06 November 2010

saya suka fashion tapi saya bukan hamba fashion tau!

studio 040Align Center

i am a fashion addict and shopaholic!!tapi..tapi..aku bukan hamba fashion taw..aku xsanggup nak jadi hamba abdi or kuli batak fashion tp aku mmg suke fashion..hehe...
tapi aku xsuka ikut2 orang..aku bukanlah ikut peredaran fashion.tidak sesekali..tapi aku suka pakai apa saja yang aku rasa cantik pada pandangan mata aku..either up-to-date or outdated fashion..aku xkesah..kadang2 orang rasa baju yang aku pakai tu cam sampah or kertas.orang nak cakap pakaian aku cam kampung, cam orang zaman batu ke, cam duk dalam gua ke, .aku langsung xkesah as long as aku selesa dan pakaian tu proper tuk perempuan berhijab cam aku..

kadang2 orang cakap aku pelik..tapi bagi aku..aku unik..hahaha..lagi pelik or lagi old skool or lagi ketinggalan zaman fashion tu..lagi aku suka..aku lagi suka kalau apa yang aku pakai tu xde orang pakai..aku xkesah shop kat mana2.kat jalanan pon aku beli kalau aku nampak design tu cam pelik or stylo..harge 10 hengget pon aku beli..

aku pakai baju apa2 pon..aku xpernah niat nak bagi orang pandang aku..tapi tuk kepuasan diri sendiri..bila aku pakai cantik2..aku rasa confident..confident tu penting bagi aku..hehehe..
kaler2 yang aku suke lak..kadang2 kaler terang2..kadang2 aku suke kaler soft...kadang2 kalau aku suke baju, beg or kasut tu..aku akan selalu pakai..sebab aku jenis stick pada sesuatu barang yang aku suka..

tapi pesan mak aku selalu ingat..bersederhana dalam berpakaian..labuhkan baju..labuhkan hijab..pakai longgar2..jangan sexy2..walaupon kadang2 aku tidak terbuat seperti yang emak pesan..tapi at least..aku akan pastikan pakaian aku tu sopan dan aku sentiasa beringat walaupon aku suka fashion!

p/s: aku suka tengok perempuan cantik.cantik tu sangat subjektif pada mata aku..walau rupa paras xcun giler pon..tapi hati die baik..ikhlas ngn aku..bagi aku die tetap cantik!bila aku cakap awk cantik, cute or comel..aku betul2 maksudkannya..

this is one of my fav style!!i really love it!my bf love too..hope u guys enjoy this!chewwahh..cam rock star lak..perasan betul nurul nih..!!korang jangan marah ye nurul sayang korang ketat2!!

nurulbadiah lai

my fav shawl..boolat2..fav black high heel jugak!

studio 028

fav smile!!korang mesti perasan aku memang suke smile xnampak gigi kn!!aku pon xtatau kenape tapi tu fav smile aku!

studio 019

dengan rantai cam orang dayak tu..nice kan??(TOLONG CAKAP NICE PLZ HAHAHA)pastu letak brooch kat tepi shawl tu..siyes tu mmg my fav style!
studio 020-new
aku xsuke make up tebal.eyeshadow and pink blusher da cukup buat aku nampak fresh.and aku xsuke pakai lipstick or lip gloss coz aku suke lips aku nampak natural dengan kaler asal yang Tuhan da bagi..:)

studio 022
aku nak sangat outfit kaler camne tapi aku xpernah lagi jumpa..so edit jelah nk bagi nmpak kaler camni kn..heheheh..

thanks guys for reading this..i love u..seriously!!

66 comments:

NUNU EERA said...

i love fashion, 2..;)

aion said...

I loikee red! Cantik and nampak macam WOW! gitu. Hihiihi.
Teruskan berfashion sis :)
Nanti boleh tiru :P *joke

BLADE EDGE said...

salam nurul...

nice.. cair sekejap... :-D

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

comey je nurul ngn tht style.
naz ske fashion, tp susah nak mencuba something dgn badan begini gedabak..nak kena kuruskn badan la gamaknya..

tingginye ksut u... naz x reti pkai ksut cengitu..pakai yg 2 inci pn dah huyung..huhu...

asfz lily said...

seriusly,
GORGEOUS...

hiro said...

auww~ cumey..


bgus berfesyen ni..nnt xde la umat Islam nmpk selekeh,,hii

Mata Pena Fadz said...

NURUL CANTIXXXXXXXXXX...............

m a w a r said...

chantek!

© Copyright 08/09 by miziz'ad-din' - All Right Reserved. said...

Tau..tau..bkn xtau..hehehe..

~~wawadaboomiya~~ said...

hye sis..i love the way u look..he3...wawa pn sgt ske fashion n shop..gaye btudung pn ske ikot fashion..tpkdg2 fashion tu wawa wt sndiri..best kn jd len dr yg len..^_^

zacky ~786~ said...

lawo x2..~ like this..

hpyy sunday ..! :D

shahrul said...

you have a potential to be as a model. islamic gituh :)

shahrul said...

you have a potential to be a model. go ahead babe.;p

Khumaera Ismail said...

cam model..suweet.. =)
tinggi nye heal..ade tak heal tinggi yg ta buat kaki sakit?huhu~

Mama Zara said...

cantik! suka tengok..hihi.. btw, salam perkenalan :)

Penulis gallerymuslimah.com

Mama Zara said...

cantik! suka tengok..hihi.. btw, salam perkenalan :)

Penulis gallerymuslimah.com

mISs nIEyZa said...

cntiknya sis....=))

Encik Tikus said...

nanti kawen jemput en.tikus taww. wee

zalizalu said...

bia la orang nak kabo menda pon, pelik ke, unik ke, janji kita tahu menda hok kita buat

*she's s0 e!Ra* said...

waaa red is sexy darling, jom photoshoot same2 ;)

crayon said...

awat nampak kaki syg cam kecik ja.. gigi pi mana? tunjuk sedaih! hehe

iamnerves said...

ok..fine...bukan hamba...
bibik boleh...bibik fashion=p

eh..jap..kalau takut jatuh masa senyum..pakaila polident...lalala~

c mok said...

cantek laa :)
nice ! berani ! !

Razif Radzi said...

cik boleh jadi model fesyen muslimah.ala-ala artis pun ade jugak.

Amirrah Zawani said...

wahhhh..
cantiknyaa kamu.. :D

muizzuddin yahaya said...

looking good in red... bila ntah nk photoshoot lagi

Amanda Sasha said...

Chaiyok~ be urself! ^^

Miza Yusof said...

i love red :)
comelnya. memang berbakat.
boleh jadi model ni :)

2 H@T! MeN j@D! 1 said...

sy suka fesyen nurul pakai neh..cantekkk sgtttt..like100x..huhu teringin nak pakai gak...tapi malu....:(

cik EPAL said...

tu diaaa merah makngah. muehehe. suka la shawl pola dot tu . comel and that style suit you. u putih so pakai baju wane apa pon masuk.


p/s: u lawa =)

Ullyana said...

cumel nyer..
huhu..awk pndai bergaya la :)

soffea said...

anda memang howt, nurul ;)

biarlah ape org nak kate kan.. yg penting kite confident.

i heart u lah, nurul =)

IFA Athirah said...

same!!!i pn mcm u!ske pakai ape yg nmpk cntik di mata.brg2 murah pn beli aslkan cntik

eqacashperlala said...

cantik! :)

Huda Luna said...

huda pun bukan hamba fesyen
tp huda suka gila berfesyen!

huuuu cantik nye shawl polkadot merah tu!
rs mcm nk gigit2 je

huhu...
nurul cantekkkkk!

Anonymous said...

cair!!saya pompuan cair tgok kamu nurul!!!heart u

sab said...

heel cantik. pinjam!

Roxy zai said...

nice one=)

Kamal said...

sangat cantik..jom photoshoot nurul!!

Diana said...

owh..mix ye?no wonder la putih melepak..cam jepun ada, cam Chinese ada..cam korea pon ade!!
nice outfit nurul!

alexa yussida said...

hehehe...sowii br dpt singgah..bz for whole day..

pakai pape pon tomey dear..kte pon shopaholic..tp mamat tu lagi shopaholic than me..so mmg heaven shopping wit him:D teheeehee

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

sis, zama pun suke fashion ! same la kite ni. zama suke kalo lg old skool, lg zama nak beli ! :D bcus it looks classic kn ? :) btw, that rantai and that brooch is nice . n i love ur high heels ! zama tak brani pakai tinggi mcm tu, takot tegolek, hihi

AiDa AzRyN said...

sgt sweet! :)

cEro said...

fashion?
apakah itu??
(kata-kata org tak tau fashion!)

CT said...

I love fashion too..! But sometimes, terlalu takut nak berfesyen.. huhu..

CahayaCintaIlahi said...

comel la awak ni nurul.. :))

Lisa said...

sis..bg la tips skit..or petua camne nk jage muke..cantik kulit sis

zuk zuhaiza said...

okay..saya tak tahu saya orang ke berapa cakap..

yang pasti sis memang cantik..
indah betul ciptaan tuhan kan...

merah sangat menawan...
apalagi kalau sis pakai..
sangat3 menawan lah..

thanks dropping by..

and for the komen..


adore u so much...

izwan7 said...

merah menyala makcik.. ingat pesan mak.. labuhkan baju.. ;p

Anonymous said...

cantik sgt!u mmg cantik..u change a lots.from not wearing hijab..now da pakai hijab.alhamdulilah.
chayok!!!teruskan..
anda cukup cantik untuk dicemburui:)

Pinky Pixie said...

kamu sgt chantek n stylo.. jeles.. hekhek.. =.='

Arief Arf said...

cool.
and paling penting jangan jadi fashion disaster.
hahahaha

X)

♡ Sutera Kasih ♡ said...

so sweet la you !!!
nice pictures..fesyen kmu smart!!

~eZmALiZa~ said...

soooo comel! i love to watch it! :)

Anonymous said...

yeahh konfiden itu penting.
Tingat mase skolah dulu, mak penah majok sbb ape yg mak beli, saya x mo pakai..last2 mak x mo beli pape da..hikhik~ sbb? saya x akan pakai ape yg org lain rasa cntik!huhu~

aunyNAA said...

cantikk :) :)

Liya Laa said...

sis !!
gorgeous in red :)

khalija ibrihain said...

cane sis pakai shwal cm nie . boley bgtaw tak ?

faradeeba said...

hot gegirl!
wahhhhh membaranya.
tak brani nk pkai merah.
;P

Wahidah said...

nk ckp satu jer...


CUN nyaaaaaaaa

meaw said...

sweet gilo bila kena dengan kaler merah...comey kak <3

..:: 公主FaRRaH::.. said...

shantek sgt..
i LOVE your style...
<3

sarah rawr said...

akak, akak mmg cute n brfashion . (:
suke style akk ^_________^

ima althafunnisa' said...

wahh...same goes to me dear..

i l0ve fashion and a shop-a-holic too..!! ^^

blog shopping centre said...

wow, awak sangat cantik. apa kata cuba jenguk blog saya, sebab saya ada jual shawls dan blouse yg cantik & murah . jom jom. sure awak akan tampak lebih cantik :)

Anonymous said...

HI! singgah lah ke sini dulu. mana tahu ade yg berkenan :) https://www.facebook.com/pages/Little-Suris/220361961452349?ref=hl