08 November 2010

Mana kau belajar madafacker ni dik??

opps!omaigod!

hi im back to annoy everyone haha...

tadi aku call mak aku dan adik lelaki bongsu aku picked up the phone.

me: dik kakak ni..panggil mak..
adik: mak?jap deh..kakak..you madafacker!!
me: wehh mane mung belajar ni dik?kak cubit nti mulut mung tu!
adik: movie kakak!kan kak yang suh adik sebut balik nk bagi mahir bahase omputih!
me: yelah..tp kakak bukan suh mung sebut mnde2 mencarut mcm gitu..
adik: mane adik tahu mane yang mencarut mane yang x..adik sebut je lah..
me: okey len kali jgn sebut lagi!!kakak dengar lagi..jage mung!
adik: hahahaha..tengoklah la dulu kak.hahahaha.(ketawa yang annoyed giler)
me: mohd firdaus!!when i warn u.u better listen and do what u're supposed to do!dont try to be funny with me.u can be funny and cutey with me only when i allows it!dont cross the line okay!(ini legend..1st time speaking ngn adik bongsu aku..die fhm ke x aku pon xsure hahaha.)
(p/s: bahasenye dialih sedikit untuk bagi kesan yang lebih dramatik and senang nak bagi korang faham lol)


terus adik aku pass phone kat mak aku..takutlah tu..hahahha..main2 lagi..

see everyone??adik aku sebut madafacker depan aku..haih..pengaruh movie betul..aku apa lagi..terus gtau mak aku..pantau movie2 yang adik aku tengok...aku xnak kecik2 die dah terdedah dengan mnde2 yang xelok..sebab die budak..die xreti nak fikir mane elok dan mana xelok..

memang kalu kite tengok sekarang..pengaruh media ni memang menggila la..budak2 kecik2 dah pandai mencarut marut..pastu dah pandai cakap tentang sex siap ngn skill2 bagai..budak2 pandai raba2..gilos kentang!

ada kawan aku yang jdi teacher bagitau aku..budak darjah 5 siap jadi businessman lagi kat class..duk trade CD lucah kat dalam class.siap buat sistem MLM lagi haha.legend!.bile ditanye2 mane dapat..cakap curi2 ambik lepas abang tengok, lepas parent tengok..omaigod!!!ini sudah sangat giler dan terlalu giler..memang giler!
kot ye pon abang nak buat modal masturbate or wutsoever.please la..please..jangan bagi pengaruh tak baik kat adik2..sat lagi..adik2 umor 12 tahun dah pandai taste sex!!huhu..
aku kadang2 takut tau tengok lifestyle budak2 zaman sekarang..advance giler..kalah aku yang dah tua bangka ni..

frankly speaking..aku mase sekolah rendah..langsung xtahu or tak terdedah dengan mende2 mcm ni..ting 3 tu aku still lagi duk gedik2 main masak2..duk main polis senti...tapi budak2 zaman sekarang..ting 1 dah pandai dating..dah pandai bersayang2, bercumbu cumbuan..it's reality people!

solution die..kite sebagai kakak, abang or sesiapa saje..memang kene tegas dalam mende2 camni..aku kalu ngn adik2 aku..aku memang garang kalu bab2 mcmni..aku memang xsuke serious2..basically u can only see me serious when im trembling over exam paper or result exam(when my result so omg suck!)..or u can see me damn serious when i'm sleeping lol!!and lastly..aku serious..tragically..dalam perkara2 yang aku rasa betul dan harus diperbetulkan like this thing!

p/s: mencegah lebih baik dari beli ubat sebab ubat mahal(xtermasuk kene kencing lagik ngn bomoh bagai) dan kadang2.ubat tu xmampu pon nak ubati penyakit yang dah tahap kritikal!!renung-renungkanlah!:)
last but not least..nah untuk korang..just my silly smile ..exspecially tuk anon yg mulut xde insurance yang setia read my blog..muahhhahaha..

p/s/s: followers..nurul mintak maaf sgt2 kalu korang folow, nurul langsung xke blog korang..kadang2 nurul xsempat nk pergi dan tak terperasan coz nurul now tengah bz study tuk final..sehari cume satu jam je kat depan lappy..korang lepas follow please tinggal link kat komen or shoutbox..senang nurul click and pergi blog korang..coz kadang2 nurul nak click gmbar kat kotak follow tu die xde link la..xkuar link la..okey?nurul sayang korang:)

77 comments:

Paan Ovrtd said...

Pertamaaaaaxxx!!!!

Paan Ovrtd said...

Oh well, pasal adik kamu tu...mmm...cegah sebelum parah.

Shahrul Shaharuddin said...

Salam Nurul,
Nice post.. dan saya sgt setuju kalau sekarang kehiduoan dah terlalu 'selesa' sampai bebudak pon dah 'pandai' serba serbi.. especially sex.. hadoii~

yours
SH

lady XOXO said...

ahahah.. adik kamo ni lawak la dear.. ahaha.. tapi toi dear.. budak2 skang terlalu cerdik.. lepa hanya ikot aper yg lepa lihat atau dengar.. sbb tu kita sebagai yg tua kena jadi role model yg baik... hurmmm.. contoh, anak menakan saya.. p beli mancis nk isap rokok.. baru umur 4 tahun.. sbb dia tngok pak cik isap rokok.. dah tu dia beli mancis.. kamo tau dia wat aper.. dia p bakar tilam kat umah tok XO.. then KEBABOMMMMMMM umah tok XO terbakar seminggu sebelom RAYA.. cedeh2.. bila d tanya awat bakar umah tok.. dia hanya jawab.. ADIK NK ISAP ROKOK CAM PAK CIK... uwaaaaaaaa ... hurmmmm ... ehehhe..

takper dear.. u fokus utk final exam ok.. GOOD LUCK OK.. do ur best n make ur family proud.. XOXO

Roxy zai said...

hehehe..always bace ur blog..but never hoping for,'hye2 i'm reading ur blog,plz read my blog back!!"..hahhaa..i love ur writing dear..^__^

budak2 zaman skrg mcm makin hancus..takut pun ada!errrrrrrr~

zarifahmr said...

woo betul tu cik nurul. saya takde adik tapi risau gak dengan anak2 sedara yang makin membesar. diorang senang terdedah dengan macam2 perkara yang tak elok lah. haihh

Layla Zahara Isabelle said...

jrg tgk u snym nmpk gg. manis! :)
btw good luck 4 final ye dear..

~ As ~ said...

nurul, tu dress ke skirt? cantiknyaaaaa... nak!

mISs nIEyZa said...

sis...cntikla header 2...suke2.....

NADDY KZAMAN said...

haha ermm betul2 kene2 la pntau nurul..siyes urban adik nurul!

iamnerves said...

haha..xgune betul..rilek gile cakap

if sy kat situ...memang da kene lempang laju2..
*kecikan mate tanda serius*

chentamiera said...

hihi..biasa la..tv sekarang mmg banyak dialog yg xseswai kan..

gud luck 4 ur final ;)

chentamiera said...

hihi..biasa la..tv sekarang mmg banyak dialog yg xseswai kan..

gud luck 4 ur final ;)

Mata Pena Fadz said...

aha...btol2...kite kne sme2 pantau kegiatan budak2 zmn skrg ni...dowg lgi advance dri kite..bhya lau x dicegah dri awal....name adik bongsu nurul same jugak ngan name adik bongsu fadz...ekekekeh..:)

starzieti said...

budak darjah 1 pown da pandai melucah kot..haih ! cmne ntah nak cegah sume tuh sbb pengaroh kwn2 at skolah lg besar..huh !

Nurulbadiah Lai said...

paan: pertama mane komennye??hahaha,,yup2 mmg nk cegah coz adik sy tu giler aktif,,superduper..

sharul: indeed..budak2 sekarang xmcm zaman kite..serbe serbi depan mate je..click je dh jumpe

lady xoxo: Ya Allah dear..gilerr scarry..hahahaha..boleh plak..aduhai..bhye kn..

roxy: dear i mmg sellau bace ur blog..cume i mmg kdang2 xkomen..
love u dear

zarif: betul2..budak2 zaman sekarang mmg advance giler..takott dibuatnye

Izatie said...

Haha. Kelakar je adik you :) Budak2 zaman sekarang ni memang macam macam perangai. Advance dari kite lagi! Eh i suke lah u senyum nampak gigi. Comel sangat! ^_^

shima said...

budak budak skg sgt terpengaruh ngan media entertainment.so tayah ade tv,radio and etc kot untuk prevent.haha.

kalu tade media entertainment, i am dying.LOL

a.n.y.s.s said...

betul2. mainkan peranan kite sebagai kakak yg prihatin! :)

Nurulbadiah Lai said...

Layla: mmg i jarang senyum nmpak gigi coz i rase mcm xcntik..heheheh..i suke senyum xnmpak gigi coz perasan kiut..hehehe

as: tu skirt syg..nurul match kn die..tgok2 jadikk..

nieyza: thanks syg..muahhx

naddy: yup2 syg..dah 24 jam duk tgok movie..byak lah mnde yg die belajar..huhu

g0m0k9enDek said...

memang kena serius. seriuslah sebelum terlambat

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

thumb up for the good post! Seyes, lately budak2 darjah 1 pun dah reti ckp carut marut...advance sngt...naz tau benda ni lagi la tua bangka...masa upper 6, itu pun budak2 junior bagi tau...lagi terok kan? nampak sngt tak mature time skola..

tapi benda cengini perlu di pantau, spya budak2 ni tak melebihi batas...dahla nowdays benda camni byk btul kejadian2 pelik..so, kena pantau...

to adik nurul, kena buh cili/lada tu kat mulut...kena ajor mcm kita dlu. naz dlu, ckap bodo depan mak pun tak brani...sngat terjga...klu tak, kenala rasa perasa pedas giler lada cabai mak..huhu

Djev0jk@ said...

tul 2 nurul..by da way...luv ur blog so much...tgk2 la blog i yg so annoying 2...www.djevojks.blogspot.com

Djev0jk@ said...

tul 2 nurul..bdak2 skang lagi advance dr kite...dlu kite xtau pun sume bnd 2..huhuhu..anyway plz visit my blog yg sgt membosan kn 2 k....thnx dear....i luv ur blog so much..
http://djevojks.blogspot.com

rainbowskittle said...

errk budak skrg gila la main sebut2 MFUCKER. balik rumah nnt kena kasi basuh sikit otak itu adik haha
frh pon ta penah sebot ok. tulis je. haha

eiffel said...

yup..memg betol..budak skrg ni makin advence..bygkn kezen kte bwu umo 5taun..da sibok ckp sal cinta..pakwe-makwe.. -.-"

suka budak laki sbb kacakla..

camtaek kan!!! -.-"


nah..link kte

asilah afandi said...

lawa sgttt. you are so cute lawyer !

Farid said...

u go girl..betul2 apa yng u cakap..
u always come with the nice entry..smart!!love ur blog!

btw: i suke sgt tgok u smile nmpak gigi..cntik..:)kalau u smile xnmpak gigi..i pon suke..cute:)

zuk zuhaiza said...

teringin nak dress up pakai skirt macam tuh..tapi kalo sy pakai mcm kelakar je..heeee.


betol2..teknologi sekarang memang besar pengaruh kat budak2...umur 6 tahun dah pandai snap2 gambar yg tak patut..ish33

Anonymous said...

betul2..adik aku bile aku marah2..boleh die pergi cakap shut the fuck off!
terus aku pelempang.
ambik kau.hahah
nice entry

crayon said...

mana mohd firdaus? mai nak cubit pipi dia mai!! celupaq sangat neh!! haiih!

saya_smart said...

awk!!mesti xprasan sy msg ni kn?huhuh..sy dh bgn!!nk g klas..nnt msg sy k..rinduuu awk sgt!!

MyzaAli said...

bdk baru 5 tahun, dah pandai ckp mampus ar..huii..sabo je laa...nk cili kang ank org..

ni bljar dr org yg lebih tua kan..so, kita pun kne la jaga mulut kita..

babab adik sis tu..hamboi2!

mightymie said...

zaman serba moden mcm2 ade... kebaikan mahupun keburukan emmm

auny said...

hehehe. biase ah tu kak. budak2. baik buruk pun semua pengaruh media kan..
huu ^^ gud luck final :)

$h@h_Izn@n said...

bagus tol adek kmu...kih3 bertindak mngikut arahan kui3...

mungkin ada someone yg leh pantau pe yg adik2 kita lihat dan belajar..:)

cik EPAL said...

aihh budak budak zaman sekarang dah advance dah ea.


nak tanya . motherfucker tu apa?? lalalala~

BLADE EDGE said...

salam nurul...


eeeiiii...apa carut2 niiii?? nak kene rotan budak tu...

meh sini..rotan kang!!

hehehe... :-DDDDDDDD

BLADE EDGE

shahrul said...

betul betul. budak2x tak patut didedah kan dengan benda2 x elok. nanti bawak sampai ke besar. ish3

Jack said...

nurul cantik.!
tp garang..takot....

:~:Budak Degil :~: said...

haha..skng ni movie2 omputih suke bebeno nyebot bende2 gitu..tak molek sugguh..

GiLer PurpLe said...

..btOwl 2 akak,,zaman skunk neyh budak2 da expert gler2 ah..x mcm zmn dluw2..erm agaks menakOwtkan gak tgk budak2 skunk..sal lifestyle dOwng Pown da agaks keterlaluan..

--> gud Luck in yOr final exam oke..(",)

AM SYA said...

skirt tuh!!

mengingtkn sya kt lagu neva say gudbye~

video joget2 ngn nurul :)

Emilia Emira said...

hahaha bece ur conv with ur brother reminds me of my home..
terengganu ek?huhu
bdk2 skrg mmg sgt cpt terpengaruh kan..hoho^^,

Emilia Emira said...

hahaha bece ur conv with ur brother reminds me of my home..
terengganu ek?huhu
bdk2 skrg mmg sgt cpt terpengaruh kan..hoho^^,

sw33tdarling.com said...

nurul ni orang ganu ke dik..? cakap mung mung ni.. hehehehe

sab said...

hey. kali ni nak legging yg kat header tuh. :)

Loyar Lawa said...

hahhahaha adeii lawak pong ader.. macam2...huhu

Khumaera Ismail said...

pengaruh tv lagi kuar dr pa&ma..huhu~takut seyh..

Phat said...

bende2 x elok mmg senang bdk2 nak terpengaruh sama ada sengaja atau x

/Dayah//Nurul/ said...

adik tu cpt sgt tepengaruh. lempang dia kalo buat lg, hihi. study bebaik k

cEro said...

kalo tu adik aku, aku dh sumbat mulut dengan siku..
hahah

Anonymous said...

aku dah jatuhh chenta sama kau!!!tolong gua..gua dah angau sama ini minah.
bijak pandai, tulis pon cool sgt..
senyum adeh!!

-si pemintak tolong-

Miza Yusof said...

lawaklah. budak-budak zaman sekarang. hehe. good luck for your final :)

Cik Akma said...

hye nurul, duk kat tganu eh? kat mane tu? :)

CT said...

Agreed with u.. budak2 skrg mmg makin 'cantik' bahasanya.. dh banyak sgt pengaruh... not only from muvi, but also from their family.. so, pantaula bahasa kita supaya adik2 @ anak2 kita nti x terpengaruh dgn budaya yg x elok ni...

p/s: pasni singgah my blog ye.. http://ctsweet111.blogspot.com
http://ctscollections.blogspot.com

Thanks.. ^^

ENCIK TIKUS MALAS NAK LOGIN said...

ada perkataan masturbate dalam entry nie ? gilaa laaa ;O

haha, btw tetibe teringat satu cerita pasal adik nanti tikuss cerita dekat blog, keh keh keh

*nurul kuat tido yeaa ? bhehehe

^,^

zalizalu said...

pengaruh media massa... haishh...
susah nk kawal budak2 zaman skang...
teknologi dimana2

Anonymous said...

=)

alexa yussida said...

muvie skrg bnyk sgt merepek..ishk..

all the best taw!!

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahahaa... tergelak Fikk baca entry Akak Nurul ni...

*Ehh! Boleh panggil akak ker?!
Ngeeehehehee...

Budak-budak zaman sekarang kalo tak dibendung dengan anasir² negatif ni memang jadik kaw-kaw advance arr dier...

Dalam kes ni, nasib baik akak Nurul cepat² bagi warning sama Firdaus hehehee...

faradeeba said...

i tk suke dgr pkataan babi yng digunakan untuk mncarut.
dun know la.
mrh amat bila org ckp cmtuh.
hohohoho
;D

Syima Emi said...

budak2 sekrg kan makin advance kan... tak sama zaman kita dulu2... kita kena selalu pantau tengok ape yg dorg selalu buat esp handphone dorang.... haishhh.. pelik2 je ada...hehehe...

P.S: good luck for ur final exam nurul.

Razif Radzi said...

Ini amat membimbangkan saya.
Masa depan dilihat pada kanak-kanak zaman ini..Jadi jika begini keadaannya,bagaimana agaknya tamadun bangsa melayu 20tahun lagi?

Arizakiah said...

Mummy pun ada anak sebaya adik nurul tu...Risau betul...
Suka tengok nurul dressing...

ZACK ENTRY said...

adik tak berani nak kuar perkataan mcmtu tu sebab dia taw abang dia "baik"..hehe



gud luck exam..=)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

heheh, zama pun pnah marah adik zama sbut 'shit' n 'babi' . die blaja kat sekolah. bdk2 zaman skarang hebat btul

atok said...

pengaruh movie mmg kuat oh huh

Anonymous said...

movie mmg camtu..
pengaruh kuat sgt.

nurul cantik:)

Enna Banana said...

btw i'mfollowing u dear :)

. perempuan sewel . said...

haha. sila pegik pukul adex kamu.
haha..

Mimi Saidi said...

adek, mulut mung ni ganah la.hehehe

hiro said...

jgn suh bc blog gua.nnt rosak akhlak.hheee

Rebelle Me said...

nurul oh nurul..
adik-adik zaman sekarang ni memang begitu..
tak ke? hihihi
cegah oh cegah!
(:

Saya said...

I looove you Nurul Badiah Lai!(saya perempuan tau ehem)

Baru jumpa blog ni dan dah habis baca dari first post :)

ASaDa RyutaRo said...

yeah! sangat betul.. orang dewasa (mak, ayah, kakak, abang) patut pantau apa yang adik2 tu buat. supaya nanti takde la dah teruk baru nak perbetulkan.

bak kata pepatah, melentur buluh, biarlah dari rebungnya. tapi jangan lah lentur over sangat, nanti patah rebung itu.. hihi =P

meaw said...

lawak la adek akak ;)