31 January 2012

In love dengan kawan sendiri?

i seen a lot of people kat luar sana yang terjatuh cinta dekat bestfriend kn?
memang tak dinafikan bile kite berkawan baek dengan berlainan jantina ..perasaan tersuka tu mudah hadir..nak nak bff kite tu jenis caring..lawa siot or hensem nak mampus..lagi lah cepat mencair macam gule..

i have no wonder that much sebab memang bile there is someone knows u so much more than u do..always there for you..listening and understands u more than anyone could..it is possible to fall for them..sometimes memang kite suke menafikan yang kite dah jatuh cinta kat kawan kite..tapi sebenarnya perasaan tu lah yang menggila giler bermain di kotak pikiran..

dont be surprised yang ada antara kite yang suffer for years.just kerana dia mencintai bestfriend dia sedangkan bff dia tu tak tahu menahu langsung..or tidak pernah memperdulikannya..

to me la..baek terjatuh cinta pada stranger or orang yang just so-so je sebab perasaan tu akan cepat hilang and tak membunuh dengan kejam sangat..
but if kite mencintai kawan kite..suffer tu biasanya berpanjangan sebab setiap hari akan mengadap muke dia..and lagi lah heavy kalau bff kite tu dah ade pakwe/makwe..and each time bff kite tu cerite kat kite tentang gf/bf dia..mengadu, memuji..mesti kite rase sakit yang sangat2 menyengat..rasa macam nak bagi penampor laju2 tapi sabor jelah..pretending to be cool and pretending lol!lol! konun2 gagah la hati tu..

masalahnya,kite mencintai kawan kite yang tak mencintai kite..masalah besar seperti itu jangan diambil ringan sahaja!!tau tak kenapa?sebab bile kite suka or cinta kat kawan ni..dia macam kite kena magik or ilmu hitam hahaha(over giler pepatah)..

tapi kan memang betul sebab sakitnya rasa mencintai dia yang tak mencintai kite apatah lagi orang yang kite cintai itu mencintai makhluk lain dan makhluk yang mencintai orang lain itu adalah bff kite yang kite cintai!(dont jugde this beautiful "ayat" if u do not know about the art haha)

orang kate kalau kite mencintai seseorang tu..pergi gtau on their face kuat2 supaya dia tahu..walaubagaimanapun(haha),aku rase perasaan sakit tu tripple bai bile kawan kite tu reject kite uncooked-uncooked (mentah-mentah lol)then lepas tu..dia ignore kite and buat derk je..memang time tu muke kite rasa macam pantat kuali sebab bengang..malu..rase bodoh pon ade..and lastly kite pon terpikir..kalau jadik macam ni..baek tak yah gtau ..just keep it secret sampai badan tinggal tulang..

so bagi aku..jatuh cinta kat kawan sendiri tu normal..tapi jgn kite biarkan benda tu control kite..and tak salah kalau kite nak honest ngn dia..tapi before that..tengok dulu hint dia..kalau dia pon macam suke kat kite jugak..just tell them..

but big no if our bff tu..dah ade pasangan..or memang langsung tak nampak suka kat kite..sebab kadang2 dengan berterus terang..things will get worse..and lastly u lose that special relationship that means so much to you!!

kan korang??

DSC08428

the day when i got fever..
and my best friend ever(snow white) accompany me for the whole day..
no kidding yaw this pic really candid one..snap by my youngest bro..

and my snow white had the same prob when he fall in love with a SHE from sebelah rumah but that SHE dah ade suami lalala..

honey now i know your feeling haha!

THANKS FOR READING THIS

48 comments:

B33HA LoV4to said...

kucing comey........

cikazureen said...

hahaha. pernah jadi macam ni. siap bagitau. but then terus jadi tak berapa rapat. menyesal pun tak guna. sekarang masing-masing dah bertunang. doakan yang terbaik jela.

anyway, sis, demam pun cantik lagi. :)))

cikazureen.blogspot.com

tomatokering :) said...

setakat ni tak penah lagi la.. ihihih, tapi for sure LOVE is hurt . :)

nuruashia ♥ said...

mak aihhhh pity u sys..!!
tp seyes mcm Cinderella :)

hmmm..nuru penah jth cnta ngn BFF sndiri :')

EyqaLuvender said...

i've experienced this feeling...
saket,saket sgt lg2 ble tgk die dgn gurl laen...
luckily,p'saan tu hilang lama kelamaan...time heals...=]

nadya said...

alahai!!!!! comelnya kak nurul...dan snow white tuh!! geram2!! rasa cm nk cubit2....

Peraih udang dari Zimbabwe said...

That's so sweet! :-)

adib said...

huhu...ok ..nice pic..

Eyfa Zalifa said...

yeah..but in my opinion,x best jatuh hati kat bff kita...bila dia puji org lain,kita terasa sgt kan...dont hve experience:)haha..x pernah kan nak cintan-cintun ngn bff..apapun,nice entry...and u look like a sleeping beauty lah kak badiah :P haha

Ieyqa Adam said...

kak nurul memang comell. :)

Anonymous said...

sy suka tengok kak nurul,cantik sangat..
your beauty give me calmness

grawwrbabe. said...

Kakak... im feel it now n i dont know when it gonna stop.. Seksa nya tak tahu nak kate mcm ne. Diri sendiri dah tahu die xnk kita tapi untuk membuang perasaan tue mengambil masa.. berteman air mata je memandangkan tiada siapa yang mampu memahami diri ini kak.. :")

lisa said...

setuju. mmg sedih & sakit bila kita cintakn org yg x cintakn kita.. eh gambar tu mcm betul2 snow white la :D

Akim Iqbal said...

Sebijik cerita kawan aku. Huhuhu. Aku terus nak kawen lepas baca entri ni. Siyes takdak kena mengena..

biela bell said...

betul tu..setuju..rasa baik terjatuh cinta dengan org yg kita tak kenal berbanding dengan kwn sndiri..mmg susah nak hadap..huhu..pokok pangkal, pndai2 lah control diri sendiri..tp klu 2-2 pun mcm on..xde mslah lah kan..haha

ChiakiHidayah said...

comelnye bersame kekucing...

QieyLa EisaBeLLa said...

100% I support entry nie...hehehe

Miss Kira said...

yup..fallin for ur own bestfrenz is not cool...the pain..urghh.. T.T

.fariizza. said...

susah. kalau bahagia tak pa. kalau putus di tgh jalan, friendship pun mungkin putus.

zuk zuhaiza said...

tak pernah g jatuh cinta dgn kawan sedniri. tp sebenarnye boleh elak kan?

Iffika | Ruslan said...

comel laa gambarr tu HAHA kucing pun nak teman jugakk <3

btw , pernah jatuh cinta kat bff tapi tak lama XD

kaioax said...
This comment has been removed by the author.
umie naziera said...

alahai sweetnyer your cats teman time tidoo...

muhd afiq said...

trjadi dlm hidup sya skrang..tpi bkn sya..=)

sYiRa LoKMaN said...

comel nye kaka.. :D

Rara Farah said...

tak pernah lagi ade feelings dengan member sendirik.payah jugak kan sis kalau kite berkaseh2 dgn dye,then bile break,tak blh nak jadi kawan balik.better jadi kawan jelah...

*comey ngat sis tido...hehehe...

Hamizah Binti Zulkifli said...

wah..best jek tajuk..tertarik nk baca.because sy sndri dh alaminya..hehehe...sy suke kt laki tu..tp laki tu suke dkt best fren saya gk..tapi best fren tu dh suke kt someone yg sy penah kenalkan.tp sy kenalkan b4 tau laki yg sy suke tu suke dkt best fren sy tu.haih?mcm complicated jek?ahhaa...by the way laki tu tolak saya and best fren sy tu lak tolak laki tu...and now sy dgn laki yg sy suke tu still baik...sbb sy xrse penolakan tu satu pengakhiran tp 1 permulaan...n now sy brkwn baik dgn laki yg sy suke...with no problem.yg sy risau..die lak dh mule rapat dgn sy.huhu...ayat2nyer bila sms agk merisaukan.huhu..

ape2 pn nice entry.ehhee..=)

Anonymous said...

pernah and rasa sakit sgt2

Eyriqazz said...

teringat kat first lovee....

p/s :gambar comel...siapa tu?

Orked Cleopatra said...

I DONT EVEN KNOW IS HE MY BFF OR NOT...BUT I DO CARE BOUT HIM, N HOPE DAT WE CAN JUST BE A BFF, BUT AT THE END I FALL IN LOVE WITH HIM, WE JUST FRIEND....AS..NTAH..X TAU NK CKP CMNE....PENING RASE...

P/S: LOVE IS CRAZY...N ME BLIND IN DIS WORLD...

Hidayah Maznan said...

Comelnye pic! sleeping beauty :))

Nur Aischa said...

ya allah, entri ni sama dgn apa yg aisyah lalui selama ni, betul ! 4 tahun dia sanggup tunggu saya, dan lastly.alhamdulillah. dia terus terang dgn saya. haish like beribu2 kali utk entri ni ya sis!! :D

Myrasyazmira said...

akak sweet..
jenguk2 blog titee..
tunjuk ajar mana yang terkurang ye.. :)

myra
myrasyazmira.blogspot.com

smy said...

comelnye...sgt sgt.....cm gmbr tpu....

onie said...

oh cinta,dimanakah cinta sejati ku...

nur amalina athman said...

kucing comel mcm tuan dia..

entry kak nurul sntiasa bagus..hehe..:)

Ain Dzaya said...

tak kesah la cinta tu asal n datang dari mana..tapi cinta tu kadang2 menyakkitkan..dan kadang2 manis!

Apa petanda dia jodoh kita? ♥

IEQAH said...

sumpahhh tomeyy la pic sis ni... flawlesss :)

Nurulbadiah Lai said...

tq dear for all de comments..
tq so much

Anonymous said...

pic yg sgt gojes kak!

Dina Nurhana said...

MasyaAllah , tidur pun still nampak cantik :)

nabila said...

terjumpa blog akak. Huh,macam jadi dekat saya ja. Haha. Tapi,macam akak cakap la,normal kalau suka kawan sendiri. ;) Best entry akak.

yayah lola said...

Copy boleh ? Hehe

yayah lola said...

Copy boleh ? Hehe

Anonymous said...

saye faham... tq

Anonymous said...

pernah merasai dan masih merasai dengan orang yang sama. dulu zaman belajar, dia siap suruh kita kenenkan dia dgn junior lg. last2 dia tak jd ngan junior tu, 2-3 tahun lepas grad bila jumpa semula, baru dia beritau sbb tak jd dgn junior tu and then, this feeling keep on hunting me. ada try nak ajak lepak but he's a busy man. Fikir 2-3 kali and last2 always x jd nak ajak lepak. Sy pun jenis tak suka nak melebih, mengacau, memaksa.. sakit..sakit sgt..

Hanafee Zaki said...

Lebih baik dicintai daripada mencintai. Selama berkawan tak pernah rasa macam untuk jatuh cinta. Hanya kawan saja. Tiap2 hari jumpa 24 7. Tiba2 terjatuh cinta. Tau2 dia jemput ke majlis kahwin. Sakitnya hanya diri ni je tahu.

Hanafee Zaki said...

Lebih baik dicintai daripada mencintai. Selama berkawan tak pernah rasa macam untuk jatuh cinta. Hanya kawan saja. Tiap2 hari jumpa 24 7. Tiba2 terjatuh cinta. Tau2 dia jemput ke majlis kahwin. Sakitnya hanya diri ni je tahu.