04 January 2012

welcome 2012 even dah 5 hari berlalu:)

hye everybody..

happy new year peeps..rasa macam lama giler tak update blog and menulis..did anyone miss me even a little bit??(begging face)

to be honest.. I haven’t had as much time lately to be social online like I used to be, but I’m gonna fix that ASAP. I miss everyone so much . I’m sorry if I haven’t gotten back to everyone when I should have or if I’ve made anyone think I’ve been neglectful or didn’t care. I do care, dammit!
am so sorry that others blog tak terjenguk..msg tak terbalas..komen tak terbalas.. I feel so guilty and selfish working on myself (even though I shouldn’t) and I promise I’ll make it up to you and let you all know how much I love you readers...

how about 2012??2011 dah kite tinggalkan..masa itu tak akan berulang dan tak akan pernah kembali..banyak ke faedah yang kite dapat dari 2011??or banyakkah keburukan yang kite dapat dari 2011??i know ada yang sedang menikmati kejayaan di 2011..ada yang berkahwin..bercerai..dan macam2 lagi..but now its 2012..life go on..

masa yang lepas jangan dikenang..tapi dijadikan pengajaran..masa yang lepas tu..walau macammana pon..tetap tidak akan kembali.fakta..
yang ada hari ini..hari ini..dan esok insyallah..
apa yang kite buat hari ini biarlah terbaik..lebih baik dari yang sebelumnnya..

aku sendiri banyak melakukan kesilapan..kesilapan yang aku tak dapat nak undo balik..tapi at least..aku boleh repair balik hari ini..sekiranya kite sentiasa mengenang masa lalu yang tidak dapat dilupakan..maka kite tidak akan bergerak..setakat itu sajalah..
oleh itu..hari ini yang masih ada..gunakanlah peluang itu sebaiknya..kite baiki balik apa yang kite dah cacatkan dimasa lepas..kite bina balik apa yang runtuh..pendek kata..setiap hari adalah hari yang baru untuk kite berhijrah..kn?

lastly..
on your new year..just do whatever u wanna do that it's good for you..one more thing..when you are good in exam..doesn't mean you will succeed in life or good in everything..
so my point is..
kepada yang pernah gagal..dont be afraid that u will fail forever..tahun baru..jadilah orang yang baru..tak semua orang kaya bermula dari kaya..tak semua orang berjaya datang dari org yang pandai and smart..so..muhasabah diri sendiri..

so guys..my last advice..jauhkan diri dari orang yang suke memperkecilkan kemampuan dan cita2 anda..jauhkan diri dari orang yang suka mencerca dan mencari kelemahan anda..A loser always do that..dia suka mencerca dan memperkecilkan apa yang kite ada dan capai..but the really GREAT ONES make you feel that you too..can become great.

ingat.


the 2012 of me..
still far from perfect:(


2012
wink wink..
happy new year readers..

Thankf for reading this

34 comments:

Suraya Aris said...

selamat tahun baru kakak :)

fzfd said...

thanks sis for the inspiring words!

LittleGurl said...

i love you sis. please take care ;))

Anisa Hang Tuah said...

happy new year nurul:)

Alkisah said...

happy belated new year..

nina ibunga said...

happy new year kak nurul..
skrg nie ngah final exam..wish me luck! :)

dila.azie said...

HNY jugak (:

niezam said...

harap2 tahun baru ni semuanya ok n smooth :))

Faieza Maddaru said...

happy new yer...wlupon dah 5 ari berlalu....dear, makin chubby lor (^_^)

IEQAH said...

salam tahun baru ye sis yg cantik..moga baik baik aje n sume hadapi indah indah :)

cik fafa said...

apy new year!!!!

Izzul Amir said...

moga tahun ni lebih baik dr yg lepas ;)

BLADE EDGE said...

assalam nurul..

ingat la dlm 1 hadis, rasulullah pernah pesan barangsiapa yg ikut sesuatu golongan/kumpulan, dia adalah sebahagian drp golongan tu..maknanya, kene la ikut golongan2 yg positif dan baik2..kelak kita pun akan jadi sebahagian drp golongan yg positif dan baik2 juga :-)

Iffika | Ruslan said...

cantikkk gila baju polka dot i really like polka dotss aaa XD

you cantik sangat <3

Anonymous said...

i adore u girl. u must come from wealth family. high educated parent since u said u are mix. xoxo. why not u buat entry psl parents and adik beradik u pulak? u x pernah publish gambar family u :)))

♥AienNajwa♥ said...

BILA TANGANKU BERBICARA : "so guys..my last advice..jauhkan diri dari orang yang suke memperkecilkan kemampuan dan cita2 anda..jauhkan diri dari orang yang suka mencerca dan mencari kelemahan anda..A loser always do that..dia suka mencerca dan memperkecilkan apa yang kite ada dan capai..but the really GREAT ONES make you feel that you too..can become great." agree with u dear sis this statement..ape yang pnting 2011 jangan dikenang..jadikan something yang more excellent di tahun 2012 !!! i xkan ingat kenangan yang pahit melainkan manis..my life is my life..me is me !!!..not "you"..
good entry sis..(^_________^)..

Syieda™ said...

betol tu...hidup mesti diteruskan..yang berlalu jadikan pengajaran..@_@

p/s: selalu pabila kite nak buat baek,orang akan jatuhkan kite..kuatkan semangat, jauhi orang seperti tu..huhuhu

Alin Marlini said...

Selamat Tahun Baru Nurul...walaupun dah 6 hari..hehehe

O'gosh said...

Happy new year NBL...

aziey nasrudin said...

kak nurul, happy new year!! :) btw, nak tahu, ari tu yg akak komen kt entry sy tu kan, sy excited sgt2..smpi captured komen tu..huhu maaf lah ter'jakun' tbe :) hehe thanks

~Nana BamBam~ said...

past it's past right ?

bak kata jep SEPAH , ''bende yang lepas jangan dikenang'' . .

mulakan kehidupan yang baru dengan perjalanan yang baru :)

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

:)

@dD@ said...

nurul comey sokmo :)

@dD@ said...

nurul comey sokmo :)

laskar pelangi said...

selamat tahun baru kak nurul =)

Aida Azryn said...

happy new year! ;D

Anonymous said...

may all your dream come true kak

Nurulbadiah Lai said...

salam everybody..

happy new year..

may Allah bless us always..
amin

Nurulbadiah Lai said...

btw..to anon:
January 5, 2012 11:21 AM

thanks for de comment...
no dear..u r wrong..i was born in rural area..we are poor..:)

in my blog ade la beberapa entry yg ade gambar my sibling..
for your info..my mom and dad dislike if i publish their photo here bcoz they said..tak ade ape yg spesial ttg mereka..plus mmg tak byk gmbar dengan parent susah giler2 nak amik gmbar ngn diorang..unless hari raye tu pon amik gmbar time mak tak pakai tudung..heheh..

if u wanna know more about me..if u dtg terangganu..let me know and i dengan senang hati bawak u dtg dekat kg kecik i..:)

Anonymous said...

oh really.. i really want to go to tganu. r u mind to bring me jalan2 dkat masjid kristal???







-anon yg sama- January 5, 2012 11:21 AM

chainzz said...

selamat tahun 2012 nurul.

moga segalanya adalah yg terbaik utk kamu.

bukan photographer said...

lama dah xjenguk ke sini rase rindu plak..gembira tahun baru..!

Fifi fairuzeen said...

FIFI SUKE BACE ENTRY KAKAK SBB EASY WORD , EASY TO UNDERSTAND . HMMM

KAK , FIFI NAK AMEK MUET NEXT MONTH TAPI I HAVE NO IDEA WHAT I SHOULD TO DO . I DONT KNOW HOW .

CAN YOU HELP ME?!

I WANT MY ENGLISH MUST BETTER . NOT WRITING BUT SPEAKING TOO .

# LOVE YOU KAKAK #

SORRY MY ENGLISH SO DOWN ! :) HIKHIK . PAHAM KE ?

Fifi fairuzeen said...

OH LUPE ! SELAMAT TAHUN BARU KAKAK :)