11 January 2012

dear haters

dear haters..
(who i absolutely adore...)

setiapkali you mengkritik..mencaci..melukai hati..menghentam..menghina.and everytime you talk bad things about me..yeah..I hear you. But I choose not to listen..

i hope everytime u see my mistakes..u can see your own too..

maybe dengan bercakap tentang seseorang..menghina dan mengkritik seseorang boleh membahagiakan kamu..so go on.Shoot me with your words. Kill me with your hatefulness..
with that..i hope you can sleep better at night..
and you can live your life happily after you make someone hurt..Ameen Ya Rabbal Alamin..

so haters.im not your friend nor your enemy..It isnt worth it..


.

i just live my life..hope you too..get your own life..

take care haters..

46 comments:

oshin said...

saba ek kak nurul :) akak cantek sebab tuh dye jeles . biar kan dye :)

AMALINA YA'AKUB said...

haters wujud sebab diorg dengki tu ja...
haters was born to be hate but we was born to be love... hahhaa

Nizam Ijam said...

sabo jer r...hu2

CSI said...

ya...get our own life!..=D,,,

nishaicha said...

hehehehee.....bese lah sis, cm2 mnusia skng..xleh tgk org lbh sket dri die so mula nk jdi kekurngan smpai lupe dri sndri bkn pfect sgt pon

I am Stalker said...

Hi..Stalker tak semestinya membenci..ada yang stalk awak maybe sebab suka kat awak.. tapi segan nak tegur..huhu

Anyway good luck in your life, hopefully u selalu bahagia di samping orang tersyang.. Jangan layan sangat orang yang benci awak..nanti mereka lagi suka.. hehe..k

cik wanie Lovela (CWL) said...

kak long ...i always love u

Arra Ahmad said...

just live ur life..
haters ada dimana2..tabahkan hati..teruskan melangkah..:)

Tina Othman said...

haters yang sentiasa mencari kesilapan org

mary ann ;) said...

pekakkan telinga and go on with ur life dear. ;)

haters hate u because they can't be like u. ignoring them is the best solutions.

Anis's Journal said...

kak, pedulikan je diorang ni.. duk caci maki pun, tak luak pun duit kite even 50 sen.

umie naziera said...

biarla apa pandangan org terhadap kita,yunk pnting adalah pandangan kita terhdap diri sendiri..tu lagi penting!!

Mila Ahmad said...

strong enough my friend! ^_____^

semutmerah said...

just be strong as you can, sista :)

tak semua benda kita buat orang suka kan. just be true who you are :)

they might jealous with you. living ur life as happy you can. caiyookk.

ilysm :)

shiema sufian said...

semua orang akan membenci kita dan hanya kita yang akan menyayangi diri kita. sabar ye awak (: abaikan je diorg.

kueh bakar said...

'i hear u but i choose not to listen'

miss laywer.
u hear.
u listen.
and
u react back.

;P

pinkcokolat said...

kak nurul... haters tu wujud sebab dye x ada ape yang kak ada... :)

SYARIFF HAIKAL said...

jadilah diri kamu badiah..biarkan mereka yg mencaci..mereka x kan pernah puas dan moga satu hari nanti kesedaran adkan dtg..

beLLa said...

kakek lawyer y cun! kte takkan pernah puaskan aty semua org. sabor jela yea ^_^

Iffika | Ruslan said...

berdiam diri adalah lebih baik :))
kak nurul tabahkan hati okayy .

Alia Rahmat said...

bangga dengan semangat kakak :)

Azwan@Mr Money said...

"mmg x lawa pun. aku pun heran bakpe ramai sgt duk adore ke mu. mu biasa je aku rasa. even time skoloh dlu pon xdop r rmai org tgila2 ke mu. cuma se je r aku akui. mu kulit putih. tp kulit putih x semstinya lawo pon. well, bile dh msuk dlm blog, haruslah publish gmbr2 hok pkai mekap kan. gmbar2 edit. so that's why jadi napok lawo. oppss silap. bye. haruslah kan supaya napok laawo gituuuu. mu boleh r perdaya org hok x kenal mu personally, tp tidak org2 kampung mu or org2 pernah sekelas nge mu weyyy."

Hahaha.... nie mesti budok se skoloh dulu kan. adahal ye frust kot sebab ye kenang ke Nurul tapi Nurul wat dok care. Pahtu ye panas ar. hahha... klakor nye la... dok brahi ke org tapi singgoh macam bace blog orang. Sumbak molek budok nie. :)

Gua said...

siapalah yang benci u ni? abaikan jela k. live ur life as usual. :)

Izzul Amir said...

haters gonna hate. Nabi pon ada yg nak bunuh. sabor jeler

Anonymous said...

akak nurul kenapa? sorry kalau2 saya ada menyakitkan hati akak nurul. sorry . aka shantek.. biarkan haters... u have ur beauty life. go on with it dear

Eyfa Zalifa said...

thats the best answer for the haters..and as usual,u look gorgeous sis :)

delarocha said...

words never let someone down

ainraus said...

haters made you famous. ;)
smile dear.

cik najihah said...

dear sis..i love the way u handle ur haters. cool je.
keep it on :)

Amirul Aizal said...

first. Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.
MLK

Anonymous said...

asyik post pasal ni je kak..

♥AienNajwa♥ said...

Terbaek..!!!!..for u haters, menkritik menghentam merendahkan, hope u get ur own life..yang tersangat bahagia tu kaaaaaaannnnn..y mcmniy, (^__________________^)..ngehehehe ! ~

hope u better strong sis ! ~

Cik anon alahaiiii cik anooon.....

aziey nasrudin said...

kak nurul, xde lg ke dress cantik2 nk let go? huhu

Roseputih Zumie said...

sape lah yg benci kak nurul ni.. aishh.. tk pham btol.. btw, keep strong k k.nurul.. love you..

Penjual Reflesia™ said...

ignore orang macam tu.. buang karan je akak.. hikhik.. dah pernah kene, dengan budak opis lagi. lagi la darah naek setinggi2 alam.. hihihi =.= smile always dear...

Nadiah Zamran said...

just ignore them la kak nurul :)

aidillah HAIMI said...

Tidak, Sapa yang mencaci tu. Tak patut. Mesti dia nak jadi macam kak nurul. tapi tak boleh, ahh bia la org macam tu.

Anonymous said...

sy ada jual secara online
bole dtg visit website sy

www.1malaysiastore.com.my

harap bg sokongan supaya bisnes sy boleh maju
thanks

Faieza Maddaru said...

kenapalah...ade owg mcm tu ek, dilayan betebiat...x layan x henti2 nk menghina..

yanglagi jahanam kalau saja nk gunakan blog org len tuk mengiha...nyaris x salah faham...

http://faiezamaddaru.blogspot.com/2012/01/lain-yang-makan-nangka-lain-yang-kena.html.

ChiLaBaey's Spot said...

Jangan peduli dengan kata2 penghuni neraka.... Senyum selalu macam selalu... Itu lebih baik... :)

Fifi fairuzeen said...

HAI KAKAK NURUL .

I HAVE NO WORD TO SAY ABOUT THAT BTW I WANT TO YOU KNOW I LOVE YOU , I LIKE YOU . BECAUSE YOU AS MY INSPIRATION TO SPEAK ENGLISH . HIHIHI :)


SORRY . IM NOT GOOD ENOUGH TO SPEAKING VERY WELL . :)

THANKS YOU KAKAK !

lisa said...

be strong akak, let them live in their own fantasy life :)

LittleGurl said...

manusia memang mcmtu kak. tak kan sama dgn cara hidup kita. malah for me they are too worse sbb suka berfikiran negatif dan berburuk sgka pada org lain. cantik dikeji, buruk dihina. see? mereka tak pernah bersyukur dgn apa saja. apa yg mereka pandang, semuanya tak baik, padahal yg baik pn nampak xbaik. ada sj tak kena dan sentiasa mncari kesilapan kita. mereka hnya ingin menjatuhkan kita. but don't worry, kita lagi kuat kan?

sis, just like i said before, just be strong! ;)) i love you

Teratak Zaffendi said...

melatih you jadik lebih tough as a lawyer-to-be..

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

ignore the haters. we loves you :)

FizaMustafa said...

ignore je la. kalau diikutkan orang yang macamtu tak ke depan la kita.