07 April 2011

cara-cara nak detect kita sedang di kencing!!

ART_7730

guys..
back with some tips..hahaha..lagi2 tips..

guys..u all tahu kn since saya dah start chambering..and boleh dikatakan hampir everyday pergi court. .jumpa client and pesalah2..now..im bit expert to figure out when someone is lying hehe..

laately rasa macam bagi motivasi plak..so since saya bagi tips ni kat korang..so anggap je ni my professional service..so please do bank in RM 100 per person kat my CIMB account no 156863-86-85291..then baru korang boleh baca sampai bawah.ok?
xbank in korang dosa..kite xhalalkan..*with wtf face hahaha..
saya serius okay.P

mari kite belajar camne nak detect bile kite kene kencing haha..

-bila dia bercakap die tak kan pandang kite..Generally, if someone is lying they will not look you in the eye, at least during a certain part of the conversation(tidak terpakai kalau muke korang ugly giler sebijik cam hantu pocong)

bile die menipu, die memang sebolehnye akan elak untuk pandang mata kite...otak yang menipu dengan mata yang melihat mmg susah nak bekerjasama..kalu kite tengok mata die duk melilau lilau tu..adelah something yang xkena..okay?
but then ade jugak si penipu ni try sehabis daya nak tengok mata kite sbb die taknak kantoi yang die sedang menipu..in that case..xdapat nak tolong la..tu memang cilaka la der..

-suare tibe2 berubah..kadang2 die ade bunyi ehem2..tu sebenarnye die tengah rest sekejap sebab nak cari idea nak menipu..kadang2 tone suare die slow..and kadang2 tinggi..yelah nak suruh orang yakin yang die cakap betul...dah dasar si penipu..ehem2 pon nak ditipu..

-badan nampak gelisah dan die buat mende2 seperti main2 jari..pegang kepala..or apa2 sajalah la..in other words, if they act nervous or uncomfortable..it could mean they're telling a lie...kadang2 kalau tibe2 muke die tibe2 berubah pucat ke..merah ke..nah..tu tandanye memang ade yang xkena..(tidak terpakai bile kat depan kita ade orang mati kene bunuh pastu kepala terpotong dua)

-die tiba2 marah dan beria2 nak pertahankan diri..trust me..kalau orang yang menipu dan berbuat salah..die memang akan jadi berang tibe2 bile kite tanya..bile dia bersungguh2 pertahankan diri die..it usually mean that..die hiding something..so better watch out..

-tukar tajuk cepat2..orang yang menipu..die akan cepat2 tukar tajuk..sebab nanti die takut kantoi..kalau die tibe2 tukar tajuk yang xde relate ngn apa yang dibincangkan..maknanya adalah tu die tipu something..guys remember bile die tibe2 tukar tajuk..bermakna memang dia sedang menipu..silap2 haribulan.. everything, every word yang dia cakap adalah tipu termasuklah perkataan "and" pon nak tipu.

-and last sekali..die tibe2 bertukar jadik giler..macam tibe2 buat lawak bodoh ke..sebab dengan buat orang ketawa..dia akan dapat melarikan diri daripada kantoi menipu..

so..be careful ya dear..

moral of the story..
kalau nak menipu..pastikan tipu kaw2 jgn bagi sampai kantoi..
kalau nak menipu..please make at least a copy..write or tape it so that..nanti xlupa apa yang ditipu hahaha:)

p/s: darling..if your going to be two-faced;at least make one of them pretty..at least!!

Thanks 4 reading this

73 comments:

saya bukan tomato said...

betollll !!!!

<-- xmudah ditipu.. :))

kodok said...

haiih<-- selalu kene tipu.. huhuk
[* _ *]

akmalhilmi said...

sume ternyata benar
pernah jumpa bde nieh n pernah jumpa orang macam nieh
demn
ku rasa mau tumbuk2 muka
choi beteii

hidayahjamal said...

aik ingtkn kena bank in fr real..haha, thanks fr your tips, ai mmg xsuka org cakp xserupa bikin...dah biasa kene situation tu

amy syahirah said...

waaaaa ! mmg btol ape yg sis ckap !!
tpikan , sis ade jgak kencing ktorg last entry psal zizan tu . haha !! tpi disebabkan maybe sy ni 'budak2' , so sy pon percaya mse mula2 . hehe .
pandai eaaa . sis yg kencing org , tpi sis yg bgi tips cmne nak detect org kencing kt kite . haha ! btw , entry sis nurul sume superb2 belaka ! sy xpenah tggal nak baca taaww . syg sis nurul !! muah3!!

Eyka said...

nice entry~ berguna ni! thanx :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

wah lawyer sorang nih sakan ngan tips dia ;)

psstt..my mum pesan, tgk mata dia..tepat!
and u will get da answer ;)

nurul mish u soooo muchy!

*cimOt* said...

tu laaaa..alang2 dah kencing tu kasi berak skali laaa en..

Saiful Bahari said...

ni kaki tengok DVD lie to me ni ek?keh3

! Nurida Ardy said...

terasa nak buang air kecil lepas baca..:P

meaw said...

terbaik lah kak nurul,meaw sokong apa yang kak nurul kabo tu, lagi-lagi part yang bercakap tak pandang mata,nampak sangat menipunya .....

tengs kak nurul :)

Ace3103 said...

susah juga nak detect penipu zaman sekarang..masing-masing high-tech. huhu

~eZmALiZa~ said...

ehem-ehem!! kite tak menipu taw kat sini...ekekkee.. :P kak nurul bagi tips yg terbaik!! :))

Axie04 said...

ha.... kan dah kantoi

kepada penipu bertobat cepat
jagan tipu2 key

~AliFFaNiS~ said...

hye,sis..!lame x komen kt cni..urmm,mmg x dinafikan,sume org pnah menipu..tipoo r kalo ade org x mnipoo..kn2?tp,bg anis..kalo bley,elakkan r..coz kalo kite 'kncing'(sori,bahasa kasar) org,akn ade org yg akn 'kncing' kite balik..(sori again)..dh lumrah alam,sume perkara akan dpt balasannye,cume secara cash atau deposit..urmm,anis pom pnah mnipu..hehehe...:p

CahayaCintaIlahi said...

sng2 jgnla menipu
tipu sunat bole hehe ;)

Anisa Hang Tuah said...

nurul.
awesome!!

menipu pun ade strategi

:D

suke gambar nurul tu..

Wana said...

terbaik dr kak nurul..hehe~
love the p/s kat bwh tu

The Juice and Sandwiches said...

woo.. some tips u got there. cam cite "lie to me" lar. arhaha..
btw thanx 4 sharing it.. 4 free! wuhuhu~

fath demon said...

takleh blah , betul2 hahahaha

CiK niNiEy said...

nurull..niniey bace sikit..ala...nk kena bank in kan jugak ke..hahhaha

MamaEma said...

akak memang tak reti cakap tipu...kalau nak tipu sikit pun dah gagap2...

shanas said...

sila jgn menipu jika sangat tidak bijak menipu~ hahahaha

Indah Mulya said...

mcm psiko je org mnipu ni sis..tkot!huhu

CIk Qaseh Adriane said...

COOL....HEHEHEH..PAS NI BOLEH LA TRY PRACTIKKAN SEMUA NI...ASYIK KENA TIPU JE....BTW, I LOVE U KAK NURUL, BARU JE FOLLOW BLOG AKAK, AKAK SGT BEST...GUD LUCK YE CIK BAKAL PEGUAM....AKAK CANTIK!!

nuruashia said...

hahaha. ske tips ni :)

Dea said...

hehe...nice info.. thenx for sharing, sis!!.. :).. tp kekadang tu tak pasan jugak sebab, memang ade yg jenis org yg cakap, brapa nk pndag kita... hehe

Ifti Larina said...

wahaha. i like this!

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

kalu naz, mmg jenis tak bole nak pndang muka/mata bila bercakap. segan.huhu...tp kan, apa yg nurul ckp tu..mmg btul la, bnda2 tu leh detect... mcm dlm citer lie to me tu :)

hayqarl said...

tips ni x terpakai kat orang yang pemalu macam saya , hehe

HaFizaH aYu said...

penah dikncing kwn sndiri..pstu mmg terror dtect if smone lying

bedpet said...

hahaha. ok. lepas ni akan elakkan perkara di atas bila nak tipu org. hihihihi

nurfarhani said...

haha enjoy reading this. lepas ni dah senang nak detect siapa tipu i. thanks.

Rara Farah said...

betul3...sejak slalu tengok csi nie melekat pulak cara kita nilai orang menipu ke tak..hehehe...yg tukar tajuk tu toksah cakap ler...tapi takpe..biarkan diorang tipu...doser menempek kat dieorang jugak.

Izyan Masri said...

KIHKIH.LEPAS NI CONFIRM TA BOLEH ORANG KLENTONG2 DAH.XD
SIS ,NICE PHOTO LAH ATAS TU ! DOUBLE LIKE,TRIPLE LIKE ! XD

alinac lover said...

heheh~ best~

Ayumi Kyoko said...

ad je cik nurul nak bercerita.. hehehe... but its nice, info yg menarik ^_^

Mata Pena Fadz said...

yeah...bgus tips nurul ni... :)
~suke...senang nk kesan si penipu yg licik...heeeee...

Pycah Abd Rahim said...

wahh ! terima kasih kasi tips :) memang berguna :D

Jimmy Ahmad said...

bahayoooo...

Nurul Fadila said...

nurul sayang, dila penah kena tpu dgn membe baek seniri. dla mmang tak boleh nak detect pun dia ngah kencing dla. muka dia kat depan dla baek gila babi. bila dah bocor rahsia, sampai skang dla tak penah maafkan dia.

Nini Mohd said...

chambering kat terengganu ea?
buat criminal ke? bagus la. criminal mencabar jgak.
saya buat civil jer. ;)

SyerAgh said...

haha penipu dah pndai main emosi dah skrg.. susah nak detect org oenipu. kcuali kita dah lma kenal dia

Hairil Rizal said...

Ini dari pengalaman sendiri ke Nurul?

Bagus tips ni...

Judiene said...

Ooo, tengah chambering ke sekarang??
Bakal lawyer lah ni.
Hehehe.
Tapi rasenye nanti awak senang menang kes kot, coz hakim pon nanti keliru yang awak ni model or lawyer.
Hehehe.

:P

chapaticokelat^^ said...

wahhh .. harap dapat sampai ke chambering macam sis lahh XD

thanks for the tips! hihi. u rock girl ! ^_^

misyamissyou said...

great! thanks sis..penipu ni mmg! geram gile..

annie said...

must practice this . haha . thanks for the tips :)

Nurulbadiah Lai said...

thanks all 4 de comment..
hope korang praktikkn lag ye..senang nk detect ur bf ke,.sapa2 ke sedang menipu or not hehe..

:)

pastu klu nk menipu pon..biar menipu yang bijak jgn kantoi k korang

thanks all:)

love u

miss nina said...

penipu yang sounds too promising pun ada juga sekarang ni, kena hati2 la.

eiyna zhafirah said...

waa , tips yg brgna ny :)

alexa yussida said...

true dear..its like psychology,mmg senang nk detect org menipu so we shud play reverse psychology with them,trap em back :)

Mr. Swift said...

ohh skrg dah tahu how to cheat so well. ;p

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

btul tu cik bad...maera penah terkena situasi camtu..tp nasib baek mcm tersedar sb tibe2 dia mcm ehem-ehem, cari idea..hurm...

nah dear..entry khas untuk u dear..maera mintak izin guna pic kt sini ea.. =)

http://mid-sayang.blogspot.com/2011/04/gojess-nurul-badiah-sayang-maera.html

Arif said...

salam kak nurul, im really interested to be a lawyer like u in da future, bleh tak kak nurul buat satu post yang menceritakan about law ni dan peluang pekerjaan bila da abes study? senang ke susah nak dapat kerje ape2 ke... can u??? pleaseeeeee :b i'm really appreciate if you can share about it... thanks.

| Cik Hani | said...

thanx for the tips dear..pasnih siap la sume orang ai screening. teheee.

.plastic roses. said...

entry yg best! betol3 memang betol :)
setuju sangat!

love you kak nurul :)

kupu-kupu_cinta said...

o0o0 begitu.... tp betul la.. point yg ke bape tu erk.. hurm yang pasal dye marah dan beria2 pertahan kan diri .. tu memang setuju... kalaux slah nap nk marah2 kan.

Hishyamuddin said...

hahaha..betol2..ade belajar gak pasal nak detect si pengencing ni...

syuwai said...

ada penipu yang lagi dahsyat sekarang ni..siap berani main sumpah2x dah..hoho

Islet said...

Nurul, so agree with you terutama psl dia akan marah cuba pertahankan..memang betul sangat..dan pernah jumpa pun..

CWL wanie LovelA said...

kakak ni byk pengalaman fewwit!

Azariah Kamis said...

tu la kan...nak tipu kna ada gaya...nie klaw tpu smpai kntoi...apa la..hee

cantekk said...

erm kdg2 wat bodo je, even tau org tu mnipu.. mls nk kantoikan
kita sndiri dpt tau cukup, then, bye2. hihi
*cam bgus aku ni

cEro said...

YES!
dapat first hand tips dr lawyer,
lepas ni nak menipu dgn cara yg lebih berkesan arr..
kena berlatih mulai skang ni..heheheh

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

nurul dear,

sis calonkan kamu sayang..
hope kamu suka ;)

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/04/pencalonan-header-blog-lelakiwanita.html

Ayuni said...

hm, nice tips cause I really want to detect the two face!

FIRDAUS HUSAIN said...

kalau orang 2 xde menunjukkan apa2 respon macam mana? die senyap jer..
adakah die bersalah? atau die x bersalah?

CWL wanie LovelA said...

hehe terkejut tajuk entry hehehe

ARC™ said...

nahhhhhhhh i have to diasgree with this

ni sume psikologi lama.

---ARC (malas login guna pc library) masa offtask kerja haha

Fatin Farhana said...

"
-die tiba2 marah dan beria2 nak pertahankan diri..trust me..kalau orang yang menipu dan berbuat salah..die memang akan jadi berang tibe2 bile kite tanya..bile dia bersungguh2 pertahankan diri die..it usually mean that..die hiding something..so better watch out.."

saya selalu kena macamni dari my boifren.. skang ive dumped him. rasa sangat2 lega.

FaeiZah~ said...

nice:)

Siti Nurazlinda said...

kak Nurul sayang, linda nak share tips ni ehh. tapi linda ubahsuai sikit, biar tak nampak sangat yang linda copy paste. nasib baik terjumpa entri kak Nurul ni, takde lah kena tipu dah lepas ni.

http://sitinurazlinda.blogspot.com/2012/01/diri-saya-dilahirkan-memang-untuk.html

thanks yeahh kak Nurul! :)