24 October 2010

La..bukan kereta kau rupenyer..



Ni bukan harte aku..harap maklum:P

bagi aku..paling penting..kita jgn jadi fake kn??aku memang benci giler the person yang jenis fake and plastik nih..aku menerima siapa saje seadanya...biarpon mcm mane die tp kalu jenis yang buat plastik surgery ni..seriously shit i hate! expecially when it comes to person so called-friend!

aku bukan nk cakap aku ni bagus giler yang amat..tapi at least aku ni jujur ngn diri aku..aku jujur ngn org disekeliling aku..dan sangat sedikit untuk aku menipu melainkan keadaan betul2 terdesak.I need to remind myself: If you want to implement change in your life the first thing you need to be is HONEST, to yourself first. To be honest about the fact you have a problem and to be HONEST about what it will take to change.

sekian tazkirah dari nurulbadiah ..hehehe..

okey ni kejadian lawak giler yang berlaku baru2 ni lah..citernye camni..
aku ngn kawan baik aku ni pergi kat pantai Batu Buruk kat terengganu...kitaorang makan icekerim kat tepi pantai.sambil berpoya2 dan bergosip gosip...pastu bertentangan ngn aku ni ade la sorang mamat ni..hensem giler babas la.dengan pakai spek hitam lagi..pergghh...pastu kawan aku ni apa lagi..dengan muke yang habis manis senyum lah kat die.
tapi u all tahu..die just pandang sekilas without smile back.macam xheran la dekat aku ngn kwn aku ni.giler poyo..mentang ko hensem.mentang segala mentang ko eksen giler..aku apa lagi..cuit kawan aku..aku bisik dalam nada tegas..jangan pandang..plz jgn pandang..nanti die perasan die hensem sbb kita pandang die..
kawan aku ni dalam nada takut kat aku just leh kate iye..iye aku xpandang..hahaha..jahatkan aku..

then after aku da boring lepak2 kat pantai tu..aku pon bangun la and nak blah la dari situ..then si poyo tu bangun la jugak..
die berjalan la kat parking keta tu, then sambil cakap talifon..pastu perghh..dia kuarkan kunci and cam nak bukak la kete tu..BMW 5 siri tu..tangan die betul2 kat tempat nak bukak pintu tu..then sambil tangan satu lg pegang phone..pastu terdetik la dalam hati aku..no wonder la sombong..
sedikit kekaguman coz die tu mude giler kot..hensem lak..naik BMW lak..kawan aku dah cubit2 aku ..tapi aku pon berjalan la tanpa pandang kat dia..buat sombong gak la..pura2 xnampak even kawan dah cuit2..
then xsampai beberapa meter dari tempat die tu..tibe2 aku dengar satu jeritan yg amat nyaring..
WEH NATANG!!MUNG NOK CURI KETE AKU KE!!

satu pantai kot dengar..abis volume aku kire tuan kete tu jerit..giler terkejut si poyo tu,,muke pucat cam mayat..ambik kau!!

pastu si poyo tu cakap la..

SORY2 BOSS..DOK SENGAJA..SORRY2..TERSALOH KETE..

Aku apa lagi ngn kwn aku..ketawa giler2 la..dekat depan2 die lagik..aku memang sampai kuar airmata..sumpah kantoi camtu aku bet sampai 14 keturunan konfum die ingat lagi..

pastu si poyo tu dengan penuh malu terus pergi kat kete sebelah..la..Kancil je rupernyer..adoi la..bukan kete kau rupernye..apa ke hal kau nak jadi fake sangat..hahahha..aku kalau teringat cite tu..memang konfum2 aku akan tertawa dengan sendirinya..

aku bukan nak menghina..aku pon xde Bmw..kadang2 aku naik motor je..tapi jadilah diri sendiri..kan kantoi camtu malu giler kot..kn?kn?

moralnya kawan2..xpelah kite xde apa2 pon..jadilah diri sendiri..kita xmalu..hati pon senang..orang nak cakap kita miskin ke..papa kedana ke..hamba abdi ke..kuli batak ke..tak payah malu la..coz yang membezakan seseorang tu bukan hartanya..tapi ilmunya..budi pekertinya..ada faham??

peace no war baby!!

p/s: aku busy giler yang amat sangat terlalu..summon, cases, assignment, final exam sume..maaf sangat2 kalu xsempat nak singgah kat blog korang..insyallah aku akn singgah bile aku ade mase free..korang jgn kecik hati ye....aku sayang korang..teruskan support me dear!!muaaxxchhhhh

55 comments:

zatil said...

heee^^
sukasuka.padan muka mamat tuh.kiki

BLADE EDGE said...

salam nurul..

first to comment!

setuju tu..dlm segala hal, xperlu la jadi org lain..jadi la diri sendiri. biar ada pendirian.

sifat kepura-puraan akan buatkan kita lebih tak disukai org. maka elok la jujur dan berterus-terang dlm segala hal biar pun perit..

yg membezakan seseorg mukmin dgn yg lain tu bukan la harta, pangkat, or segala yg duniawi tp budi pekerti, amalan, ilmu dlm dirinya..

do visit my blog for latest post yaa...

Layla Zahara Isabelle said...

dear..
btl 2.
just be urself je.
wt rilex je..
i pun kt cni pki motor je.
ex5 lg tu.
hua3
lntk la org nk kte ape pun.
jnji sng nk g kls.
hehe..

ramlah melaram said...

KAH KAH KAH sumpah lawokk :DD

Encik Tikus said...

kah kah kah sampai akhir hayat dia xkan lupa kott. yeah en.tikus memahami kebizian nurul ;)

ber_u_wang said...

ye jadi lah diri sendiri bersama kejujuran.. allah lebih tahu siapa kita sebenarnya

*she's s0 e!Ra* said...

haha lawak la

Kuman Chaos said...

aku rasa itu lah satu pengajaran yang best untuk insan "perasan" hensem tu ahhaha.. kalau aku kena camtu sure aku dah berhijrah dah ahhaha
kuman "langkah.." Entry

alexa yussida said...

hehehe..kang dah jadi badut!:D padan muka beliau..:p

.Nurul Fateha. said...

hye nurul. klaka kot citer tu. btw, awak org ganu ke?

crayon said...

hehehehe.. hi akak fake :)

Att Ashburn said...

setakat bmw ape lah sgt. takde aku pandangnya. haha

zuk zuhaiza said...

poyo giler mamat tuh.haha.

bajet hensem la sombong2 gitu..kah3..

kalau sy duk kat situ terasa nak sound jek..huhu

Razif Radzi said...

kite nek motor je pegi keje..lalaala..kite tak ensem..tp kalau awak berdua senyum kat sy,msti sy malu..kikikiki...

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

keh3...guling2 lina ketawa...yup u r right...be ourselves sudah..nape cuba nak jadi org lain...

Ryna Tri Asmara said...

hahahahaha. malunya kena kasi ketawa depan² muka ! :D

The Sharkox said...

Kirimkan HAHAHA kepada mamat tu

Actually, benda tu biasa la nurul. Memang banyak mamat2 perasan kool macam ni kat mana2..tapi agak2lah BMW5series...memang kena gelak kaw2 la kalau jadi depan saya pun...

(BTW, saya just pakai Proton Saga Aeroback kaler kuning kat Bank Rakyat tu..hehe)

Entri terbaru di TheSharkox

+budak gem0k+ said...

lawak gile..kerek sangat...

ishiko said...

poyo je lbh org tu.. hakhakhak.. naseb baik keta kancel.. kalo moto kapcai je ag maloo....

dayana said...

hehe..kelakar tapi..malu kat diri sendiri..=)

iJa said...

pdn muka dia..haaha..perlu ke nk blagak klo kita xde sume tu..
jd diri sbnr pun da ckup..ape pun kita kena besyukur dgn apa yg kita miliki..:)

balqish jaffri said...

biase la tu...berlagak x tentu tempat!
banyak laki zaman sekarang nk show off ape yg dia ade..

kadang2 pakai je moto kapcai! tp nk bunyi macam virago!

mRa said...

alaa! mra xde dengan akak nak tengok part mamat tu kene marah. hahax
mesti muke idung tinggi kan kan mase kat keta tu. huhu..

mra bace pn mra da gelak. XD

well,manusia suke bpure2 fake segala.kerna nak mennjuk. tu yg xbest nye. huuu~ better be original, kan..

:) goodluck final. final akak ble?

Ayna Tan said...

aduhai.jgn la berlagak..jadi diri sendiri sudah..ape la nk malu jd diri sendiri nie..

YOUsoF said...

hahha. tu namenye belagak tidak kena tempat, tapi kena marah ;DD

soffea said...

haha. nurul. i baru rase mcm nak kagum giler. sekali?? cis.. berlakon je. muka dah hensem. sayang la penipu mcm tu. haih... tapi lawak giler okeh. hahahaa.

paDel said...

kehkehkeh...pandai mamat tu buat lawak kan

~eZmALiZa~ said...

hahhahhahaa....ade jugak org cmni ye??malu betul...hahahha... :D xpela nurul..i pon pakai keta pemberian ayahanda..jgn berlagak..kalo keta sendiri xpe gak...ini tidak! keta pinjam! :)))))))))

nazirafarahinomar said...

padang muke haha :))

Awek Tocang said...

AHAAAAHAHHAHAHA!!!!
ade jugak manusia camni.

ZUE SMILEYX5 said...

Hahahahaha..adoi ai...padan muka...ngade ingat org sangat nak kat dia lah..hahaha...kantoi je lebih..haha

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

hehee..lucu membaca kisah nurul. seyes naz terbayang...kelakar...klu naz de d tmpt kejadian..sah2 gelak sakan!

nurul org trg ke? adoihaii~ naz yg kg kt trg pn tak pnh lg gi pntai batu burok..cian btul merantau ikut parents ni...dok jauh merentas laut :(

♥..permysuri_hati..♥ said...

klaka mamat tuh..hehehe..xpe2 berbaloi la korg gelak kan die..dh tntu berlagak x kne tempat..ish2...nurul g pantai batu burok x ajak.. :P
nk ituttt.....ngeee~

SweetSyaza said...

padan muka 'minatang' pakai kancil tu..
hot2 jekkk...
ite kai kancil pun tak sepoyo tu...hohoho

asilah afandi said...

hey, tengs singgah di blog i.
da bole follower kot.
;)

starzieti said...

haha ! lawak gilaks..

Farah Sygs said...

hehe...kesian mamat tu...dop pasal2 kne NATANG...aduyai....

chantek pix...hehe..nice2...dtg trganu,bgthu ler..buley usha2

Poyaty said...

kalau saya, sudah terjun laut nak bagi ikan2 makan muka kite yg dah malu nak mampos tu

belagak lah lagi. Tuhan bayar cash kan

stakat hendsome dia, x jalan mana pon. hhi. dia nk impress kan u kot nurul :D

c a k a p b o h o n g said...

tobat dah mamat 2 lepas ni
agaknya???

berpijak di bumi yang nyata lebih baik dari poyo mcm 2 dan x sedar diri

Imran Nang said...

salam cik nuyul .. dah lama follow your blog, tapi serius ah kali ni this post memang lawok ah .. hua hua ..!

k just stopping by ...

keep telling us your tales :)

Amirrah Zawani said...

hahahaa!!!
padam muka mamat tu..

~ceRRy beRRy~ said...

heeeeee..
lawaknyeee.. malu malu!
cepat nyorok lam kancil! ;p

KUNAK PRESS said...

salam blogger,
good Luck.

Sarazaqea said...

Hahaha. I can't stop laughing. Banyak moral of the story (^^) aduyai. xoxo

Aisyah AR said...

hahhaha..ada juga mamat eksyen gtue...haih....lawak lah...

LanaBusyBee said...

aaaaaahhhhh...besh jugak blog awak yer, study kt uum ek? ish mcm2 gak dugaan awk kan dlm dunia blogging ni, xpa2...what goes around come around...disebabkan blog ni besh, jadi sy follow awk hihihi..thanks sudi jalan2 kt blog sy ^^

Suey Al zahra said...

Kak Nurul mmg best.

Berani suarakan pendpt sndiri.
All the best k.

piNky LuCiA said...

hahaha. lawak betul. =P

ieQa sWetLuv said...

haha guane lak leyh salah keter ni weyhh

norfaridahanum said...

yang pentingnya iman dan takwa...

salam ziarah untuk jejak pertama saya di sini =)

law..bidang dan cita2 sy yg x kesampaian..semoga sukses selalu ya! ah,cemburulah!

RastaMat said...

bodoh syal mamat tu..
sumpah bodoh..
kalau guwa, kompom terjun laot cari jerung..
mintak tolong jerung kunyah2 sampai lumat supaya takde sape boleyh detect mayat sape..

wakakakaka..

such a BIG LOOOOOSER!!!

hiro said...

femesnye die..

alinac lover said...

hahaa..xdpt bayangkan..lawak gila..

haha.konon2 nk tunjuk kete tu kete dia la ek.cis! hahhaa

Mata Pena Fadz said...

hahahaahha..siyes mmg lawak la mamat tu..tu la eksen cgt..hamik ko...hahahah

efy zainuddin said...

malu nye lau jdik mamat yg ensem gile babas tuu .(copy n paste ayt kak nurul)