04 April 2011

tips melupakan your ex yang macam celaka

179224_1278371414631_1690380777_496033_6498911_n
Picture credit to Nadzmey
back with some tips..

here some tips how to get over and forget your ex...follow this insyallah it will help you enough..please darling.. stop remembering and stop thinking about that jerk...

-jangan pernah lagi berjumpa dengan your ex.jangan melakukan kesilapan like what u did before with your ex..macam pergi tengok wayang ke apa.sleeping with them ke...dont do this..dia hanya cari korang time diorang bosan..ingat tu.DONT MAKE SOMEONE A PRIORITY..WHEN THEY ONLY MAKE U AS AN OPTION!!!

-Don't be so naive as to believe that you will never love anyone as much as you love your ex..bila korang fikir mcm tu..sampai mampus korang akan terkenangkan die..what for?orang yang xpernah menghargai anda dont deserve to be remember!!

-INI PALING KORANG KENA ELAK..Don't find an excuse to ask them about any situation.contohnye tanya mak awk sihat?keje awk camne or please remind me again why we broke up? This will only hurt you in the end..seolah olah macam kamu still begging utk kembali bersama dia..sedangkan dia?pernah ke dia hiraukan korang?

-Don't tell him/her that you still love them..ini akan tambah melukakan korang lagik..jangan pernah sebut "saya masih xdapat lupakan awk la.."..dont darlings..please trust me..it wont help u..

-hapuskan segala barang2 yang boleh mengingatkan korang kepada ex korang like patung ke..teddy beer ke..or apa2..but be smart enough.. jgn buang things like LV bag ke..or some expensive stuffs hahaha..simpan je and anggap je your ex is like your bank account.:P

-Don't pretend like you are still together or think of yourselves as a couple. if ade orang tanya eh boyfriend awak camne?correct them..cakap korang dah clash..selagi korang pretend seolah2 korang kapel..selagi tu hati korang akan sakit.

-Checking your ex's facebook is a big NO!!itu akan buat korang makin sedih tengok gambar2 dia happy dengan kawan2 atau orang yg baru..kalau boleh remove dia dari friend list.bunyi macam kejam..but then..kalau itu akan membuat korang lagi better.,.just do that.

-Even if you feel like you hate them, don't bad-mouth them, it will just make you feel worse..kalau dia bodoh sbb tinggalkan kita..persetankan dia..jangan kita jadik bodoh duk maki2 dia sebab itu akan menghilangkan diri kita yang sebenar..dont change your attitude just because of someone yang xpernah MENGHARGAI korang!

-No Stalking!!!jangan pernah bertanya kawan2 korang ke..kawan2 your ex ke..jugak jgn pernah mendengar bile ade orang nak cerita tentang teman baru your ex..atau apa2 sajalah..jgn pernah bertanya dan jgn pernah mendengar!You don't need to know. You simply need to let it be..

i know it is very..very..very hard and hurt..but please..kita jangan pernah menjadi hamba cinta..kita jangan pernah sedih dan ingat orang yang xpernah ingat kat kita..

btw..
kalau korang pernah terfikir nak buat perkara bodoh seperti mahu membunuh diri..pastikan korang terjun dari tingkat paling tinggi..:P

so..time to..Delete. Forget. Format. Erase.happy trying..insyallah..:)

Thanks for reading this..

171 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

suka ni <3

tapi tu la, semua nya bermula dengan hta, kalau hati nak lupa, insyaAllah, lupa juga :)

mizie mozoe said...

sokong ^^

asfira aminuddin said...

babe! agree. and lagi 1, jgn pernah baik dgn your ex-new gf sbb adakalnya gf baru dia tu sebok je nak amik tau pasal bf baru die punye ex. haha. :)

Ain Tralala said...

yeah!tips yg bgus. Superb ;)

cik faiqah said...

kak nurul..nice entry..
agreed 250%

hhehhee

Aisya J said...

Pernah try buat tapi tak boleh T_T

tyn (: said...

thanks for the tips sis :) akan cuba buat . walaupun susah kann :')

Auni said...

Suke giler entry nih! aauuuww! haha

gglit said...

hahaha..rasanya, banyak yg kita setuju dgn kamu.

say no to ur ex!

eqyn asyiqin said...

superbly true (;

armando_et said...

akan ku praktikkan...sy dah break dkt 6bln, tp still teringatkan dia...haish..still pkai cincin yg dia bg, nsib baik takde fb dia, tp ada tagged dia..so ingat nak rmv je dia dr tagged...tq.. :)

armando_et said...

akan ku praktikkan...sy dah break dkt 6bln, tp still teringatkan dia...haish..still pkai cincin yg dia bg, nsib baik takde fb dia, tp ada tagged dia..so ingat nak rmv je dia dr tagged...tq.. :)

La Dolce Azila said...

hihihi.. sangat setuju darlinggggg

Cik Mary said...

seyes!!! its truee!! love u laaa.

yatie's EPISODE said...

info yang terhebaak sis nurul! tok sah dikenang perkara yang lama. ecewahhh. :)

like this entry! <3

Nor Syafiqah said...

betul3..
xmati pun kan kalau clash dgn bf camtu..
kalo ada jdoh x ke mana pun..

Cik Lyana ヅ said...

bagus tips nie. nak tunjuk kat kawan. hehe ^^

Lil'jueluvya said...

thanks alot for the tips kak! maybe i should let him go.. n live my life!! :)

AliaJustea said...

i will try .. tengs kak for sharing..

Makbed said...

saya setuju bebeno dgn tips ni. buleh print letak kat asrama pompuan skolah adik saya. hhehehhehe...

Ryna Tri Asmara said...

agreed with this ! :D so to my ex-es & kanda azmi's ex-es, back off and don't come looking for us. hahaha~ xD

Amirrah Zawani said...

i takda ex lagi buat masa skrg..
hope akan takda sampai bila2 la.. :)

javanese DOVE ! said...

TQVM!

ini membantu saya!

sbb kdg2 terfikir, 'mcmnalah aku boleh broke-up dgn si polan.sdihnya ku bla bla bla'..

Miss Eiza said...

Sangat membantu :) THANKS DEAR !

fifianggun said...

i like this entry,,,sesuwai dgn my situation now,,,huhu...yupp!!!kita sebagai perempuan mestilah harus kuat dah berkeyakinan!!!!

lurvely amiera said...

wahh, komen kat sini lg..hehe..it's really really hurting me when i'm pretending like we'll still on..sangat sedihh..T_T try to follow nurul's opinion..^_^

cikyuyu said...

woooo!! hok nie mmg pyh nk comment tp.... wase2 nk try gop nurul ek.. ayat2 nurul wak 2 mcm kne atas muke dos nie.. arghh!! :))

LUPAKAN !!!

n a d e a said...

about the stalk thingy, susah nak buat. I memang suka stalk ! HAHA

but then pretend yg ex as a bank account tu memang terbaik !!!

LIKE this entry ! :))

Mrs.Nazrie said...

bagusnya tip2 ne!!..tQ..

Nur @n!sa said...

kak,,yam ase pyah ngt nk buat semua bnde 2..tp usaha sentiase tw..sye da buang num die.die pown da remove sye dri fb haha tp...sy still usha fb die gne akaunt adik hehe..susa la..tp sye usha n thks kak bg idea..

Nur @n!sa said...

kak,,yam ase pyah ngt nk buat semua bnde 2..tp usaha sentiase tw..sye da buang num die.die pown da remove sye dri fb haha tp...sy still usha fb die gne akaunt adik hehe..susa la..tp sye usha n thks kak bg idea..

syima said...

cool tips :)
tapi kalau boleh jangan buanglah barang2 yg dia bagi.. dermakan aje. LV bag jangan. haha

eyka said...

sememangnya itu yg terbaek..sye mmg ssh nk lpew at ex sye..dh dkt setaon lbey,kteowg break,i still not open my heart 4 other boys..so,akn sye praktikkn tips akk 2.. thx yewp=)

Mek Norfa said...

setuju apa yg nurul tulis..

Nur Afifah Mohd Ghazali said...

like it very very much <3

O'gosh said...

huhu....xnak la tips ni...nak tips cemana nak bergaya vogue the vast cam NBL

Syafiq Rosli said...

huhu..nice tip nurul..:)

Nazurah Mohd Noor said...

kadang kadang macam terbukak ex's facebook . okeh, sangat sedeh . tgk dia bahagia . knp tah, asyik nak bukak je .

nikaviolet said...

totally agree with u dear..
thanks for the info

Bie Cimbelang! said...

true, indeed! macam kata orang, trying too hard to forget someone is actually one of the ways to remember him/her.


And we dont want that.

So instead of trying to forget him and suffer alone, find someone else who's more charming and automatically make u forget the jerk whateva hahahaha

.x i a o w e i. said...

yup agree with u :P

**::CIKNUURUL::** said...

boleh tak nak letak "LIKE" bnyak2 kt entri ni?,.hehehhehehe,.i love all these way 2 frget my X!huh!,.sume CN dh buat dn mmg btol,toksah ingt dh pd org yg lgsung xhirau psl kite mse kite ade dpn mte die dlu,.skang bru nk cri,SORRY!

❤フィザAzhafizah said...

NICE TIPS!

Finaz Jaafar said...

aww..doctor love ! hiks..=D

btol3..sy setuju dgn tips2 di atas ! wee~

wunny said...

tenkiu nurul. =D
nnt share tips utk
org yg mudah sangat menyukai seseorang ketika dier lonely.
cmne nk elak dr berlaku.
cmne nk wat kite chill tanpe perlu fkir yg kite single.
cmne nk hilangkn cemburu dgn org yg berpacaran.
eh. terbanyak pulak. hehe~

bella said...

yess , betol tu :) .. thnx sys bagi semangatt ! hehe muahhcx

Mira Amirudin said...

absolutely agreed ;)

aishah said...

thanx...tips kamu ini membuka mata sy...bt sy sedar, diri kita lbh penting...tanpa dia pn kita boleh hidup kan...;)

Miss Meen said...

Lalink entry u buat 0rg gamat terkejut hahha ^_^
But inf0 nya amat bererti
Terima Kasih kerana berk0ngsi ^_^ idea !!

cik ayin said...

wah..bagus ohh :)

cik bahulu oren said...

btol apa nurul cakap tu...
wat ape kita nk ingt, nk maki, nk cri dia lg, pd hal dia ckit pon x hiraukan kita..

cik ayin said...

wah..bagus ohh :)

SofieyAzwa said...

Lupakan ex-ex yang tak patut diingat

hairul nabahah said...
This comment has been removed by the author.
hairul nabahah said...
This comment has been removed by the author.
-aqmalazmi- said...

pehh like..like..likee

faradeeba said...

i love this entry! :)

akmalhilmi said...

good tips to share bebeh :)

ex mmg celaka
bahahaha

Anayl사랑 said...

hehehe..thats true! i like ur writing sis..hahaha..i did some of the things u said..like throwing,deleting,smashing..what? smashing??hahahaha..

Anayl사랑 said...

hehehe..thats true! i like ur writing sis..hahaha..i did some of the things u said..like throwing,deleting,smashing..what? smashing??hahahaha..

NurWanie said...

thanx a lot nurul.ex aku mmg agk cm cilake whahaha

Yanty Aziz said...

it is hard but worth to try it. (:

fozia said...

Nice sharing.Find latest Jobs in all over the world at http://toppakjobs.blogspot.com

fienaz said...

wow...good tips...i alwiz do check out in his facebook....really need to stop that,like u said....thankz nurul...(^_^)

.plastic roses. said...

exactly akak :)
really love this one. akak hebat lah!
:))

Fatin Diyana said...

btl2..atin sokong akak nurul...sy pun buat mcm 2 jgk nk lupakan ex-bf yg celaka..haha

Anisa Hang Tuah said...

yeh yeh
thnks for ur tips darl..
time to erase all the memories
:D

Izyan Masri said...

SOKONG SANGAT DENGAN TIPS NI.SELALUNYA ONCE CLASH,PEREMPUAN MESTI SEDIH LEBIH2 AND CARI,KEJAR BALIK EX DIORANG.WHAT A BAD THING KAN ? CHILL SUDAH.:D

aeda said...

interesting tips..
mmg ssh nak lupakan ex kita tp kena kuat.. xblh nak terus fikirkan ttg dia je... kena fikir ttg diri sendiri jg.. btl tak?

nurayunni said...

btl2!!sokong entri nie 100%..

hairul nabahah said...

salam..dear kakak nurul....ur advice relly gud n i really6 appreciate it...btl ckp akak..jgn lah kite nak bodohkan diri utk org yg x tau nak apprciate org lain n PENIPU or bhse kasarnyer DUMB person..pliz lah kan kak...tq syg nsht 2...luv it..:)))))

mahfudzah said...

hahahaha! info best gilee! like~ even aku pmpn..haha

Rara Farah said...

btl3...neway yg stalking tu betul sesangatlahhhhh....rara sakit hati jugak biler dye bad mouth kn rara..tp rara still pegang pd prinsip.biar org jahatkn kita tp jgn kita jahatkan org sbb kalau kite balas balik kita dengan dye xde beza...hehe..skrg happy lah...

MiSzy DiaN said...

wow.. nice entry..
btw saya dan ex saya msh lg berkwan baik.. kalu nk go on as couple mmg dah tk blh so kmi decide jd kwan baik jak.. susah kn nk prcaya :)

Lyaa Suriany said...

hun

i nak sgt buat mcm yg u ckp tu
tp sometimes
i stil lgi nk tgk fb die..
skt je ..

nelly said...

berguna !

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

btul..ada kebenarannye..cik bad leh jadi doctor love.. =)

entry nie ade ngumpat pasal anda.. http://mid-sayang.blogspot.com/2011/04/kalau-yuyu-komen-dan-bila-maera-komen.html

FarhanaFabulous said...

nice tips and da dpt pun lupekan...hehe..

IEQAH said...

like like like..

anaiha yusof said...

DONT MAKE SOMEONE A PRIORITY..WHEN THEY ONLY MAKE U AS AN OPTION!!!
sis i like this quote thanks for ur advice i really2 appreciate and worth it love u ;)

Nurul Sharmila said...

i hope ape yg kak nurul share neh, boleh tlg mila handle that problem.. :)

wany lhaa :) said...

sukee yangg kelimaa tuu , hahaha

❀aRaBeLLa❀ said...

haha nice tips nurul!

amy syahirah said...

sis punye tips ni lbih btolllllll !!!

tip sy tu , sy ikut buku . hehe . *tapi hati dh berbunga bunga bila sis komen ! thanx sis .

but ur tips , i know its all from urself .

btw , sy suka klau sis tgah sbuk fokus bercerita , pastu tetiba ada unsur lawak pulak like this ;

kalau korang pernah terfikir nak buat perkara bodoh seperti mahu membunuh diri..pastikan korang terjun dari tingkat paling tinggi..:P

so..time to..Delete. Forget. Format. Erase.happy trying..insyallah..:)
-----------------------------------
thats why we love the SPORTING NURULBADIAH LAI !!!!!!! luv u , mmmuuaahh2!!

alexa yussida said...

aaaa..dear,ckp kat dorg jgn jd bodoh utk bunuh diri..tak bau syurga nnti n takdenye ex dorang nak bersedih kalo dorg mati pon..huuuu..

cari je pakwe baru,tak yah kusut2..hehe:D

esk exam..uu wish me luck :)mmuahh!

Ika said...

nk copy boley x..
sume ape yg akak cakap tu sume yg sy buat..sy sekarang memang da boleh lupekn die..tapi, ble fikir kn blek yg die da curi ciuman pertama sy, sy jadi skit hati.nape laa sy bodoh???.tapi sekarang sy dah bertaubat...xnk couple2 selagi blum habes sekola..:)..n iman sy dah semakin kukuh sejak pergi kursus..insya-Allah..:)

atynnaddirah said...

thnx kak !
akak mmg memahami...
situation sy mmg mcm nih skang ! :)

Oasis said...

Prinsip sy sekarang jangan terlalu percayakan sangat. Kelak terkena parah merana.

Anonymous said...

kalo satu tmpat keja?? :-p

Indah Mulya said...

nice one sis!

CiK niNiEy said...

nurul..i will try..i will even it hard..bur..i xsure i mampu ke x..insyallh..tengs...ni mungkin pendorong bg i..but mcm mne if ex kita tu xberslh..? huhu..anyway tengs nurul...:)

cik barakah said...

sis. dulu suka stalk dia. then ta tahan sbb sakit hati. terus block fb dia.haha. skrg cm okie la skit. time is the best medicine to heal our hurt.insyaAllah. :)

cik zira said...

wah tips yg amat berkesan n x pena dgr...ehehehehe...

Anonymous said...

tips nurul mmg tepat sgt2...sye dah cube smua tips tu...and now sye BEBAS...hurayyyyyyyy...alhamdulillah

Anonymous said...

yg pasal brg2 mahal yg diberikan tu mmg betul sgt jgn buang...rugi kot kalo buang...

khaizarien said...

yes,...ape2 pun yg terjadi teruskan hidup...biakan die pergi tinggalkan kite kerana die bukan yg terbaik untuk kite... kan?....

p/s: baru melepasi fasa ni.n so far i'm ok.

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

nice tips kakak cantik :)

ieQa ishak said...

thanks..berguna sgt utk org yg tgh frust mcm saye.. ;)

cik najihah said...

tq sis...
tenang sikit :)

Nur Zaheera said...

best kak. :) suka baca !

mzmira said...

thanks :)) it helps me a lot

HusnaMa said...

susah jugak kak nak lupakan ex.menangis tu confirm lah. tp once dah ade pengganti sure kite akan lupekan die.lagi2 kawan baru kite tuu sayang kat kitee :))

adrinaqamarina said...

tapi tu la, kena tahan diri dari usha gambar dye sume. end up nye, hati sendiri yang sakit.

hehe.

benda ni biasa jadi pada sume orang.

nazirah.zakaria said...

good tips bg sesiapa yang ingin melupakan bekas kekasih..:)

haniey said...

betul cakap akak tu..sb haniey pn penah lalui..

doratie chan said...

sy dh pernah try tips ni dulu n trust me it working...

YANA YONET said...

terbaik my dear ^^

Anonymous said...

so call true :)

♣dya aien♣ said...

babe!!!! double thumbs up!!! :)

nuruashia said...

kalo da perangai macam cilaka tamau da pusing blek huhuh :) TQ for sharing sys :)

fittiariri said...

tp kdg2 teringat blk kisah2 dulu huk3

hana nabihah said...

gile gempak tajuk entry !!!! rase nak suh jek dia bace supaya jangan ganggu kite lagi . huh . kite je kene slaahhh gn gf dia . padahal dia yang kacau kite tau kak !

misz molecule said...

smart enough to say that.



I LOVE THIS ENTRY!:)

Liyanadiba said...

hwaiting!

axieyazhar said...

heyh systa :D loike ur entry..
this info really meant to me..
i'll follow ur awsme advice..awww
thanx dear :)))

misz jue said...

like it very much..=)
nice sharing sis..

fiq. said...

ur entry inspired me.
really2... T.T

BLADE EDGE said...

salam nurul...

the most simpletips - elakkan drp jumpa or fikir pasal ex. :-)

have fun, nurul..

Izat Tarmizi said...

Macamana pulak kalau kita sendiri yg buat perangaii macam tu and ex kita seorang yg baik?ce cite ce cite skit cik nurul..tkt nanti mcm kena dekat kepala kita sendiri..

Maizatul Akma said...

sisi nurul, sangat sesuai untuk saya praktikkan. thanks dear :D suka sangat entry ni. lagi2 saya ni sangat lah lemah bila bab nak melupakan ex saya :")

pink said...

TOTALLY AGREEEEEEEEEEEEEE! Mira pernah thru ths situation :p hihi

chapaticokelat^^ said...

wow. this one's cool =)

Anna King said...

wahhh suka gila entry ni.. thanx dear! at least apa yang u tulis ni boleh dijadikan sebagai penguat semangat untuk i lupakan my ex yang macam @!&$**#

daddybu said...

:)Before you love someone..please take yourself into account first..n yes!!! no warranties in any relationship even you’ve been married, marriages also can broke down....n you have take it as a risk to get into any relationship,,,,whatever it is..love yourself first, play it cool and careful...

Ace3103 said...

whuaa~ na nanges lohh baca..hek2 XD

cikGha said...

yeeeaaahhh!!!!!
persetankan saja dye!!!!!!!

amier azrul alias said...

let bygone be bygone..
tak yah la nk benci2 & saling kutuk mengutuk..
huhu!
masing2 ade perasaan :)

Djev0jk@ said...

good tips!~ske sgt2 dgn nurul pny blog

efa said...

terbaiklah entry ni akak double like,apa2 pun jgn dikenang kisah lalu eceh insyaallah moga2 amin

Nurulbadiah Lai said...

salam semua..

thanks 4 de comment and pandangan

too happy..

yup xdinafikan..ramai yg mengalami seperti apa yng nurul tulis..
tapi kalau ex kite tu baik..kite xyah lah kejam ngn dia..just accept the break up and move on..

and kalau kite tergolong dalam golongan org yg kejam tersebut..ask ur ex forgiveness for everything that u had done..
yee sometimes..kite xleh jadik perfect but kalau once kite salah..kite mintak maaf la dekat org..kn?

thanks 4 reading this

fath demon said...

arghh susah nau nak lupe ex , hahaha mcm same je sume tu . =.= thnks . hihi leh wt pedoman tips2 ni

Qaseh Qistina said...

yes,betol apa yg nurul kata sume tu..and sume tu sy dh buat.Alhamdulillah, it's become better than b4..mula2 mmg susah sket tp lama2 akan ok..yg penting hati kita..smpi bila kita nk sakit hati kn..so, let it be..let's time decide rite..peace~~

nurul syazwani said...

finally i understand why i still cant let him go..rupe2 nye sala sendiri..hahha
thx kak nurul. love u!!

nurul syazwani said...

finally i understand why i still cant forget him o let him go..hmm, rupe2 nye sala sndiri..ape laaa, hahahha..btw thx kak nurul, love u! =)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

yup dulu saya putuskan segala-galanya tentang dia.. belive me I'm ok selpas hanya 3 month hehe!! And now I got the best man in the world.. ye ke?? haha..better than him!!

Siti Hanizah Sahar said...

nice tips...i'll try..
hehehe...=)

naem glizzy said...

hahaha setuju. orang da tanak xpayah la kite nak begging them.. kite pon ade maruah.. die hepi buat kite camtu, kite je beria xbole lupe kan die lol :P

padle said...

kenapa tajok entri ni cam kejam sangat...takot woo..

cantekk said...

sgt2 membantu..

tp benda2 bodoh pon byk kali buat

lpas tu bru leh redha,, n do all dat erase/remove yg patot..

thanx

mynameismy said...

sgt setuju!

farah dyana said...

tps terbaik lah!memang suke da way kak nurul bg tips pasal cintan cintun ni..ade betulnye.huhu =)

Suis Rusak said...

I like this!!! *high five*

emieysandra said...

likee!!

Liquid said...

nice tips. But hope xkan gunakannye hee =)

Mata Pena Fadz said...

bgus entry ni nurul :) like2...

Munie Blushious said...

sooo true sis, terutamanya yang 'dont throw things like LV handbag, anggap jer ur Ex is like ur bank account' 10000000 times agree !!

hahaha... its not easy to erase everything but kita memang kena try the best utk lupakan dy... go on wif our own life... masa depan masih jaoh... once kita lupakan bussinessman, kita akan dpt doctor.. who knows... hehehhe

Imma Yusri said...

posting ni patut di buat setahun yg lalu.. hahaha

Anonymous said...

assalamualaikum...saya bru je jmpa blog nh..n ada la jgk tgok entry2 lain...ada entry yg pasal nurul tgur org kan...kan nurul ckp xslah menegur..so...saya kat cni..nak mngur ckit jea...rasa x patot lak lau xtgur..sbb dh tgok...emmm...siyes..nurul memang cun...lawa sgt...suke tgok gambar2 tu sume...cume nya...saya nak ingtkan la...emmm...kita kan pmpuan..islam lak 2...hrp2 nurul jga aurat kite...tdung kna ttp dda...xjrg..bju kna longgar xnmpk bntuk bdn..bkn pe..byk sgt gmbr nurul lam blog nh...smapai ad yg ambik buat fake fb kan...so, sy tkot lau ad antara readers nurul yg hati kotor..nnt tkot die ambik gmbr nurul then edit kt gmbr bogel...jatuh maruah kita org pmpuan nnt...mmg la asenya readers nurul xcaye..tp still ad effectnya kan...emm...1 lagi...prnh xdgr gmbr2 nh sume bleh jana dosa kita 24 jam..wlpn pn kite xbuat ap..ad lak lelaki yg tgok aurat kita..kita gak dpt saham..nurul xbleh ckp xksh cz kdg2 sbb kita bleh mnyebbkan kes rogol..kdg2 ustaz ckp..gmbr2 kite bleh mnyebabkan gnguan seksual pda lelaki..sbb diorg bleh trgsang dgn gmbr2 kite...mna taw..lelaki yg hati jht tgok gmbr2 nurul..naik syahwat..tapi xtaw nk lps kan kat ane...n then, jmpa dak2 sekolah tepi jln..diorg akan lepaskan nafsu diorg dkt mereka dgn rakusnya...hrp2 nurul fkir2 kan la ek..sbb kalau tgok entry2 nurul..nurul mcm baik...xde gmbr2 plik2 ngn pakwe...ok..sekian..tq..salam

saya bukan tomato said...

sejuta ribuuu berlemonn lemon lemak like !!!! LD ^^

aLya maNip said...

love it!!!
betul tu..alya da cuba da..skunk da hepy!!!

Islet said...

an eye opener...

Nana Hussin said...

like it .. its soooo true darl ..

Nurulbadiah Lai said...

thanks korang for all the comments..
hope everything gonna be okay isnyallah..

anon: thanks 4 de comment..i really appreciate that..:)insyallah will be more careful after this dalam berpakaian

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

nurulbadiah lai..kakak mish kamo la dear..baru ari ni dpt online..terus terjah kamo!

agreed wif U..kalau nak terjun pastikan betul2 die ahahaha
sbb kalau x die..nnt cacat merana badan hiks ;p
jahatnyer sy!

conclusion = forget it & buka buku baru..ada yg lebih baik utk kite di masa depan.. ;)

take care nurul..

Cik Kaktus said...

salam...baru hari ni jenguk blog awk n i'll follow ur blog.sgt berguna n sy suka entri ni..mohon izin utk share boleh??.. :-)

Cik Kaktus said...

salam n salam perkenalan dr sy.sy sgt suka entri ni. berguna. mohon izin untuk share boleh??? :-)

yaya said...

agreed nurul! i've already try my best. da rest let God decide the best for me. :)

miss smiley =) said...

huuu.thnk u!!.tips yg laen dr yg laen.keep on blogging kak nurul.syg akak!!.=)

mr green said...

thanx so muxh nurul badiah
dis is so helpful~
wuuuuu
da lame asyik tgok pic2 ex i
sungguh sedih
wahahaha bodohnya aku

Lina_Lin said...

big thanks to you for making dis entry,,,i really need some advise regarding to my situation now..really apprieciate it..thnks a lot ~

nurulshuhada said...

just read ur entry....felt like wow...it was inspired me a lot.....so i'm in progress letting him go away from my life.....sick of it...tengs nurul........

ilasli said...

terbaik la wok

Izzaty Ishak said...

Saya dah praktikkan! Mmg menjadi! ;)

-ilyannur- said...

yeah thanks for the tips. memang membantu! =)

Astarawistana Momoi said...

Thanks babe,
ada tips yg sy da try wat b4 sy bc entry ni..dan sy akan cuba wat tips2 yg lain yg blum dicuba.. ;)

neway, hepi dgn life skrg since sentiasa pk "masih ramai lagi yg sayang sy" hehehe...i have my family and friends..alhamdulillah.. ;)

thanks again!

beeha ben said...

masih mencuba walaupun payah... :'(

etaayushita said...

sy still trgantung agi..tolonglaa wahai lelaki..sakit yang ditanggung tuhan jerk yg tau.. T_T

MasTUrA said...

betul2.. nk try gak la tip ni.. cm org gler je duk ingt org cm gitu... wat goes come back around.. so bia la kn.. ikt ati ni.. insyaallah leh lpe..

adx itu aku said...

wow !!
really..really..really like these entry..
urrmmm..i'll try to follow ur advise dear ;)

Qaseh Ana said...

Kdg2,rs boleh lakukan semua ni..tp bila sorg2,sunyi..rs trkenang..dan msty nk buat jgk sume ni..knpa cinta begini sakit..but u rite sis..knpa prlu kita cari org y dah buang kita..juz..sometimes kita lemah n xbrdaya nk mnolak smua kngn n rasa dlm hati 2..btw..tengs..dis note really help and can remind myself..=/

Orked said...

susah nk lupakan, tp INSYAALLAH, i;ll try my best..tp kak, lau delete FB dia, tp lau ari2x jumpe mcm x menjadi jer...camne lau belajar or kerja satu tempat...i do really need ur help..:(