tnggung..xpe, tu pngorbnan..hurm, klo kye hrte, tp miskin akhlak..xmau gk..biarkn die tros alpa ngn idop die..ktorng still spport u..npelaade lalat2 hijau cm diorng ni eh..nk cnteng2 blog org..huh, xtau mlu tol..pde shharil n adie gk..xperlu PRSAN BGOS lol..ko mkn nsik gk..bknnye kuor2 prot mk ko tros mkn chken chop..jgn bdohkn dri sndri..be professional..kte lwyer..btol kh..?@skdr loyer berok jer..?uh, bkin pnas lol..ilngkn mood owg len jep..

Anonymous said...

die jeles ngan awak tu..
just ignore her.. bitch always be bitch...kami di sini sentiasa menyokong awak.. let us know if she bitching you.... biar kami pukul die dan bf die...

Anonymous said...

die jeles ngan awak tu..
just ignore her.. bitch always be bitch...kami di sini sentiasa menyokong awak.. let us know if she bitching you.... biar kami pukul die dan bf die...

grubby person (^_^) said...

cettt suker t jer dea ckp cm uh...dun worry la kak....lo gurl tu ckp ctu...kat maner kita blaja tak pentg yg penting ilmu yang kita dapat...blaja smpay oversea tp kalo juz tuk menghina orang wat per??? hidop kita kan macam roda maner taw sato hari dea jatoh and akk jd lawyer yang berjaya tak mustahil dea akan melutut mintak kasihan akk...paper un jgn pernah simpan dendam dlm hati kerana dia duri dalam daging.... may god bless u sys ^^

deep inside-lonely said...

hye just read your blog.i don't know why i feel this way.which i feel sad for you.still ade lg yg mendengki mcm 2.you are very strong girl.Semoga ceria selalu.=)

aku punya suka said...

mereke jeles..

Anonymous said...

sabar la sis.. actually,, dye tu cmburu akak comel sgt.. itu ad je idea2 yang terlebih bernas nk mgate akak,, nk bg akak down la tu.. bia la kak dgn org cam tu.. wat ignore je. thu la dye nty bile tuhan blas ciap dgn cash lagi tu...btw,, akak comel + cantek.. :))

fatin ^_^ said...

hermmorg mcm tue agk nya di jelez la tuu ..org mcm tu patot buang lam tong je..lantak la di nk ckp ape yg pnting sye sokong kak badiah!!ur blog bg saye btul2 smngt n brani..actually fatin minat sgt nk jd lawyer hihi tp terminat mende laen plk..tp i like ut style..