13 November 2010

24 years old tu tua sangat eh??mude lagi kan..

hi guys
hari ni aku xde cerite menarik nak share..cume nak ajak korang imbas kembali(chewahh) gambar2 aku time muda mudi dulu..dari sem 1 aku masuk university..until aku dh nk grad esok luse nih..kenangan adalah kehidupan kn?best jugak bile bukak2 gmbar lame2..as usual..i wont explain much becoz my pictures will tell..ayat poyo ni aku sumpah jap lagi anon faveret aku tu akan komen hahaha..

umor 19-20 tahun.

nurul 20Align Center
mase ni mula2 masuk uum, then jumpe my bff ni..xpandai dress up pon.pakai pon main hentam je..tu bunge2 tu aku edit lame dh..mase zaman budak2 kn..hahahaha

me on 20
time ni aku memang hampir matang.tp still xmature ag...tp still kalu ambik gmbar..mesti nk pegang sumtim..or mesti nk kontrol ayu..mase ni market aku cam kat bursa saham la..then bile ade laki ngorat2 aku rase mcm bunge2 dlm hati..pastu malu2..bangang betul dan aku malu ngn diri sendiri bile aku ingat time ni..hahahha

umor 21

me 21
time ni dah panda dress up sikit..tudung dah pandai belit2..pastu aku dah pandai make up sikit2..otak pon more matured..bile ade orang usha aku dah xgelabah cam dulu..kire aku dah reti berfikir..
nurul 21

mase ni jugak aku dah mule giler bergambar..tp perangai aku..still mmg macam kanak2 riang..

umor 22

nurul 22
mase ni aku dah mula suka pakai tudung..aku dah tak tarik muka masam bila mak aku tegur nape pakai buang tudung..aku dah mula dengar cakap mak sikit2..
me 22
ni bff aku dan time ni..banyak sangat gambar kami bertiga..mana2 je kami bertiga..time ni mmg aku gile shopping dah..bff aku tu mmg giler shopping..so aku pon apa lagi..ujung bulan je miskin papa kedana..macam tu lah sampai aku abes umor 22 tahun..hehehe
me 22
mase umor ni gak..aku still lagi perangai cam budak2..tapi fikiran makin matang la..time ni dah xheran kalu ade orang usha2 sbb bagi aku..bende normal..aku dah xtunduk malu2..kire aku dah rasa aku dah jadi wanita..ngorat2 phewet tu aku dah xtakut malah kalu aku ngn kawan aku..aku siap bg nasihat lagi..wakaka..

umor 23
nurul 23
time ni fikiran aku dah completely matang..tp perangai camtu gak..kanak2 riang aku tu mmg xdapat dibuang..
me on 23
time ni aku dah suke berdress up..dah pandai match2 baju semua..dah berani cube pakai kaler2 terang..pakai pelik2.pakai belit2..hehehe


time ni lah aku start terlibat ngn kerja2 photoshoot semua..mase ni gak aku dah jadi terlalu giler ngn fashion..and aku giler membeli..menjadi shopaholic, cameraholic dan aku mula serious tentang kerjaya aku..

umor dah masuk 24 tahun dah kalu ikut tarikh lahir..

im taken..
i may act like a girl but i think like a woman..
kat kampus no more phewet2 coz sume dah jadik my junior..and they call me kak nurul instead of awk..you..
hanya beberapa ketika lagi..i will achieve my ambition..insyallah..so far..alhamdulilah..everything goes smoothly..

but still..i always stay the same..my heart..still remain..be good to people...
my attitude..
still macam kanak2 riang..unless..when im dealing with my law stuffs..or bila sesuatu perkara tu memerlukan aku serious..only then i will act like a professional one..::)

kalau x..macam kat gambar aku tu lah..aku xsuke serius2 sebab nanti dah xcute..hehe
me 24
im 24 years old rite now..still young what?haha

p/s: bile ade yang cube memperkecilkan aku dalam sesuatu perkara and asked me.. how old are you? .jawab aku..im old enuf to deal with it sir..

and when poeple melihat aku bergedik2 bersama budak2..and when they asked me how old r u? i always lied about my age!hahaha

p/s/s: psssss..secret to staying young..live honesty..and lie about your age!!

thanks for reading..love to hear your feedback readers.love u all..

91 comments:

delarocha said...

24? muda sangat..banyak lagi simpang siur kehidupan yang perlu dilalui.

~~NuR nAzLiNa sAiMoN~~ said...

dulu dan sekarang maintain je cute eh...hehehe...

The Sharkox said...

24 is just a numberlah......

muda lagi nurul..hehe

platipus said...

comel lagi

Izatie said...

Muke you xberubah pon babe. Since 19 sampai sekarang maintain comel! ^)^

Belleza~ said...

wah.comel!dr zmn muda mudi [skrg pn muda mudi lg] sama je.comel sangat! :) oh ya, 24 masih muda rmaja (^^,)

starzieti said...

24 still mude lg la..bnyak lg perubahan yg menanti..hee

Hakim Az said...

24 is still young (sbb ak pun umor 24 jgak.hehe) for women this range of age is suitable for marriage. So what r u waiting for... ~_^

i am S!L4H.. said...

kak nurul...cntiknye....
slalu terkesima tgok gmba akk..hee
slame ni sy stalker2 je tgok blog akk..skg dh fllow...ngeee~

CahayaCintaIlahi said...

tp u tak nmpk macam 24 pOwn..still cute.. (^^,)

cik Liyana said...

24...masih perempuan berusia muda...tak tua lah! hehehe cpt sokong 24 tuh muda!

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

drpd dulu lg da comel..
eiii grm btl
hehe

M.WAFDA.K said...

gmbr yang last tu still nmpk u mcm kanak2 riang . i like :)

Syima Emi said...

berubah ke arah kebaikan, why not. setiap org akan berubah kan... dengan segala pengalaman yg kita lalui pasti akan mematangkan kita. tapi satu je, kita tetap org yg sama..


kita tak perlu jadi org lain kot semata-mata nak pleasekan org lain..

just be yourself.

p.s: penat tau jadi 'orang lain'..hahaha

Nur Izzaty said...

omg! so your are actually kak nurul laaa kan? T-T kite sukehati je i u i u ngn akak! sbb kite igt akak lebih kurang sebaye ngn kite. you look younger than your age laaaa! apekah rasie awek mude, kak nurul?! bolehkah berkongsi dgn adik? :D hehehe. btw, your are naturally pretty!

Aen Teo's said...

akak mmg cntek lah! huhu
ske cre akak dress up (:

~ceRRy beRRy~ said...

mmg sweet dari dulu smpi skg! :)

Anonymous said...

badiah. dunoe since when i became ur follower.kuang3. but ur blog is interesting.ble ak bce 2 ak bley imagine kamu. teringat zman skolah2 dlu. weee!!~~ gud job dear! :) NURNAIMHAFIZAH <3

ain kadir said...

hikhikhik,,muka sem 1 xbleh blah..
sgt innocent sis..
semua org pn mcm tuh kan..huhu..

iamnerves said...

love u too..
err..
dem..
u've been taken-__-''
tarik balik la..=p

ok..24thn sesuai untuk kawen bagi gadis2 ye!

*winkwink*

hiro said...

gua 78..leh kwen ngn awak?ai ada pngkt datuk tw.hihi

asfira aminuddin said...

no worries, u stil young babe. ouh, mmg nampak perubahan dari sikit ke sikit. and dari comel ke comel hot. hihi.

... said...

salam...
nice entri..
seronok membaca entri2 yang berkaitan dengan kehidupan seorang blogger.macam bro BA :)

quote " whatever happened,happened ni, jangan diikuti sangat.kita mampu mengubah takdir dengan usaha dan tawakkal ;)
cheer up and be happy

n_n V

maliki said...

if u didnt mention about your ages..i will presumed that u just 19years old as at first..ive read ur blog and i said to myself..

muda2 dah berani dan lantang bersuara..

now i knew that..
u 24..and u r good enough with ur ages.

hana nabihah said...

age is just a number..
hahah..btw sis..
u maintain cute la~ ^^

Nurulbadiah Lai said...

delarocha:iye2 encik..nurul rasa masih muda n mude lagi..hehe

nazlina: thanks dear..hahaha

sharkox: iye hanye number kn?nurul baru je 14 tahun..hehe//

platipus: hahah..thanks encikk

izatie: hehehe..mekaseh darling..

bella: thanks dear..yelah..angka dh tue..tp rase cam mude lagik la yang..

starzatie: iye masih byk lagi yg perlu dilalai..bayak lagi ranjau2ne dear

Nurulbadiah Lai said...

hakim:hahha..kawin?im not ready yet saudara..sgt2 xready..hehe

silah: hahaha..stalker pon akak xkesah at least adik baca jugak kn..thanks dik

cahaya: alhamdulilah..THANKS DEAR

LIYANA: IYE..24 TU CAM 14 TAHUN JE DEAR!HAHAHAH

lya: hehehe..tuan komen pon same je comelnye kn..

m.wafda: iye2..mmg sy camtulah awk..main je kejenye..

syima: alhammdulilah..perubahan tu semakin positif..itulah kehidupan kn dear..

nur izzaty:hahaha
its okey dear..teruskn panggil i n you pon xpe..lagi kite suje..petua?okey2 nti next entry nurul berkongsi yaa

BLADE EDGE said...

salam nurul..

hohoho..umur 24 tu muda lg..umur saya dah tua, lain la pulak citernyaa :-D

tp bagus juga ada kenangan gitu. blh jugak blajar mengenai perkara baik dan buruk dlm kehidupan..tu la yg jadi pengajaran utk lalui kehidupan..

Nurulbadiah Lai said...

aen: thanks adek..suke erk?bleh try2 ye dear

cerru:wahh..pujian yg wat sy senyum!

anon aka naim: wahh saem skoloh..mekaseh mek..tingat zaman skoloh nakal2 nge mung..bestnyeee

ain: mmg la..sem satu time tu..mmg kelakar la..muke nge pangai2 skali cam ape je

iamnerves: love u three dear!hahahah..jahat la..tarik balik..hahaha

hiro: haih adik..nyebokk je!

asfira: thanks my dear..

... thanks ..so cherish it

maliki: hahaha..19?u r kidding me dear?thanks btw

hana: thanks my lil siter!

akmalhilmi said...

menanti pix umo 50 lakx
hahahaha

alexa yussida said...

wow..ttp maintain awet muda la kak..kekekeke
yeayy dah tak lama dah nak mamam nasi minyak dr terengganu..nti nurul invite kita ye:DD

nurul santekk!!.

**sHiKinn** said...

nurul mmg cantik dr dulu lagi..tak kira pakai apa,still nampak cantik sgt..24 tahun mmg muda lagi..kalo 27 tahun br tua,hahah mcm saya..

ICAZIESYIRA said...

24 memang still young. tapi i dah ada anak umur 2 tahun time tu :D

24 dengan anak jadi macam young at heart je la.hehehe

semoga nurul berjaya achieve semua goals dalam hidup..

cimut munniey :) said...

umur 24.
hati 14.
muka 04.

comelll jep HAHA :)

F.I.C.K.R.Y said...

Weeeee~~~
Berjuling mata fikk tengok keayuan akak prettyNurul ni ngeeheheee...

*Wink~ *wink~

Hahahaa... nak akak muda macam Fikk!
Pasai muka akak tyme 19~20 tahun nampak lebih matang!

Tu dari pandangan kaca mata Fikk..


Taktaw le orang lain hahahaa...

Ok, nanti flashback tyme tadika yea akak...


► Ikhlas dari adekmu yang tak diiktiraf wawawaaaa....

Nurulbadiah Lai said...

akmal: hahahah..dh 50 xletak pics nurul dh..letak pics anak2 lak..ngeee

alexa: thankss sygg...okey2..nti nurul jemput ye dear..

shikim: thanks akak..

ica: hahaha..muda lagi kn..isnyallah..kak:)

Nabila ;D said...

aww . saya suke entry nihh . sngt sangatt . drpd x pandai bergaya sgt , da fashionista :D

saya pon sekrang tengah belajar utk jadi lebihh bergaya gakk . dulu saya nerd jea . tapi sekrang da pandai nak beli lens . mekap . belit tudung . pakai heels . saya masihh belajar lagi & improving myself :)

and ohh , pic kakak yang ade tulis 'Nuyul' tuhh mcm kawan saya lahh . ntah lahh . cube kakak tengokk sndiri : http://www.facebook.com/profile.php?id=100000559881683

Anonymous said...

owh..comel sentiasa kawan aku nih..dari skolah berhingus..sampai dah besar camni.still comel lotte lagi ye..
pangi giler2 pon xubah lagi erk badiah??
rindu nk tgok mung after 9 years

FIEZA

Siti Noraisyah said...

24 tu muda lgla dik oii.. lainla akak ni ha.. dhnak masuk 28thn dh.. hehee...

aina said...

natural beauty la u ni..dari kecik smpai besar..comel ttp ade..tp o perasan..dlm gmbar u nmpak more matang..tp realiti..tgok video gmbar gerak2..sumpah mcm budak sekolah yang kiut..hehe

Sophia Rani said...

tetap kiut!!! hehehe... but i suke tgk penampilan u yg skrg lah...

saya_smart said...

awkk mmg cantik!!sy rinduu sgt kt awakkk..sy nk ngoratt awk..nk berkenalan dgn awak!!!

mISs nIEyZa said...

pic yg 1st 2 comel la...hehe

SYAFIQ TENGKU said...

tudung n baju awak smua cantik3..kene ngan si pemakai..pndai memilih kan

sembil9n said...

nurul...mkin lme mkin gmuk...hahahaha
:P
xla..gurau je ;)
nice..keep up with your job.....

cik amalyna said...

kaka maintain comel auw~. fiwet~.
nak jadi cm kaka la T__T

p/s : dari hari tue asyek cakap cmnie jep. hoho

ishiko said...

berjiwa mude takpe... hehehe

zacky ~786~ said...

cute yerrr

Amna.Qadeeja said...

hye si cantek! heee
sy pun student uum juge ngeee

Anonymous said...

hi kak, akak buat lah entry tntg skincare routine akak..

ct

Anonymous said...

cutenyeee...
cute.cute sgt2 awk nih

Encik Tikus said...

oo dah 24 umur awak..

oo budak law rupanya..

oo dah berpunya rupanyaa...


lol ;p

Nurulbadiah Lai said...

blade edge: hehehe..iye betul tu bro..belajar dari pengalaman kn..

fikry:heheh..tulah..akak perasan kn..akak makin lame makin nmpak mude..hehehehe

nabila: good job dear..try ur best k..u pon cntik tomey..
a ah i dh tgok..ntahlh syg..xpndai nk nilai..tp kwn awk tu comel..ngeee

ct: akak 28?mude giler la kak syg

sphia: thanks dear..

nieza: tu pic time kakak skema2 dik

syafiq: thanks awk

Nurulbadiah Lai said...

sembilan: hahahahha..ye2..nurul mkn ubat gemuk nk bg gemuk taw

amalina
: heheheh..thanks syg..muahhhxx

ishiko: mmg sgt2 berjiwe mude dear

zackry: thanks awk

amna: oh ye ke?sem brape awk?

ct: insyallah syg..tunggu ye

anon: hahh..thanks..letak la name..

tikus: kerek je adik sorang nih..

Rara Farah said...

24???ta macam 24 pon sis....hehehe

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

omg, naz pon nak selongkar lemari album2 la...mesti bestkan kenang kenangan lama...ngeh2...

btw, muka nurul mmg nmpk baby face sejak dr awal...wish i can b like u..mantain mude...tak nampk pun umo 24 tahun ni...naz ni, agak2 org tengok dah mcm umo 30....pdhal, kita sebaya (=.=)

dear,i luv ur orange beg yg u pakai ngn baju mrah tu..ehh..kejap..beg tu kaler orange ke merah ehh.. tetibe jer rabun kaler...

nurul blja kat uum ehh..adik naz 2 org kat sana..sorang amik master, sorang lagi degree..

-ilhamvetto- said...

aku suka caption ko "live honesty & lie ur age"..

itu laa yg ak selalu buat.. LIE ABOUT MY AGE!!.. hahaha...

Nabilah said...

cun selamanya ^_^

eh , ur b'day ke ?

AM SYA said...

rilexla babe~24 tuh mude lagi perr

nurul dr dolu smp skrg tetap cntek dan sweet ok! ;)

rainbowskittle said...

alalala comel je sis weeee~

ada mokhtar said...

i ingt umur u around 22. sebaya r kita..

Puteri Iqa Izyan said...

mcm knk2 ribena lagi tuh kak..

comel lote :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

kakak ! same je muka dr dulu smpai skang, hihi. btw, tibe2 ckp psl ages . dh birthday ke ? hehehe

Heidi Shafiq said...

ish3... lawanye ko.. i loike.. :)

The Sharkox said...

errr...... 14 tahun is too young...kalau 13 tahun muda lagi..haha

cEro said...

24 is just a number laa dear..
ape yg penting, hati..

Raph said...

wah... baru bape tahun, setiap tahun pun berbeza...

Nurulbadiah Lai said...

rara: hahaha..hish2 adik nih..

naz: naz pon letak la gmbar2 lame then update gtau nurul..nurul pon nk nengok gak..thanks honey..

ilham:hahah,,aku mmg selalu dn sokmo tipu about my ages

nabilah: thanks nabilah..no la honey..hehehhe

sya: hahaha..thanks rumateee

Nurulbadiah Lai said...

rainbow: thanks dik..

mokhtar: hehe..muda nye i..oh kite sebaye erk?heheheh

iqa: mekaseh syg..

heidi: hakhak..like2 byk sket noh

sharkox: hahaha..ni bile nk jumpe nurul ni..kate sekampus..waaaa

cero: yup2..number je tu..setuju sgt!hahahah

raph: hehehe..yelah..dh makin tue raph..so mmg berbeza2 la mukenye..:)

lady XOXO said...

tak tua la la dear.. muka still look young apakah rahsianyer.. owh i tau.. sbb kamo berhati MURNI.. ehhehe.. suka senyum... dan lain2 ar kan... tapi still lawa

fairuz said...

kah kah kahh. aku lambat komen keh?

LanaBusyBee said...

adeeeh la, bila nk komen jer, dh banyak org komen hehehe...xpe la, nk komen gak...alaaaa nurul muda lagi la, lana dh 26, thn depan dh 27 lagi 3 tahun umo 30 oh noo...masa lana umo 24 mcm nurul ni, baru je keje setahun lebih, dok tgh syok pegang duit lagi hehehe..

apa2 pun gud luck yer nurul ^^

zarifahmr said...

umo 30 nanti saya boleh bet u still cantek macam ni. jaga lah pemberianNya. :)

zarifahmr said...

umo 30 nanti saya boleh bet u still cantek macam ni. jaga lah pemberianNya. :)

Nurulbadiah Lai said...

lady xoxo:thanks lalink..ye2.,,hati mmg kena baik baru leh nmpak awet muda selalu kn..hehehe

fairuz: hahaha..lmbat xpe asal komen gak kn..

lana: thanks kak..thanks sgt2..hehehe

zarif: hahah..t i post time i umo 30 tahun i nk u org first yg kumen okeys..hehe

-telordibasuh- said...

haha 24 tu tueeee la nurul hahahaa
tgk telor mantain mude hahaa

so hai akak nurul

nazirafarahinomar said...

hehe ^_^ taklah!
umur x menggambarkan rupa n peribadi!
tapi rupa n peribadi menggambarkan umur!

keep young n sytling nurul!

Mawar Merah said...

Hohoho... Selagi badan tak bongkok, gigi tak reput, rambut x putih, we are all MUDA. (^.^)

asilah afandi said...

jalan jalan kat sinii. kak comel sgttt. ske tgk. yang unique hijab tu. i have try tapy xjadi hahha. ssh jgk laa

nadia farihah anuar said...

cunmell :)

♥yaya♥ said...

sis...student UUM ehh?

crayon said...

pic 1st tu better

alinac lover said...

yeah.muda lg..yong pon muda lg ni..kekekke

My MiRa said...

ala tak tua ag...muda lagi la sayang......24 just number tapi you still macam sweet 17 la sayang...heheh jujur ni tak tipu!

Arief Arf said...

good good.
ada progress.
the older we get, the wiser we become.
X)

Db Cooper said...

gua rase kan, next theme untuk fotoshoot try buat gaya serius, leh compare dengan pic2 skarang, nengok outcome mcm mane.

♥..permysuri_hati..♥ said...

cntik!!! :)

♥..permysuri_hati..♥ said...

dear...jom join 1st GA cik mas... :)

rieyana ynn said...

wah...comel...bersih sgt kulit...gebu...licin..;D

Melati said...

24, u still young =))) & cantek too!

cik.eica said...

bila godek2 entry lama kak nurul, siyesly sy PERASAN gambar kat AWANG tu ada terselit pic kereta sy ! WAHAHAHAHAHHA