20 April 2011

stop!!kata-kata indah kau dah ketinggalan zaman lelaki!


1: jangan amalkan fikiran2 diatas
2:jangan tiru karya diatas..buruk bebenor


bile seseorang lelaki yang ade HIDING AGENDA terhadap anda..kebiasaanya..drama ini akan berlaku..

lalink kite..
kite sayang awak melebihi diri kite sendiri
kite sanggup harungi segala2nye demi awak
sanggup mati demi awak
sanggup berenang dilautan api kerana awak
sanggup panjat gunung berduri kerana awak
kita ingat dekat awak siang dan malam
pagi dan petang
subuh sampai maghrib..
kita xpernah sayang siapa2 macam kita sayang awak
kalaulah dada ni boleh dibelah..awak akan tahu betapa sayangnya saya pada awak..
hidup ini adalah awak..nyawa ini adalah awak..segala galanya hanyalah awak
tiada perempuan yang paling cantik dimata saya melainkan awak.
kecantikan awak seperti bulan..
bulan pon xindah macam awak..

erk??

eh jap..jap..

wei giler!
kau ingat kau hidup zaman William Shakespeare ke?
Sastera dalam buku Komsas entah2 fail..
hiperbola lah sangat..
ingat dari subuh sampai maghrib konon..
bangun tido pon pukul 2 petang..
lautan api?kene habuk rokok pon masuk icu

weh..
cakap cantik macam bulan..
permukaan bulan tu berkutub kutub tau tak..
berlubang2..berkawah kawah..
tak belajar sains eh?
kesian.sungguh.
konon indah..
kau hidup dizaman Mesapotamia dulu pon belum tentu perempuan makan kata2 indah kau tu..
kau rasa indah la sangat.
masalahnya ..
indah pon kau xtahu apa maksud
terkinja kinja cari dalam kamus dewan..

dahlah..
orang dah bosan itu semua.penat betul.huh..huh.tolong bagi air.dahaga.

ni nak tanya..

agak2 nanti lepas kawen berapa kau nak bagi bulan2?
agak2..
kereta Brabus minggu depan boleh ade kat parking rumah tak?
kejam sangat eh.
xpe..ringan sikit.
mini cooper.kecik sikit.

tak de???
delete jelah kata2 indah kau tu
sebab tak boleh buat lauk makan nasi.

realistic la wei!

bai.

thanks 4 reading this

89 comments:

Fatin Syahira Ramli said...

yes! sokong :)

CutieIntan said...

kind a freak rite..tak tahu lah naper lelaki memang bijak sangat dalam bermain kata-kata

deDetz said...

haha..kita orang perempuan dah makin pandai yea =D

Izzaty Ishak said...

HAHAHA. Terbaek lah Sis Nurul. Makan dalam boys(yg penah buat cam ni) baca entry nih!

rara pinkmafia said...

hahahaha kelakar lah akk ni..yelah.skng org tak pakai dh ayat2 tu.muntah dgr ayat2 tu.

cik fza said...

jgn pecaya lai2 100%.

Finaz Jaafar said...

haaaaa..amik kau..setuju dengan anda !
wee~
ada pernah dpat kata2 yang impossible cemnih gak..tapi end up kte gelak sorg2 sebab rs kelakar !! wahahaha

cik Ida said...

i loike it very much!!!

hehehehehe... sarcastic but really2real!

^____________^

zarifahmr said...

kekekekekekeke lelaki yedak? :B

wiwie s. said...

hehe...ni dinamakan cinta tahap kentut pun wangi.. lps kawen semua kata2 manis tu jd pahit.. nak pikat pmpn kdg2 x perlu pun kata2 manis n wang ringgit.. =)

mizzkechique said...

lelaki mcm ni mmg xleh percaya... pentipu!!! mulut memang manis, tp ada mkne semua tu..percayala..

Edura Hanum said...

ayat time bercinta memang debom.
tapiii bila dah kwin or senang kata dah clash,,,,mengutuk cam apa.
aduh...kekadang lemas dgn kata2 laki yang terlalu over berkata-kata.cakap tue gunalah akal fikiran.ingat semua pompuan ke suka makan janji manis.

hamizah halim said...

emm u materialistik person mebi,,

Makbed said...

wahai lelaki. kasi la ayat manis yang berevolusi sikit. dah lapuk sangat dah.

zaty said...

haha..bahasa mengayat mmg power semuanya!adei. xleh blah baca. XD

nazirah said...

hehe btul tu sis
setuju sangat2!! :)

kAmi dAn mEreKa said...

ayat lelaki mmg manis sentiasa,
indah khabar je dari rupa, hehe =)

oReO HitaM said...

Blogwalking..

Demm!! sentap

Walau pun aku tak kenal William Shakespeare tuh sapa.
Walau pun dulu karangan aku cikgu suka dok tambah pen merah (dia jeles kot)

Tp tobat pedaih!! Nice..

y u y u Z u l a i k h a said...

lalinkk! lalink! titew chayang awak! titew sanggup bace belog awak sambil makan karipap! heheh ^^

HonEyBuNNy said...

hehe....setuju tu..ayat je lebih....ngeh3...

Anonymous said...

Ingatlah ...Setiap apa yang dicakapkan itu kadangkala boleh diterima pakai & kadangkala tidak boleh diterima pakai ... pokok pangkalnya tanya pada hati itu sendri boleh trima atau pun tidak .. dalam dunia ini perempuan memerlukan lelaki manakala lelaki memerlukan perempuan , sama ja .... rasa nak trima apa yang itu , trima jala dengan hati yang terbuka ....

Anonymous said...

tapikan ...pelik kan skrang nih ....semua pikir pasal kekayaan mesti bahagia .. sebenarnya kekayaan x memberi kebahagiaan dalam hidup kita ..hanya memberi kesenangan yang akan melupakan kita apakah itu kebahagian yang akan kita kecapi ...

kaizen said...

terbaik!!!!

kodok said...

hehe~! bile cik badiah membebebel..

eyh. brabus bes kew, nak search jap ahaha..

me suya said...

kah3!
be realistik la kan~

SyaficqaHamdan said...

baru-baru ni ade kat FB, stranger kot. Im ficqa. ckp, hye..bole kenal2.. terus ficqa remove die. tak suke laki gatal. hehe.

cik fai said...

huhuhuhuhuhu :)

suka ayat kakak .

fai sanggup pinjam pc orang nak baca entry kakak kali ini .

erkk . -.-'

over tak fai , lau cakap macam ni.
hihihi ^^

Syafiq Rosli said...

huhu..takut2..:)

Tengku Puteri said...

emmm...lautan api setahu saya neraka je... =) ish...ish...ish..sanggup nk berenang dlm neraka..hee

Cik Wani said...

heehee. I loike la kak nurul! Bravo :)

cira nd said...

huhu i loikeeeee

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

x yah nak indah sgt lah.. bese2 sudah.. janji jujur..

yours
\SH/

Tiey Zatiey said...

so sweet kak nurul...lucu lah plak ase huhu

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

marah ek?? hehe..

izyantyPersonalTaste said...

betol2 dah ketingalan zaman ayat2 tu smua huhuhu...sy sokong he3

deena khalil said...

nurul syg,
sentap mak baca entry you!
mak bukan pe,kang ade mulut2 longkang mengutuk nurul la tu..tunggu leww.ade le tu.alah,pesetankan je..mak nasihatkan agar nurul buat entry gila2 lagi macam ni..baru syokk;))

ikhlas,
mak nyah deena khalil

zanox said...

sukeeeeeeeee sangat²:))

Farahanis Waheda said...

hehe terbaiklah sis ..betol tu , cakap guy ni kemain manis lagi . tapi masa nk tackle jea. bile da dapat . huh , takde maknenye ! HAHA :P

Hishyamuddin said...

dibawah cahay matahari yg terik..daku mengomen di blog kak!!heh3...

Budak Kampung said...

wah,mini cooper..haha

Izyan Masri said...

LAKI SEKARANG MEMANG BANYAK MANIS MULUT.PUIH2.ECEY.EMO LEBIH PULAK XD

deeya said...

bhahahaha ! ta semudah ABC la nak percaya kat lelaki .. muak dengan madah2 berhelah diowang . mencik ! =(

Aweyn said...

awal2 bercinta mmg cmtu..manis sgt..lame2..huh T___T

aiko kato said...

Nice post!!!

But regret to say..there r lots n lots women out there r fall for that..in fact they r sucker for that...;)

keep it up...u shud motivate women out there to be realistic n not to think with their heart..use ur head please women...

Hati kasi keras n ego okay!!

FASIHAH AHMAD FUAD (seha) said...

biasalah lelaki kan mulutnya manis..tapi satu pun xleh pakai..huhuhu.

Dawa said...

pergh demand brabus tu. huhu

Sky Nur said...

ni lepas geram ke kak???

Ujang9897 said...

wallah..tercabar..hahaha


=)

tq sudi jengok blog gua..=)

asmiera emiena said...

kak nurul , cantik lahh entry nii ;))

Lyaa Suriany said...

hahaha

i tergelak gelak
bab cantik mcm bulan tu
adoi
betul tu...
sekrang ni laki ramai yg jd sweet talker
da tau pmpuan lagi ramai kan
so best la mengayat

anny said...

saya suka entry ini..

Yaya Maisarah said...

stuju ngan kak nurul!!

Anonymous said...

nice speech.
love it. :)

MiYOKO SuKi said...

so materialistik..hihihi

Anisa Hang Tuah said...

yesss..suka gila entri ni..
nice la nurul
:)

Never Ending of Art said...

hahaha... lawak gle bila baca entry nie..
Nice job!! Menarik..

laskar pelangi said...

betul tu nurul. lelaki, bila guna ayat. punyalah manis. lagi manis pada gula batu...
pandai betol susun ayat sampai manis bagai..
tu before dapat couple. tapi bila dah dapat couple.. terus bosan la..macam-macam lagi..
belom couple punyalah sehari rasa nak msg 24jam..hik3x.. tp bila da couple, nak msg 24msg shari pun susah..kih3x;)

anywy, nice entry! :))

Oopss..Cikgu Cinta said...

zue cancer here..da tuka blog kak nurul lai :)..

mmg laki yg ayat manes pembohong besar nyampah

nanapuzi said...

Besttt ! Suka entry ni (:

Anonymous said...

pakwe kau pakai mini cooper sgt la...haha..

Khuzrin Kamarudin said...

Mak aih,.. benci bonar kat lelaki... (-_-")

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

ahaha..teringat kata2 ex naz yg ke 3 kot. camni arr lbh kurang, siap bole bersumpah2 lagi. ahaha..klu buka simkad lama, sure bole muntah ijau sbb terbca sms dia. last2, tak dpt apa...dah la msa kapel di madukan, then dua2 kena cerai...dia bole blah pi tunang n kawen ngn org lain. huhhh~ dasar buaya tembaga.

p.s : emo tak psl2 -.-'

echa said...

aku meluat dengan si molot manis.

cik faiqah said...

kak nurul ni kelaka la...hehehhee

madi said...

nurul, my opinion laa kan..
hanya 20 % je kot lelaki yg cmni.
yg slebihnye xsuke luah kate2 syg.
bile dpt lelaki yg cmni romantik habes tp if dpt yg sbaliknye kite kate dia xromantik la, xsyg kite la..
am i rite ??

Nurulbadiah Lai said...

thanks people..

u all sgt cool..thanks..

so u got what i mean?lelaki bila dia nak sesuatu dari korang..biasanya dia kan bermanis2..dia akn tabur jnji mcm2 kat korang..
so korang kena kuat dan jadik kejam sikit okey...:)

anon: ko ni mesti xfaham kan maksud entry aku?

eh..pakwe aku miskin je.mini cooper jauh sekali..naek viva je..:))

hahaha.

Nurulbadiah Lai said...

btw..korang jgn salah faham psl entry ni..
maksud nye..

kalau ade lelaki nk mintak tdo ngn korang..nk apa2..
jgn korang termkn ngn pujukan yg manis2..indah2..
kalau die cakap sanggup segalany2 kerana anda juz nk tdo ngn anda..

mintak brabus or mini cooper terus..
tgok sanggup x?

faham x?
bukan psl materilistik..

tp..
korang kene bagi setepek kt korang

ni entry bukan ditujukan kat semua lelaki..

just untuk lelaki..
yg suke nak menggatal ngn pompuan..nk sumtim daripada pompuan..tp gune nama syg..

thanks:)

@rin @hamad said...

thanks nurul..

gmbr yg diedit ni nmpk style..gudjob

saya bukan tomato said...

haha ! cantek mcm bulan tu nampak sgt menipunye... :P


dorang bese nak sumting lah tu . huh

Anonymous said...

memang bagus entri u!!!!!best sgt!!!!booooo lelaki macam itu......

Ain Shaufe said...

haha nice entry! LOL :D

Wahidah said...

btol3...hidup ne kena la realisitc bukan plastikkkkkkkkkkkk....:)

cantekk said...

hahaha ;-D betollah...
tak tmakan da kata2 manis lelaki,,,
bermotip negetip

SuFy said...

i lebih suka laki yg jual mahal..ahaha :p

FARAH LIYANA said...

lelaki. dont ever totally trust them okehh :)

Da Della Rissa said...

wakakaka amek ko wahai lelaki bermulut manis.ada hati nak bermadah puitis.hahaha kena sedassss!!
cayalah sis!

Zyamrianah said...

oh..it is soooo true..
lelaki zaman sekarang ni.

Lin Ji-Eun said...

terbaik. sokong 200% :))

afams-chan said...

nice!!!!

Tersenyum bila baca. hehehe

eyka said...

betul tu kak nurulbadiah dorang fikir ngan kate2 manis dorang yg dh lapok tuh blh buatt kite cair nan dorang.kite (as a woman) lagi expert dari dorang skung nih kan.betul ta???

s.u.h.a said...

lelaki sekarang kan mulut macam gula. manis bebenor tapi haram nak buat macam yang dia janjikan.

aLya maNip said...

wuu...ade lagi ke ayat2 cenggini skunk??hahaha
ade lak pmpoan nak caer..adoyaiiii

TJ said...

Tp byk je gurl yg suke ayat2 mcm tu.. Ayat2 Yg mcm nk muntah ijau tu lah yg byk terjerat.. :p

alexa yussida said...

ade lori gula tumpah gamaknyee..tu yang beliau bermulut manissss yang amat..huhu..

dengar bole,percaya jangan :P allalala

lady nana said...

entry yang agak garang.. tapi nana sokong.. lelaki banyak poyo.. kalau kuarkan ayat.. boleh diabetes.. tapi sebenarnya HAMPEH.. kosong...

RastaMat said...

segalanya memerlukan duit..

tapi duit bukan segalanya..




jangan eksaited sangat dengan duit..

merana nanti..



hidup berpada..

bersederhana..

Fisol said...

hahaha...siap sedialah wahai kaaum lelaki..

Anonymous said...

semua itu bergantug kepada sang pencinta..iklas cintanya iklaslah kata2nya begitulah sebaliknya..apa yg boleh saya katakan adalah jngan terlalu mengharap pada cinta kerana cinta selalunya datang dan pergi tanpa diduga sehingga suatu ketika kita akan menemui cinta yg betul2 iklas,tuhan memang sengaja menemukan kita pada cinta yg salah sebelum bertemu dengan yg tepat,kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atsa kurniaannya itu..

mushroom farah said...

suka sangat artikel..seriously..