16 January 2012

when someone just reply "K" to your text msg!!!

Assalamualaikum..


rasa macam nak makan orang tak bila korang tengah ada satu perbincangan yang maha serius..then korang texted something with some amount of thought in it..then orang tu just reply "K"..or lol!omg!idk(i dunt know) so on and so forth!!

bila korang memang benar2 berada dalam situasi urgent..serius..memerlukan jawapan..memerlukan sokongan..then bila korang sms kat orang tu..berjela2 korang sms macam skrip filem..punyelah ber-paragraph2..pastu org tu just reply.."k"..memang korang akan rasa macam exzos motor..berasap asap!!mesti korang akan wondering kn..ni nak marah aku ke?tak nak layan aku ke?aku ade cakap salah ke??bla bla bla..kepala yg serabut bertambah2 serabut kn???

aku lak..memang blacklist la sapa yang reply mcm tu kat aku bila aku betul2 tengah serius..sumpah aku blacklist awal2..(unless dalam situasi2 urgent mcm..wei..aku dah kat bawah..then org tu just reply "k"..it can be acceptable.)

kalau ngn yang tersayang lak..kalau aku tengah2 merajuk ke..then aku punyelah karang cerpen yang panjang2 dekat hp then send dengan harapan akan dipujuk..then dia just reply..um..or k..or tanda smiley yang de jelir tu..memang aku rasa nak sumpah dia jadik katak je..and for sure..aku memang tarik muka and tak kan mengalah..and padan muke dia..konfum kena double pujuk aku..(with evil face)

wei.tapi betul lah..sometimes macam agak rude tau kalau reply msg camtu..sebab kalau kena dekat kite..bila kite tengah serius..tengah memerlukan perhatian..memang terasa jugak lah kn seposen..rasa macam kite ni menganggu je..rasa macam melukuk ditepi gantang!!wahh!!peribahasa tu..

sama la jugak bila ade orang msg kite and kite mmg tak nak layan like
"will u be my FRIEND?"will u coming??am sorry"..then kite just reply K..Trust me,its hurting tau...
apa salahnye reply panjang sikit..at least "ok awk"..tak de lah orang tu terasa sangat kn..

for me lah kan..daripada just reply with that annoying text..better for u not to reply at all..personally..i always hated sending a serious text or long message just to get a "k" in response..baik tak payah reply terus..tak de la sakit hati kn..at least aku fikir positif..dia busy..tak de kredit ke..daripada balas pendek nak mapus macam tu, rasa macam orang yang kena buang daerah plak..mentang2 lah kite ni bukan vip kepada orang tu kn..

so guys..balas lah panjang sikit..bukan meninggal dunia pon balas msg panjang sikit kn..

okey..
cut the crap..
btw..
the competition dekat adorable muslimah still open for all..
click here for more detail ya..join la kawan2..
AM LOVES BLOGS COMPETITION

terima kasih kerana membaca ya!

56 comments:

ibuhebat said...

yup. memang sakit hati. huhu...

zuk zuhaiza said...

k sis nurul badiah
huhu
annoying tak?

Jia Nur Fizza said...

FOR ME "K" SOUNDS LIKE NOT SERIOUS.take something easy..grr...but those wHo got that kind of reply will feel UNEASY...at the other side..(positive thinking)hehe perhaps due to any problem appear...MAYB KAT RESTROOM KE..or whatsoever lah..kalo reply alrite ke orait okay ke thanks ke...rasa macam dihargai jugak...i really take it serious especially abt this matter...=)

bannie said...

huhu..my bf kalau tgh moody suka reply mcm tu...erhggg tak suka kan!
heeee....
visit me http://fanialulaby.blogspot.com

ieyka dinda said...

tensen bila sidia reply 'k' gak..memang sentap kot..kita beria citer boleh tuh je dia reply..nasib lepastuh dia paham kita jadik sentap..kalau tak paham gak dabel sentap la..hehe

Phat said...

nurul betul tu x salah jawab panjang sikit kan..phat x penah reply msg orang dengan "k" at least 'ok' hehehe

myra abdullah said...

mmg really annoying..
if then,she's reply just kidding its can be acceptable.but not...
mmg nmpak sgt die tu jenis ambik lewa..
mmg tak layan dah kalo mmber cmtu..huuuu

Eyfa Zalifa said...

i sure have gone through..mmg annoying kan..aplaha..org bls smpai type 2 sms,dia just tulis..k or ok..thats all..hurm..apalah..apapun,sabar k:)

nazirah said...

aah la sis.. siyez cukup nyampah bile orang reply cmtu . kte pnye la ckp pnjg tp die bls k. je mmg skt ati la kan.. huhu cuz kte sndiri pun tak penah nak wat cmtu kat org.. aih entahla mgkn da mls sgt kot nak menaip Ok.. huhu

oshin-jamel said...

kan..membazir kredit aje juz nk blk "k"..x suke jugakkk..

Fa-zlyn said...

sangat geram kalau someone reply okey or k jer. huhu. macam tak dihargai langsung.;(

AMALINA said...

haha XD yep2.. setuju...

cik violet said...

kadang2 mls taip la..hehe

fa said...

betul2.. kadang2 tu cara sesetengah org yg reply msg kita buat kita makin sakit hati~

"k" "k" "k" kkkkkkk... mmg geram sgt2 kot~ lps tu balas semula msg org tu dgn perkataan "l" "m" "n" "o".. pilih je mana.. haha ^^V

hayyatiey said...

hah ! kita sokong 100% kak :)

♥AienNajwa♥ said...

huh..sangat kejam okey if sesiape reply mesej i mcm tu..rase nak hentak kepale dier kat dinding pown ade..yah !!! bla bla bla n bla rase mcm dier marah kat kiter..annoying kowt..nak spent kredit pown agak2 ler kan..1 page tak berbaloi just reply "k"..sangat2 nonsense..

Diyana Abd Rahman said...

betul betul. org yg balas pendek2 ni, macam nak bagi makan kaki je rasanya. saborr jela~

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

haha~ penah jgk dpt msg ringkas gile camtu. tapi nak wat camne..accept aje la.huhu~

abby said...

betul tu, sgt annoying & hurting kan, esp ppl close to us.. tapi kalau bos ka, maybe sbb dia bz sgt kot x sempat nak sms pjg2..

nuha donut... ;D said...

sye pon pena mngalami cmtuh.. time uh rase happy gler sbb dpt mcg yg trsyg.. mcg2 tbe2 dier balas "k" .. lau dier ader dpan mate ase nk lmpang dier laju2 pon ader gk.. huhu

faa.rosli said...

penat kan? rase nak hempas je tepon org tu. hihi

Mila Ahmad said...

annoying giler kan ?

Wahidah said...

salam nurul..btol lah..irritating gle bile dpt msg gitu...

aperpun..nice entry..:))

Nur Aischa said...

sama dgn aisyah, paling tak suka bila ada cuma reply 'k' je. sedangkan kita dah penat2 type pnjg. hmm

cik wanie Lovela (CWL) said...

COPY AYAT first like2

alexa yussida said...

hurm k..hehe :p

saya anggap k mcm die tgh mls nk layan,so mmg akan bengang kalau org2 tersayang reply cmtuh..kalau kawan x rapat sgt xkesa,lantakla die nk rply ape..hehe..agree with u :)

Hanis Shuhada said...

Yeah, sokong !! hehe :)

miss kinah said...

funny... hehehe. tp mmg mnyakitkan hati pun...
kdg tu pnuyelah taknk bazir kredit for user celcom, dye pi buat request share kredit untuk reply 'k' tuh.

RQ RM1 K .. mcm tu pon boleh..adoyai..hehehe

B33HA LoV4to said...

ahakz! pnh buat entry ni dulu..geram kot org bls "k" je...lempang laju2..

aku punya suka said...

hahahah!!tahu xpe!!!mmg magak bangsat ar sapa yg reply gini..bengang kot !

sea_lavender said...

mmg cm nk ngamuk je~ ngeee..

Didiey Fadhilah Ramli said...

selalu kalau merajuk dengan boyfren, type, "kthanksbye," Lepastu boyfren reply, "sayang, awak tak belajar type space ke?" Terus tak jadi merajuk. Hmphh!

♥ MS ♥ said...

sapa tak berasap! konfem lah, bengang.benci.menyampah! ish. org tu jenis malas nak menaip mesej takpun tak reti mengeja. HAHA

Iffika | Ruslan said...

same goes to me .

memang menyampah punn kalau ada yang reply macamtu urghh mesti dia bajet busy macam menteri -..-

Etong said...

hehe mmg kadang2 marah kena bls mcmtu. tp kadang2 ada org mmg dia bls msg mcmtu ja. mcm makcik n pakcik etg. asal msg mmg jawapan mcmtu. so etong mcm sdh biasakan diri. hehe

BLADE EDGE said...

hahaha :-D pernah jugak terkene mcm tu..mmg jem la kpala otak ni. penat jer tulis pjg2...

QieyLa EisaBeLLa said...

saye pown bengang bile jady mcm tuh...geram....geram...tp saba je lahhh.... =)

missNick said...

hehehe btul tu....rasa mcm kita yg terhegeh2 nk msg dia....

asiah_najihah said...

hehe..betol sis..memang sangat stress,,asiah sgt xsuke huruf K..haha

zety said...

i kadang kadang kene macam u jugak.grr

Amna.Qadeeja said...

kan? mmg rse nk terajang laju2. bkn main kt taip pnjg2, dye juz reply 'k'? agak kuang ajar di situ. serius menyampah manusia camtu grr

NuruL SyuhadaH said...

ayah kite salu bls msg gitu. penat taip pjg tu je yg die bls >.<

❤ eyeme ❤ said...

haha..setuju abes..hati ni sakit mcm kena cucuk dgn garpu..dgn harapan nk tikam je org tu dgn pisau..

beLLa said...

just like my sister. kte punyela taep panjang tanya itu ini dengan harapan dia jawablah semuakan. then know what, she just reply, 'okok'. puuffffttt -.-

A'ishah Kamaludin said...

First time singgah sini, terus follow.

Like your style and persetankan ur haters tu. jeles agaknya

hehs

Salam kenal

Anonymous said...

dah tu, kalau ada msg tetiba 'nanti kita pergi lunch yer'.. aku rasa reply yg terbaek adlh 'ok' atau jus 'k' shja. xkan nak kena reply, 'ok, nanti kita pergi lunch sama2 yer'. mcm gila jer.. x mati pon wey kalau x balas panjang. merapu lah kau badiah. bosan aku! selalu entry kau ni ciplak idea org lain. what a lame.

Nurulbadiah Lai said...

hey everybody...
thanks for de comment..

to my lovely anonymous..

please read it carefully my entry before commenting..kesian nampak sgt kau budoh syg..kehkehkeh...

i said it..a serious conversation okey..not something like u said tuu okey..

btw honey..
i know that u hate me..
then why you are here..
suke je comment kn..pastu tak letak nama..pastu ckp camtu lak..
kata kite ciplak idea la..

balas "k" tu satu idea ke syg??bukankah bnde tu berlaku everyday..

darling..i dont wanna against u..but..if u are stupid..dont prove it to me..u make me laugh..

**kejam tak aku???

bye..

Anonymous said...

the way u replying the comment nampak sgt menunjukkan kebangangan kau. what a lame

Nurulbadiah Lai said...

to anon:
owh rajinnye dtg lagi and lagi..

memang..
haruslah bangge..

lame pon lame la..
kau dtg jugak..

:)

Nurulbadiah Lai said...

and aku berbangga kau dtg sini..:))

the same person komen entry apa pon dgn cara yg sama..

what a lame!!hahaha

Ms Fai said...

off course la sgt3 sakit ati... org yg mcm ni lebih pentingkn diri jer sebenarnya. baik x payah balas langsung. huhu... emo pulak tgh2 hari ni...

Orked said...

BETUL2X...SGT SAKIT HATI...RASE MCM KENA REJECT JER...HAHAHA...PE SLHNYER BLS PNJG SKET, BARU WORTH DENGAN KREDIT SATU SEN TUK 1 MSG, NI SATU PERKATAAN JER...LGSUNG BERBALOI...SUMTIMES, LAU ORG BLS MCM TUH MMG KITE BUKAN DLM CHECKLIST ORG YG DIA CARING, SEYESLY...OUCCHH..SENTAP...

Anonymous said...

itu pun jadi issue kau nih bADIAH..kau dh abis idea ke wei, smp bende cmtu pn nk jd issue..ni lah dia bakal lawyer pasan baguih.

~Nana BamBam~ said...

kalau die balas 'K'


kita pon balas la balik 'k' jugak..

ego sikit..haha

nouveaucloset said...

Salam sis cantik!
Jum sertai giveaway by NC ^_^
manelah tau rezeki akak :)

http://nouveaucloset.blogspot.com/2012/01/giveaway-by-nouveau-closet.html

Anonymous said...

I give rise to look on behalf of such a article on behalf of a sustained era, credit a percentage.