12 April 2011

kisah duka kucing arwah pakcik..

Dengan nama Allah yang maha Pengasih dan Penyayang..

100_2653

ni cerita kucing arwah pakcik..
kucing ni arwah pakcik panggil Tampong(Tompok)..actually Tompok ni tak cantik pon..bulu tak lebat..pakcik kutip dekat pasar..time tu Tompok ni kecik lagi..berkurap..hodoh giler..
pakcik buat balik rumah..bela sampai besar..sampai gemook gedebok..
punyalah sayang arwah pakcik kat Tompok..pakcik sayang melebihi pakcik sayang bini pakcik...

walaupon Tompok bukan kucing siam, parsi atau yang berbulu gebu2..pakcik sangat sayang dekat tompok..

Tompok tak pernah mencuri ikan walaupon ade kat depan mata.selagi pakcik tak bagi..dia xkan ambil..(peribahasa kucing kalau nampak ikan depan mata tak terpakai dalam konteks Tompok ini.Sekian terima kasih)

Tompok tak pernah berak dan kencing merata kat dalam rumah.

Tompok kenal bunyik motor pakcik..bunyi je motor pakcik dari jauh..terus berlari keluar rumah tunggu pakcik

Tompok hambat ayam2 daripada masuk ke dalam rumah pakcik..

Tompok sangat bertolak ansur dengan kucing parsi pakcik bernama Putih yang comel macam Lisa Surihani..Tompok tak pernah berebut makanan ngn Putih..kalau masing2 meluru kearah makanan..Tompok akan bagi peluang kepada Putih yang gebu dulu makan..kemudian bila Putih dah tak nak makan..baru Tompok pergi makan..

seminggu sebelum pakcik meninggal..Tompok duk bertenggek je atas motor pakcik(Tompok bukan mat rempit okay!)..time tu pakcik kat hospital..seminggu kat atas motor.Tompok bukan merempit..tapi Tompok tunggu pakcik...macam dia dah tahu2 pakcik nak pergi..

bila pakcik meninggal..
seminggu tompok langsung xjamah makanan..Tompok hampir mati..badannya jadik kurus kering..

bila sebulan dah pakcik pergi..baru Tompok boleh terima..Tompok mula makan dan jadik gemook balik..tapi setiap hari..tompok akan bertenggek kat atas gerai...termenung macam menunggu sesuatu..

100_2646

dah 6 bulan pakcik pergi..tapi macamnilah setiap hari..bila malam baru Tompok masuk dlm rumah.

Tompok mesti tunggu pakcik balik..
Tompak mesti tunggu pakcik manja2 kan dia
Tompok mesti rindu pakcik yang kutip die di jalanan..

sebab tu baru saya faham,,kenapa nabi sangat menyayangi kucing..kucing sebenarnya sangat suci hatinya..kadang2 air mata saya menitis tengok keadaan Tompok..bila balik kerja je..terus saya ke rumah pakcik main2 ngn Tompok..

100_2652

Tompok..walaupun abah Tompok dah xde..kakak boleh je gantikan abah Tompok..kakak syg kat Tompok mcm abah Tompok sayang kat Tompok..

saya seseorang yang sangat mencintai kucing seperti saya mencintai buah hati dan sahabat2 saya..…karena,bagi saya,,kucing itu dapat menghiburkan saya saat saya sedih..

lap ayaq mata jap sebelum nak sambung menulis..:(

ok.

saya pon ade kucing..kucing kite ni baby meow namanya..sebab dia masih kecik dan anak dara lagi.

100_2462

ni ha,.baby meow kite yang xsedar dek untung..perasan diva..kejenye asyik mengkedarah je..nak syampoo yang baunya sama ngn syampoo saya..nak pakai rantai yang ade kat leher saya..nak minum susu Duct lady sama ngn saya..giler demand..tp takpe..kakak syg baby mewo sangat2.....:)

p/s:contest dah tutup..sbb ade dlm 450 penyertaan..pemenang akan dibagitahu pada 18hb k..susah giler nak pilih okey..tunggu ye..

Thanks 4 reading this.

159 comments:

Nina Zee said...

homaigod....i cried reading this... :'(

meaw said...

wowwwwwww!baby meow tu besau gila kakak :)

deDetz said...

kesiannya..
dah jadi arwah..
salam takziah untuk Tompok yea =(

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

untung kamu dpt kakak yg gorjez baby meow..sbb tu kamu dibenarkan ari2 menternak lemak hihi ;)

nak jampi kasi menang..fuh fuh~ ;p

Hishyamuddin said...

kucen pon pandai..
gile sedeyh kucen tu...

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu penakot kucing..... :(

eLLa sUe said...

sy pn ske kucing :)comey..

cik fai said...

BESTNYEEEEE !!!!
FAI TAKUT KAT KUCING MACAM MANE NAK SAYANG MACAM SIS NURUL BUAT TU .

tompok jgn nakal2 tau . hehehe





sape la yang menang kan contest tu .
eksiteddd .

Cik Nathrah said...

sob3. kesat hingus. sy pernah tgk cite hachiko. cite pasal anjing tunggu tuan dia sampai 10 tahun. sampai dia mati.

Aini Shahida said...

ciannye tompok..saya pn suke kucing..hehe

~AliFFaNiS~ said...

waa...~~sedihnye..!nk menitik air mata nie baca post neh..anis pown pencinta kucing..ayh anis pown suke bela kucing dr diowg kecik..x smestinye kucing tu kucing yg 'berjenama'..ckup skadar dye comey n cntik..heee..ape pown,skrg anis ade 5 ekor kucing.sekor ibu,n 4 tu ank2 dye..tomey2 sumenye..x saba rnk balik umh jmpe diowg..huk3..=(

Bella Ayub said...

alah gemoknyaaaaaa kucinggg

MamaEma said...

kucing memang comel..tp saya tk berapa suka dgn kucing... tp tidak semestinya tak suka sampai nak terajang kalau kucing dtg ke rumah....

-aqmalazmi- said...

sob sob sob..sedih nye.......saye pon ada kucing..name die girl2..heeeee.....sangat manja...asyik3 bertengek tepi kalau nak tido

Anis Nasri said...

sis nurul saje je..
dkt atas ayat wat air mata leleh je..
tp smpat lagi wat ayat lawak dekat bwh.
seyes sedey sgt dgr kisah tompok.
act kucing ni mmg ade perasaan mcm manusia.
kite pun ade bela kucing.
5 ekor semua.
tapi kite plg syg sekor kucing ni sbb die bkn ahli keluarga kucing lg 4ekor tu.
die kucing biase bkn mcm 4ekor lg yg kucing parsi.
salu kena buli ngn 4ekor tu.
kalo time mkn msti die bg 4ekor tu mkn dulu baru die mkn sisa2 dorg.
tp 4ekor tu xtau yg kite dah asingkan makanan lain utk yg sekor ni.
lagi byk dr dorg.
hehehehehe.

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

btul..kucing pun ade ati dn perasaan.sb tu maera suke bela kucing..oh tp baru dpt bela sekor aje..comel baby meow cik bad =)

Ryna Tri Asmara said...

this entry is somehow sad x( hampir menitis air mata tapi kena cover. nanti semua orang dalam office nampak saya menangis. huhuhu~

mynameismy said...

My pun suke sgt ngan kucing!!! kat rumah ade bela sekor.. noty name die..;)

miss healthy :) said...

wahhh...gomoknya Tompok! uhhuuuu...hari tu time abg kite kawen, kite tolong jagekan kucing dia...sebulan jugak lah..tapi now Elly dah ikut abang balik KL :'( Mak tak tahan dengan bulu kucing...asma..
Rindu sangat² kat elly...aaaaa~

nabila said...

wah..dh mcm cter hachiko: a dog's story plak..cume yg ni tuka kucing je..huhu. sdih...

KatekateKite said...

kite pon suker kucing

tp tak suke kucing yg suke menggesel2.huhu

kat umah pon ade kucing, nama tompok, manja betol ngn ayah, tiap kali ayah balik dr surau, mesti di urut2 ayah! =D

alexa yussida said...

menitik air mata...T__T

NisaAdnan said...

ALALA COMEL JE KAK NURUL. TP SAYA KAN TAKUT KUCING TAU. TAK TAU LA KNAPE. NAK PEGANG KUCING PON SERIAU HAAA ;(

Amirrah Zawani said...

sedihnya.. i pun suka kucing.. pasal kucing pun i buleh nangis.. selaluuu.. skrg pun =_=

Mek Norfa said...

comelnya kucing... sedih tgk tompok.. teringat kucing kt umah.. manja, baik, suka sangat main2 dlm umah buat sepah umah..hehe

!Ra faTeN said...

serius! meleley air mata nie~ sis. kim slm kt tompok. baby mewo juga. :')

Az-Zahra Fauzee said...

kakak.. sedih bile bace entri ni.. dah lame zara x balik umah jumpe kucen.. wuwuwu~

Auni said...

alaa..comey nye entri nih! auni pun ade kucing gak. 6 ekor...hihi.

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

wuwuwuuu~

sedihnya baca. menangis dah..
:'(

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

wuwuwuuu~

sedihnya baca. menangis dah..
:'(

Syaira Kayy said...

huhuhu nk nangis la bce entry ni.
sy pun syg kycin sy jugak. Teh namanye , semoga Tompok sehat2 shj ye ^^

akmar dean said...

sedihnya. sobs3. :'(

Myaby said...

sedihnya.

kucing mmg syg tuan. mungkin dia akan terus tunggu tuan dia sampai akhir hayat dia.

Dawa said...

sian kt tompok. nak tlg jagakan boleh? saya minat sgt kt kucing. tp kucing nurul yg dara tu btol ke masih dara? hehe. kucing betina ni kalau dah umur sebulan pon dah gi ber'sosial'

EB said...

Huuu aku rindu kucing aku.. Ciri²nya semua sama mcm Tompok ni..
Hmm sedih....

fatin farhana said...

siannye tompok,nak menangis :(

Syafiq Rosli said...

huhu..xmo sdih2 ye..:)

miraDarla said...

saye phm kak nurul..sebab saye pon bella byk kucing kt rumah..kucing ni mcm ade perasaan jugak actually.huu

nurAMALLINA said...

saya menangis baca cerita ni.. saya pernah melalui benda yang sama :'(

saya sayang kucingg.

aliahismail said...

hahaha. harap tompok dpt menerima dengan tabah yaww. btw baby meow comel gilaaa :)

atyn nayn said...

sedih gile entry kakak nie :(
org bace conform bergenang air mate. kite pon suke kucen gak. dulu ade manyak kat umah. skrg tinggal 2 ekor je. seko2 pergi :(

Shu Shinju said...

sedihnye baca entry ni... sian tompok..:(

wawa abdullah said...

ayaq mata kuar tym baca cte tompok..sedihnye.. :(

ofcoz la baby meow kne ikut tuan dye.. huhu

Adeela Oh Lala said...

cumel arr nurul
kucing tu pung cumel gak .

Lin Kamila said...

wwuuuu sedih but comel. saya pon ada sejarah dgn kucing neh, tambah2 time deorg nak mati, mata deorg bercahaya sangat..

pink said...

sedihnyaaaa :( wuwuwuwu kucing tu mesti rasa kehilangan kan

saya juga cintakan kucing! <3

YumiKumiko said...

Auewww , sedih nye , tp , comel !

dja_amiensukhri said...

saya suka kucing.. cumel, kiut dan lincah.. tapi takut nak pegang laa.. huhu... (~_~)

Rara Farah said...

ala gebunye dye...huhuhu....dulu masa skoloh menengoh,member asyik pgil rara kucing siam.tah ape hubungan la rara dgn kucing siam tuh...haduh!!

ain alias said...

wah, same lar.
kucing arwah pakcik kite pun camtue.
waktu pakcik kite meninggal,langsung xbunyi.
tdo jer atas katil tempat arwah pakcik kite tdo.
makan pun x,sedih tengok die.huhu

habsahharun said...

sedih (T.T)


meh pelok ciom dua-dua...

tompok tu macam anjing hachiko yang setia dengan tuan dia tu..T.T

baby meow tu nanti kasi kawen ngan tompok lah ye?

cEro said...

seriously terharu dgn tampong...
setia betol dia ek, baik hati pulak tu...
malu tgk kucing macam ni sdgkan manusia seronok tikam belakang dan menjatuhkan org lain...

che romzi said...

sama ler dgn kucing sy dulu

Indah Mulya said...

sdey nye....huhu..sy pn sensitip psl kucing2 ni tp memang kucing paham perangai tuan dia sbnye..n sy pn suka kucing kak..kak jg Tompok bebaik taw..huhu

yuna icha said...

waaa...terharunyer.... sy pon ade kucing jgk, dia tggl dkt rumah akak, then, hilang... selang bbrapa bulan, dia balik umah, kt kmpung.. dlm 10 km jgk la jaoh dr rumah akak sy tu.. mmg x sgka dia ley travel jaoh2 gitu.. ngee.... xcaye.. now, kucing tu da xde da, mati kene lnggar kete.. yup, sya pon suke kucing jgk!! waaaa.....

anna saida said...

sukenye tampong dpt kakak cantik..hehehe..ye xtampong???jwb ye tampong...hehehe..
nk nitis wase air mate bace...best...

aNaYaNa said...

huu..sedihnya..me pun sayang 'enya' sgt2..enya=kucing..:)

Nur Aju said...

kak nurul....gehammmm tgk bby meow.......grrrrrrrrrr...btw,cian tompok..emmm..tompok mcm anjing hachiko..yg tgu tuan dye cmpai dye mati..cdey.. :'(

wunny said...

comelnyer si tompok dan si mewo2.
cian si tompok tp sbnrnyer di akhirat nnt dierlah org pertama yg membantu pakcik nurul nnt.
amin..
wunny pn ader kucing tp sgt nakal. si tam tam dan si rain rain (padahal tkut air hrp nme je hebat) hehe. nakal gile. klu main xpikir aper dh. muke org ke, jari org ke, kaki org ke, sumer dier hambat cm kite plak ptung mainan. hehe. nyway. best reading ur story.
story lagik !

SofieyAzwa said...

Rindunya kat kucen Sofiey lu.. nama John.. Jahat,nakal gila. Tapi comel. Sampai mati kami bela dia.

Ade 10 tahun laa gak.. Sedih je time tanam dulu2

farah said...

sedih la pulak baca entry neyy..
wuu T_T
tompok yg sgt bijak dan baik..
like3..
:)

cik bahulu oren said...

dlu ada kucing,mama yg bela...tiap kali mama solat,mesti dia tggu je tepi mama..dah siap mama solat, dia mesti lompat dduk atas riba..dia da mati temakan rumput beracun ;(

nurulafiQah said...

sgt sedeh =(
hampir2 nanges kot baca nih..

Nur Zaheera said...

sedihnyaaaaa :'((((

alfi said...

sedihnya :'(

Izyan Masri said...

BAIKNYA KUCING PAKCIK NI.SIAP TAK MAKAN BILA TUAN DIA MENINGGAL.MESTI CUTE GILA :D

MiSz fiFiEyQa said...

sob3..kesat air mate jap..tacing la bc citer tompok ni..huhu..setianye dia pd tuannye kan...

Izatie said...

I takut dengan kucing :(

zuk zuhaiza said...

haish..air mata nie nak menitis plak dia..umah kite pun ade kucing banyak kuceng

Mata Pena Fadz said...

sedih crite tuh...nak ngis...
kt uma fad dulu lebih 10 ekor bela,...pastu kesian kn mama fadz...x larat jaga..jadi beri kat owg...bape ekor...
ade kucing fad yg kena curik ngan jiran fad, pastu die tak ngaku die amik kucing tuh...die tipu lagi,...die kte kucing mati...tp esOk nye tuh mmg btol2 kucing fad mati...kena langgar dgn tayar kereta die sendiri...mati...mase tuh mmg sedih cgt...n x dpt trime....sebab da jage die dri kecik....n dri nenek die lgi...kesian kt die....skrg kt uma tinggal 5 ekor...
sume jantan....heee....
kat uma kucing mmg shabat sejati fad...hehe...makan, mandi sume kucing...neh da tak sabar nak balik cuti...hari2 dpt jaga kucing ksygan...... :)

Nurulbadiah Lai said...

salam darlings..
thanks sgt2 sbb komen..
nurul just nak share ngn korang betapa mulianya seekor kucing..
sedangkan kite manusia..berbalah..berpecah2..
kn?


hargai apa yg korang ade ..:)hehehe

thanks

amy syahirah said...

sis nurul , terharu baca pasal arwah pakcik sis dgan kucing tu . sob ,sob .

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

tetibe sebak bc kisah tompok...

Wafa Aznan said...

time baca ayt lap air mata tu , time tu lah wafa lap air mata jugak . huhuhu . sedihnyaa :'( sian tompok . hhuhu

LittleGurl said...

LG pom suke sgt kucing. Tapi sejak kucing LG mati dulu kena langgar kete, mmg da tade bela kucing da. SBB SYG GILE KAT KUCING TU. cm dah tade pengganti dah. huhu. Memang betol, kucing tu pon ade perasaan. Sedey sgt bile dgr kes kucing mati kena dera. Tak patot betol. ;(

bumm moore said...

sy takot kucing.tp ;(

Fatin Nabilah said...

nangis plak bace post akak . aten pon pencinta kucing jugak . :'( tu kat heading blog aten tuha . dah takde tapi takde kucing boleh ganti tpt die . :(( anak2 die je pengubat duka kalau rindu die .

Fatin Nabilah said...

nangis plak bace post akak . aten pon pencinta kucing jugak . :'( tu kat heading blog aten tuha . dah takde tapi takde kucing boleh ganti tpt die . :(( anak2 die je pengubat duka kalau rindu die .

shahjiehan said...

ala..xkan dah tutup!! xacii


jom baca dan komen Arab Saudi mahu bina bangunan tertinggi 1.6 km

Puteri Iqa Izyan said...

iqa geli ngan kuceng~~ :P

laskar rainbow said...

dear, Pelangi pon mmg sangat2 suke ngan si meow nie..mmg kalau main ngan kucing cam main ngan adik plak..kucing bile dia sayang kita. dia akan manje2 ngan kita..meow kt umah pon, bila tgk Pelangi balek..mesti cepat2 datang ...rindunyaaaa meow kt rumah;)

peGuaM_BiSaYa said...

cedey tiba2. sis, esok paper criminal procdure. semoga boleh jawab. tanx ketat2 prtlongn sis. :)

amier azrul alias said...

knape cm sdey plak entry ni..
ermm.
huhu

(One) SiTi* said...

sedih.....menitis air mata....
memang sensitif ckit ng kucing nih...huhuhuuuu

tompok dah bonding ng arwah pakcik..
that's why.....~

kucing kat umah ni, nama momo, lau wansiti xde kat umah 2,3 hari dia mula wat perangai dan ada ketikanya lari dari rumah...

tp, masa maghrib, dia balik smula

bukan photographer said...

kucen kite same..ade topeng kat mata..tapi jantina berbeza...

saya bukan tomato said...

waaa...sobbing ! T_T

err nurul .. agak2 penyertaan ceq trima tak ? baru join petang td..huhu

ieqa said...

Saya pun cat lover!♥♥
I have 9 cats at home, semua gemok gedebok macam arwah Tompok ;)

Anyway, sorry for the lost..

Señorita Layla Zahara said...

sob sob sob..sedihnya..:(
ssh nk jmp kucing cmnie kan..
hmm..

zacky ~786~ said...

sadiss2..~ tompok yg baik hati..

Munie Blushious said...

al-fatihah untuk arwah pakcik... sedyhnyer dengan keadaan tompok... saya pon sayang kucing sangat2, kt rumah ni ade 10 ekor kucing.. smernyer ayah yang kutip kalau dy jumpak time joging kt taman rekreasi.. kucing saya sumer makan ape yang ayah kasi jer, kitorang kasi dy xnak makan.. memang demand giler.. makanan kucing tuh sebulan beli 8 hingga 9 plastik.. kuat makan.. sebab tu rse sayang sgt ngn kucing...

she.said said...

HUU. sedihnya cite. macam nak nangis pulak. teringat kucing kat kampung. aishh~

Ujang9897 said...

sedih ek..sabo2..

RaraPuing said...

suka kucing tapi mama tak bagi bela :((

nurul bila la blog rara boleh ada dlm i read them huhu:))

mshani said...

waaa...xpnh2 sy nangis ble bc dlm blog..
sdey...:(

kusiberjalan said...

mieow comel!!! huhuhuhh wai!! tembamnyer tompok beso...mcam dah kne castration jer huhhuu

adaadean said...

akak, kite nanges taw bace entry ni.. teringat kat sekor kuceng nazak time sy skolah dlu. tp tu bkn kucen sy, tu kucen jalanan je. sy tgu dari kucen tu nazak sampai nadi da ta berdenyut da. sy nanges2 time dye nazak. klo ade sedare mara mniggal dunia sy tade la nanges2 cmtu, mybe sbb tak rapat . tp kucen yg tak berckp ngn manusia, n yg ta penah kenal pon bole wat sy nanges2.. huu sedih oh. sy syg sgt2 kat kucen, walopon tak bela kuceng.

HonEyBuNNy said...

salam sis..besar la kucing tu...

sweet stalker said...

bagusnye. akan mmg penyayang. saya suka lah bace entry ni. tapi syg, saya tak suka kucing. huuu :)

hanisa sabrina said...

sedihnya :"(

teringat arwah kucing saya dulu2 :((

shanas said...

aloo so sedih...

shanas suka kucing,nama dia jerry!!!

aida said...

sedih giler...tersentuh hati membace...haiwan oon ader perasaan jugak...erm...banjir la lappy ni

Djev0jk@ said...

sedihnye cite...sy pun ske sgt2 kucing...kt umh ade 3 ekor kucing..syg dorg sgt2..hehehe

Sachi Asukai said...

sedeynya story kucing tue:(

http://sachiasukaii.blogspot.com/2011/04/15-april-2011-makin-singkat-umur-buatmu.html

::Budak Degil:: said...

org kate kalo snap pic kucing nt die mati..tp smpai skng xtau ape sbb musabab yg boleh jd pnca kucing tu mati...

btw, eh..arini kontest ditutup la kan cik nurulbadiah?..hehehe..

Oasis said...

Kesiannya kucing tu..tapi gemok jugak kan.

Baju yang kotor boleh dicuci, hati yang suci sukar dicari...

bedpet said...

wuwuwuwuwuwuwu T_T
kesian tompok. pandai tompok ni. sgt memahami. saya pun suka sgt2 kat kucing. i lap my cats. meow meow. hihihi

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

i miss my cats too kakak :'( smua dh hilang n ade yg mati. huhu

yaya said...

alah sedey lar cite ni. kan dah nak nangis . haish!

AziraYasmin said...

tacing habes. kesian tompok. meleleh ayor mate den kojap. T.T

♥ bella nabila ♥ said...

fuh..emo gila baca..sampai x sanggup abes kan..tambah lak sok genap 5 tawun my late dady gone..=[

Sasa Al-Sharif said...

paling suka dgn kucing. kisah kucing tu sgt mengharukan

Tukang Cat said...

besar giler kuceng.dah same besar dah ha ngan awk.haha

mieraaziz said...

ayaq mata berderai baca entry ni :(

♥ moy ♥ said...

sedih :(

CWL wanie LovelA said...

tgk kucing wani kena gilis ngn lori

iyou said...

waaaa.... teringat kuceng iyou yang dah xde, SODA.. huhuhuhu

weee... x sabaq nk tunggu result contest!!!! =)

adyaa にう said...

sedih sgt bila baca ni..
(tahan mau nngis T^T)

cerita atiqah amran said...

sgt sedih dan terharu..T_T

s.y.a.s.y.a said...
This comment has been removed by the author.
sha kasha said...

sgt sedey kisah kucing nie~kerinduan terhadao tuannye~

Rahimah Ramlan said...

salam,
lama gile tak datang sini. rasanya masa tu follower awak x sebanyak nih? huh? mmg sungguh lama lah x jengok page dia nih~

header pon dah cantek giler! akak pulak yg jeles dgn awak :P



ni kisah benar kan?

sangat sedeh :(

yup, sangat sebak~~


sile jaga tompok baik2..ksian dia~

zalizalu said...

dulu aku(saya) pon ada kucing nama Tapong... serupa ngan kaler kucing tu.. pandai kuar rumah sendiri, pandai hambat ayam, pandai makan sendiri..... tp da mati

Azyan said...

sedih gila. wuuu! ni sampai menangis guling2 atas lantai. T-T

leysa said...

menitis air mata bile bace ni..
kesian kat tompok ;(

✿❤Cik Izan❤✿ said...

sedih baca cerita ni...nti nak syg2 kucinglah w/pun saya tak suka kucing...

Orked said...

Bace smbil hati tahan sebak, mata berkaca2x...x leh nk ngs sbb i've stop cry over my cat...they all had gone...no more...

P/S: hug n kiss from me to tompok...sob3x

Anonymous said...

T_T .rindu sgt kucing kat rumah

zaza iman said...

rindu pula kucing kt kg..hukhuk...

Florist said...

sedihnya...kita sayang kucing :')

Anonymous said...

sya terus nangis bile dgr cite nie...semoga tompok tak cedera or ape2...semoga ALLAH menjag tompok seperti tuannya menjagnye...amin

Anonymous said...

kucing pon syg manusia..tapi manusia...buat kucing cm sampah yg dicampak atau dibuang cm tu je...cian tompok..sya pon nangis gak..

CMALOKMAN said...

assalamualaikum..sy cuma na brkongsi pendapat sy di ruangan ini..maafkan sy kalu komen sy ini ta selesa di mata rmai..cuma sy na ckp...prsaan sy sme dgn pacik td..sy amat meminati kucing sejak dri kanak2x lg..sy slalu trtanye2x..knp ade dikalangan kita...geli dgn kucing..pdhal die cume kucing..yg comel dan ade prsaan yg ta dpt dgmbrkan..btul ckp sdri..prsaan syg kpd kucing kdang2x lbih dri kluarge sndri..

SeseDaP RaSa said...

comeikucin :-)

Atikah Kahar said...

senangnya kalo dapat kucing yg pandai berak jauh2 dr rumah... xde la susah nak bela...

Atikah Kahar said...

senangnye dpt kucing cmni... pandai berak jauh2 dr rumah... xdela selambak rumah...

aiEz said...

serius jujur ni,aie yang lelaki pun agak bergenang mata bila baca entry ni...memang kucing sangat memahami,aie pun ada kucing juga...sangat sayang kat dia,sebab dah bela dari kecik..tak tau nanti kalau aie tak ada shoyue*kucing aie siapa nak jaga...sedih je,tu la kawan tu lah teman bila bercakap...

kuku pendek said...

huaaaa!!! kucing 2 gemokk!comelllll!!!dan tiba2 rndu gila dgn kucing sya..

#kuku-pendek.blogspot.com

puterablog1malaysia said...

nme kucing sy ABU..

kikikkikiki

meowwmania said...

salam ziarah ^_^

ada rakan paste link blog saudari pd wall FB sy

sy memang PEMINAT KUCING!!

faham sgt kesedihan si Tompok nih tp syukur masih ada yg sudi berkongsi kasih dgn si Tompok

maceh kakak NurulBadiah =^,^=

Srikandi Utara said...

kucing haiwan setia... saya syg semua kucing!

izwan said...

what a touching story..adalah satu sikap yg amat terpuji jika kita menyayangi haiwan. semoga Allah murahkan rezeki anda =)

eiza said...

Sy susah nk nangis tp cerita ni mmg buat sy banjir walau tgk sakit ni... Bgs penulisan awk....

Blogberry Emry said...

kucing emry pandai ngurut..he3

SENORITA ZATY said...

sedihhhhhhhhhh nangesss saya ! :(

nur amalina athman said...

sedih baca entry ni..

JoN said...

jemm...ni yg x tahan ngan story camni :_(

mr.ariell said...

alamak..
sampai ke mynewshub.my kisah kucing kamu ni.. congrats..

mr.ariell said...

alamak sampai ke mynewshub.my citer kucing kamu ni..

Unknown said...

itulah dikatakan cinta kepada tuan..

Salma Abdul Wahid said...

Salam Nurul Badiah ,terima kasih atas perkongsian,menitis air mata saya bca kisah kucing awak,semoga pakcik Nurul di cucuri Rahmat d sisi Allah Ameen Al fatihah,
Baru hari ni saya terjumpa blog Nurul ,dan saya rasa blog Nurul sgt istimewa, saya akan masukkan dalam blog list saya ,akan selalu membaca entry terbaru Nurul :) thanks atas perkongsian

Anonymous said...

alang~alang dah pakai cincin...elok pakai ikut sunnah rasulullah, bru dapat pahala.

Anonymous said...

alang~alang dah pakai cincin...elok pakai ikut sunnah rasulullah, bru dapat pahala.

Anonymous said...

Salam Nurul.tersentap sekejap bila baca crita Nurul tu.sedeh woo...tertarik dengan kisah kucing tu sbb perangai tompok tu sama mcam kucing saya sekarang.saya pun seorang yg amat menyayangi kucing..

boongafarra said...

salam nurul..
tengah tahan air mata,tapi kluar gak..:(
tompok comel sesangat,n saya memang peminat kucing walaupun dah tak bela *alah dengan bulu*
apa2 pun,semoga pakcik ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..amin..

http://vectorartxpert.weebly.com/

Lalat Hijau said...

menarik~
sy jugak seorang pencinta kuceng~

aQuwh_zana said...

urmm,,,same la mcm kucing arwah sepupu saye dulu.dia seorang tentera.suke binatang.nmpk semut pon bg mkn.tp syg,baru 3 bulan kawen dah meninggal.kat rumah parents dia ade sekor kucing nie manja dgn dia.lepas arwah meninggal,dia x nak beralih dari duduk atas kain pelekat arwah.mak arwah pon m'nangis tgk kucing tuh mcm tuh.

khairol nizam said...

comel tuan dia hehe suka tngok

Nurul Iylia said...

sedey kn...huhuhu

pikasim said...

Menitikkkk.....menitik poloh den! :)