26 November 2010

kenapa perempuan suka benda comel dan cantik?

salam my beautiful readers..

start with this..aku rasa semua perempuan sukakan benda2 comel..benda2 cute..kan?kan?
pernahkah korang terfikir..kenapa perempuan termasuk diri korang sendiri(aku jugak) suka pada benda2 yang cute..comel2?
bagi aku perempuan memang dah secara naturalnya dijadikan tuhan sebagai makhluk yang indah..so sudah pastinya perempuan itu sendirinya sukakan kecantikan dan benda2 cute miut kan..

bagi aku..benda2 cute ni buat kite happy..buat kita rasa cam muda..riang gembira sentiasa kn?bila kita dikelilingi benda2 cute2, pastu kita pakai baju cute2..acting cute2..korang xrasa ke yang korang happy?hati korang berbunga2 even korang dalam stress gila..kadang2 korang jugak boleh buat orang lain happy..kn?

kalau muke stress sentiasa,..pastu garang sentiasa..aku rasa orang akan lagik menyampah dengan korang berbanding dengan peratus orang menyampah dengan korang acting comel2 gitu..kn?so why bother bila orang cakap yang kite ni annoying je acting cute2 kn..kenapa nak bother orang nak cakap kite ni perasan cute ke apa..sebab bagi aku..kalau orang itu hatinya suci..die pasti faham..natural seorang perempuan.gadis..emak orang sekalipon..memang sukakan benda2 yang comel2 kn..termasuk mencomelkan diri sendiri..betul x korang??

so kenapa perempuan suka benda2 comel2?sebab dah namanya perempuan..:)

kalau ada lelaki xsuka or menyampah dengan perempuan yang sukakan kecantikan....suka barang cute2..xpayah kawin ngn perempuan..jadik lah kau gay sampai mati..kan..kan..

next?

amaran: gambar2 dibawah penuh dengan memek muke yang belok2..bulat2..(nak tunjuk cute kan)..so sila jangan menyampah ye cayang2..kalau korang menyampah..mencik korang aku xnak cayang2 dah(ayat cute xboleh blah..)

basically..perempuan yang sukakan sesuatu yang comel dan cute2 ni boleh dikatakan:-

me and ina
gambar hiasan semata2..nak bagi entry ni ceria sikit okey..

dia biasanya sukakan warna pink..or warna2 yang lembut2..bagi aku..pink memang sinonim dengan girl sbb bila pakai baju kaler pink je..pasti perempuan tu nampak comel..cute dan nampak die itu PEREMPUAN..

Picture 078
Align Center
dia jugak akan suka menda2 comel2..macam bunga..benda2 berbentuk heart,love..butterfly..riben2..anak patung..pastu kalau buku2 notes pon..suka beli yang cover comel2..suka buat signature comel2..kan?( ni semua benda yang aku suka jugak nyah)..

DSC08382
dah namanya perempuan..pastinya mereka jugak suka pergi ketempat2 yang cantik dan comel..macam pantai dan taman bunga?betul x?bagi aku ni naluri perempuan terbesar..iaitu suka ke pantai (sbb pantai indah dan tenang)..pastu suka ke tempat yang ada pokok2 bunga macam taman bunga.(bunga kan cantik)..betul x?

DSC07328
perempuan yang sukakan benda comel2..biasanya dalam hati ada ladang bunga berekar-ekar..penuh dengan kasih sayang dan penyayang..dan biasanya SUKA tengok perempuan(bukan Lesbian tau) dan jugak suka KUCING....

nurul badiah
yang ni bagi aku sangat2 biasa..namanya perempuan..memang suka sangat kalau tangkap gambar buat muka macam kanak2 ribena..kalau dalam banyak2 gambar..muka kanak2 ribena dengan tangan buat peace..mulut belok2..xsah kalau xde kan?betul x?

DSC03484

so all the girls out there..
just be what u wanna be..
as long as we are happy..
selagi xde orang orang meninggal dunia tengok muka kita..
selagi laki kita xkena kebas..
selagi duit kat dalam bank kita xberkurang..
selagi dan selagi semuanya buat kita happy..
as long as u can make yourself smile and people around u smile..
so lantak peduli apa orang nak cakap tentang your appearance..your so-annoyed cute face.coz your yourself own your life..

p/s: buat muka comel2 boypren dan suami pon sayang kn??

Thanks for reading this my beautiful readers.

113 comments:

fathiah said...

betol2... saya pun suke yg cantekkk2... n nak cantek juge... weee :)

asfira aminuddin said...

haha. babe, i setuju. hidup kite sukati kite la nak bwat apa pun kan. yg mengata tu sbb jeles! :)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

Lumrah kan

perempuan mmg suka bnda cantik,comel, cute. ...
tu slh satu yg membeza kan laki dengan perempuan

nadia farihah anuar said...

yes .. sgt suke laa bende2 cute especially pink , purple .. waa .. sis nurul jugak sgt cute mehh ! lalalala

pykott said...

Yeah agree :)

iamnerves said...

yes dear...i tak nyampah..
so consider u cayang2 i kan?!!
(ayat cute xbleh bla)

yeayy!!!....
(sambil buat muke cute comel2 sorg2 depan laptop)

>__<''

zarifahmr said...

coooooomel :)

saya_smart said...

yess..u r soo cutee dear..i syggg u sgtt!!i like when u act cutee..love it dear..hee

Dayang said...

i like ur words... "selagi xde orang orang meninggal dunia tengok muka kita.." hehehe ;)
nice entry..... n__n

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hee. kire zama dh jd beatiful readers la ni? hihik.

tp kn kakak, ade stgh org, ade je yg xpuas hti kot dgn the way we are. huhu. zama pernah kot ade org x puas hati smpai hanta mcm2 kat formspring zama. pdhal zama x pnah kaco hidup die pun. mcm WTF je org tu.kutuk muke org pun so far xde. huhu.

manusie slalu x puas hati kalo tgk org ade kelebihan skit kn, ape la nk jd. huhu

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

tapi nurul mmg dah comel...tak pyh nak acting comel, tetap dah comel.huhuh

:)

LynN LoLa~~ said...

okay saye terime kenyataan.sis lawyer sy comeyl.hehe

athirahMedan said...

ya betul tu. saya pun suka tengok perempuan cantik , macam awak ;)

Rossnie said...

saya setuju dgn nurul :P

syamimi fatin said...

yeay, saya pun suka bnda cantik, dan comelll :)

rasa bahagia je bila tengok or dapat benda2 tu...

Halia Kentang @ Annpaan said...

xyah buat muka comel2 pn,
sis da comei:)
hehehe..
btw mmg naluri pompuan suka benda2 kiut miut ni..
hehehe

εїз Cik Fasya εїз said...

betul tu nurul..sgt la betul..mulut senget2..hehe
fasya suka pink.sampaikan mama fasya ckp, stop la beli baju pink.adess..

cik EPAL said...

kalau kena tinggal jugak dengan boifren cane? haha :D

fast yg slow said...

lain dgn sy kak nurul,sy xsuke sgt brg girlish n feminin,sbb sy suke jd plik dn lain dr org ni.hehhe

cimut munniey :) said...

terbaik ah en3 nieeee.......of course semua girl suka benda comelll kan. if tak tataw ah nk ckp ppee..

best entry nie. badewaayyy, gmbr yg in action nk kiss kwn tue comel lahhh. suka gmbr tueee. :D

<3 kamu!

Wahidah said...

sumer org suke benda yg comel or cantek kan..tu naluri manusia..:)

anywhere..awak comel la..:P

Ryna Tri Asmara said...

nurul dear, i'm totally in love with this entry of yours ! :D

i'm a girl that loves cute stuffs. especially hello kitty. some told me that i'm too old for such things but do i look like i care ? hello kitty is adorable and i'm a big fan :D

hey ! i'm a notebook lover ! i bought cute ones as a collection. hehehe~ and i always ended up buying those with hearts <3 hehehe~

i can't deny i love the beaches too ! :D for me, beach is one of the place where i can enjoy without using any money. just sitting there alone is already a worth time spent :) besides, just watching at the waves is already fascinating. right dear ? :D

and my favourite animals will always be cats & rabbits. woohoo ! ;)

i seriously love this entry. maybe i'd put up a response entry in my blog. hehehe (.n__n)Y cheers ! :D

cimut munniey :) said...

komennnnn laggiiii lepas tgk ape yg badiah ckp dkt shoutbox HIHI.

komen lagi : badiah comel! org ganu mmg comel ang? AHAHA

che'ila said...

yang tak tahan ada jugak laki2 yang suka ambik gambar buat mulut muncung2 macam itik tu..tak sesuai lansung..kalau perempuan tu lainlah,buat muka gane2 pun...comel jugop.

AiDa AzRyN said...

ololo.. comelnye u~ :D

She's retarded said...

i love cute stuff too and cats and pink sometimes.
^-^

Ieda...boy said...

btol3....
suke menda yg cute2...baju cute2...
teddy bear+butterfly+colourful...
tgk menda cute...hati pn jadi riang..hehehhe

Ieda...boy said...

btol3...btol sgt...
gurl ske menmda cute2...
baju cute...teddy bear+butterfly...
ble tgk menda cute2...hati pn riang...xstress dh..heheh ;)

anna ruzyana said...

mmg comel pun. well nama pn gadis, normal lah kalau suka bnda cute2 kan. :)

Cik Gallus Gallus said...

sebab sedap mate memandang
jadi mate tak sakit

b a m b a m ' s said...

pempuan tak suka cantik tak normal namanya...hehehehe

Far8 budak baik said...

wahhhh tapi pinkkk sgttt tak ley lahh..hik3..lenguh mate tgk..ngee
betull taK??

Budak Kuat Nanges said...

btul2..cute stuffs, pose cute, colour cute2 mmg sinonim lah dgn perempuan. hehe..BKN suka jgk

avid gunner said...

i have no problem whatsoever with girls and their cuddly stuffed toys and pink color affection.

and that's what make 'em adorable, i think. haha.

Amirrah Zawani said...

dah lumrah perempuan cm tu.. :D

Nazuha Nasir said...

betul3x. sume tu tuk kepuasan kita sendiri jgak kan. bila kita puas dgn diri sendiri, kita akan lebih menghargai & menjaganya dgn baik. dan bertambah keyakinan diri. love this entry sis

Aina Fadzila said...

owh saya sangat setuju dengan pendapat anda, si cantik Nurul Badiah. ecce, sampai terjangkit tulis nama gitu. baru suda baca entry cimut tadi. tee hee :) kamu sangat comel dear :p

makdara TERdiva said...

salam..
kalau perempuan mcm akak suka tengok muka pompuan2 comel..tu dah biasa
tp yg luarbiasa bila lelaki suka tengok lelaki comel..haha!

My MiRa said...

sayang,,,ajarkan mira posing comel2.....please...uhuk3

Puteri Iqa Izyan said...

iqa setuju sume sis!
mmg ske ngak la tgk benda comel2..
tenang gile hati..

senyum mewek org kate.. haha :P

eiffel said...

sbbnyer...kte adalah pompuan...

klo laki suka mnde comel?tuh cacat!!muahahahahahahhahaaa

jadik..laki sejati jgn pernah suka mnde comel :P

Nur said...

jom buat muke comel skarang..hehe

hamzah ian said...

wa.. cantiknya korang.. a.a...

nur dhiya' aida said...

yupp...bende comel2 kgkdg bole ilg an tensen ^^
bole wat hati hapie!
klo pnt pon..bole ilg :))

misyamissyou said...

heee..kan..tp akak memang cute pon.. :D

ieka said...

setuju la kak~ betul2 walaupon pangai mcm laki sikit2 cm saye ni..still ske yg shumel2 uh.. n kawaii pon bes gak~~~~da pom nk wat cmne...ksr2 pon pom jugak laa..x leh nk ubah da..>_<

cha said...

u mmg comellll. i plak selalu rs diri tak comel huhuh

i3na said...

betullah nurul..
wpun dah ada anak nih kan.. hehe
in my case ler masih lagi sukakan benda2 yang cute..
wpun kadang orang kata eh itu dah tak sesuai dengan umur..
but still suka jugak..

sembil9n said...

tahu sudah... :D

jadi perhatian kepada semua lelaki...jika anda mahu pikat hati wanita...buat lah sesuatu yang mereka rasa ianya cute...dan sweet.... hehehe

♥..cik_mas..♥ said...

pic last mmg terbaek!! cik mas syg nurul...hehe..xpe jarang jenguk pon..cik mas fhm...jaga diri taw...:)

mish u somuch! :)

♥..cik_mas..♥ said...

take care dear...walaupon jarang jenguk blog cik mas...tp mas faham..kamu jaga kesihatan taw...syg kamu nurul:)

meaw said...

kak...minat pantai? sama r ngan meaw...syok ouh....

pink untuk pompuan? memang bese la...lagi-lagi meaw....mmg umphh la kat kaler pink, addict gilo ngn kaler pink ;P

tapi satu jew, meaw tak suka bunga...hehe

AM SYA said...

mestilahh~

sbb p0m kn lembut hatinyerr~

ayu gitu

~nAjwA's_88 :) said...

yezza..exactly dear.. :)
sume betul, sebab pompuan itu makhluk yg sgt chomel.. :p
GEGIRL = PINK + PEACE + KUCING + CANTIK + COMEL =)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam nurul
tak tau saya lelaki..

Mawar Merah said...

Very agree with your last para.

d_LA said...

suke pic yg last..nmpk mude belia giler..batang buruk i suke walaupun nm dia buruk..hawhaw..nurul ni mmg stay kat KT yer??dla keje+menyewa kat KT taw..x kuar jejalan ke ptg2??

Jejaka Terhangat said...

laki pompuan pon ske yg cantik2..lumrah alam tu..tp yg menakutkan, pmpuan pon bleh tertarik kat pompuan yg cantik..erkk..!!

Jejaka Terhangat: "Saya Tak Support Artis Hiburan, Anda Bila Lagi??"

alexa yussida said...

sayangg!!!!
hehe...pompuan kuttt...normal la kiut miut comel tomey ni:D

suraya said...

natural beauty betul la kamu ni kn..
suka tengok muka kamu..
saya tgok je..konfum2 mcm ikut memek muke kamu yang cute..

suka sgt baca ur blog..tp saya xde blog..
tp ur blog mmg best and sempoi

saljuhumairah said...

semua yang tersebut diatas adalah fitrah kejadian wanita..so jadilah wanita yang paling anggun didunia untuk suami...terchenta..heheh..

Ogy said...

suka gam benda comel2 walaupun dh jadi mak budak...muahahaaha

CikPuanMiera said...

itu perkara biase.
harul la nak yang cantek2. yang cute2.
kate feremfuan!!

hahaha.

piNky LuCiA said...

memang cute. hehe

Razif Radzi said...

Khas untuk wanita-wanita terutama Cik Nurul. Chantek - Altimet Feat Fabulous Cat

Hey wanita
Gembira dapat berjumpa
Teringat kembali kali pertama kita bersua
Ingat bila kita bersepatu serupa
Tak lama dahulu jangan kau kata kau dah lupa
Kau bersama kawan-kawanmu dan yang nyata
Kau paling menyerlah di antara mereka
Rambut hitam warna coklat anak mata
Membuat aku kurang fasih bila bicara
Apakata kita ambil sedikit masa
Untuk mengenali sesama kita dengan lanjutnya
Dan jika kau rasa apa yang ku rasa
Ayuh kita ke bab kedua dan seterusnya

Chantek
Dirimu buat ku tertarik
Menghilang segala prasangka
Di jiwa
Ohh chantek
Sungguh aku cinta kamu

Dia
Pandai menjaga hati ayah dan ibunya
Kelakuannya sama dengan orang tuaku juga
Dia
Bisa cipta yang gula dari yang cuka
Pandai menukar yang duka kepada suka
Dia
Bijak mengatur acara dan juga masa
Cekap memasak garam gula secukup rasa
Dia
Pandai menjaga harta dan juga duitnya
Tetap anggun tanpa mendedahkan kulitnya
Dia
Setia pada Yang Esa satu-satunya
Memenuhi tanggungjawab 5 waktunya
Dia
Punya tempat dalam rancangan yang ku rangka
Tak usah lengah
Ayuh kita berumah tangga

Chantek
Sechantek suria menyinar
Seindah bunga yang di taman mekar
Chantek
Dirimu buat ku tertarik
Menghilang segala prasangka
Di jiwa
Ohh chantekk
Sungguh aku cinta kamu

Aku
Melihat kita bersama di hari tua
Dia
Masih satu tiada empat tiga atau dua
Dan walaupun kau sudah kepudaran rupa
Kau tetap cantik padaku aku tak lupa
Kita bersama di anjung luangkan masa
Kewangan kita merdeka mampu bersara
Hasil usaha kita dari masa dahulu
Cukup untuk mengisi perut anak dan cucu
Hidup santai tak perlu terburu-buru
Punya masa kerja ibadah dan juga ilmu
Anak kita dan ayahnya semua sebulu
Aku bilang kau chantek dan mereka setuju

nazirafarahinomar said...

hehehe, behhhtull tuh cik nurul oi! heheh, saya ade 6 teddies terkumpul!!! hehehehehe :pp

ohh, you cantik3x!

^_^

whiteco-p said...

suka tgk pic awkkkk....
cute n sgt manis....

i like!!!!
follow u

Nem0 o0h Nem0 said...

ade ke org yg tk suka pd benda yg cntik dan comel?

first time singgh blog ni,terus jatuh hati.. =)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

wohaa.... u r naturally cutee n beautifulll laah:DD thats why fifiey selalu visit u cuz like what u said, all perempuan like something that attracted and comel2 plus cute2:)

Sophie Al-yahya said...

totally true beb!!!

Nurulbadiah Lai said...

fathiah: heheh..normal sume org nk tgok mnde cntik n nk jdik cntik kn..

asfira: always agreed with u babe

chenta liya: iye..itu yg membezakan pompuan ngn laki..hehehe

nadia: sis pon suke pink n purple syg..thanks :)

pykoot: thanks dear

iamnerves: lalala..okey2!!kalu xnyampah nurul xmencik2..

zarif: thanks honey

saya smart: love u more..ngeee..alalala

dayang: it sound funny kn?hahah..thanks dayang

zama: my zama always beautiful even xread akak punyer entry pon:)

naz: hehehe..naz ni..naz pon comel je..sama je ngn nurul..syg naz

lyn lola: heheh..lyn ni..thanks dear

soffea said...

gugurl mmg suke sume yg cute2.. ala tomey tomey.. hehe :)

suke kan camwhoring ngan wajah2 cute itu.. u mmg cute la nurul ;)

Nurulbadiah Lai said...

athirah: saya pon suke tgok yang cantik..macam awk jugak:)

rossnie: thanks dear..:)

syamimi: betul2.nurul pon kalu stress2 kn..tgok mnde comel2..hati mesti rasa heppy je..

halia kentang: mmg naluri pompuan kn..mcm sis pon suke tgok adik jugak..lalala

fasya: hahah..iye ke fasha?dulu nurul suke pink sgt2..tp now dh xnk beli baju pink dh..

cik epal: kalu kene tinggal gak.xtahu la..hahhaa

fast: xpe...kadang2 kak nurul suke gak jdi weird dear..kdang2 suke gak pakai cam lasak2 sket

cimut: heheheh..mekasehh cimut sygg2..cyg cangat2 sama cimut..amacam.hepy x?

wahidah: agreed with u dear..thanks wahidah..u too:)

Ryna: dear..wahh pnjang giler komen..sume ciri2 yang u sebut tu..ada pada i..sume i suke syg..i tgok u pon..i dh tau u jnis suke mnde2 girlish ni syg..muaahhx..

cimut: hahaha..komen2..hahah..org trg same je ngn mane2 negeri..sume cntik2 syg..

che ila: tu pasal..kalu laki buta mcm tu..ambik gmbar camtu..alahai..seram nyah..

Nurulbadiah Lai said...

aida: mekaseh lalink

she's retarded: me as well dear..coz it make me happy..aite?

ieda: sis paling suke baju cute2 dear..hehehe

anna-betul..nama pon pompuan..suke sgt mnde comel2..

Gallus: betul2..sedak je mata memandang..sejuk je hati kn..

bambam: hehehe..kalu pompuan xnormal..somytim wrong la tu kn'

Far8: hahahah..betul ugak kdang2..betul!

budak kuat nages: me as well dear..suke2 mnde2 camtu..

avid: i think u r gay..luckyly u proven me wrong hahaha

amirra: yess darlink

nazuha: thanks dear for love this entry..agreed with u..totally..

aina: hahaha..thanks aina..thanks 4 dta..sis hargai sgt2..

my mira: boleh je mira..jom2 nurul ajar

iqa: ika comel doh..xpayoh nok senyum mewek2 pon comel doh ork..hahaha

eiffel: hahaha..betul2..setuju!!

nur: jom2 buat comel..pastu upload kat utube

hamzah: eeeee..lalala

dhiya: mmg sgt2 syg..kalu tgok mnde comel2 cam bunge..hati rase tenang sgt

misya: thanks dear.hehhe

ieka: namanye pompaun..kasar mana pon..still suke mnde comel2..

cha: ala..u comel n cantik je syg!yakin okey..

iena: hahaha..betul2 tu..kalu ade anak pon..kalu namanye pompuan..stil suke mnde comel2 kn..

sembilan: harap maklum..hahaha

cik mas: thanks cik mas..syg cik mas sgt2..muahhx

Nurulbadiah Lai said...

meaw: yeah2..same2..kakak suke giler n minat giler ngn pntai..hehehe

am sya: heheh,betul2 rumate tersayang..

najwa: totally agree with u dear

brutal solo: i thought u r girl!hahah..sorry

mawar: thanks dear

dla: dla thanks..hehehe.. A ah..KT..dila KEJE KAT ANE?Boleh je nk jumpe ptg2..

Jejaka Terhangat: hahaaha..nurul tertarik je ngn girl comel2 JK

alexa: heheheh,betul2 syg..

suraya: thanks dear

salju: heheh..cantik untuk suami dapat pahala..

ogy: heheh..mak budak pon saam je dear..pompaun gak..

cikpuan miera: hahahah..betul2!!

pinky: thanks dear

Razif: wow..so sweet..best2..thanks encik

nazira: hahahah..6 tedies?bayaknye..bak satu yank

white: thanks dear..thanks sgt2..insyallah will folo u too

nemo: wahh.thanks dear

fifie: adik syg..thanks sgt2..me as well suke g kat page fifie..tgok gmbar2 fifi

sphia: heheh..me as well dear!

Sophia Rani said...

totally agree... entry cute.. owner pon cute.. hehe

Cempaka R.Minta said...

hii
cempaka datang
add cempaka juga ya

Mata Pena Fadz said...

yuhu...cute la nurul kt pic yg wear pinky clothes tuh....npk pinkish...
entry ni mmg setuju...sbb aku pown suke pkai bju yg comel tp pelik....
then suke kucing...kt uma kucing aku da de 2 dozen...papa aku bising soh buang...tp x mo..sbb syg cgt kt mrka...

eLLa said...

wow ramai nyer org comment..
rajin plak awak bals erk..
hehe,..
cute2..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

lelaki pun sama skang ni.. suka benda2 comel, suka pink, suka pose muka2 comel camtu...

tapi sedihnya... Napa tidak saya!! Kalau pose2 comel camtu suka, kalau pink bunga2 heart, teddy bear, anak patung.. or apa2 je yg kebanyakan pmpuan suka, sy jd x berapa minat lak.. perempuankah aku??? tapi sesungguh kalau muka comel takde pompuan yang akan kata taknak pada wajah comel, kan??

faradeeba said...

fara suka benda handsome.
hahaha ;P

F.I.C.K.R.Y said...

Kenapa lelaki suke tengok perempuan comel?

Dan kenapa adek suke tengok akak yang comel jugak?!

Kenapa! Kenapa! Kenapa! .....dan kenapa?

~Itu le fitrah manusia yang Allah tetapkan dalam diri setiap manusia..

Renung², fikir-fikirkan dan selamat beramal~


*Ape akak komen tadi?

Ahmed said...

this is for u nurulbadiah Lai

You are so beautiful to me
You are so beautiful to me
Can't you see
Your everything I hoped for
Your everything I need
You are so beautiful to me

Such joy and happiness you bring
Such joy and happiness you bring
Like a dream
A guiding light that shines in the night
Heavens gift to me
You are so beautiful to me

:)May Allah Bless u Always..

p/s: i cant understand your language but for me..your are truly Asean Women..your are so beautiful..

Ahmed Ghaffar
Dubai..

MizRayy said...

betol2!! heee.. pntang nmpk kdai jual aksesori2 comel2 n pink2, msty nk msok wlaupon xbli apa2.. tp sy xla mnt kaler pink,ntah la, ttp ttarik n dlm2 xmnt pon, 2 3 psg bju krung gak la kaler pink.. heheee.. naluri pmpuan ktakn...

cokiedacomot said...

akak pun comel , hihi :)

efa fairuz said...

comel gamba pakai baju kurung pink tuh.. hehehe..

Anisa Hang Tuah said...

yela yelaa
sape yg tak suke benda cantik kann

einaz shah rizal thomas said...

ya allah u la maklhluk tuhan yang comel yang dijadikan sebagai penghias muka bumi ni. cewah tapi i rasa i tak tipu ;)

ChiLaBaey's Spot said...

Kalau dah nak buat macamana yer tak..??? Rezeki tuhan... Hehehehe.. Awak comel aper..??!!

Belalang Hijau said...

sebenarnya Allah dah menciptakan wanita ini comel dalam setiap tindak tanduknya...

jadi bersyukur la anda d lahirkan sebagai sorang pompuan...

blog-tips-kurus said...

Sangat Penting:
'Selagi $$ kita kat dalam bank tak berkurang'..hihiiii:)

KimiCnoL said...

awak comel ;)
JOM BACE ENTRY BARU
"1.Blogger Kene Rajin Menulis??"

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
awak tau..masa saya baby dan masa kecik org selalu cakap saya comel

eiela said...

perempuan memang suka yang cute, cantik dan comel. tuh dah memang naluri perempuan kan.

Latest Entri :
Redah Aku dan Kau Punya Oleh Ben Ashaari
Jana Pendapatan Dengan Burung Walit

M I A J A M A L U D D I N said...

HAHHAA.. comel jek lah sis neh, akak akak, mia buat entry khas tok akak, kalo akak ada masa, datang tengok taw..

nak nanges dah neh.. =')

terima kasih taw akak..

Miza Yusof said...

sis, geramnya tengok. comel betul. ye lah sis, benda-benda comel akan buat kita happy tambah bila warna terang dan menarik. sape tak suka kan. hehe

roxybelleiyramethyst said...

100% stuju ngan pe y sis ckp....sgt btl...huhuhuhu...eiyra pn 100% sme cm sis ckp kat atas nun even xsecomey cm sis en...huhuhuhu...well....kerana diriku begitu berharga....hikhikhik... ^^

ika~~ said...

eh i kenal intan tu..
and u kenal x my housemate, nadia..dak perlis tu?
and you mesti gak kenal hajar and hafiz kaan?
they're all my asasi frens back in uitm shah alam

Anonymous said...

kak nurul memang terbaik..sentiasa dihati..
sayang kak nurul..
walaupon kite xde blog..tapi kita selalu..tiap2 hari kot..bertandang kat blog kat nurul.

Ullyana zaidy said...

hehhe sis nurul..
mmg da scara semulajadi perempuan suke yg comel2...

berlawanan dgn laki... :)

sis cntik...nk stalk slalo la..heheh :P

MIZZNISS said...

stuju.. pompuan mang cmtu, btw, blog da update dear..

nurul ain said...

komen xde kaitan ngn post akak tu..

saya tag akak untuk kids & baby photo contest. ni info http://blogutkhiburan.blogspot.com/2010/11/kids-baby-photo-contest.html..

anamizu said...

sukenye dear comel sgt!! hihi

Heidi Shafiq said...

ok.. ko yg comel n cantik giler.. :D

Suara Kalbu said...

Memang patut pun tuan punya blog ni suka benda-benda comel sebab dia pun comel sangat hihihi

Mila Ahmad said...

kecantikan sinonim dgn perempuan
kita tau menghargai ape yg tuhan brikan pd kita
jdi xslh klu kita suka tgk bnda yg cantek!

BLADE EDGE said...

salam nurul...


waaa...ramai giler dah komen..br 3 hari xde..huahuahua...

org laki suka yg macho2, power2...rasanya la...kalo ada laki yg suka lembut2 tu, lain mcm pulak bunyinyee...(aauuu...)

Anonymous said...

comey la demo ni..nurul badiah lai...


-one-

noni said...

sweet!! love your style wearing the scarf..BIG HUGSS!

uLat cOmeL said...

this is my first comment on ur blog actually..erm..whatcha sayy~~ memang 200% agree with u la dear. semua kata-kata kamu amatlah sahih sekali. even me, even u, kite semua perempuan sukakan subjek2 yang indah belaka. no doubt ^_^


love ur writings dear. tak saba nak bace ur nex nex entry.
eh, ni kamu story ttg gurl yg suka brg comel kn, y not 1 day kamu cite sal gurl suka gurl pulak. hee..just love to see ur opinions bout dat (:

qaseh elyanas said...

hye nurul.. sy pn sk sgt dgn benda2 yg comel ^_^

meh visit blog saya

http://elyanas.blogspot.com/

immdhafizz said...

Saya suka Teddy Bear!!
Kuala Lumpur, Malaysia
Anda Mengalami Masalah Berikut? *kekurangan idea untuk membeli hadiah tersayang? *kesukaran mencari Big Teddy Bear yang besar tapi murah? *susah membawa Big Teddy Bear ini pulang dari kedai ke rumah? sila klik utk penyelesaianya => http://www.bigteddybear2u.com/aff/?id=716645

leen said...

best dengan post nih.. sayer pun suker bender yang cute dan comel... suker tgk yang hensem... yang lawa pun suker tgk.. lantaklah org kater lesbian ker aper kan kan kan?