28 April 2011

why people hate you??

SRF_6870Align Center

ONLY two reason why people hate you..

they hate you because they wanna be YOU
or
they hate you because you are not like them..

sometimes..people hate you because they dont have what do u have..so actually..they dont hate you..they just wanna be like u but they cant..
maybe korang cantik..maybe korang pandai..or maybe korang xcantik tapi pandai, so they hate you because diorang nak jadik macam u..nak cantik.nak pandai nak baik mcm u..so..bile die tiada unsur2 tersebut..dia rasa cemburu..then bila dia cemburu..lama2 akan berubah kepada benci..
then at last..bila ada org tanya..dia akan jawab..

aku hate this girl
why?

sebab dia kerek ah..sebab dia berlagak ah..sebab dia sombong ah..
in fact..orang yang dibenci tu xtahu apa2 pon..
u label them
u put the word kerek.sombong, berlagak.
actually..u obviously hate them because you wanna be like them..

so..dont hate people just because you are not like them..

and if u feel hurt when people hate u..assuming that they want to have what do u have..so share a lil bit.. P


and ada jugak..that person xcun..xpandai..xcantik..but everybody like her..everybody adore her sedangkan yg si cantik, si pandai and si kaya tu..xde pon ramai2 nak suka and adore dia..so sure they will hate you..then dia akan create satu story untuk make people hate you..why?because they wanna be like you..they wanna be humble like you but they cant..they wanna be as nice as u but they cant..they think that they are so perfect to deserve to be liked like you but they failed..

remember this..when people hate you..just pay them no mind..sometimes..The people who hate successful people are usually, unsuccessful..and etc..so on and so forth..kadang2 kite rasa down sgt..kite akn rasa kite ni teruk..apa salah aku?why the hate me?? so..my advice is..If you become successful and any people decide to hate you, it's because of their own fears, not because you have suddenly become a 'bad person'. ..think positive.


and another reason why people hate you because you are not like them..
just because u dont agree with them..they hate you.
just because u are not wearing like them..not eat what they eat..not so great like them..they hate you..
sometimes dia rasa dia lemah lembut..dia soft spoken..so dia benci korang just kerana korang kasar.korang cakap main lepas je..so..they want u to be them..they hate you when they judge you from their perspective..

eh aku xsuka orang yang kasar..aku xsuka la orang yang mcm ni..aku xsuka la orang yang tulis mcm ni..(padahal dlm hati diorang cakap..dia sepatutnye tiru mcm aku..die sepatutnye lemah lembut mcm aku..dia sepatutnnye tulis mcm aku..dia sepatutnye pakai mcm aku)

so for me..
dont hate somebody when they are not like you..let them be in their way..
it is a worse things to hate people just because they are not that great as you..
it is a worse things to hate people just because they dont agree with u..

then..
when people hate you just because you are not like them..
just let them be..dont feel bad..
mind this..
we do not live to please everyone!!!
just stand for what you are believe is good for you..dont bother about haters..
coz if they hate you because you are not LIKE them..
prove to them that EVEN you are not like them..
u are BETTER then them..

bagi saya..
saya ade prinsip saya sendiri..

I DONT NEED TO PRETEND JUST TO PLEASE ANYBODY..
i dont care what other may think about me..because I want to live my life the way I want..
if i dont agree with someone..it is because i have a strong reason behind it..i dont hate people for no reason..i dont hate people just because of this two shit reasons!!

i always remind myself that life is too short to wasting your time by hating people..so..i will try as hard as i can not to hate everyone..

ya..
it is true..When some hurt your dignity, it hurts, but I always tell myself that I am who I am ... NO matter what others say...

so:
live with peace.
that was from my perspective....what about you guys?

p/s: sorry for my grammatical error..sorry malas nak re-check hahaha..:)

thanks for reading this..

106 comments:

Dayang Fazlyn said...

Huhu.. Spesies org kuat dengki ni byk lg kan Kak Nurul?

Ainnur Afiffah :) said...

TERBAIK !

nice entri..

^____________^

cik fai said...

hihi ^^


fai serius suka tengok kakak nurul . cantik :)

about Acha said...

agreed xD

sweet stalker said...

yeah,.so setuju dgn akak. we dont need to pretend just to please everybody. just be ourself. i am who i am :)

BabyIntan said...

Agree! Sangat agree dgn dua sebab yg Nurul tulis di atas.

Let us all stop the 'hatings' in our heart ;)

Latest n3: Lapan Kali Di Bius!

sitinurulafiah said...

i like this banyak2:)

its true! :D

they already wasting their time by hating people kan-.-

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

sis suka jadi diri sendiri je..
tak penting s/ada org suka ke tak..
aihh sbb org tak bg kite makan pun..yg penting kita eppy dgn diri kita ;)

kena fikir diri sendiri dulu baru fikir org lain..peace yaw peace lalala~

wiwie s. said...

absolutely true =)

najihatussolehah said...

ada org tu..x ske kite sebab katanya kite tiru die,sedangkn kite x perasan pun apa yg die wat...ingt kite jenis usha dia memanjg ke,,

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

saya akan rapat dgn seseorang jika saya ingin menjadi seperti dia...saya akan jadikan dia sebagai idola saya...

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

i dont hate people with no reasons. hee

Izzaty Ishak said...

Terbaekkk! What a great advice Sis Nurul. Love ur post! ;)

Zaty penah jadi mcm nih dulu mase time Form 1 and Form 2. I mean, I was the victim. People was envious of me. But Zaty tried my best untuk sabar but end up mengalah jugak. Because of this, zaty pikir better zaty perform well dlm PMR so that bole blah dari sekolah tuh. Yes, I did, zaty masuk mrsm. Alhamdulilah, tade lagi masalah kat sana.

And now, alhamdulilah juga tade org2 yg mcm tuh kat universiti.

But still, zaty rasa mcm pengecut sbb lari dari masalah kan. Tapi zaty dah tahan sgt.

Thanks Sis. You've inspired me :)

miss healthy :) said...

Love peace, no war...orang tak cari pasal ngan kite, kite jangan cari pasal ngan orang lain kan.

Singgah sini : Self-saucing chocolate pudding - must try!

faiez said...

best

fiqaliqa said...

totally agree. we just have to be ourself . haters ? screw them .

tokwan muda said...

Salam..betul tu husnuzon...biarkanla die...lame2 die akan boring benci kite kalau kita tdk bertndk blas...hehe

y u y u Z u l a i k h a said...

tak semua orang suka kita kannn... tapi tak pee ;)

si gadis ungu said...

agree.250%.!:)

ANIS DIYANA said...

yup..
thats right..
pnt je dengki2 dkt org...
hdp xlma mna pn..
baik jd dri sndri dn wt bg org sng dgn cara kita..

Anisa Hang Tuah said...

and he grown to hate me.

CWL wanie LovelA said...

yeah that my sis. tercomel! muah

habsahharun said...

orang yang konon-konon benci tu sebenarnya dia jeles dengan kita, nak perhatian dari kita..

tak payah la nak benci2 bagai. Macam takde life je kan nak benci2 orang lain.

hani syamsul said...

sokong :)

cik^ungu said...

as'kum...hai nurul....lama x borak.. hmm rite what u say.... feeling sooo down rite now bcoz of this people...... ;( anyway tq for ur advices ;)

cik^ungu said...

as'kum...hai nurul....lama x borak.. hmm rite what u say.... feeling sooo down rite now bcoz of this people...... ;( anyway tq for ur advices ;)

~AliFFaNiS~ said...

btowl..bile kite cmburukan org tu,kite akn mula mmbenci dye..anis pnah ade prasaan tu..nauzubillah..anis cemburukan org yg cantik.anis cmburukan org yg pandai.anis cmburukan org yg mesra ngn sume org..tp lme2,anis mule faham,kite x perlu nk jd mcm diowg,jz be urself cz dlm keadaan anis skrg pown dh ade org yg syg anis gile2..hehehe..=p
jadi,jz be what u want to be..never change urself for what other people wants u to be..right,sis?^^

lady XOXO said...

for me la dear..

PEOPLE that like to HATE other PEOPLE is because their HEART is not clean... n JEALOUSY is also the REASON dear...

sampai biler la MANUSIA nk berubah erk dear... suka HATE HATE.. SAY NO TO HATE.. ahahha..

kan senang klu ati kita bersih... tak buruk sangka pada orang.. tak dendam.. tak cemburu insyaallah HATI akan BERSIH SESUCI... kan dear.. tapi tak d nafikan sebagai MANUSIA kita tak leh lari dari lakukan salah kan...

well NURUL dear... xoxo tak HATE U.... but xoxo ADORE U...

go go NURUL.. xoxo

Ayuni said...

just stand for what you are believe is good..dont bother about haters..
coz if they hate you because you are not them..
prove to them that even you are not like them..
u are better then them..

Really agree with this!

MiSz fiFiEyQa said...

suke prinsip tu..I DONT NEED TO PRETEND JUST TO PLEASE ANYBODY...jadi diri sendiri lagi senang kan..

.: Cik Dah :. said...

There's a lot of people that hate me out there. I knew it coz some of them came to me and confessed that one of our friend did say bad things bout me. I dont know the exact reason why he/she did that. My sis always said that they are jealous of me. And I don't like people to have that kind of feelings about me. I just want to be myself. I don't like to play around like others did. I have things to achieve in my life. And like u said just because I didnt do what they do so they tend to hate me. Sigh.

Owh btw, thanks Kak Nurul for this entry. I'll try to ignore those haters. ;p

aimi nadiah ali said...

well said..

MS cHie'lL said...

: yess! datz rite sis!
"we're nOt in diz wOrld tO live up tO Others expectatiOns + they're nOt in diz wOrld tO live up tO Ours tOo"
tapikk, still bengang dgn "insan2" TEROver caring, suka sgt dOwk pekena Orang len. :\
nak share ek?? ;))

Terbang Bersamaku said...

100% agree with u kak nurul...:)

AmOy zEt said...

betol2 tuh nurul,,,kdg2 depa dok kutuk,,benci,,fitnah,,coz depa tuh dok cemburu dgn kita,,,kdg2 tak phm dgn manusia nih,,dok gebang cite org,,dengkii dgn ape yg org ade,,iskk,tak phm sungguh,,,,kdg2 saket kepala dipikir,,yg penting,,KITA HAPPY,,=)
tol tak nurul chanteq,..hihihi
*nice entry

Dayang Fazlyn said...

There are "30 hate words" in this post. hehe..

Pycah Abd Rahim said...

haters gonna hate kan :)

SyEraa said...

100% agreed!
dunia2...syera banyak kali jadi mcm ni..
depan kite senyum2 baik sangat..
but blakang syera, cakap x suke syera..
pdhal xpena ad *real conversation* dgn die pon..stakat senyum2 je..pon da leh bg modal kat die nak kutuk2 kat blakang..hampeh siot!

suke sangat entry kak nurul kali ni! :D

CahayaCintaIlahi said...

I Like it sis..
I LIKE itt..

betul apa yang sis ckp ni .. betul sangat-sangat sampai saya tak taw nak komen apa. sbb pndpt sis itu SANGAT BERNAS..

saya sokong sis.. owez support n love u .. tanx singgah blog saya. ;)

muacksss. ^_^

amy syahirah said...

sangat betol ape yang sis cakap !!!
" I DONT NEED TO PRETEND JUST TO PLEASE ANYBODY.." saya suka prinsip nie . sis , bleh tak klau sy nak sis wat entry pasal confident diri bila dah masuk ke alam universiti . sebab next week saya dah mula sem 1 and tu first time sy akan merasa mcam mana sy akan berdepan dengan persekirtaran baru dan rakan2 yg baru . alam persekolahan dah tamat . tapi satu yang sy tkot , tkot org xsuka kita . sy tkot klau org mengata saya . yela , kita ni junior . hehe . klau sis tak keberatan la . tahnx sis 4 the info !!

alexa yussida said...

how bout when sum1 is trying to steal my loved 1,shud i hate her or not?:) its not bout wanna b like her or i dun hav what she got but its bcoz she did sumtin bad..so,shud i?

haha..imaginasi punye soklan..nurul,nex wek yus exm..wish me luck syg:)

PUTERI NATASSIA said...

yup , betul tue . .just jadi diri kite sendiri :)

ayucinta said...

x baik benci membenci ni..jom kite tengok tips dibawah..
13 tips eratkan persahabatan

Dalam kita menjalinkan persahabatan tentu kadangkala ada masalah atau problem yang melanda. Ini berlaku kadangkala kerana tiada persefahaman atau saling tidak mengalah. Dalam mencari penyelesaian ini.. Korang bacalah tip-tip yang diberikan di bawah.

1. KESABARAN
Belajarlah bersabar sekiranya sikap teman baik mu itu menyinggung perasaanmu, mungkin dengan kesabaranmu, temanmu itu akan mulai berubah & mula berfikir tentang hati & perasaan orang lain.

2. BERTERUS TERANG
Jgn sesekali kamu memendam perasaan jika kamu tdk menyenangi sikap teman2 di sekelilingmu. Cuba berbincang & berterus terang agar masalah yg membelengu dirimu aka selesai & jgn meninggikan suara ketika berbincang.

3. IKHLAS
Sentiasa bersikap ikhlas & jgn terlalu berkira dgn org lain. Sikap ikhlas kita akan menjadikan teman disekeliling akan lebih menghormati kita.

4. SALING MENGHORMATI
Saling hormat menghormati. Hormatilah org disekelilingmu & sudah tentu org lain juga akan menghormatimu.

5. JUJUR
Belajarlah menjadi seorang yg jujur. Saling percaya mempercayai menjadi hubungan persahabatan yg dijalinkan akan berjaya. Sebaiknya, buang jauh2 sikap bermuka-muka kerana ianya sikap merenggangkan persahabatan

6. SALING FAHAM MEMAHAMI
Saling faham memahami & tdk berprasangka buruk adalah resepi utama dlm membina sebuah persahabatan yg berjaya.


7. SALING MEMAAFKAN
Jadilah seorang yg pemaaf sekiranya teman baik mula menyinggung perasaanmu. & ketahuilah, sikap pemaaf itu merupakan satu perbuatan yg mulia. Malah dia dpt memberikan kesan positif terhadap diri kamu sendiri.

8. BERTOLAK ANSUR
Saling bertolak ansur juga merupakan satu factor penting utk membina sebuah perhubungan yg murni. Sifat begini akan memberi manfaat pada diri kamu & orang lain. Namun usah mengharapkan hanya org lain yg perlu bertolak ansur dengan kamu & dlm masa yg sama kamu pula mengambil kesempatan ke atas mereka. Ini tdk adil namanya!

9. JAGA TUTUR KATA
Jagalah tutur kata & jgn terlalu celupar ketika berbicara bersama teman-teman sekeliling kamu. Sikap lepas kata begini akan mengundang perselisihan faham antara satu sama lain.

10. NASIHAT MENASIHATI
Saling tegur menegur & nasihat menasihati antara satu sama lain. Teguran hendaklah secara baik & bukannya dgn melulu & mengkritik. Bukankah saling ingat mengingatkan itu satu perbuatan yg mulia?

11. AMBIL BERAT
Jgn pentingkan diri sendiri, sebaliknya ambil berat antara satu sama lain. Contohnya, jika temanmu sedang dilanda masalah. Berada di sisinya ketika dia sedang susah merupakan satu pengorbanan besar & tanda setia kawan. Ia memberikan kekuatan & sedikit bebanyak masalah yg ditanggunginya akan berkurangan. Tapi awas! Jgn nanti sampai kamu tak tahan telinga jika saban hari terpaksa mendengar luahan masalahnya. Kadangkala kamu juga punya masalah yg perlu diselasaikan!

12. SALING BERHUBUNG
Jauh di mata, dekat di hati. W/pun mungkin kamu dipisahkan oleh jarak & kesibukan, apa kata kamu eratkan persahabatan dgn bertanya khabar. Telefon @ sekadar menghantar sms pun dah mencukupi tanda ingatan kamu kepadanya.

13. BERTELINGKAH
Sesekali bertelingkah yg berlaku akan menjadikan perhubungan bertambah baik. Kita lebih saling mengenali & memahami antara satu sama lain. Tapi haruslah diingat, bergaduh tanpa bermaafan tak guna juga. Sekurang kurangnya kita kenalah beralah & bermaaf-maafan agar kekeruhan yg melanda akan jernih semula.

Daygku Nurhayatii said...

wahh. memang betool :)

Raja Ellysya said...

manusia ,mmg penoh hasad dengki kn.
btol apa yg sis ckp,'they mb hate u coz they wanna be like u'
dat's so true.

che'ila said...

Hakikatnya,tak semua kebencian kepada seseorang itu berpunca pada perasaan dengki...

kadang2 kita yang syok sendiri,rasa macam orang benci kita sebab mereka dengki dengan kita.Boleh jadi juga orang benci kita sebab perangai kita y menjengkelkan.

jadi,hati-hati menilai kebencian orang pada kita.Sebab mungkin kebencian mereka pada kita ada asasnya.

:)

OreO HitaM said...

The best advice is be yourself..dont kepoci pasal org lain..btoi dak?

kc kasedah said...

setuju :)

fazhana said...

When some hurt your dignity, it hurts, but I always tell myself that I am who I am ... NO matter what others say...

I love this entry n I love this sentence!! It makes me realise, I am who I am.... :)

Liyana Aziz said...

betul, kita x perlu nak jadi org lain atau nak buat sesuatu kerana nak happy kan org lain, nak puaskan hati org lain... =)

farahin is me said...

kak nurul badiah.. i agree with ur statement... haha.. bcoz..ade satu manusia tu jelez giler bila saye tag boy dye kat pic saye sedangkan boy dia kawan saya...bila saya cakap dia pasan syok sendiri... jage je la bf die elok2... dia cakap saye busuk aty... setan... pelacur... semua keluar dari mulut dye...saye mintak maaf..dya cakap... eeeeuuwwww.... last2 saye troz block dye dari fb n unfollow blog dye n tukar url :)

Siti Hanizah Sahar said...

im feel down now..
but after reading ur entry..
my "semangat" dtg dh..

thanks dear..=)

yuyu said...

yeah..amat setuju ye dengan pendapat kamu:)hehe

NOOR FATIN said...

benci pn sebab dia dengki dgn kita. itu sebab utamanya. kalau dia perfect dia xkan bencinya kat kita.. hehe

Matamatamu said...

my opinion la kan... hate 2 sound like kejam sgt la... hate 2 mcm benci kaw2..

ermm...lg satu...sory 2 say...kalau diri orang 2 x ok... apa salahnya kita nasihat dia... Buat apa kita nk menjadi diri sendiri yang sedia x betul... i giv an example, u got bf n yr bf was smoker...jd adakah salah untuk mengubah orang tersebut... xkan nk biarkan die become smoker coz of "i am who i am... No matter what other say"... 2 jek.....

Hope that dont hurt u...;p

btw, yr article is good...read positive n u got positive... right.
bye2...

CutieIntan said...

yes nurul..u punya entri banyak buat orang thinking..best

Mizz Dolly said...

I m t0tally agree wit dis entry! I have experienced dis 0nce, n seri0usly apa yang nurul tulis, itu la yang saya pernah pk.. Ade guls penah hate sy sb die rasa die perfect tapi sayangnye guy x tertarik pada die.. n saya yang h0doh dan tak menarik nie, dapat lebey dari die.. Dia rasa tercabar..

I m 110% AGREE wit dis entry! =)

aisyahkz said...

yup,.im totally agree..why should we live in hatred while we got a chance to live a happy life with our own way kan?

FarhanaFabulous said...

im agree with u sis. sumtimes rase down when ppl hate us. but wit ur advise i think they're so jealous kot. pffft !

~S.H.A.I~ said...

so inspirational dear!!!~
=)

hazanis said...

oh god...cantik nye sis..:)

MieyzSalju said...

wah ! nice advise..
^_^

sudah kembali bersemngt ini.. :)

asfira aminuddin said...

could not agree more babe! :D

ira said...

Great akak..ur so brave ! hehe btw nice to meet u.. :-)

Mata Pena Fadz said...

:)
lau fadz...mmg x peduli la...bese la manusia...mmg ade sifat cmtuh...
cume nak ke x nak jew...
lau fad mmg x mo la cemburu smpai jdi benci...watpe uh...x elokkn ...lau cemburu utk kebaikan cth kejayaan kew...x pew la...its ok...jdi kn ia pembakar smgt...kita hanya perlu jalani hidup ini seadanya...and pilihan tuh ade pd diri manusia sendiri :)

ieqa zulaica said...

very motivated me .. good one sis !

Afie said...

Like this entry so much :)

aLya maNip said...

suka2..hehe

pinjam aya k.nurul sket..hehe

Izyan Masri said...

YANG PENTING,BE OURSELF.TAKYAH NAK JELES DENGAN ORANG,TADELAH BENCI2 SESAMA SENDIRI :D

FIRST RANDOM GIVEAWAY:GRAND PRIZE RM100,CHOC MOIST BROWNIES AND REVIEW BLOG

SuFy said...

biar kta sayang ngan smua orang, orang akan syg kta balik..;)

نور عملينا زهافيرح said...

yeah , its true :)

~eZmALiZa~ said...

yaa..bukan semua org suke kite...TAPI, bukan semua orang KITE suke gak kan??? betul tak?? :) bila seseorang dah dengki pade kite, maknenye kite dah jauh maju setapak dari mereka. :)

cik fza said...

best revenge is smile and let it go.
hehe.
xda benci2 dendam2.
entry menarik sis :)

deeya said...

lagi senang jadi diri sendiri .. ta perlu hipokrit . sbab bukan senang nak puaskan hati semua orang .. untuk ape ?? biarla org nak benci pun . but i LOVE my haters .. ngeh3 !

weyh kak nurul .. dya benci akak ! apsal akak cantek haaa ???! gagaga ! lariiiik ! =p

LustfulLuv said...

Nice topic dear..!! Love your blog..!!

anoynymous said...

what if.... we don't wanna hate people but somehow when we're not feeling comfortable with him/her then the hate itself will grow unintended... even we try to avoid but it still there.. klau Allah x ciptakan perasaan benci, da tentu xde pperangan dlm dunia ni.. ??

syamimi fatin said...

btul! people hate us bcoz they want to be like us n they dont have what we have. mcm ada sorg girl ni xpasal2 hate me just bcoz my bf dont like her. lol

aidatulhjr said...

kak nurul, I just wanna share something. ni haa, read my version of this entri, much of the same thing but not as good as yours kowt.hee thanks.

http://aidatulhjr.blogspot.com/2011/04/love-me-or-hate-me-its-still-obsession.html

Fatin Suri said...

akak,thnk u :) seolah-olah akak menjawab persolan dlm fikiran sy. thnk u akak :)

awek hadi said...

hi, i'm ur silent readers for such a long time. suka lepak kat blog neh. i'm not d 1 yg akn speak out loud ap sy rase smpai org pijak kepala, so i very envy u...sgt2 berani.
btw i have an invitation neh..huhu, sy de wat contest kat blog...kalo sudi jom la join, sdey sbb blog sy xpemes n xde org nk join pn even da sminggu wat. harap awk sudi la ea...
sy bkn nak glemer pn, cma nak bmesra ngn others blogger. but it seems like blogger len xnk sapot blog x femes kot....xpe lah...i will wait, till the time come, kalo xde..dat contest tkubur je la..

Liquid said...

hee betul3. incek liquid amat sokong entry ni ehehe

inTan buDak nGeGeh said...

tersangat lah masuk akal... kenapa perlu jadi orang lain sedangkan jadi diri sendiri itu adalah jauh lebih bgs?? heheheh... let people hate us, but dont ever make ourselves hate others. Kalau orang benci kita itu dosa diorg la, kalau kita benci org apa jugak yang kita akan dapat??? dapat dosa adalah... jadi, renung2kanlah dan slamat beramal... (o.o)v

fafa said...

Saya pun dah BANYAK KALI kena macamni.
situasinye mcmni, saya budak pertukaran politeknik.. so start sem 3 saya akn berada ditempat baru,kelas baru dan orangnye pun saya xkenal.
So mcm awkward sket.\
first sy masuk kelas, budak2 lelaki dah beri perhatian pd sy.i mean.,, semua.
Ada yg mintak nombo tepon(mcm budak2) ada yg ngorat2 ada yg sengih2..
So dlm masa dua minggu lepas tu, ada lah RUMORS mengatakan ada pompuan ni tak suka saya..

pompuan yg xske saya tu terkenal dgn HOT beliau kat kelas tu. hot maybe sbb dia ramai kawan, sbb rupa mmg xde dan gemuk. bhahaha

ok she was saying to everyone

"BENDA BARU TAK SEMUANYA ELOK"

she's referring to me lah kan? ape lagi? mmg btol pun sbb after she said that mula la budak pompuan len mula mnjauhkn diri dan ckp belakang2.

So one day, kitorang jumpa menyatakan ketidakpuashati. Pompuan badigol tu xmengaku kot ape yg die fitnah aku selame ni. Ciss. takpe2//

So selidik punya selidik actually kesimpulan yg aku dpt is SKANDAL pompuan tu minat kat aku usha2 aku padahal aku bercakap pon xpenah dgn mamat tu apetah lagi dgn pompuan tu.

aku just ckp kat pompuan tu,

AKU, tak main la nk skandal2 ni.kalau ye pun nk cari pkwe,aku tak nk bekas ko la wei?
please.

Beb, tak perlu lah nk make up cerita bukan2? kau jeles aku lawa ckp jela? HAHA

phee ungu said...

: it's true !! two whubs up :))

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

terbaek!, akak sokong !

Sir Pök Déng said...

Dalam English, ada satu expression untuk describe kes ni: "sour grape attitude".

Attitude anggur masam.

Google.

Ameera.Alias said...

betul...dah mengalaminya...

Nurulbadiah Lai said...

dear readers..
thanks 4 de comments..

ya..kadang2 kita tidak terlepas dari membenci seseorang
tp kgn kite benci seseorang tnpa sebab yg kukuh
sbb kite xmcm die..kite benci die

sbb die xmcm kite..kite bnci die..

itu sgt2 xbagus ye kawan2

ayleencutegirl said...

its okay nurul. pada i kalau seorang tak suka kita hari ni. esok akan ada orang baru yang akan suka kita tanpa kita jangka. life is simple kan. :)

Fiya Ahmad said...

kita tak boleh nk puaskan hati sume org.. so bila tak dpt nk puaskan hati sume, maka timbullah benci membenci ni kan...

Qaseh dalia adelia said...

love this sis nurul ! n love u too .. never hate u but i want to be like u hehe

farah dyana said...

setuju ngan entry ni sys! btw entry akak mmg penuh ngn point. i like lah.all ur opinion.thanx for sharing =)

Izatie said...

Couldnt agree more with you! ^__^

Btw, loving your picture! CANTIKKK!

F.H.'s said...

Hebakkkkk :D

Anonymous said...

ur blog is nice...bkn mcm minah senget tue...dok syok sendiri depan cam..http://myhurtbubu.blogspot.com..keep it up..nice info n sharing

ijaten_artwork said...

hye sis...entry nie btol2 wat sy rs lega...sbb...sy baru lepas dimaki oleh sumbody yg membenci sy n xmatang....=)

yaya_flanella said...

i love this entry. so now i boleh fikir secara positive why people surrounding bersikap pelik padahal i tak buat pape pun kat diorang. :(





*i love you. so camne tu sys nurul? :))

Shahayu said...

akak suka n3 adik ni... akak minta izin copy ya.... akak link kat blog adik...tq

Anonymous said...

sometime u make me bored...... but its ok.

Nurulbadiah Lai said...

thanks 4 de comments readers..

big thanks

love

-nurul-

wawa candies said...

btol la sis..
rse down sgt ble ade org bnci..
but it doesn't mean i can't stand by myself.. i make it as challenge..

Anonymous said...

Hi semua pada nurulbadiah.blogspot.com . Apa yang Anda pikirkan tentang resep ayam?rncontoh:rnApel brendi ayam , dibuat dengan bagian dada ayam , apel brendi , krim , bawang , dan mentega , bersama dengan jamur .rn    4 dada ayam bagianrn  rn    garam dan mericarn    8 ons irisan jamurrn    2 sendok teh minyak zaitunrn    2 sendok teh mentegarn    1 / 3 cangkir apel brendi, seperti Apple Jack atau Calvadosrn    4 hijau bawang, cincangrn    1 / 2 cangkir krim dijahit atau krim kentalrn    1 sendok teh daun thyme segar atau daun thyme 1 / 4 sendok teh keringrn  rnpersiapan :rnRatakan ayam; tempat bagian dada ayam antara potongan bungkus plastik dan lembut pon sampai menipis dan seragam dalam ukuran . Taburi dengan garam dan merica. Dalam sebuah wajan besar minyak berat , zaitun panas dan mentega di atas api sedang . Tambahkan dada ayam . Masak selama sekitar 5 menit , sampai kecoklatan , kemudian hidupkan . Tambahkan jamur dan masak selama sekitar 5 menit lagi . Tambahkan bawang hijau dan brendi apel dan masak satu menit lagi, sampai ayam matang dan jamur lunak. Tambahkan krim dan thyme ; didihkan sampai mengental . Cicipi dan tambahkan garam dan merica jika dibutuhkan .rnApakah Anda lagi ide ? [url=http://freerecipesforchicken.info/]recipes for chicken[/url]

Anonymous said...

Awesome Story, I can TOTALLY Relate and am in a similar situation with upcoming success. Thanks for the Inspiration and keep developing awesome stuff!Rockstar Energy hats,Texas Rangers Hats,Canada Goose Coats

Orked said...

Another GREAT point...hahaha..."

we do not live to please everyone"!!!LOVE DIS SENTENCE AKAK....

Anonymous said...

Greetingѕ! Verу helpful aԁvice within this аrtiсle!
It iѕ thе lіttle changes thаt pгoduce the
most signіfісant changes. Μаny thаnks for sharing!
Feel free to visit my blog post ... consignment shops ri

Anonymous said...

Woah! I'm really loving the template/theme of this website. It's
simple, yet effective. A lot of times it's tough to get that "perfect balance" between usability and visual appearance. I must say you've done a superb job with this.
Additionally, the blog loads super quick for me on Chrome.

Excellent Blog!

Check out my homepage :: acoustic guitar a chord